Nu tänkte jag köra på en frågestund här! Så kommentera alla frågor ni har! Svarar på de flesta nån gång under veckan!

Så kör på, finns inga dumma frågor!😍
/Klara

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 32 readers

Likes

Comments

Helgens tävling på sportriders gick inte som planerat. Red en 110 och en 115 (DM), haft många stunder innan denna dag där jag fantiserat om att stå högst upp på prispallen med guld medaljen runt halsen och få leda ärevarvet med segertäcke på. Men denna bubbla sprack.

I 110 så startade vi jättebra, höjden är verkligen det minsta problemet vi har på banan. Vi var nolla i grunden (hinder 1-8) Första två hindrerna i omhoppningen var en kombination och tyvärr så svängde jag för mycket med handen på b hindret så hon petar det. Resten av banan hoppade hon fint fram till sista hindret. En linje som var på 5 galoppsprång. I grunden tog hon 6 språng där emellan. Men jag rider på framåt de första galoppsprången men hon blir då lång så jag samlar upp henne och tappar då farten så när vi kommer fram till hindret är vi i ett mellanläge, egentligen borde hon ha trampat om eller stannat. men som den kämpen hon är hoppar hon av. Men hinner inte upp med benen och ändrar sig i luften . Det var en stor oxar så hon river frambommen och landar mellan fram och bakbommen. För att trassla sig ur alla bommar och plank så stegrar hon sig och vänder sig om och jag ramlar av.

Hon går iväg några meter ifrån mig, jag gjorde mig inte illa, fick lite ont i axeln då jag höll kvar i tygen i fallet. Men vi går ut från banan och börjar ladda om till nästa klass.

Men redan på framhoppningen så känner jag att det inte är som vanligt. Hon var ej halt eller så. Men känslan var inte rätt. Hon hoppar räcket hur fint som hellst på 115, men så fort jag styr mot oxern så känner man att hon tvekar. Även om hindret var 70. Hon hoppar endast om hon ligger precis rätt annars så stannade hon. Vilket hon aldrig har gjort innan. Vi avslutar med ett språng på räcket som var fantastiskt innan vi går in på banan. Men hon hade inte den power som hon brukar. När man kommer in på banan så brukar hon veta vad det är som händer. Öronen blir spetsade framåt och hon får sån framåt känsla. Det går inte riktigt att beskriva, den är bara magisk. Men nu finns inte denna känsla. När jag fattar galopp är det som att hovarna har fått tuggummin under sig. Det går framåt, men inget mer.

Vi får ett stopp på första hindret som var en stor oxer, men jag samlar mig och kommer igen. Ett stop till. Man känner på henne att det inte är som vanligt. Jag tänkte då utgå, men hade ändå att det finns ett hopp att hon skulle komma över, när jag styr mot hindret för tredje gången tappade jag hoppet, men man kan ju inte utgå när jag redan vänt upp mot hindret. Så hon stannade igen, men jag var verkligen inte arg på henne, klappar henne och skrittar på långa tyglar ut från banan, mamma möter mig vid utgången och då brister det. Jag var inte besviken på henne eftersom jag vet att det från början var mitt fel att vi krascha och det var antagligen det som satte sig i hennes huvud. Hon är den mest fantastiska häst jag har och vill vara hennes bästa. Men ni kan själva tänka er att ni målar upp en bild av det ni vill och sedan går det helt tvärt om.

Vi åkte hem funderade, hon har blivit skodd, vi har longerat henne och inget är fel, hon ska ev. kollas av kiropraktor för att vara säker på att det inte satt sig någonstans i kroppen. Men annars så ska vi ladda om och rida dm i fälttävlan på lördag i enköping, hoppas att vi har lite mer tur där.

Vill tacka alla ni som fanns där för mig i helgen både på plats men även ni som skrev på sociala medier, det betyder otroligt mycket <3


Hoppas ni alla får en underbar vecka! / Klara

Likes

Comments

Hemma och åter till vardagen efter en grym vecka i Falsterbo med världens bästa vän Nea. Vi jobbade alltså där som funktionärer user måndagen-fredagen. Vi gjorde lite blandade uppgifter som att stå i entren, vara läktarvakter,stått och spärrat av vid häst övergången och shuttle övergången och även suttit i utställarrummet. Det har varit en väldigt rolig och lärorik vecka. Vart i Falsterbo flera gånger tidigare men endast som publik. I år fick jag vara en del av evenemanget och se det backstage. Vi har tältat på campingen men har spenderat dagarna på tävlingsplatsen. Jag och Nea har känt varandra i väldigt många år och har ända sedan vi kollade på ponnyakuten gjort väldigt många parodier och därmed pratat skånska (som de gör i programmet) och det har vi fortsatt med ända sen dess. Så fort något roligt händer eller att någon av oss gör något roligt/pinsamt så kommer skånskan fram och det bara blir så. Men alla stallet här i stockholm tittade på oss som att vi varutomjordingar när vi gjorde det. menar vi äntligen var i skåne så pass länge så var det ingen som kollade snett på oss och vi kunde prata skånska hur mycket vi ville. Vi bestämde då sista kvällen när vvi var nere på stranden i solnedgången att vi en dag ska flytta ner till skåne tillsammans, för det är här våra hjärtan (eller iaf stämband) hör hemma. <3

Under en av dagarna när vi stod i hästövergången i regnet. Dyblöta och kalla efter 3 timmar utomhus så kommer det 3 personer och hälsar på oss. Det visar sig vara från Syd-svenskan som är där och intervjuvar några funktionärer. Så vi pratade med dem ett tag och de tog lite bilder (dock kom endast jag med på bild i tidningen) Det var jättekul! Ni kan läsa artikeln här : https://www.sydsvenskan.se/2017-07-15/ett-riktigt-hastjobb-693-funktionarer-haller-hov-pa-falsterbo-horse-show

På fredag kväll så åkte vi upp till Skövde där jag skulle fira min farfar. Vi hade en liten stuga där och Nea fick sova över i stugan den natten och hennes mamma hämtade henne på lördag morgonen. Vi åkte sedan och gjorde massor av aktiviteter under lördagen och ¨åkte sedan hem under söndagen. Efter en hel vecka borta var det skönt att få komma hem till sin egen säng och träffa alla vänner och Zamba igen. Men det här var en vecka jag åldrig kommer att glömma och om ett år är vi tillbaka igen!


// Klara

Likes

Comments

Vart lite off är på bloggen ett tag nu, men både jag och Tea har haft fullt upp senaste tiden men nu är det dags att dra igång igen! Har nu sommarjobbat i 3 veckor med ett kulturprojekt och blev klar idag. Men ingen vila för det! Fullt upp resten av sommaren så tänkte skriva lite kort vad jag ska syssla med nu framöver!

V. 27- Hopptävling med Zamba på lördag (8/7)
På söndagen åker jag och mamma mot Skåne och hämtar upp min kompis i Karlsborg påvägen!
V. 28- Måndag-Fredag jobbar jag och min kompis som funktionärer på Falsterbo😍 Under veckan får Zamba ta det lungt och kommer ev joggas lite av min syster❤️
Lördag-Söndag åker jag till Skövde för att fira min farfar och vara med släkten
V. 29- På söndagen åker jag och en kompis som står i samma stall som mig till Lina Dolk för dressyrkurs i två dagar!
V. 30- Kvar på dressyrkursen på måndagen och på lördagen tävlar jag fälttävlan (H90) på Åby terrängbana och på söndagen åker jag ev. tillbaka till Åby och fotar ponnyerna som tävlar! Under onsdag-fredag är det även ponny SM i hoppning som jag kommer att åka och kolla på och heja på min syster och lite kompisar!
V. 31- På söndagen (6/8) är det hopptävling och distriktsmästerskap, startar 110 och 115 (debut och DM)
V.32- Kommer rida distriktsmästerskapet i fälttävlan som går i H90 på nynäs gård (där Zamba kommer ifrån) på lördagen och söndagen!
V. 33- Inget planerat än så länge
V. 34- Jag börjar gymnasiet🎉🎉
Detta var en lite kort planering över sommaren! Dagarna som inte är ifyllda kommer att bestå av varierad träning med Zamba och även hitta på lite roliga grejer med familj och vänner! Nu ska iaf bloggen börja uppdateras igen! Så hoppas ni kommer gilla det! Ni får gärna kommentera med tips på vad vi kan skriva om!
//Klara

Bild på mig och Zamba från stilterräng i Nynäshamn 6/6😍

Likes

Comments

Gårdagens skogstur gick super! Aningens sur och seg men hon vart så lite till och från senaste dagarna. Antagligen på grund av fällning och behandlingen av Kicki. Men skötte sig i allmänhet bra. Red lite vid fältet och klättrade i skogen! Superfint väder när jag red iaf. Sveriges väder är ju lite speciellt. I maj ska man kunna gå runt utan jacka men här så snöar, regnar och blir sol om vart annat. Men nu ser det fint ut. Om en timme åker jag mot sjukhuset. Gud vad allvarligt det lät haha. Men ja jag ska ju till ett sjukhus så. Hoppas på att de kan hjälpa mig så jag blir av med detta nu!

Har lunch nu så ska sätta igång att jobba lite innan jag åker! Kommer nog nått inlägg i kväll om hur det gick! önska mig lycka till❤️

/Klara

  • Klara
  • 191 readers

Likes

Comments

Uppe på benen efter en vecka med kraftig migrän. Mår fortfarande inte helt bra, fått lite tabletter jag ska äta fram tills i morgon då jag ska till Alva barnklinik för att träffa en specialistläkare. Förhoppningsvis ska jag få några bättre mediciner för att bli av med denna huvudvärk. Hoppas på att detta ska försvinna snart. Måste även få in en tid till naprapaten då vi var tvungna att avboka min sist. Naprapaten är en del som kan hjälpa min huvudvärk då jag har en inflammation i axlarna som kan orsaka huvudvärken.

Zamba har även hon fått behandling av kiropraktorn. Igår kollade Kicki på henne och satte lite nålar. Idag mjukstartar vi med lite jogg i skogen, liknande pass i morgon och sedan lite hoppning på torsdag. Ska även försöka få in en dressyrträning med Anna denna vecka eftersom vi ska tävla fälttävlan nästa helg! Rider en H90 i Botkyrka vilket ska bli jättekul! Tränade för Lena förra måndagen och det var nåt bland det roligaste jag ha gjort. Som en maskin bara flög hon fram och tvekade ingenting (eller a hon tveka på nerhoppet en gång) både jag och Zamab har saknat terrängen.

Att rida på henne i terrängen var precis som att rida det på Viggo. Man kan bara koppla av och så löser dom det. Zamba är ju en läromästare i terrängen. Hon har gjort det mesta och kan alla tekniska svårigheter så hon ska få ännu bättre självförtroende och jag ska lära mig att rida henne i dessa låga klasser för att sedan kunna klättra uppåt. .Man får en extra boost när Lena som har tränat Zamba med tidigare ägare säger att vi kommer kunna gå långt tillsammans. Min lilla prinsessa <3 Vi kommer göra denna resa tillsammans och vi ska klara allt!

På söndag blir det även en hopptävling för oss! Vi åker till K1 och rider 1 m A0:A0. Det är utomhus och för första gången på gräs, så vi får väll se hur det går. Inga större krav men en nolla (och rosett) hade vart bra!

Ha det bra så länge!

mvh Klara

Likes

Comments

Efter en helt normal dag i skolan, går till tåget och ser att det är försenat. Brukar ofta vara det på fredagar så tänkte att det inte var så konstigt. Men efter 20 min ringer jag och pratar med min syster för att få lite sällskap och hon har alltid koll på minsta lilla händelse. Hon berättar då om den misstänkta terrorattacken som jag tror de flesta har läst om nu. Alla tågen inställa till och från Stockholm på polisens begäran. Åkt två olika bussar för att ta mig 2 stationer hemåt på 45 min. Tre till byten för min del tills jag är i stallet. Sitter längst fram i bussen och kan höra radion där de pratar om attacken, mår dåligt av att hör sånt här😕

Men jag är okej❤️

Tycker det är hämskt att något sånt här händer! När det hänt i andra länder så har vi tänkt "tur att vi bor i trygga Sverige" Men plötsligt händer det. Hoppas alla ni därute mår bra! Skickar extra mycket kärlek till er som blivit skadade/förlorat någon!❤️❤️ Detta borde inte få hända! Nu ska jag hem och vara med min familj och vänner och ta vara på stunden. För det här visar på att man aldrig vet vad som kan hända

Detta kom även upp på Facebook för en stund sedan, här kan man fylla i om man är i säkerhet från attacken! Väldigt smart så man vet om sina vänner är i säkerhet i stället för att behöva skicka till var och än! Så alla borde gå in och fylla i den och även bjuda in sina vänner att fylla i!!❤️

Hoppas ni alla mår bra!❤️❤️❤️❤️// Klara

Likes

Comments

Hej, shitt va längesen det var jag bloggade men jag har faktiskt en ursäkt, skolan. Skolan har vart så himla mycket o tufft och den har tagit 99% av min lediga tid så jag har verkligen inte haft tid att blogga alls men nu har de börjat lätta upp lite och jag har mycket mer ledig tid så jag ska försöka blogga så ofta jag kan!

Men om vi ska prata lite hästväg nu då, ni har inte missat så mycket. Allt har vart som "vanligt" o jag har inprencip bara ridit Ballada och herregud vad hon utvecklas pass efter pass! Nu på söndag (9/4) ska jag & Ballada rida ridskole-distriktmästerskapet i dressyr och den går i LB:1!
Klara & mamma kommer åka med som hästskötare villket känns jätte bra!! Jag startar runt 12:37 så det är ganska sent men vi ska endå va i stallet vid 8 nån gång! Och som den flesta vet så är Ballada vit och har därför en tendens att byta färg 🙄 så jag o klara ska åka upp på lördag kväll o bada ballada o fixa utrustningen mm!
Jag hoppas klara tar med sin fina kamera o har tid att fota så kommer de komma upp bilder från tävlingen!
Ha det så jätte bra så länge // Tea.

  • 264 readers

Likes

Comments

Snart skrivit klart min uppgift i religion. Som tur var har de flyttat fram inlämnings tiden till 23.59 istället för 14.45 så har lite mer tid på mig att få den riktigt bra. Gjort grunderna nu men måste förstärka mina argument och skriva en källkritik. Men kommer kunna lämna in den iaf.

Mitt påsklov som jag får idag kommer spenderas mestadels i stallet. I morgon åker jag med en kompis på dressyrtävling i Heby. Tidig morgon då hon startar 8.15 och vi åker från stallet 6. Men ska ändå bli kul att komma ut på ponnydressyr igen, var ett tag sen sist. På söndag kommer jag åka med Tea på dressyrtävling då hon ska rida ridskole mästerskapet i Håbo. Inte lika tidigt där då hon startar 12.37.

För min egen del så blir det lite hoppning i morgon på Zamba i ridhuset och eventuellt programridning på söndag. Nästa helg blir det mer tävling! På torsdag så är det en klubbdressyr jag rider inför söndag då jag ska tävla! Åker till Vällingby och rider en LB:3. Våran debut på dressyr banan! Är jättetaggad nu! Så blir en del dressyr trimning i veckan. På måndag ska vi även vara med på en klubbhoppning då vi ska ut på hoppbanan ingen helgen efter (23 april) och eftersom jag missat lite träningar vill jag se så att allt funkar som det ska.

Denna transport kom hem till oss i går kväll. Eftersom Zamba inte gillar att åka i våran har v köpt en större och lite bredare så hon får mer plats. Håller alla tummarna på att hon åker i den här nu. Annars vet jag inte vad jag gör haha. Kanske ska testa att lasta och köra henne i den idag om vi hinner.

Lite rörigt inlägg nu. Men kommer ev något mer ikväll!
// Klara

Likes

Comments

Har nu börjat tillverka egna pannband!

Dessa finns i storlekarna shettis-xfull i både mörkbrun och svart. Kostar 200kr/st och då får man själv välja färger och fet ingår 2 stora eller 3 små strasspärlor. Vill man ha med majoriteten av pärlorna i strass så kostar det 300kr/st. Infogar några bilder på de jag har färdiga hemma nu.

Finns även som ni ser på bilderna matchande armband man kan köpa för 100kr/st och på det översta ensamma pannbandet är det ett smycke till hårdonut för 120kr, finns med strass även där!

Går att matcha snyggt med en ängel! För beställning kan ni kontakta mig på instagram/Facebook- KZ Design eller skicka ett mail till klara@cantrot.se

//Klara

Dessa färger går att välja på☺️ Kan även ta hem andra färger efter önskemål☺️

Likes

Comments