Nu är allt färdigt och förberett inför torsdagen! Terrängfordonet är nedpackat och vi kan inte bli mer redo för tävlingen.. ;)

Vi ses på universitetet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vårt fordon är nu i stort sätt klart, det återstår bara lite finjusteringar.

Under förgående vecka har klassen jobbat med fordonets broms, så att det ska stanna på rätt plats. Kodningsgruppen jobbar också på för fullt, och de verkar ha mycket bra koll på läget.

Nu ser vi fram emot tävlingen på Karlstad Universitet och vi hoppas på att vårt fordon tar hem vinsten!

HA BITCHES

Likes

Comments

Än så länge går arbetet bra och hittills har vi flera fordon som klarar sig igenom hela banan, och lite till. Men nu klurar vi på hur vårt terrängfordon ska kunna uppnå maxpoäng...

Vi låter grupperna fortsätta arbeta under halvklasslektionerna nu i eftermiddag och imorgon bitti, då återkommer vi även med fler inlägg!


Likes

Comments

Även idag provar sig fortfarande de flesta grupperna fram med olika legobyggen.

En grupp har kommit med en idé om att vi ska använda oss av en ramp i början av banan för att ge fordonet lite extra fart. Gruppen har även tänkt sig ta hjälp av ett gummiband för att öka fordonets kraft och fart.

Gruppen som förra veckan konstruerade ett fordon av lego, drivet på pull-back motorer, byggde vidare på konstruktionen och monterade dit två däck till. Men fordonet tog sig fortfarande inte längre än över halva trapphindret. De har nu plockat isär fordonet och ska göra en liten omkonstruktion. Fordonet ska då bli något mindre och en till pull-back motor ska monteras på. Än så länge har de inte hunnit testa om den nya konstruktionen fungerar, men det blir spännande att se hur det går vid nästa tillfälle.

Ritning och planering av en ramp..

Pröva och ompröva

Även under testbyggandet får vi många roliga konstruktioner

Likes

Comments

Idag har vi börjat komma igång ordentligt med idéer och förslag till ett fordon som ska kunna ta sig igenom banan.

Vi arbetar i grupper om 3-4 i varje, de olika grupperna har alla kommit en bit på väg med konstruktionen av fordonet. De flesta prövar sig fram med olika legobyggen. Alla grupperna verkar vara överens om att fordonet ska ha stora däck.

Än så länge har en grupp konstruerat ett litet fordon som är snabbt, men för litet för att kunna ta sig igenom banan. En annan grupp har börjat konstruera ett fordon med stora däck, driven på två pull-back motorer. Fordonet har precis lyckats passera bannas två första hinder, men med lite mer arbete så kan nog detta fordon vara mycket lovande.


Snabb, men något liten..

Det hittills mest lovande fordonet

Likes

Comments

Vi är klass 8B från Hammarlundens skola! Här kommer ni att kunna följa vårt arbete i Teknik åttan under våren 2017.

Uppgiften vi ska ta oss an går ut på att vi ska konstruera ett fordon som ska ta sig igenom en hinderbana. Detta kanske inte låter så svårt, men det finns såklart ett gäng regler som gör uppgiften klurig. Fordonet vi ska bygga får inte:

  • Knuffas igång av muskelkraft.
  • Drivas av elektricitet, pyroteknik, förbränningsmotor eller levande djur.
  • Vara på banan i mer än 60 sekunder.
  • Vara större än att det får plats i en A4 kartong.

Däremot är det tillåtet att t.ex. släppa något, dra ut en sprint, delar av konstruktionen är kvar i startområdet eller liknande.

Vi har byggt upp en likadan bana som kommer finnas på plats i tävlingslokalen. Banan innehåller ett gäng olika hinder. För att vi ska kunna uppnå maximal poäng måste fordonet passera hindrena på korrekt sätt och vindröra banans botten mellan varje hinder.

Vi jobbar förfullt med att komma på idéer till ett så bra fordon som möjligt så att vi förhoppningsvis kan ta hem segern.

Mer uppdatering kommer, håll utkik!

Likes

Comments