Idag var jag ledig hela dagen. Jag började dagen lugnt och pratade med mina morföräldrar. Vid 13 körde jag och hämtade upp Sophie (Tyskland) och vi körde till Eagle Creek Park. Väl där gick vi ner till sjön och väntade på solförmörkelsen med många andra. Precis innan solförmörkelsen skulle vara lättade molnen upp sig och det var möjligt att se den. Tyvärr kom molnen tillbaka precis när solförmörkelsen började här i Indianapolis. Den började 14.24 och varade i två minuter. Tyvärr var den bara 90% här i Indy och vi hade behövt köra till Nashville eller St. Louis för att kunna se solförmörkelsen till 100%. Vi såg inte alltför mycket av den p.g.a. alla moln men man märkte av att ljuset var annorlunda.
Lite roligt var det när vi körde till parken för att det stod på skyltarna på motorvägen att det var förbjudet att stanna på vägen, vägrenen eller på av- och påfarterna för att se solförmörkelsen.

Tyvärr började det regna efter solförmörkelsen så vi valde att köra ifrån parken istället för att gå en lång runda som tanken var. Vi körde tillbaka till mitt hus och spenderade lite tid där innan vi körde till Walmart. Vi var där inne en lång stund. Tillbaka i huset efter Walmart gick vi en runda med Max och sen skjutsade jag henne hem.
Vi har haft en trevlig och rolig dag tillsammans. På kvällen gjorde sonen sin första läxa för terminen med pappan och det gick bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag tränade på morgonen innan jag vid 14 körde och hämtade upp en annan au-pair. Hon bor i Carmel och är från Tyskland. Hennes namn är Sophie och hon har varit här i ca 3 veckor.
Vi körde direkt till downtown Indy och hittade där en parkering. Hon har inte varit i downtown innan så jag visade henne runt idag. Vi såg först Soldiers' and Sailors' Monument. Vi åkte även upp i det 87 meter höga monumentet. Jag har inte varit där uppe innan och det var kul att besökt. Det var dock trångt och väldigt varmt där uppe men man såg hela downtown Indy vilket var fint.

Jag visade sedan resten av downtown som är City Market (dock stängd), Indiana World War memorial, Obelisk fountain, The Canal Walk, White River State Park och Indiana State House.

Efter att gått runt i ca 3h och sett allt som downtown har att erbjuda gick vi till Pearings. Det är ett ställe med goda smoothies. Det var läskande gott särskilt med tanke på hur varmt det var ute.

Vi körde sedan till Broad Ripple och åt på BurgerFuel. De har riktigt goda hamburgare och jag testade en veganburgare och den smakade precis som en vanlig hamburgare med kött.

Vi körde sedan snabbt inom mitt hus och sen vidare till au-pair-mötet som började vid 19. Vi möttes på en brandstation och hade ett möte om brandsäkerhet som ni säkert kan gissa. En av au-pairernas värdpappa höll i det och det var intressant. Vi fick även en tur runt stationen och såg brandbilarna vilket alla tyckte var coolt.
Vi har många nya au-pairer i Indy just nu och det var kul att möta dem även om man inte kunde prata med alla. Under sommaren byter många familjer sina au-pairer och därför lämnar många och många nya kommer.

Jag har spenderat hela dagen med Sophie och det har varit riktigt kul. Då många av mina närmsta au-pair-vänner lämnat är det kul att träffa nya.
Jag kom hem vid 21 och då tvättade pappan Porschen och vi pratade lite. Sonen kollade tv och efter en halvtimme gick han till bädd. Resten av kvällen kollade jag på tv och bara tog det lugnt.

Likes

Comments

Idag började jag dagen med att se MFF spela. Efter det pratade jag med min familj och det var skönt att prata med dem igen.
Pappan och jag körde iväg på eftermiddag till Nordstrom för att köpa en kavaj till mig. Vi var där inne en lång stund och hittade en kavaj till rimligt pris. Vi försökte även hitta skjorta och fluga men det lyckades vi inte med. Kavajen är till bröllopet vi i familjen ska på i Washington D.C. i september.
Värdpappan köpte kavajen till mig fast jag inte känner mig bekväm med det. Han insisterade och jag tackade inte nej då. Jag känner mig fortfarande inte bekväm med det men han ser mig verkligen som en i familjen vilket är väldigt kul. Jag har även kommit i underfund att pappan tjänar mer pengar än jag trott innan och han vill därför gärna dela med sig till andra så fler får glädje av pengarna.

Efter Nordstrom körde vi till Costco. Det är en stor affär som ser ut som ett lager. Man kan hitta bra erbjudanden där och det kommer nästan enbart i stora förpackningar. Erbjudanden byts ut ofta och det är som ett mindre Ullared fast som en kedja som finns i hela USA. Du kan hitta det mesta där som bilar, vitvaror, elektronik, mat och kläder.

På seneftermiddagen tog jag Teslan till gymmet. Det är en annan upplevelse än att köra en vanlig bil. Man hör inget ljud eftersom bilen är elektronisk och det kan man vänja sig vid. Inne i bilen är det som en stor iPad som använder Google Maps. Bilen har även Wi-fi. När man släpper på gaspedalen bromsar bilen automatiskt och man behöver knappt använda bromsen vilket inte finns på vanliga bilar. Det som känns konstigt är att när man lagt bilen i parkeringsläge då går man bara ifrån bilen. Motorn är fortfarande på och bilen olåst men när man kommit ca 5 meter bort stängts bilen av automatiskt och bilen låses. På nyare Teslor finns fler funktioner som är annorlunda jämfört med en vanlig bil. Jag skulle lätt kunna tänka mig att ha en Tesla i framtiden om man har pengar till det.

På kvällen tog jag Max på en runda. Vädret var verkligen perfekt och så skönt att gå i.

Likes

Comments

Idag hade jag en heldag ledig. Det har varit en riktigt skön dag och skönt att bara vara jag och Max hemma för en period.
Jag gick upp vid lite efter 9, åt frukost och tränade, alltså gjorde min vanliga rutin.
Efter träningen och lunch körde jag till frisören och klippte mig. Jag körde sedan först till Fresh Thyme och handlade men där fanns inte glassen jag ville ha och fick därför köra till Walmart också. Glassen är även billigast på Walmart vilket bara är bra för plånboken.
Jag tog Max för en lång promenad på ca 1,5h. Vi gick till Monon-trailen och tog sedan Central Canal Towpath en kort bit och gick sedan igenom området utanför Broad Ripple med små hus och affärer. Området är mysigt att gå i och i många av husen finns förutom bostad också eget företag.

Tillbaka i huset åt jag glass och fixade med mina kläder. Efter en timme tog jag Max igen för en promenad. Han var väldigt exalterad igen trots att han var trött efter förra promenaden. Vädret har varit fint idag, dock en aning för varmt men det får man stå ut med. Löven har redan börjat falla så man får ta vara på sommaren så länge den är här.
Jag tog Max till lägenhetsområdet bredvid mitt område där jag bor. Väl där gick vi runt den konstgjorda sjön som det området har. Det var en lagom och skön runda.

Tillbaka i huset satt jag och Max oss på bryggan vid sjön och lyssnade på musik. I skuggan var det utmärkt väder.

Vi hade pizzafredag som vanligt. På kvällen kollade jag film och det gjorde även de andra.

Likes

Comments

Pappan tog sonen till skolan idag utan problem. Tidigare lov när skolan börjat igen har sonen vägrat gå till skolan men det var inga problem idag. Han var där en halvdag. Under tiden han var i skolan tränade jag och tog Max för en lång promenad på Monon-trailen. Tyvärr hamnade jag efter ca 40 minuter på promenaden i en åskskur. Som jag berättat innan när det regnar så regnar det verkligen här. Jag och Max blev helt dyngsura och fick gå i spöregnet sista 15 minuterna. Vi stod dock och skydde under några träd (hjälpte inte) en tid. Under den tiden kom en kvinna fram och började prata. Hon såg direkt min MFF-tröja och frågade då om jag var från Sverige och vad jag gjorde här. Hon var urpsrungligen från Tyskland men har bott i USA en lång period. Vi pratade ca 2 minuter allmänt och sen började hon prata om hur mycket hon ogillade Trump. Hon pratade non-stop om honom i ca 10 minuter innan vi skiljdes åt.

Jag hämtade upp sonen vid 12.15 och vi körde sedan hem. Väl hemma spenderade han tid framför tv:en. Efter sin timme var han väldigt enkel att få iväg från tv:en (brukar krävas många tillsägningar). Jag föreslog att han skulle gå runt området för att se om han kunde hitta några nya Pokémons (han har börjat spela Pokémon Go).
När han kom tillbaka var han uttråkad igen och under tiden jag var ute med Max kom jag fram till fem förslag som vi kunde göra. Sonen tyckte det bästa var att köra till Brics för glass och sen gå en runda där och spela Pokémon Go. Det gjorde vi och vi var där en lång stund.

Väl tillbaka cyklade sonen över till sina kompisar och spenderade en timme där. När han var tillbaka hade även pappan kommit hem.
Jag fixade middagen idag och det blev stuvade makaroner med köttbullar. Pappan gillade det men sonen ville inte ha.

Idag kom beskedet om när IKEA i Indy öppnar. Det kommer öppna den 11 oktober vilket är glädjande nyheter. Jag tycker det ska kul att ha ett IKEA så nära och jag lär nog besöka det ofta.

Jag skrev igår att vi nog skulle byta bil med en granne under en tid. Det gjorde vi också och han tog vår Jeep och vi fick hans Tesla. Grannen skulle köra ner till Nashville och Teslan har inte räckvidden för det och ville därför låna vår bil. Pappan gillar verkligen att köra Tesla och hans nästa bil ska vara det har han sagt. Just nu kör därför pappan Tesla och jag Porsche.

Likes

Comments

Pappan väckte upp sonen vid 7.30 idag. Jag vaknade upp en halvtimme senare. Sonen och pappan körde till tandläkaren vid 8.30. Under tiden tränade jag och tog det sedan lugnt. Pappan körde till jobbet vid 12 och då började jag jobba. Idag kollade sonen på tv mer än vanligt men inga vänner var hemma och det var ändå sista dagen på lovet så vi kunde lyxa till det lite. Innan sonens fotbollsträning körde vi till Brics för lite glass.

Jag lämnade sedan honom på träningen och jag körde mot downtown. Jag gick där i ca en timme och gick mestadels på The Canal Walk. Jag insåg även att Indy också har Giordano's här (Chicago-pizzan jag ätit i Chicago).

Jag hämtade upp sonen vid 17.30 och körde sedan hem med honom. På kvällen kollade vi på roliga kattvideos och jag gick sedan en runda med Max innan pappan kom hem. Han var hemma vid 20 och då kom en av hans vänner över och tog en öl. De ska nog byta bil för några dagar men får se hur det blir med det.

Likes

Comments

Jag och sonen skulle gå upp 8 idag för att sonen skulle börja vänja sig vid hans rutiner vid skolan. Dock sov både han och jag längre och gick först upp vid 9. Efter en timmes tv-tittande av sonen åt han sin frukost (en godisbit) och tog sedan cykeln och cyklade till några kompisar. Tyvärr trillade ena pedalen av och han blev frustrerad över detta.
När han inte kunde cykla mer körde vi till Target för att han skulle använda upp sina 4 sista dollar (ca 32kr). Han köpte några legogubbar och var glad över det.
När vi var tillbaka kom en välgörenhetsorganisation och hämtade upp den gamla soffan. För några veckor sedan kom en ny soffa och under denna tiden har vi haft två stycken soffor (ny-brun, gammal-grå). Pappan har även målat om köket och hallarna. I köket fanns innan en brun färg och nu är den vit. I hallarna fanns en vit färg med nyans av rosa vilket han inte gillade innan. Därför målade han med samma färg som i köket där med.

Efter soffan hämtats körde jag och sonen och spelade lasertag. Tyvärr var vi ensamma där och spelade bara mot varandra. Det är inte lika kul och vi körde hem efter en match. Sonen vann idag med, fast idag lät jag honom göra det mer då han var på mindre bra humör.

Pappan var hemma när vi kom tillbaka vid 15. Jag körde till affären och handlade lite saker. Sonen och pappan körde till sonens skola för lite information inför skolstarten. De körde lite ärenden efter det och var tillbaka vid 19. Under tiden tränade jag och köpte sedan mat på Panera Bread.
På kvällen satt jag mig på bryggan och lyssnade på en podcast. Idag var en perfekt kväll vädermässigt.

Likes

Comments

Sonen och jag vaknade upp vid 9 idag och vi kollade tv första timmen. Efter vi stängt av tv:en tog han sin telefon och fortsatte kolla på den. Jag sa till honom att det inte var okej och då gick han upp till sitt rum och låste dörren och fortsatte. Han ville inte prata och därför skickade jag ett sms till honom. Jag tog Max på en runda och när jag var tillbaka hade han gjort vad jag skrivit till honom. Vi tog ett prat och efter det var han förstående till vad jag menade. Men jag har dock en känsla av att detta inte var sista gången.
Sonen lekte sedan med en kompis en stund. Vi hade ett möte med en annan person vid 14.00 och jag smsade sonen en stund innan och han kom direkt. Jag förklarade då igen att detta är anledningen varför han fick en telefon och inte för att se sina youtube-videos.
Efter mötet hade vi bara en kort stund innan sonens fotbollsträning började. Han började göra andra saker och när vi väl skulle köra var han inte färdig och hittade inte sina saker. Vi hann ändå i tid och han var långt ifrån den senaste där.
Första 15 minuterna av fotbollsträningen hände ingenting. Alla bara flamsade rundor och efter kvarten blåste tränarna i visselpipan och alla kom. De var 5 tränare till ca 35 barn, både killar och tjejer från sonens skola. De värmde upp i ca 2 minuter och stretchade sen en massa. Man delade sedan upp barnen i 5 grupper och gjorde övningar. Den sista halvtimmen spelade hälften match mot varandra och andra halvan tränade på att skjuta och nicka. Träningen var på många sätt liknande vad en fotbollsträning i Sverige ser ut som. Dock sprang barnen hur mycket de ville, de tog vatten när de ville och allting tog en himla tid. Om jag hade varit tränare där hade jag velat haft mer action och varit mer strikt.

Jag stannade sonens hela träning även fast det inte var tanken. Jag tänkte bara stanna en stund och sen skulle pappan komma och hämta honom. Jag stannade hela och tog därför sonen tillbaka till huset och mötte pappan där.
Tillbaka i huset bytte jag om och körde sedan till Central Canal Towpath och sprang där en runda.
När jag kom tillbaka hade de redan ätit och jag åt därför framför en podcast.

Likes

Comments

Nästan direkt efter frukost idag körde jag och pappan till Erin och Nicoles bostad för att hämta upp dem. Vi 4 körde sen till Lucas Oil Stadium för att se när Indianapolis Colts spelade en träningsmatch mot Detroit Lions. Matchen började 13.30 men vi hann inte dit i tid. Sporten som vi kollade på är amerikansk fotboll. Trots att vi var sena var vi inte ensamma om att vara det. På all sportevenemang som jag varit i USA kommer många efter spelet har börjat. Jag vet inte om det är vanligt att göra i USA eftersom man inte gör det i Sverige.
Pappan hade fått biljetter gratis från en vän idag och bjöd därför med oss tre. Sonen var inte ett dugg intresserad av att se matchen och fick därför stanna hemma. Vi satt på rad 4 och såg bra över hela stadion. Innan matchen började gick de igenom grundreglerna för sporten så jag skulle kunna hänga med lite. Det är en aning komplicerat och jag hängde inte med mycket ändå. Varje spelsekvens varar ungefär 5 sekunder normalt och sen blåses spelet av igen. Ibland varar det längre och ibland stoppas inte klockan. Lagen byter ofta spelare hela tiden och kör med en elva när man anfaller och en när man försvarar. En match är 60 minuter lång (plus all extratid så ofta ca 3h) och den delas upp i 4 kvartar. Man byter sida efter varje kvart och lagen turas om att börja med bollen. En touchdown ger 6 poäng och efter det kan man välja att skjuta mot målet och då får man antingen 1 eller 2 poäng beroende på avstånd. Överlag är sporten komplicerad och man behöver förstå den för att tycka den är intressant. Jag som inte förstår den tyckte bara att det var pauser hela tiden då spelet inte varar länge. Men jag är glad att jag sett en match och framförallt sett stadion. Lucas Oil Stadium är en mäktig arena och jag var överraskad över hur fin den var. Den öppnades 2008 och har plats till ca 62 000 åskådare (kan ta 70 000 också). Arenan har konstgräs och idag var den öppen utan tak (oftast stängd). Dock blev det väldigt varmt när solen stekte på och det var ca 25 grader.
Matchen för övrigt slutade 24 - 10 till Detroit och Indianapolis var inte alls bra i matchen. Något annat typiskt amerikanskt på sportevenemang är cheerleadersen, sälja saker på läktaren (så man inte behöver röra på sig) och tv som gör alla olika saker som KissCam, spela luftgitarr med mera.

Vi var tillbaka hos sonen vid halv 6. Han hade då kollat tv och sin mobil hela tiden. På kvällen kom Erin och Nicole hit och åt middag med oss. De har även förlovat sig vilket är kul för dem. Vi hade en trevlig och lång middag med god mat.

Likes

Comments

Jag sov länge även idag (lördag) och efter frukost stack jag och tränade direkt. På eftermiddagen tog jag Max till Central Canal Towpath och gick där med honom i ca 2h. Vi parkerade som vanligt vid Holcomb Garden och gick sedan därifrån på Central Canal Towpath tills vi kom till konstmuseet i Indianapolis. Därifrån gick vi en runda runt sjön där som jag inte gjort innan men tänkt att göra många gånger. Där var många andra människor och det var en populär runda att gå märkte jag. Tyvärr var ena delen av rundan stängd p.g.a. översvämning vilket jag tyckte lät helt fel då vattennivån är låg i Indy just nu. Jag gick därför förbi avspärrning (precis som alla andra) och fortsatte rundan runt. Där fanns inget vatten och jag har ingen aning varför det var stängt. Men i USA är man duktiga på att stänga av och sätta upp skyltar men sedan inte fixa problemet eller ta bort skyltarna. Detsamma gäller vid vägarbeten på alla vägar. Det startas många vägarbeten på vägarna och sen tar de en evighet att färdigställa, istället för att först göra ett arbete gör man här alla samtidigt. Problemet brukar också vara att när de faktiskt är färdiga tar man inte bort skyltarna.

När jag kom tillbaka från min runda hade sonen fått sin telefon. Under tiden mina föräldrar var i Indy gjorde värdpappan och sonen upp ett mål med sonens läxa. Om han klarade allt skulle han få en iPhone 7. Han gjorde inte det vilket vi inte trodde heller men han klarade en del av det. Därför fick han en iPhone SE. Värdpappan berättade det för mig i torsdags och igår (fredags) köpte han telefonen. Idag (lördag) har han satt restriktioner och regler för hur telefonen får användas. Vi får se hur det fungerar efter ett tag men sonen är iallafall väldigt glad just nu.

På kvällen satt jag och värdpappan ute vid sjön och åt middag. Det har verkligen varit en skön kväll. Annars på kvällen har jag sökt efter olika kurser jag kan ta för mina 6 credits (ca 60h) jag måste ta i USA.
Jag körde även till biografen och kollade på The Big Sick och den var riktigt bra.

Idag (lördag) har jag även mått bättre och inte känt mig ensam eller ledsen alls. Jag har väl insett att detta är min vardag nu och jag får göra det bästa av det. Min värdpappa har även hjälpt mig lite fast han inte vet det då vi hade ett bra samtal idag under middagen. Jag har även börjat prata lite med andra au-pairer vilket är kul.

Likes

Comments