Header

Pierrot le Fou. Den mest franska film jag sett. Romantisk, drömmig, vacker. Och märklig. Lite som kärlek är off screen. Anna Karina är en sån klassisk babe också.

Samba. Min favoritfransos Omar Sy spelar en illegal invandrare, Samba, i Frankrike som gör allt för att få stanna i landet. Han träffar en fransk kvinna och DE BLIR KÄRA. Stundtals lite hemsk eftersom man får följa Samba (Omar) genom tuffa motgångar men samtidigt så fin på många sätt.

Amelie. En klassiker och en av mina absoluta favoritifilmer sen jag var liten. Handlar om Amelie som bor i Montmartre och är ganska ensam och egenartad. Hon bestämmer sig för att göra goda gärningar för människor i hennes närhet. Originellt och roligt och fantastisk regi och Audrey Tautou i huvudrollen är bäst bara.

20 ans d'écart. En romcom precis som jag gillar det. Söt tjej i snygga kläder faller för en söt, romantisk kille. Problemet är att han är tjugo år yngre än henne. Hon spelas av Virginie Efira och jag tycker hon är så jäkla vacker.

Les Intouchables. En modern klassiker. Omar Sy igen i huvudrollen. Ni har säkert redan sett den. Om inte så gör det nu. Och var beredd på att ni kanske gråter. För att livet kan vara så nice när man har en bra vän. Finns på netflix I believe.

The heartbreaker. Också en vaanlig romcom. Snygg snubbe anställs för att förstöra ett förhållande men råkar bli kär i tjejen. Oops. Ni fattar grejen. Men mysigt att kolla på och käka glass och måla naglarna.

Hors de prix - Mer romcom!! Gold digger misstar bartender för rik hotellgäst och han blir kär. Audrey igen, fast nu med snygga kläder och rött läppstift och allt är väldigt franskt precis som jag älskar det.

Om man känner sig lite nere och vill bli glad och franskt tal och fransk mentalitet så är detta världens bästa lista. Om jag får säga det själv. Vill gärna ha tips på liknande filmer så pls let me know om ni vet någon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nino tog ut mig efter jobbet för att fira att vi det har varit vi två i två år. Jag tänker inte berätta det bästa som hände, sparar det till ett senare tillfälle. Istället tänker jag bara berätta att vi åt på Berns Asiatiska, drack vin och Nino försökte utan framgång lära mig att få fokus med hans kamera. Lol sakta men säkert blir jag bättre, men det blir ju inte helt rätt ännu.. Bevis ovan. Måste skaffa mig en annan lins.

Den 14:e februari firade vi annat. Jag hade bokat Yasuragi med middag för har alltid velat åka dit pga alla(!!!!) och Kenza är jämt där. Och Kenza är goals så. Och det var så mysigt!! Känner mig så avslappnad nu, perfekt eftersom denna vecka är helt fullsmockad med GREJER. Befinner mig i en liten kärleksbubbla också vilket gör allt mycket bättre också.

Likes

Comments

Dag 2 med solsken. Måste försöka minnas att ta lite bilder hit för jag och Frida tog en solskenspromenad till Hermans och åt vegansk buffé med **solig** stockholmsutsikt. Vi promenerade vidare till gamla stan och fikade på kaffekoppen eller är det chokladkoppen eller är det samma ställe?

Ungefär så här såg det ut. Ungefär för att det inte är min bild och den föreställer inte gårdagen. Förlåt upphovsrätten. Avslutningsvis friterade N champinjoner och portobellosvamp till mig och sen drömde jag om dem för de var så goda. Tips till alla.

Likes

Comments

Idag var det så här härligt väder. Eftersom väder styr den större delen av mitt humör så kändes det som en bra idé att sätta igång med bloggandet igen på ny portal. New year, new portal. Typ.

Det bor fåglar och ekorrar i träden bredvid mitt hus så jag har satt upp fröbollar för att locka dem till min balkong. Behöver lite sällskap när jag är hemma och pluggar. Äter ekorrar frön? De äter i alla fall fågelägg, otippat taskigt av ett så gulligt djur. Själv åt jag världens enklaste och godaste lunch. Ugnsbakade sötpotatisklyftor med halloumi som jag steker i vitlök och smör.

Likes

Comments