Egentid. Tid på egen hand. Tid med bara mig själv.
Snälla någon förklara för mig vad som är det njutbara i det.
Jag är VERKLIGEN inte imponerad.
Nej.
Egentid är inte nåt för mig.
Visst- egentid i form av frisörbesök, massage, fotvård etc etc.. uppskattar jag. Men det är tid FÖR mig själv.
Den tid jag älskar mest är tid med min familj. Vi-tid. Tid när jag får skratta med och diskutera med och leka med och pyssla med min fyraåring. Buss å mysa med min bebis. Skratta skoja mysa och umgås med min man.
Eller nån annan jag älskar!
Och som berikar mitt liv.

Idag åkte mannen till Sthlm med storan. Bara dom två. Jag är hemma med lillan.
Saknar storan så jag håller på å gå av.
Å egentiden alla säger jag ska njuta av nu...
Nej. Jag njuter inte.
Jag saknar å längtar efter min roliga tjej, min härliga underbara roliga man.
Visst jag hinner göra lite fix här hemma.
Men det hinner jag annars också.

Nej. Egentid är överskattat TYCKER JAG!!!!

Tur jag har fina vänner som hjälper mig att fylla egentiden med sällskap ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På väg.
Tidigt.
Mot nya äventyr.
Står på perrongen och funderar. På inredning. Kollade instagram. Jag tycker inredning är skoj. Men egentligen inget jag vill lägga massa pengar på. Känns liksom inte värt. En lampa ska ju ge ljus. Lysa. Inte kosta halva mitt sparkapital. Lite så tänker jag. Men visst finns det fina lampor. För mkt pengar.
En sak som slagit mig dock är hur lättpåverkad jag är. Jag har bestämt mig för att jag gillar grejer från house doctor, Ferm living, Muuto och Hay design. Det gillar jag. Å så ser jag en bild på, säg, en ljusstake i en tidning. Njae tänker jag. Inte så värst snygg va? Ganska ful faktiskt. Men så läser jag bildtexten "....449 kr, housedoctor...". Å vad gör jag då? Jo då liksom bestämmer min hjärna om sig. Jag gillar den. Bara för att det står housedoctor. Undrar om nån mer är som jag? Lättpåverkad.
Likadant om "rätt" person har en grej jag tycker är ful- då, som i ett trolleri, gillar jag den. Vips bara. Poff så har jag bytt åsikt!
Sånt funderar jag på denna arla morgon.

Nu ska jag och min corker från Haglöfs (ett annat favvomärke med samma effekt på mig dom housedoctor) vila lite innan dagens utmaningar. Å lite P3 dokumentär i lurarna. Skönt.

Ljusstaken är ett tydligt exempel. Första anblick: den var ful, kunde jag gjort själv i slöjden. Den kan inte kosta må ha kronor...
Sen ser jag att den är från Muuto. Tankarna ändras direkt njaaa rätt snygg ändå. Å 400 fär en ljusstake känns ju ändå rimligt. Cool är den.
Ja sån är jag i alla fall.

  • 259 Readers

Likes

Comments

Ja det gör det. Det bekymrar mig. Och irriterar mig. Det är nåt som jag vet irriterar så många och kan ge så många tårar och klumpar i mage. En liten fråga som ställer till så mycket. Först en kort info. Jag är gift. Har en dotter på snart tre år som jag verkligen njuter av och har det sååå kul med. Som är i den härligaste åldern även om hon trotsar och sätter sig på tvären. Å när folk får veta att man har ett barn. Att hon snart är tre år. Då P A N G kommer den där frågan eller mer ett påstående " ja men då är det ju dags för en till nu"
Va fan har du med det att göra. Jag har fått höra det nu i snart ett års tid.
Av kvinnan i kassan på HM- satkärring.
Av patienter.
Av bekanta.
Av bekantas bekanta.
Av släktingar.
Av släktingars släktingar.
Av helt okända.
A L L A tycks vara bekymrade och anse sig ha rätten att tycka.
Vi kanske bara vill ha ett barn.
Vi kanske inte KAN få fler barn.
Vi kanske försöker.
Vi kanske har försökt i två år. Vi kanske vill vänta.
Vi kanske bara njuter av situationen som den är just nu.
DU kanske inte har med det att göra.

Jag bryr mig inte om när en vän frågar. Lite beroende på hur dom frågar. Men såna som jag inte känner. Som inte känner mig- BACK OFF!! HÅLL KÄFTEN!! BRY DIG INTE SÅ JÄVLA MYCKET OM ANDRA!! TA HAND OM DINA EGNA JÄVLA PROBLEM!!!
Så vill jag säga.

Men vad gör jag?
Jag ler lite urskuldande, som att försvara varför vi "bara" har ett underbart busigt härligt krävande älskvärt kärleksfullt trotsigt barn som vi älskar mest av allt och ägnar all ledig tid åt.
Och så säger jag nåt i stil med;
jo...visst... Syskon vill vi ju att M ska ha... Men (nånstans här brukar jag börja bli generad å illröd i ansiktet) vi vill nog vänta lite....

Å om jag nångång vågar säga "men vi kanske bara vill ha ett barn" då anser sig folk ha rätten att förklara för mig hur dum jag är. Att ingen mår bra av att vara ensambarn och att syskon bara MÅSTE vi skaffa.

H E L V E T E!!!! Lägg er inte i!!!! Vill jag skrika.
(Nu är jag högröd i ansiktet) och ursäktar mig ännu mer.

Jag blir A R G!!! Och jag vet att många som fått frågan blir det också. Och många blir ledsna.

Så innan du frågar, tänk Tänk TÄNK T Ä N K!!! efter först!! Alla vill inte ha frågan. Och DU har förmodligen inte med saken att göra.
Och om en vän vill prata med dig om barns vara eller inte vara i deras liv då tar dom oftast upp det själva. Med dig. Om de anser att du har med det att göra!! Å då slipper du fråga.

Så känner jag. Å snart ber jag nån hålla käften och ge upp för snart exploderar jag av frågan!!!


Dela gärna om du känner igen dig! Så kanske det når ut till hon på HM, eller till nån avlägsen bekant eller nåt annat löst folk som känner sig träffad och kanske att en magklump kan undvikas!

  • 438 Readers

Likes

Comments

Pust.
VABruari är här. Inne på vecka 2 med VAB. Först hosta förkylning och feber. Sen fick lillan öroninflammation på det. Men imon blir det dagis. Å idag är det jag som inte mår bra. Ont i magen kroppen o huvudet och mår illa.
Har haft lite svårt att sova sista tiden. Har börjart oroa mig för allt och utvecklat mån form av ångest/depressionsliknande och är stressad.
Så jag sover dåligt, spänner mig. Har ont i tänder tunga och käkar.
Jag vet inte varför jag mår så här. Jag önskar att det bara försvinner. Kan inte riktigt komma ihåg hur det känns att må helt bra. Men jag äg på väg tillbaka, har tagit tag i mitt liv.
Min underbara vän Jonna hjälper mig otroligt mycket. Jag får massage av henne (betalar såklart) och så har hon fått med mig på yoga!!!! Trodde inte det var möjligt. Men det är det bästa jag gjort. Helt underbart. Var igår. J skulle vart med men dom är magsjuka hela bunten. Så jag gick själv. Å jag ångrar det inte en sekund. Det ska bli en ny vana!!! Hoppas det kan hjälpa mig att må bättre. Vill helst inte äta nån medicin...
Trivs inte helt på jobbet heller. Jag kan inte sätta fingret på varför riktigt... Tycker att stämningen blivit sämre. Det känns motigt att pendla. Å varje gång Moa är sjuk vet jag att det hopar sig och blir supermkt när jag kommer tillbaka. Å så saknar jag mina kollegor å stämningen där jag var innan... Inga stora problem om man jämför med många andras bekymmer. Men för mig blir det ganska stort...

Vet ens inte om nån läser, men det är ganska skönt att skriva. Blir lite som min egen terapi. Nu ska jag njuta av sista (förhoppningsvis) VAB-dagen på några veckor och att få mysa nedmonterad lilla prinsessa. Som ÄNTLIGEN är pigg igen och ska få gå till sitt älskade dagis imon! Ska kolla frost för 37:e gången denna vab:en sen hoppas jag vi orkar gå ut!

Ramlade omkull på plan asfalt igår och fick mig ett klassiskt handskrap. Shit vad snabb man är upp, å fy fanken vad ont det gör... Blir gött med handsprit på det 🙈

  • 317 Readers

Likes

Comments

Stackars lilla M. Idag är hon kvitt febern men nu är det en hosta som bara ekar och lite pösig andning på det som håller oss hemma. Det blur hemma för oss imon med.
Mina stackars patienter blir lidande nu, men vad ska man göra?
Idag har vi pysslat. Jag blev inkommenderad till stora skrivbordet och M skulle sitta själv vid sitt skrivbord. Lika bra att lyda.

Kom ut en sväng innan med. Letade lite kastanjer och kollade utbudet i den lokala lampaffären. Julgrejerna hade börjat komma. Jag hittade en stjärna jag gillade. M var mer inne på en 120 cm hög blå/orange pingvin. Vi får se hur det blir.

Det märks att hon inte är helt kry än. Hon har kort stubin i vanliga fall. Men nu är det galet. Det är nästan så att hon tjurar ihop innan nåt har hänt. Haha. Men hon är väldigt gosig och vill mysa massor också.

Mitt pyssel för dagen blev lite tavlor i gästrummet. När jag gjorde det hann M rita ca 17 teckningar...

  • 510 Readers

Likes

Comments

Helgen som gick. Fantastiskt trevlig. Jag och T var i Hamburg med min bror och hans sambo. Vi var på fotboll. Asball. Vilket liv. Vilken stämning. Å en svensk på plan- Albin Ekdahl. Kändes lite som att vi kände han, haha :)

Massa fika o god mat blev det. Tyvärr ingen shopping för när vi i söndags hade tagit på spenderarbyxorna och taggat för shopping var hela stan stängd. Inte en enda butik var öppen. Å caféer och restauranger var också svårt att hitta. Så det fick bli museum. Miniature world. Riktigt häftigt. Delar av USA, Skandinavien, Tyskland, Schweiz och Österrike och hela Hamburg byggt i miniatyr. Så mkt detaljer och superballt. I packhuskvarteren hittade vi det!
Å när vi inte kunde shoppa roade vi oss med stillastående längdhopp och andra superseriösa tävlingar.

Vi kom hem igår måndag och på kvällen fick M superhög feber och är jättehostig. Så idag och imon är jag hemma och VAB:ar med en ömsom pigg ömsom dödstrött o varm liten tjej.
Nu sover hon. Å jag vilar i soffan. Är inte helt hundra jag heller. Snorig och seg. Jäkla förkylningstider 😵
Vi har haft en helt kanon helg. Och M har trotsat och lekt med sin mormor och morfar.

  • 510 Readers

Likes

Comments

Härlig dag idag.
Jobbet är ju jobbet. Men den riktiga, härliga dagen börjar när man kliver in på dagis och möts av en studsande tjej i för stor hatt.
Vi åkte till flygplatsen och tittade på flygplan och åt russin och gick balansgång efter dagis. Å sen fika och lek med världens bästa dotter och fina vänner. Hugo och William med mammor och pappa. Ett flygplan fick vi se. Å Wille fick i sig tre kakor på ca 12 minuter! Grymt jobb!!!
Tyvärr hann inte Hugo med päron fika med oss. Men Wille och hans härliga vitamininjektion till mamma, Lovisa, fikade och busade med oss på Munges bageri!

En fråga med:
Jag kom till dagis idag och mötte Moas dagiskompis med mamma i dörren. Jag småpratar lite med flickan. Hon berättar att någon rivit hennes torn hon byggt och jag fattar det som att det är hennes lillasyster som rivit det. 'Nej det var DIN dotter som rev det' säger mamman. Hur reagerar man? Ska jag ursäkta min vilding till dotter? Eller släta över det lite- vad tokigt det kan bli? Eller ska jag bara säga (vilket jag egentligen tycker): äh, det var väl inte så farligt? Du får bygga nytt imon! Det är sånt som händer!
Phu. Detta testande av mammans tålamod. Och många andras också!
Men jag ÄLSKAR mitt barn mer än allt annat!

Likes

Comments

En frustration utan dess like. Det är vad jag känner när min snart treåriga prinsessa puttas och slår mindre barn. Jag förstår inte varför hon gör det. Idag hade vi besök. Dottern slog den knappt ettåriga flickan i huvudet med en leksak. Ett förlåt satt lååångt inne och jag var riktigt arg på henne. Sedan puttar hon omkull den lilla som försöker ställa sig mot hennes matstol. Bryter ihop när jag blir arg och säger att den lilla flickan inte tål hennes mat. Hon blir på riktigt ledsen. Inte arg liksom utan mer som om hon känner sig missförstådd...

Ok. På dagis har vår dotter en egen stol. Som ingen annan får använda. Detta för att minimera risken att vår tjeja får i sig av det hon inte tål. Kopplar hon ihop stolen hemma med det? Försökte hon skydda den lilla som var på besök? Kan hon va så förståndig? Eller är det bara en arg och trotsig flicka jag har?
Inte kul när hon är dum. Fy så jag skäms. Det är verkligen inget vi lärt henne!!

När hon sedan somnat saknar jag henne. Så nu var jag tvungen att gå in å pussa på henne. Hoppas hon kommer in inatt. Det är så mysigt!!

  • 532 Readers

Likes

Comments

Jag är uttråkad. Jag och lillan är hemma själva. Pappan i familjen är på lagfest, en fest han förklarade såhär: "man sitter i klubbstugan och super och sen åker man taxi in till grace". Så han lär komma insnubblandes här framåt småtimmarna.
Lillan sover gott i sin säng och jag hoppar runt mellan olika filmer på tv. Ensam i vardagsrummet. Fy vad jag ogillar att va själv, känner mig inte ensam- bara uttråkad. Å saknar min man och min lilla prinsessa. Men henne hade jag inte hjärta att försöka hålla vaken. Hon bad om att få sova. Tur det inte är lagfest varje helg så jag slipper tristess jämt 😉

Köpte en ny poster idag. Den med kaktusen. Jag gillar den redan massor 🌵

  • 536 Readers

Likes

Comments

Usch! Fy fanken vad man kan inbilla sig saker och bli orolig och tänka. Har haft obehagskänsla i halsen och lite känselnedsättning på sidan av halsen några dagar nu. Tankar snurrar direkt... Tänk om det är nåt farligt... Kan det va Nåt neurologiskt... Ja alla hemska sjukdomar dyker upp i skallen. Får för mig att handen också hade nedsatt känsel. Maken undersökte mig både neurologi och en grundlig nackundersökning (vi är båda sjukgymnaster) utan fynd. Sen kommer det hemska: vad händer med dottern om nåt händer mig? Hur skulle hon må? Mammas lilla fina sessa.
Fick en läkartid på vårdcentralen och var där i eftermiddags. Misstanke om sköldkörtelpåverkan. Massa prover tagna och läkaren tog mig verkligen på allvar. Kändes skönt. 7 rör blod är skickade för analys. Får svar i nästa vecka.

Obehaget i halsen är kvar. Men den stora stora klumpen i magen är mindre. Man är bra sårbar alltså. Å som jag gråtit. Så här orolig har jag aldrig förr varit. Puh!!
Nu ska jag mysa med den lilla nån halvtimme till innan det är nanedags!

Hon är mitt allt. ❤️

  • 538 Readers

Likes

Comments