Jag har fått hejda mig själv flertalet gånger, så att jag inte skulle äta upp allt innan jag ens hade gjort något annat än att äta dem precis som dem var.. Då kan ni ju fatta hur goda dem är🤤😉😋
Jag kopierade @wildchips recept på deras röra nästan rakt av. Enkelt och gott! Och man behöver inte alltid krångla till det😉
Ett riktigt bra tips till er som ska ha gäster på nyår, eller någon annan helg, så kan man ha det som en liten aptitretare/förrätt, eller ha det som tilltugg på snacksbordet. Försvinnande gott!😋😋
Wild Chips-röra:
2 påsar Wild chips
5 dl créme fraiche
1/2 fin hackad rödlök

Gör såhär
Fin hacka Wild chipsen eller pulsera dem i en mixer. Fin hacka rödlöken. Rör ner allt i créme fracihen.
Låt röran vila i kylskåp minst 4-5 timmar, men gärna över natten. Då hinner smakerna blomma ut ordentligt. Jag serverade röran på toast, fin hackad Wild chips och toppade med riven pepparrot.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

🍴Middag på mindre än 10 min🍴
Hur bra är inte det när man är stressad och inte hinner, eller orkar att laga mat? Det är då det är bra att det finns färdig mat att ta till som inte kräver så mycket av en.
Och det var exakt så jag kände idag, och då blev det till att prova den färdiga vegetariska bolognese som är gjord på bl.a. linser som fanns med i min @smakbox balans . Jag brukar dock vara lite skeptiskt till färdig mat. Då jag ofta tycker att man behöver krydda upp maten när man värmer på det, men den här rätten var väldigt smakrik så som den var. Och till det provade jag @Nicks bönpasta för första gången. Och det är helt klart inte den sista! Pastan har ett högt innehåll av protein, och fibrer och är dessutom glutenfri.

Likes

Comments

🌟Glad lucia alla🌟
Jag tänkte bjuda på ett recept på en mjuk saffranskaka som jag bjöd mina föräldrar på idag. Dem gillade den skarpt och bättre betyg kan man ju inte få. Och än är inte dagen slut. Så vill du bjuda någon kär på fika idag, eller under veckan så tycker jag du ska testa denna. Saffranskakan är dessutom gluten/mejeri - och sockerfri.
Receptet finner du nedan👇👇
4 ägg
2 dl björksocker
1/2 dl profiber
4 1/2 dl rismjöl
2 dl mandelmjöl
4 tsk bakpulver
100 g kokosolja/fett
2 pkt saffran
2 dl mandelmjölk
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och björksocker pösigt. Värm mjölken och saffranen, och lägg i kokosoljan/fettet och låt smälta. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda övriga torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj formen med kokosolja och bröa den med kokosflingor. Fyll formen med smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min. Känn med sticka så den ej är kladdig. Vill du lyxa till det lite extra kan du alltid servera lite kokosgrädde till. Så har du även en lite nyttigare efterrätt. 😍👌

Likes

Comments

🍫M E L L A N M Å L 🍫
Chokladsmoothie som är gjord på;
150 g fryst skivad banan
1/2 dl laktosfri vaniljkvarg från @lindahlskvargse
2 msk kakao
2 msk kaffe
25 g rostade hasselnötter
vaniljpulver

Gör såhär
Mixa alla ingredienser i en matberedare, eller med en stavmixer tills du får en slät smoothie.
Jag toppade med hackade hasselnötter, hallon och kakaonibs.😋👌

Likes

Comments

🌟🕯 A D V E N T 🕯🌟
Min frukost idag blev risgrynsgröt med smak av saffran.😋
Kanske inte det nyttigaste alternativet att ta till. Men otroligt gott och sött! Vilket jag tycker en risgrynsgröt ska va! Piffade upp gröten med lite saffransarom från @droetkersverige som fanns med i @smakbox balans. Saffran om något hör ju julen till😍
Ha en mysig andra advent alla🕯🌟🕯

Likes

Comments

🍞 K A V R I N G 🍞
För mig så hör verkligen kavring till julen.
Det måste ju nästan vara bland det smidigaste brödet man kan göra. Tar mindre än 10 min att slänga ihop. Det är egentligen bara att blanda alla ingredienser, ingen jäsning. Tjoff in i ugnen! Grädda! Låt svalna lite och på med en rejäl klick smör. Och njuta! Låter väl nästan för bra för att vara sant?Men nejdå!
Recept på klassisk kavring kommer nedan (2 st limpor)

Ingredienser
8 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl special
1 tsk salt
2 msk brödkryddor
4 tsk bikarbonat
6 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl brödsirap
Gör såhär

Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Du ska inte vispa smeten, för då blir den kompakt och seg. Häll upp smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60min.

Likes

Comments

🍓 C H I A P U D D I N G 🍓
Det bästa med chiapudding utöver att den håller dig mätt en längre tid utan att kännas alltför tung. Är att du kan variera den i det oändliga. Det är bara att låta fantasin flöda.
Jag gjorde en klassiks vanilj chiapudding med en fräsch jordgubbssås till frukost idag. Men passar lika bra till mellanmål eller kvällsmål. Jag tyckte verkligen den fräscha jordgubbssåsen passade bra ihop med den krämiga puddingen.

Ingredienser
2 1/2 dl kokosgrädde
2 msk chiafrön
1/2 krm vaniljpulver

Gör såhär
Blanda alla ingredienser ordentligt. Häll upp i en skål/bunke. Plasta. Låt stå minst ett par timmar eller gärna över natten.

Ingredienser till såsen
300 g frysta jordgubbar
1/2 dl björksocker
Skalet från 2 lime
Saften från 1 lime

Gör såhär

Koka jordgubbarna tillsammans med björksockret tills jordgubbarna blivit mjuka. Ta bort från plattan. Mixa till en slät sås. Tillsätt sedan saften från limen och det finrivna skalet. Låt svalna.
Chiapudding är något som går snabbt att göra, och som du redan dagen innan kan förbereda. Så när hungern sen är framme är det bara att ta fram puddingen och äta den precis som den är, eller så toppar du med dina favorittoppings. Jag toppade med färska jordgubbar, jordgubbssås och kokoschips.😋👌

Likes

Comments

Behöver ni tips till kvällens dessert? Då har jag ett snabbt, enkelt och gott recept på en socker och mejerifri chokladmousse med kraftig chokladsmak och apelsinsmak.🍊🍫😍

Ingredienser
1 1/2 burk kylskåpskall kokosgrädde
3 msk kakao
3 tsk espresso (vanligt kaffe går lika bra)
1/2 krm vaniljpulver
Saften från 2 1/2 st apelsiner
Skalet från 2 apelsiner

Gör såhär
Vispa den kylskåpskalla kokosgrädden tillsammans med kakaon, espresson(går lika bra med vanligt kaffe), vaniljpulver. Tillsätt övriga ingredienser och vispa fluffigt. Och känner du mot all förmodan att du saknar lite sött, så kan du använda dig av naturlig sötning som tex, björksocker, dadlar, banan, avokado eller agavesirap.
Sen så något att tänka på när du ska göra moussen är att kokosgrädden/mjölken är ordentligt kall innan du börjar. Likaså bunken och visparna. Jag gjorde det misstaget först! Blev ett platt fall. Men man lär sig alltid något😉
Servera lite bär, eller apelsinklyftor till. Eller ät den precis så som den är. Trevlig lördag🌟

Likes

Comments

Det där👆 är dubbel jackpot i glassväg!🙌😉🙌 Kombon hallon & lakrits är ju nästintill oslagbar😍😋 Så vill du runda av veckan med lite glass? 🍧🍦🍧 Varför inte prova dessa 2 krämiga kvargglassar med vardera 3 ingredienser.

Lakritsglass
150 g fryst banan
1/2 dl laktosfri vaniljkvarg från @lindahlskvargse
1 1/2 tsk lakritspulver

Gör såhär
Kör i en matberedare tills du får en glassig konsistens. In med glassen i frysen under tiden du gör hallonglassen.

Hallonglass
200 g frysta hallon
150 g fryst banan
1 dl laktosfri vaniljkvarg från @lindahlskvargse
Gör precis så som du gjorde med glassen ovan.

Ät direkt för att få den glassiga känslan😋

Likes

Comments

🍴 M I D D A G 🍴
Mandelpanerad torsk, kokt potatis, morötter, ärtor och remouladsås. Fisken är panerad i potatismjöl, ägg och till sist mandelmjöl.

Ingredienser
1 1/2 dl créme fraiche
1 dl majonäs
4 msk bostongurka
1 1/2 tsk dill
1 tsk lökpulver
1 tsk gurkmeja
Salt & vitpeppar

Gör såhär
Blanda majonäs, créme fraiche och bostongurka i en skål. Krydda med lökpulver, dill, gurkmeja. Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen få stå någon timma och dra åt sig smakerna. Smaklig spis😋

Likes

Comments