Header

Min frånvaro har berott på mycket vanliga förekommande faktorer hos en studerande ungdom; Tentor och examinationer.

I fredags lämnade jag in sista tentan före julledigheten, och kvällen avslutades med den nya Starwarsfilmen i sällskap av min pojkvän. Jag var skeptisk till en början, då jag inte trodde att den kunde leva upp till standarden av de äldre filmerna. Meeen, jag hade feel. (Se den!!)

Resten av helgen försökte jag ta det lungt inför den praktiska examinationen som stundade idag. Och nu är jag klar, och åtminstonde godkänd på den praktiska. Nu har jag lite julledigt framför mig, så nu ska jag hem och fortsätta flyttpackandet. Dessutom rullade stipendiet in på kontot idag, inga anledningar till att vara måndagsbitter alltså.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den här helgen har varit en riktigt myshelg! Umgåtts med min underbara pojkvän. Har bland annat bakat julegott, bara gosat och tränat. Nu sitter jag med näsan i skolböckerna och försöker banka in lite information. Fredagen som kommer bjuder nämligen bland annat på en tenta... Dags att tagga till och fokusera.

Likes

Comments

En sak som jag verkligen har fastnat för just nu när det gäller mat är grönkål. Jättegott tillbehör/komplement till maten istället för sallad! Och det är inte bara gott, det är nyttigt och billigt också!

Skär bara grönkålen i bitar, ta bort de grövsta stjälkarna.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna/teflonkastrull. Sänk värmen, släng i kålen. Krydda med tex salt, örtsalt eller annan krydda. Stek tills den blir mjuk. Servera!

Likes

Comments

För er med lite inspirationsbrist om vad ni ska träna idag, så kommer här ett fantastiskt recept på ett helkropps/crosspass som jag körde igårkväll!

Mitt syfte med dessa pass som jag kör är att fokusera på att låta pulsen jobba, och att jobba med konditionen helt enkelt! Det vill säga att vilan mellan seten inte blir så lång, och att vikterna som används överlag är lättare. Det ser ut att vara mycket övningar, men det går fortare än man tror!

⭐️ Wallballs 20x5
⭐️ Slamballs 15x5
⭐️ Frivändningar 15x5
⭐️ Boxjumps 15x5
⭐️ Burpees 10x5
⭐️ Kettlebellsvingar 15x5
⭐️ Brutalbänk 15x5
⭐️Jumping lunges 15x5
⭐️Hängande benlyft 15x3
⭐️Assisterande chins 15x5
⭐️Mountainclimbers 20x5

Nu är jag påväg in till skolan, hoppas ni får en fantastisk dag! Snart fredag!

Likes

Comments

Sitter på bussen i detta nu påväg hem från skolan.

Vi har ju börjat med en kurs nu som handlar om hälsotester. Vi ska alltså få utföra dessa tester som vi prövar på att göra på andra människor sen i kommande projekt till våren.

Idag körde vi pyramidtester. Och oh my lord säger jag bara.. Mjölksyrepump hejhejhej!
Efter att jag sprungit upp och ned på dessa trappor under fem minuter kunde vi alltså utifrån antalet varv och min kroppsvikt få ut olika värden. Bland annat på mitt arbete i watt och min VO2 max (maximala syreupptagningsförmåga). This stuff is awesome.

(Bilderna är lånade ifrån mina klassisar)

Likes

Comments

Idag har man allt flängt runt! Från en megaloppis i solna, till IKEA, och ett ex antal andra ställen. Trots allt i detta kaos kom vi hem med en hel del nödvändigheter och fina grejer till lägenheten. Dagen avslutades med hämtmat och en påse godis i sällskap av världens bästa pojkvän. En riktigt bra lördag trots allt.Likes

Comments

Dagen har verkligen gått i regnruskets tecken. Såna dagar är det extra mysigt att vara på gymmet! Dagens sk "fredagsdisco" bestod av ett crosspass! Crosspass för mig på gymmet innebär övningar där man jobbar lite mer högintensivt med lägre vikter, eller den egna kroppsvikten. Övningarna i passen brukar variera, men mina favoritövningar i dessa pass som brukar vara stående är slamballs, wallballs, kettlebellsvingar, burpees, boxjumps och frivändningar.

Jag gillar verkligen att slänga in sådana här pass, minst en gång i veckan, för att bryta av mot det lite mer "traditionella" skrotlyftandet.

Jag hoppas av ni har haft ett (eventuellt) trevligt fredagsfys! Nu mot fredagsmyset...

Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sen! Jag ska erkänna att jag sedan en tid tillbaka har velat börja blogga igen, men plugget har helt enkelt kommit ivägen, och den tiden som funnits över har jag lagt på träningen. Men nu är det ganska lugnt igen, och jag hoppas kunna komma igång. Högskolan är som en riktigt bergochdalbana, ena stunden är det lugnt - och andra är det fullt ös.

Kan bara berätta lite om mig själv, för er som inte känner mig. Resten kommer så småningom via mina inlägg!

Jag heter alltså Linnéa., och är 21 år gammal. Jag pluggar till hälsopedagog på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Jag bor strax söder om staden i en villa tillsammans med mina föräldrar, men ska under Januari flytta hemifrån tillsammans med min pojkvän, och min kanin - Lipton.

Jag älskar träning och hälsa, vilket nog förklarar mitt val av utbildning ganska bra. Jag gillar egentligen all sorts träning, men just nu är det mycket styrketräning i gymmet som gäller under vinterhalvåret.

I den här bloggen hoppas jag kunna dela med mig av mina pass, recept, och annan inspo!

Vi ses!


Likes

Comments