Header

Det er nok ikke gået nogens næse forbi at orkanen 'Irma' har gæstet en del caribiske øer og noget af USA. En kategori 5 orkan er ikke noget man skal spøge med og med vindstød på omkring de 300 km/t, så efterlader den ikke meget til fantasien.

'Irma' var så modbydelig bl.a. at lægge vej forbi de tidligere Dansk Vestindiske Øer, som jeg har gæstet af to omgange. Første gang var jeg på højskole med HÖJSKOLENDK og boede på de tre øer i 3 måneder i vinteren 2011-2012. Herefter har jeg været på bryllupsrejse på øerne tilbage i 2015. Jeg har efterhånden rejst en del steder, trods jeg kun er 28 år, men de tre øer (St. John, St. Thomas og St. Croix) har fået en helt speciel plads i mit hjerte.

Jeg har prøvet at følge med i medierne om, hvordan det er gået øerne efter orkanen, men der er ikke meget at hente nogen steder. Synes generelt øerne bliver glemt af danskerne og det synes jeg er ærgerligt. Selv om de ikke er danske længere, så er der så meget dansk historie gemt i de øer. Slaveri eller ej, de burde ikke gemmes væk i en kasse.

Jeg faldt over et opslag på Facebook som fangede min opmærksomhed med det samme. En kvindelig fotograf har efter 'Irma' fået taget en masse billeder af store dele af St. John, set fra en helikopter. Der var nogle af billederne der ramte mig hårdt. Steder som Concordia Eco-Resort og Annaberg sukker plantage har jeg minder fra og at se det totalt ødelagt er hjerteskærende.

Under mit højskoleophold skrev jeg rejsedagbog. Den er sjov at finde frem engang imellem og mit første møde med Concordia Eco-Resort lød således:
"Da vi ankom til Concordia fik vi 2 nøgler til vores hytte og så skulle vi ellers bare vente så vi kunne blive kørt derop. Jeg skulle bo sammen med Charlotte, Ninna og Kathrine. Ninna kunne ikke vente så hun gik op af trapperne til hytten. Da vi kom derop var hun ælde vild. Vi kom ind og det var simpelthen så hyggeligt. Da jeg kom ud på terrassen og så udsigten var jeg mindst lige så ælde vild. Sikke en smuk udsigt vi havde ud over havet. Det Caribiske Hav.."

Er man tidligere campist som mig, så er Concordia Eco-Resort det fedeste. Det var et super hyggeligt sted og vi havde de smukkeste solnedgange fra vores terrasse.

Nu, efter 'Irma's' hærgen, ser stedet helt anderledes ud - det er slet ikke til at kende. Da jeg så billederne kom minderne op i mig igen og jeg kunne ikke holde tårerne tilbage. Bliver det mon nogensinde det samme igen? Jeg håber og beder til at de (læs: hele øen) genopstår, men det kommer til at tage lang tid.

'Irma' efterlader sig disse triste omgivelser af Concordia Eco-Resort:

Hvis jeg ingen forpligtelser havde i Danmark, så havde jeg taget tilbage til øerne og forsøgt at hjælpe hvor jeg kunne - jeg håber sådan at øerne får hjælp til at genopbygge det der er blevet ødelagt.

Det kan godt være at 'Irma' har visket nogle steder ud på sin hærgen gennem landet, men minderne kan den ikke tage fra mig ❤

xx Trine📷 Foto credit: Mig selv og Quiana Adams

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments