Vi börjar närma oss riksfinalen och detta år våran sista förberedelse chans. I terängfordons gruppen har dom klurat ut en lösning på upptagningen av legobitar som troligen funkar dom håller även på att justera vikterna på fordonet så dem sitter på exat rätt plats. De jobbar även på designen och har lagt ner mycket tid på Karossen som dem även målat svart och vit. Dem har även satt dit lysdioder som de fick problem med pga attdet blev kortslutning, de har dock inte kunnat lösa det än.

Några håller även på med att göra skyltar som vi ska ha på tävlingen, en av dem är svart och gul och den andra är vit, svart och rosa. Dessa färger har vi pågrund av att dem ska matcha våra lagtröjor som vi fått av Linneuniversitetet och Ingarps träskydd. Många i vår Klass har jobbat riktigt hårt med detta, lagt ner massa fritid på att arbeta med trängfordonet.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har fordonsgänget lyckats komma på en drivning så fordonet kommer över hela banan, dock ett problem som har uppstått är att vi inte får upp legobitarna hela tiden. De har även hittat rätt plats på bilen där vikterna ska va och nu jobbar de vidare på att hitta en bra och fungerande metod för att få upp legobitarna.

I kodningsgruppen går det framåt de har kommit på en lösning och använde sig av samma grunder som i regionsfinalen. Nu övar sändarna och motagarna på sina uppgifter för att allt ska gå som planerar i riksfinal.

Likes

Comments

Nu har de börjat arbeta med de nya uppgifterna. I fordons gänget så började dom med att göra en ny bil pågrund av att de vill ha en första hands bil och en andra hands bil. Första hands bilen är den nya bilen de har tillverkat, den första bilen tog oss till riksfinal, och nu ska den nya bilen göra oss till mästare.

Den första drivningskällan gick sönder och de fick leta vidare och hittade en ny men den var för kraftig. Denna gången hittade dom en fungerande uppplockning för legobitarna. Efter många försök och många olika sätt att få upp legobitarna så har dom nu hittat ett sätt som dom tror kommer fungera.

Likes

Comments

i hinder banan ligger det även legobitar utplacerade på väger som man får 2 poäng för varje legobit du plockar upp.

Den sista uppgiften är en dokumentation, där ska vi ha med namn på klass och skola. Vi ska även ha med en inledande text som förklarar uppgiften vi ska lösa. Sen kommer vi under hela prossesrns gång dokumentera om olika problem vi stöt på och även hur vi löser uppgifterna.

Likes

Comments

Vi är klassen 8b3 från prästängskolan i Eksjö. Våran klass var med i regionsfinalen i växsjö. Vi vann första pris och har nu gått vidare till riksfinalen i Eskilstuna. Inför denna tävling hsr vi fått tre uppgifter att utföra. Den första uppgiften är att kunna skapa en kod med hjälp av plusplusbitar.

Uppgiften går ut på att två personer (sändarna) ska få en bild på schackbräde med totalt 32 schackpjöser utplacerade. Fyra utav dessa pjäser har flyttats från sina normala startpositionen till någon av de rutor som är tomma vid ett vanligt schackparti start. Sändarna ska skapa en kod med maximalt fyra olika färger

Den andra uppgiften går ut på att tillverka ett terrängfordon. Terängfordonet får bestå utav flerafärdiga komponenter som tillexempel axlar, hjul, alternativ vara helt egentillverkad. Fordonet får dock inte styras av elektricitet, phyroteknik, förbränningsmotor eller levande djur. Den ska kunna passera en bana som består av tre områden. Ett start område på 300 mm, ett 1200 mm lång hinderområde och ett 700 mm långt målområde. Fordonet ska öven kunna stanna inom ett bestämt målområde.

Likes

Comments