Header

Instagram@tobbeeza

Efter en behövlig paus från bloggen så är jag nu tillbaka och det med nya tag och krafter. Har så mycket att berätta för er så jag nästan håller på att spricka typ.. ;)

Men idag är jag så slut i kropp och knopp att detta kommer bli mitt enda blogginlägg för idag tror jag. Vi flyttade till Lunds kommun igår och det tog på krafterna att flytta. Men vi är på plats i nya lägenheten och den är SÅ fin :D Jag tänkte bjuda på lite bilder på lägenheten så fort vi har kommit i ordning för just nu är här rena rama kaoset. Men som det är nu så trivs vi väldigt bra. Äntligen kan man se framemot att vara frisk och hålla sig frisk. När vi flyttade hittade vi mögel (som var svart) så där är nog svaret på varför man inte var så frisk.. :(

Men nog om det, nu ska jag bara ta det lugnt ikväll och kolla på SVT play och ÄNTLIGEN sticka lite. Har inte kunnat sticka på 2 dagar och jag börjar få lite abstinens. Haha! ;)

Hoppas att ni alla mår bra? ♥

Likes

Comments

Just nu känner jag mig lite mer "död" än levande. Många tankar som snurrar runt i huvudet, en del oro, en del ångest och för lite sömn. Just nu sover jag inte dom stackarns 8 timmarna jag behöver för att fungerar som människa utan sover i ungefär 4-6 timmar, vilket är påfrestande.

Inte nog med sömnen och allt det där så är jag sjuk igen. Febrig, snuvig, hostig och förkyld. Skulle egentligen lämnat blodprover inför diabeteskontrollen på måndag men jag ringde dit och förhörde mig om hur jag skulle göra eftersom jag är sjuk och fick till svar att jag inte skulle lämna blodprover. Tiden till diabetessköterskan blev alltså framflyttad till den 13 Februari istället eftersom jag är sjuk och då skulle jag enligt sköterskan på vårdcentralen inte lämna blodprover då dom kan missvisa. Så ja, nu har jag gått och oroat mig och haft ångest över att gå till vårdcentralen på måndag helt i onödan. Haha! Men då kan jag förbereda mig till den 13 istället och istället fokusera på att bli frisk. :) Får nog bli en lång promenad ute i skogen nu i helgen om jag inte hostar ihjäl mig. Haha! :)

Så nu ska jag ta mig en halstablett, hämta ett glas med iskall pepsi max i, ta min stickning och se Karlsson på taket. :D

Hur mår ni? ♥

Likes

Comments

Klockan har passerat 00:00 och det är en ny dag, inte vilken dag som helst utan året sista dag. Äntligen säger jag bara! 2016 har varit ett tuff, jobbigt och ett jäkla år rent ut sagt. Jag trodde 2016 skulle bli ett bra år men det visade sig till slut att så skulle det inte bli.

2016 har inneburit motgångar, tårar, smärta förlust och mycket mer. En hel del har hänt inom familjen, vänner som har somnat in alldeles för tidigt och nära bekanta och familjemedlemmar som har lämnat jorden hastigt och lustig. Alldeles för tidigt. Men man måste ha motgångar, sorger och förluster för att bli starkare, ett liv som bara går på rälls framåt utan motgångar gör att livet blir som en räkmacka. Där man glider framåt och allt serveras för en och man inte behöver göra något typ. Ett sådan liv vill iaf inte jag ha :) Jag vill ha motgångar, lite tårar och få kämpa lite, det stärker mig som person och jag blir en ännu bättre människa än vad jag redan idag är. :D

Som sagt så är det årets sista dag och jag ser SÅ fram emot 2017 som har en heeeeel del att erbjuda. Jag har bestämt att 2017 ska bli "mitt år". Mitt år där jag ska kämpa för att försöka komma tillbaka till arbetslivet och kunna börja jobba, där jag ska kämpa och utsätta mig för saker så att jag kan försöka bli av med min panikångest och sociala fobi så att jag kan bli den var innan och börja umgås med mina vänner igen, åka iväg och shoppa på egen hand, fika med vänner med mera. :)

Jag har varit sjukskriven sedan Juni 2013 och jag är just nu sjukskriven i 1år till, prick på dagen, vilket har varit både skönt men även jobbigt. Mina dagsrutiner har typ sett likadana ut dag ut och dag in. Jag gör nästan samma saker om dagarna och har inget att variera med typ. Men det har även varit välbehövligt men jag känner att jag behöver komma ut mer, få en lite mer varierande vardag och kanske börja arbetsträna lite som kan göra susen? Vem vet? Men det är något jag måste ta upp med min läkare när det är tid att träffas igen så får jag se där vad hon tycker, om min sjukskrivning ska förlängas eller inte. :)

Nog om det. Klockan börja bli rätt mycket och jag tänkte fortsätta kolla på film (Mamma mia the movie) och sticka klart mina candysocks sockar som ni kommer få mönster på inom en snar framtid. :D

Hur har erat år varit? ♥

Likes

Comments

Hej på er. Äntligen skriver jag igen, det har varit en tuff period den senaste tiden med mycket tankar, känslor, händelser som skett och en rad dödsfall i min omgivning. Så har ärligt talat inte ens tänkt en tanke på bloggen. Men det ska bli ändring på nu, 2017 ska bli ett bra år eftersom 2016 har varit ett helvetesår om man får beskriva det så? ;-)

Just nu är min kropp inte helt så som den ska. Jag har en rackarns värk dagligen i mina leder, temperaturskillnaderna ute eller när det är väderomslag är rent helvete, vissa dagar har jag så ont att jag svullnar i kroppen speciellt i händer, armar och fötter och det svullnar så pass i mina fötter att jag knappt kan gå. Något jag nog får ta upp med Vårdcentralen vid nästa besök. Men inte nog med att jag svullnar utan jag "tappar min kraft" i mina leder/muskler när jag har så ont. Men det går fibromyalgi i släkten och familjen så ska se om denna vårdcentralen kan ta en på allvar denna gång och verkligen kolla upp det igen.

Mina sömnproblem är faktiskt lite bättre, vilket jag måste "skryta" lite om 😉 Det ända lilla problemet jag har är att jag lägger mig för sent = vaknar sent. Men att somna gör jag inom 10 minuter, ibland 5 minuter. Vilket är en stor skillnad jämfört med innan när jag kunde lägga mig i sängen vid 23 tiden och somnade inte fören runt 04-05 på morgonen. Inte nog med att jag somnade så tidigt på morgonen utan jag var så trött och utmattad då att jag kunde sova i 12-16 timmar utan problem. Men så är det inte just nu. Utan nu tar det 5-10 minuter för mig att somna sen sover jag i ca 7-9 timmar. 👍😍

- - - - - - - - WARNING FOR TOO MUCH INFORMATION - - - - - - - -

Sen har jag även mina magproblem. Min mage är katastrof typ. Inte nog med att min mage är väldigt känslig mot laktos så är det att den "stannar", vilket innebär att jag blir hård i magen. Antingen får jag till slut äta något som jag vet att min mage inte gillar så att jag blir lös i magen eller så får jag använda olivolja i all matlagning alternativt dricka ännu mer vatten än vad jag gör. Det är så frustrerande att inte ens magen kan fungera som den egentligen ska. Men när den "kommer igång" igen så märks det först så mullrar och låter magen sen kommer magknipet och sen är det toa som gäller. Haha! 😂 Men det är också något jag nog får ta upp med vårdcentralen, om jag då får en läkaren som tar sig tiden att lyssna och förstå. Vilket inte är så vanligt idag.. Kan ta ett kort exempel: En diabeteskontroll för mig som har diabetes kan i regel ta 6 minuter för läkaren att gå igenom mina provsvar, kolla hjärta, lungor och blodtryck samt säga vad hen har att säga. Sen är det finito och jag hinner oftast inte ta upp någon jag tycker är bra att läkaren vet eller något jag undrar över ang min diabetes. "Äsch det kan vi ta om ett år på nästa diabeteskontroll". Ehm jaha.. Ja.. Okej, hejdå vi ses om ett år då!

Sen tänkte jag ta upp lite om mitt psykiska mående som är bättre. Men det får jag nog dedikera ett eget inlägg om. :-)

Tänkte avrunda detta inlägget nu så ni inte får kramp i ögonen 😂 Jag ska fortsätta sticka på sockorna jag stickar och se Familjen Rysberg och #100procentvaken#svtplay innan jag sluter mina blå. :-)

Hoppas ni alla mår bra där ute?
Glöm inte att du är fin som DU är, oavsett vad! ♥
Kram! 😘❤

Ps! Antingen på Lördag eller Söndag kommer ett blogginlägg om mina planer och förändringar med bloggen. Vad kommer ske under 2017? Vad kommer min blogg handla om? Vad kommer jag lansera 2017? Var ska jag resa under 2017? Kommer det mer inom DIY/stickning/virkning? Det och mycket mer får ni veta i helgen alternativt under nästa vecka. :D Men jag kan säga så mycket som att fler DIY inlägg kommer kommer 2017. Jag kommer dela med mig utav egen skapade mönster på sockar, vantar, mössor, sjalar och MYCKET mer under 2017. Så glöm inte följa min blogg så du inte missa något! 💓 Det var allt för mig idag. Godnatt ♥

Likes

Comments