Nu ville internet äntligen samarbeta så filmerna från Bromma ligger ute på Youtube, om ni vill får ni gärna prenumerera för att se när jag lägger ut ridfilmer. Har vart inne lite på att starta en "riktig" kanal och inte bara lägga ut filmer när jag rider. Så ni får följa med mig mer i vardagen. Är det något ni skulle tycka vara kul att kolla på? Eller är youtube uttjatat. Älskar ju att filma/fota och redigera så kanske skulle vara en bra sak att lägga överflödig tid på. Men vill som sagt höra vad ni tycker!!

So let me know! Vad tycker ni om youtube kanal och vad vill ni se där isåfall?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Var ett tag sedan det skrevs något nu, men ska bli en bättring på det. För 3 veckor sedan red jag och Zamba KM i dressyr på Ubrf. Vi startade LB:2 och hade en helt okej känsla. Lite seg och jag gjorde några missar. Men vi red ihop 63% (vilket är näst bästa resultat vi haft) och på det så vann vi! SÅ himla kul att få rida ärevarvet med en blågul rosett på och jag hoppas det blir fler gånger! Efter det red vi även en fälttävlan för 2 veckor sedan, där var dressyren inte alls bra i min mening då hon var lite tillbaka och kort i steget vilket gjorde att jag inte red lika bra men 60% fick vi och sedan nollade vi hoppningen med en superbra känsla! Terrängen startade jättebra och men det blev ett stopp på hinder nr. 6 som var en låda på ett fält. Var nog bådas fel, jag drev på och släppte på tygeln vilket gjorde att hon inte fick något stöd och sedan så tittade hon på lådan. Så blev en kombination av det. Men vi tog oss sedan igenom resten av banan utan några problem och jag är jättenöjd!

Nu har jag legat hemma i en vecka med halsfluss. Så ont i halsen och 40 graders feber har gjort att jag ej vart i stallet från förra fredagen tills nu i fredags. Mamma och Fanny har fixat Zamba vilket jag ör super tacksam för. Var i skolan i fredags och kunde då även rida litegrann. Men vill inte anstränga mig för mycket så Fanny fick hoppa upp en stund och rida. Hon blir duktigare och duktigare med Zamba och i helgen ska de tävla hoppning för första gången tillsammans på KM i hoppning på ubrf där även jag hoppar henne.

Bästa systern med Zamba och våran nyaste familjemedlem Munsboro Pokerface eller Poker som han kallas <3

Till nu i hegen då så var jag och tävlade hoppning, Första riktiga hopptävlingen sedan kraschen. Även första inomhus tävlingen för säsongen. Vi red först en 95 avd. b, vi hade lite lite energi vilket gjorde att vi drog med oss en bom och sedan även ett tidsfel. Sedan i 1.05 avd. b så hade vi lite mer självförtroende och fart. La henne lite taskigt på något hinder, men hon räddar mig och vi nollar!! Hon är så fantastisk denna häst, känslan i andra klassen var superbra och nu är vi riktigt laddade till KM. Filmer från tävlingen kommer ut i kväll om internet vill samarbeta!

Hoppas ni fått en bra start på veckan! /Klara

Likes

Comments

Här kommer svaren på frågestunden jag hade!

Varför började ni rida?

Har hållt på med hästar hela livet då både mamma och pappa höll på med hästar. De har båda haft egna hästar och tävlat. Mamma jobbar på ridskola så var med där från början. Red sedan lektion där och red även våran storhäst innan jag fick min egna första ponny vi tog på foder 2009 då jag var 8 år.

Vad tycker ni är det bästa och sämsta med ridsport?

Det bästa är nog främst gemenskapen man får inom sporten. Har träffat många av mina vänner tack vare hästarna. Att man inte bara träffar kompisar i sin stad utan runt i hela landet. För vi har alla samma hobby. Även relationen till hästen som man får är magisk. Att man med några små rörelsen kan få hästen att lita på en och att vi kan styra ett djur på 600kg att göra det vi vill.

Det sämsta är nog hetsen som pågår runt allting. Att alla ska ha märkes grejer, ha bäst resultat på tävlingarna, kommentera hur andra rider och beter sig. Mycket som händer på internet är fruktansvärt!

Största målet med Zamba just nu?

Just nu ska vi ut på tävlingarna och komma tillbaka på banorna igen. Till hösten skulle jag vilja starta 120 i hoppning och LA dressyr om allt går som det ska. Våra största mål är att komma upp i klasserna i fälttävlan och kvala till SM och NM.

Skulle du vilja ha fler hästar? Hur skulle den se ut om du fick bestämma?

Skulle i dagsläget absolut vilja ha flera hästar. Eller alla fal en häst till. Alternativt att ha en häst att rida och tävla ett tag (om någon har en kan ni ju hojta till haha) Om jag köper en till så skulle jag vilja ha en lite större och "biffigare" men inte tung att rida. Gärna med mycket power i och ska kunna gå fälttävlan. Sedan självklart snäll i hanteringen.

//Klara

Likes

Comments

Hej allihopa! Vet inte riktigt vad jag vill få ut av detta inlägget. Är mest rastlös och behövde något att göra. Klockan är alltså 03.35 och jag kan inte sova. Vaknade vid 02 och har inte kunnat sova sedan dess. Testat allt för att somna. Stirra i taket, räknar får, vart uppe och rört på mig, lyssnat på podcast och asmr. Men ligger fortfarande här.

Allt pågrund av min huvudvärk, låg hemma måndag-onsdag förra veckan och var hemma från skolan igår. Vi bokade rid hos vårdcentralen idag och där fick jag ytterligare tabletter att testa. De gjorde lika mycket som alla andra jag testat. Alltså ingenting. Men vi har fått en ny remiss till en barn läkare och hoppas på att de kan ta det vidare så jag kan bli av med detta.

Får se hur jag mår om några timmar om jag ska pallra mig till skolan. Men måste försöka sova lite nu. Hoppas ni mår bra iaf och har fått en bättre start på veckan än mig!Mvh Klara

  • 54 Readers

Likes

Comments

Hej allihopa! Vet inte riktigt vad jag vill få ut av detta inlägget. Är mest rastlös och behövde något att göra. Klockan är alltså 03.35 och jag kan inte sova. Vaknade vid 02 och har inte kunnat sova sedan dess. Testat allt för att somna. Stirra i taket, räknar får, vart uppe och rört på mig, lyssnat på podcast och asmr. Men ligger fortfarande här.

Allt pågrund av min huvudvärk, låg hemma måndag-onsdag förra veckan och var hemma från skolan igår. Vi bokade rid hos vårdcentralen idag och där fick jag ytterligare tabletter att testa. De gjorde lika mycket som alla andra jag testat. Alltså ingenting. Men vi har fått en ny remiss till en barn läkare och hoppas på att de kan ta det vidare så jag kan bli av med detta.

Får se hur jag mår om några timmar om jag ska pallra mig till skolan. Men måste försöka sova lite nu. Hoppas ni mår bra iaf och har fått en bättre start på veckan än mig!

Bild på nya änglar jag gjort med cancer märket på som går att köpa! Gå in på KZ Design på Facebook eller instagram så hittar ni mer info!

Mvh Klara

  • 56 Readers

Likes

Comments

Legat hemma måndag-onsdag denna vecka, med huvudvärk. Kände redan i söndags att jag inte mådde bra så har vart hemma tills idag. Vaknade i morse och hade fortfarande ont i huvudet och att det spöregnade ute gjorde inte saken bättre. Men kände att jag måste rycka upp mig. Började 8.20 och hade en lektion och har nu 2 och 1/2 h rast för att sedan ha en lektion till och sluta 13.30. Väldigt onödig tid som hade kunnat gå till annat. Men men vad ska man göra.

Eftersom jag har lite brist på bilder på Zamba får det bli en på Fanny, majsan och hennes nya ägare Mika, så himla söta tillsammans❤️

Ikväll blir det iaf hoppträning för Zamba. Hon har inte sett bommar på 2 o 1/2 vecka så hon lär nog vara glad, funderar på att rida på hacket eftersom jag ridit på det mycket nu senaste. Hon trivs väldigt bra på det även om hon kan bli lite stark och framåt så kan det vara bra att hon får ha lite framåt bjudning och bara "leka" runt lite. Får se hur jag gör, hoppas ni får en bra dag iaf!
//Klara

  • 78 Readers

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan ni blev uppdaterade av vad som hänt med Zamba. Efter kraschen så tog vi det lite lugnt, hon blev kollad av kiropraktor som inte hittade något konstigt. satt fast lite i ena bakknäet, men inget annat. Hon tyckte jag kunde rida på så red ett dressyrpass och hoppade även en gång hemma innan DM, Hon var sig själv igen. Åkte till Enköping för att rida H90, dressyren var enligt mig inte den bästa ritten jag har gjort, men vi gjorde personbästa på 64% och hamnade på en 6:e plats av 60 startande på bara dressyren. Men sen kom hoppningen, på framhoppningen var hon superfin och hoppade allt utan problem. Något slarvig i början, men känslan från sportriders fanns inte där. Kom in på banan hoppade 1:an och 2:an och det kändes bra. Men sen kom allt tillbaka, hon stannade 2 gånger på 3:an och det fanns inte på kartan att hoppa, vi kravlade oss över men fick stopp på hindret efter. Massor av tårar kom eftersom jag vet att vi kan men att något är fel gör mig ledsen. Hon skulle ALDRIG stanna för att vara dum. Nu är det som att hon inte vet hur hon ska göra och vågar inte ta några chanser. På tävlingen träffade vi Zambas förra ägare Stina som bor på gården vilket var jättekul och Zamba blev superglad att träffa henne.

Efter tävlingen så valde vi att kolla upp henne hos veterinär som ändå skulle komma och besikta Majsan. Vi logerade henne och gjorde böjprov men hon visade ingenting. Så det är alltså någon som har satt sig i huvudet. Hon fick vila ett tag och sattes igång igen förra helgen och har jobbats i skogen och även joggats på Ubrfs nya ridbana då våran är under renovering för att bytas underlag på vilket kommer bli superbra! De är verkligen ute och jobbar där hela tiden och är verkligen tacksam för det! Det ända som saknas sen är ett ridhus haha.


Nu börjar jag om lite med Zamba och hoppa på lägre höjder och ha kul så får det ta sin tid at komma upp i klasserna, gör det när hon är redo för det.

Kan ju även skriva att jag nu har börjat gymnasiet! Går SAM beteende på Fridegårds gymnasiet. Trivs ganska bra hitils. Dock förfarande lite jobbigt med huvudvärken som gör att jag inte orkar fokusera till 100% hela dagen. Så både jag och Zamba tar en nystart nu och ska bara ha kul resten av året! Utan någon press allt och så får vi se vad det leder till! Fått lite ny energi efter att Peder och All In tog EM Guld i Göteborg igår. Fick rysningar när han red igår, han är ju magisk <3

Hoppas ni alla fått en bra start på skola och jobb än så länge! Svaren på frågestunden kommer upp i veckan, ni hittar inlägget ni kan ställa frågor på lite längre ner!

Ha det bra! /Klara

Likes

Comments

Idag blir det ett tidsinställt inlägg. I skrivande stund är klockan 00.49. Men har suttit uppe och redigerat en video åt fanny. Som ni hittar längre ner i inlägget. För idag när ni läser detta har alltså min systers ponny åkt till sitt nya hem. Vi visste redan när vi köpte henne att vi behövde sälja henne pga åldern. Men nu känns allt bara tomt, även om det inte är min ponny så är hon så speciell. Det är en sån ponny man alltid kommer att minnas. Hon har gjort så himla mycket för Fanny! Från att ha varit hopprädd så har hon fått otroligt mycket själv förtroende. Även om de bara fick 1 och 1/2 år tillsammans så hon dem hunnit göra 80 starter tillsammans och jag vet inte hur många nollor och placeringar de har haft. de har bland annat:

De var nolla tävlings debuten i LD

Nolla och 2:a placering i LC debuten

Vinst i LA debutan

Nolla MSV debuten


Dessa två är helt otroliga tillsammans och det är tråkigt att deras resa tar slut här. Men Majsis kommer att komma till en 10 årig tjej i Upplands Väsby och bli behandlad som den prinsessa hon är och Fanny kommer att komma ännu längre i sin karriär med en ny ponny. Här kommer videon jag jobbat på! Mycket har vi filmat i veckan men även lite gamla filmer och bilder.


Likes

Comments

Nu tänkte jag köra på en frågestund här! Så kommentera alla frågor ni har! Svarar på de flesta nån gång under veckan!

Så kör på, finns inga dumma frågor!😍
/Klara

  • 143 Readers

Likes

Comments

Helgens tävling på sportriders gick inte som planerat. Red en 110 och en 115 (DM), haft många stunder innan denna dag där jag fantiserat om att stå högst upp på prispallen med guld medaljen runt halsen och få leda ärevarvet med segertäcke på. Men denna bubbla sprack.

I 110 så startade vi jättebra, höjden är verkligen det minsta problemet vi har på banan. Vi var nolla i grunden (hinder 1-8) Första två hindrerna i omhoppningen var en kombination och tyvärr så svängde jag för mycket med handen på b hindret så hon petar det. Resten av banan hoppade hon fint fram till sista hindret. En linje som var på 5 galoppsprång. I grunden tog hon 6 språng där emellan. Men jag rider på framåt de första galoppsprången men hon blir då lång så jag samlar upp henne och tappar då farten så när vi kommer fram till hindret är vi i ett mellanläge, egentligen borde hon ha trampat om eller stannat. men som den kämpen hon är hoppar hon av. Men hinner inte upp med benen och ändrar sig i luften . Det var en stor oxar så hon river frambommen och landar mellan fram och bakbommen. För att trassla sig ur alla bommar och plank så stegrar hon sig och vänder sig om och jag ramlar av.

Hon går iväg några meter ifrån mig, jag gjorde mig inte illa, fick lite ont i axeln då jag höll kvar i tygen i fallet. Men vi går ut från banan och börjar ladda om till nästa klass.

Men redan på framhoppningen så känner jag att det inte är som vanligt. Hon var ej halt eller så. Men känslan var inte rätt. Hon hoppar räcket hur fint som hellst på 115, men så fort jag styr mot oxern så känner man att hon tvekar. Även om hindret var 70. Hon hoppar endast om hon ligger precis rätt annars så stannade hon. Vilket hon aldrig har gjort innan. Vi avslutar med ett språng på räcket som var fantastiskt innan vi går in på banan. Men hon hade inte den power som hon brukar. När man kommer in på banan så brukar hon veta vad det är som händer. Öronen blir spetsade framåt och hon får sån framåt känsla. Det går inte riktigt att beskriva, den är bara magisk. Men nu finns inte denna känsla. När jag fattar galopp är det som att hovarna har fått tuggummin under sig. Det går framåt, men inget mer.

Vi får ett stopp på första hindret som var en stor oxer, men jag samlar mig och kommer igen. Ett stop till. Man känner på henne att det inte är som vanligt. Jag tänkte då utgå, men hade ändå att det finns ett hopp att hon skulle komma över, när jag styr mot hindret för tredje gången tappade jag hoppet, men man kan ju inte utgå när jag redan vänt upp mot hindret. Så hon stannade igen, men jag var verkligen inte arg på henne, klappar henne och skrittar på långa tyglar ut från banan, mamma möter mig vid utgången och då brister det. Jag var inte besviken på henne eftersom jag vet att det från början var mitt fel att vi krascha och det var antagligen det som satte sig i hennes huvud. Hon är den mest fantastiska häst jag har och vill vara hennes bästa. Men ni kan själva tänka er att ni målar upp en bild av det ni vill och sedan går det helt tvärt om.

Vi åkte hem funderade, hon har blivit skodd, vi har longerat henne och inget är fel, hon ska ev. kollas av kiropraktor för att vara säker på att det inte satt sig någonstans i kroppen. Men annars så ska vi ladda om och rida dm i fälttävlan på lördag i enköping, hoppas att vi har lite mer tur där.

Vill tacka alla ni som fanns där för mig i helgen både på plats men även ni som skrev på sociala medier, det betyder otroligt mycket <3


Hoppas ni alla får en underbar vecka! / Klara

Likes

Comments