View tracker

Jag har hört att en bild kan säga mer en tusen ord. Så den som känner sig ha lite tid över kan skicka en liten uppsats, på sisådär niotusen ord. 

Hade // Tobias M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag är kanske inte den flitigaste bloggaren här i världen. Men det är väll inte heller mitt mål med denna blogg.

tänkte iallafall ta och berätta lite om kursen jag har varit och gått i Luleå denna vecka. Basic safty eller "grundläggande säkerhets kurs för sjöfolk" är kurs som utfärdats av FN för att höja säkerheten ombord på båtarna. kursen ger ett certifikat som gör att jag kan jobba ombord på dom flesta kryssningsfartyg i världen.

jag gick min kurs via WWW.kustens.se och dom har i sin tur hyrt in räddningstjänsten i Luleå för branddelen i kursen.

Dom första två dagarna var det mest bara teoretisk. Vi fick Sitta där och lyssna på en stel farbror berätta om säkerheten ombord på ett skepp, hur livbåtar fungerar, och olika brandrisker, mm.


Onsdag och Torsdag hade vi den praktiska "brandsäkerheten" där vi fick göra allt från rökdykning, släcka gasbrand, släcka branddockor, och pröva olika brandsläckare av alla dess slag. jag och en till fick även åka en sväng i brandbilen! vilket var den högsta höjdpunkten på hela veckan.

simulerad gasbrand. två personer "blåser" bort lågorna, mesans den tredje personen stänger av gasflödet.

Fredagen hade vi första hjälpen från 08 -12 sedan var det bara och sätta sig i bilen och fara hem till kära Offerdal.

om ni klickar på bilderna finner ni länkar/annonser till dom viktigaste sakerna man kan ha i ett hem!


//Tobias M

Likes

Comments

View tracker

Hej på er! Min tanke med denna blogg är dela med mig lite info om Hurtigruten men även skriva av mig lite om intressen, fritid och dylikt.

Allt började iallafall med att jag gick in på Hurtigrutens hemsida för att se om dom hade några tjänster ute. Detta var i mars som jag låg där och letade efter ett skift jobb i Norge. Men iallafall så sökte dom efter säsongs personal så jag Skickade in en ansökan på den tjänsten. Jag vill även ta och på peka att detta med cv är nog det absolut viktigaste! jag skrev en halv novell i mitt personliga brev. Och som det visade sig lönade det sig. Min kompis som inte skrev något alls och bara sökte på tjänsten med att ha fyllt lite hastigt det väsentliga som man var tvungen att ha med. Sagt som gjort gick hon inte vidare i processen!

Vi var 240st som gick vidare i första processen. Då fick vi göra ett personlighets test med 66 frågor om hur man agerar i olika situationer. med 1 som instämmer inte, och 5 som instämmer helt.

Efter ungefär en vecka så fick jag veta att jag hade gått vidare till nästa steg. vilket också var ett online test men med inriktning "karriär" Det var något på 90 frågor som var ungefär samma som på personlighets testet. (tex: Hur viktigt tycker du det är med bra service).

Sedan tog det ungefär en vecka till, när jag hade nästa gett upp hoppet. Så ringer min telefon. och jag får veta att om jag vill, så är jag välkommen på en intervju i Trondheim.

"intervjudagen" var uppbyggd på detta sätt.

14:55 "checkade in" och så fotograferade dom oss.

15:00 Presentation av Hurtigruten och livet ombord. denna presentation tog ca 20 min.

16:00 var det dags för min intervju. vilket jag tyckte var den bästa och roligaste intervjun någonsin. vi pratade om allt mellan himmel och jord kändes det som. Men självklart var det mycket frågor om hur jag tror jag ska klara mig på båten!

16:40 var det dags för arbetsprövning. Då fick jag och en till som sökte jobbet gå in i ett litet konferensrum. där var det en man och en kvinna (restaurangchef & hotellchef) som vi skulle presentera en meny för. Då dom sa att vi fick 5 min att läsa igenom menyn och välja en måltid att presentera. När jag väl börjar och läsa denna meny så inser jag att den är på engelska. Så kom blackouten! Jag som själv tycker att jag är ganska bra på engelska, inser ganska for att jag inte kan översätta ett ord! Det tog väl ca 4 min och 55 sekunder, så ramlar polletten ner och jag börjar improvisera min presentation av förrätt, varmrätt (med ett gott vin) och dessert.

Tydligen så gick det bra för efter ca en och halv vecka, precis när hoppet ännu en gång höll på och lämna mig så får jag ett Mail där jag blir erbjuden en tjänst hos dom! Den känslan, den var fan soft den!

MVH Tobias M

Likes

Comments