Rabarber för mig är sommar! Och att ha möjligheten att kunna få rabarber från mina föräldrars trädgård. Det är lyx det!

Ingredienser

200g rabarber
1st äpple
1st banan
100g hallon
100g jordgubbar
1 1/2 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
4dl vatten

Gör såhär

Koka äpplet och rabarber tillsammans med kryddorna och vattnet tills de har mjuknat. Mixa och låt svalna lite. Mixa sedan samman alla ingredienser till en slät massa. Njut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Att få skapa något i köket. Det är som terapi för mig! Receptet på brödet kommer här.
Ingredienser
50g torrjäst
6dl vatten
2tsk flingsalt
26dl vetemjöl
1dl sirap
1dl olivolja
1st ägg till pensling av brödet
Vallmofrö

Gör såhär
1. Sätt på ugnen på 225 grader. 2. Blanda torrjästen med fingervarmt vatten, sirap, olja och flingsalt. 3. Tillsätt lite av mjölet i taget. Arbeta sedan ihop det till en deg. Knåda i minst 5 min. 4. Jäs i bunken i minst 1 timma med duk över. 5. Häll upp degen på mjölat bord. Dela upp degen till 3 mindre degar (ca, 800g/styck). Knåda sedan varje deg ordentligt, och forma sedan till en limpa. 6. Jäs i ytterligare 1 timma under bakduk. 7. Pensla brödet med det uppvispade ägget. Strö över vallmofrö. 8. Grädda bröden i 12 min. Täck sedan över folie så brödet ej bränns, och grädda i ytterligare 20 min. Ett perfekt bröd att rosta!

Likes

Comments

Jag tycker att den här smoothien passar perfekt att svalka sig med nu när värmen kommit.

Ingredienser

250g vattenmelon
150g hallon
100g körsbär
50g mango
1st banan
2dl mandelmjölk
Några droppar honung

Gör såhär
Mixa alla ingredienser till en slät smoothie.
Klar för att avnjutas!

Likes

Comments

Jag har verkligen blivit helt torsk på både halloumi och sötpotatis. Har provat det förut. Men har nog inte förrän nu förstått hur gott det egentligen är. Bättre sent än aldrig! Receptet nedan blir det ca. 10 biffar beroende på hur stora eller små du väljer att göra dom.

Ingredienser
150g halloumi
2st sötpotatis
2tsk chiafrön
1tsk persilja
1tsk vitlökspulver
1/2tsk paprikapulver
1krm chilipulver
2tsk lökpulver
3krm salt
1 1/2krm grovmalen svartpeppar
5st champinjoner
1st ägg
3tsk psyllium
6msk kokosolja

Gör såhär
Skala och riv potatisen grovt. Lägg det i en bunke. Skölj och mixa champinjonerna. Riv halloumin. Tillsätt ägget, chiafröna, psyllium, och kokosoljan. Krydda. Blanda ordentligt. Forma sedan till biffar med händerna. Stek biffarna på medelhögvärme i kokosolja i tills de fått fin färg, ca 5 min på vardera sida. Klart för servering! Går att förbereda om du inte vill göra allt på en gång. Så forma biffarna redan kvällen innan. Så är det bara att steka på när du väl ska äta. Jag valde att servera en sallad och bulgur till mina biffar. Gjorde även en helt vanlig yoghurtdressing till det. Är ju egentligen inte nödvändigt! Då jag tycker biffarna är otroligt saftiga.

Likes

Comments

Bröd som jag aldrig kommer att tröttna på. Så saftigt och gott!
Morot och sötpotatisbröd

Ingredienser
50g torrjäst
5dl vatten
3dl mandelmjölk
2tsk flingsalt
3tsk ingefära
13dl dinkelmjöl
19dl vetemjöl
1st sötpotatis
5st morötter
1dl sirap
1dl olivolja
Topping
2st ägg
Vallmofrö

Gör såhär
1. Sätt på ugnen på 225 grader. 2. Skala och riv morötterna, och potatisen fint.
3. Blanda torrjästen med fingervarmt vatten, mandelmjölk, sirap, olja, ingefära, och flingsalt. 4. Tillsätt morötterna + potatisen och lite av mjölet i taget. Arbeta sedan ihop det till en deg. Knåda i minst 5 min. 5. Jäs i bunken i minst 1 timma med duk över. 6. Häll upp degen på mjölat bord. Dela upp degen till 3 mindre degar ( 650g/styck). Knåda sedan varje deg ordentligt, och forma sedan till en limpa. Degen som blev över vägde jag upp till 11st små bollar(100g/st). Formade till bollar och la i en springform. 7. Låt det jäsa i ytterligare 45 min under bakduk. 8. Vispa upp äggen, pensla bröden med dom uppvispade äggen. Strö över vallmofrö. Grädda bröden i 20min. Sen la jag över folie och sänkte till 200grader, och gräddade i ytterligare 20 min.

Likes

Comments

Björnbärs smoothie
2dl björnbär
1dl blåbär
1st banan
3dl mandelmjölk
1tsk chiafrön
1krm vaniljpulver
Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Drick den precis så som den är. Eller toppa med dina favorittoppings. Jag toppade bl.a. med rostad kokos, björnbär.

Likes

Comments

Bland det godaste jag har druckit! Gillar man choklad, så kommer man verkligen att älska den här shaken.
Ingredienser
3dl bryggt kaffe
2dl grädde
1 1/2dl glass ( chocolate peanut crunch, lohilo)
1/2 tsk vaniljpulver
2msk kakao
1st banan

Brygg kaffet. Vispa grädden. Mixa sedan de övriga ingredienserna. Ha i kaffet. Vänd ner grädden. Klart för att avnjutas!

Likes

Comments

En solig dag som denna tycker jag att man behöver något riktigt gott att kunna njuta av. Och varför inte ha något som är riktigt gott, och som inte alls tar någon tid att göra.

Ingredienser
4dl frysta hallon
1st banan
1tsk lakritspulver
1krm vaniljpulver
3dl mandelmjölk

Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Vill man inte ha alltför mycket lakrits smak, är det bara att minska på det. Jag tycker det smakade alldeles lagom. Men då gillar jag också verkligen lakrits.

Likes

Comments

Ingredienser
I burk kokosmjölk
1tsk chiafrön
0,5tsk vaniljpulver

Gör såhär
Blanda ingredienserna. Plasta och ställ i kylen. Låt det stå i kylen minst ett par timmar, gärna över natten. Jag använder mig av mindre chiafrön, just för att jag gillar en mer lösare konsistens än en mer kompakt. Passar mig perfekt!
Jag toppade chiapuddingen med mixad fryst ananas, björnbär, jordgubbar.

Likes

Comments

Jag gillar verkligen kombinationen hallon och mango. Så här kommer ett recept på det.

Ingredienser

3dl frysta hallon&mango
1st banan
3msk havregryn
1 1/2dl mandelmjölk

Gör såhär
Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Toppa med det du tycker är gott. Eller ät den precis så som den är.
Tycker det passar perfekt som frukost, mellanmål, eller som ett lite lättare kvällsmål.

Likes

Comments