Jag tror att vi alla har fått frågan, "vad ska du bli när du blir stor?" Typ tusen gånger. Av släkt, familj, vänner och alla andra som inte eller vet vad dom ska bli när dom blir stora. Men vem fan vet vad man ska bli när dom blir stora?
Jag är nog en av dom som har haft tur när det kommer till det. jag har alltid typ vetat vad jag ska göra.
Det har alltid varit att jobba med något inom vården. Sen har det pendlat mellan allt från psykiatri till ambulansvård. Fortfarande så vaknar jag ena dagen och får värsta uppenbarelsen och ska jobba inom psykiatrin, andra inom ambulansvården.
Anledningen till att jag så gärna vill jobba inom vård är för att jag vill hjälpa människor som har problem eller är sjuka.
Jag går just nu vård på gymnasiet och är klar med det till våren. Efter det så ska jag gå högskola, först och främst så ska jag gå en sjuksköterskeutbildning. För oavsett var inom vården jag vill jobba så är det alltid bra att ha en sjuksköterskeutbildning i grunden. Sen kan man ju alltid specialisera sig inom något. En sjuksköterskeutbildning är på tre år och en specialist utbildning brukar vara på ett år.
Men den svåraste frågan för mig är inte vad jag ska gå. Utan när: Ska man jobba först ett år eller två? Eller börja plugga igen direkt? det känns ju lättast att börja plugga direkt igen när man ändå är inne i plugg tänket. Fast det hade ju varit skönt att jobba lite först så man kan tjäna och spara undan lite pengar. Men då kommer man vara van vid att ha pengar när man börjar plugga sen ju och det har man ju inte som student, så då kommer man känna sig as fattig😂💸


Sen kommer där ju sen fråga till. Var ska jag plugga?
Sjuksköterske utbildning finns i Lund och Malmö (tror jag), den finns även i Kristianstad, Växjö, Luleå och andra norrländska hålor 😂. men iallafall, jag tänkte söka på fler olika skolor för att ha alla dörrar öppna. Men jag vill allra helst gå i Växjö för där går och bor Dennis. Så jag hade hoppats på att komma in där och att vi kan flytta till en lite större lägenhet då han har en etta i nu läget, känner att det blir lite trångt att bo två personer som studerar och är hemma mycket i en liten etta.

Ett kort och litet inlägg om vad jag vill ska göra efter skolan.

Kom ihåg! Du är fin som du är! Va dig själv!

Massor med kärlek och stay flawless💗💗💗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ungefär lika outvecklad om rubriken låter för vissa av er, låter det i mina öron när folk kastar ur sig kommentarer som "sminkar du dig för att utmärka dig?", "det är tjejer som sminkar sig" osv.
Med det så menar jag inte att det är något fel på att fråga varför man sminkar sig, utan hur man frågar. Nu vill jag även tillägga att jag "bara" använder foundation, concealer, puder och settingspray. Så nej det är ingen fullfacemakeup eller drag makeup vi pratar om. Inte för det är något fel på det.

innan vi går vidare så tänkte jag ha två punkter att hålla mig till. (för att jag inte ska sväva iväg i mina ångor)😉
1. man behöver inte vara antigen tjej, kille, bög, transa, bi, asexuell eller något annat för att sminka sig.
Alla kan sminka sig om man vill eller har det intresset.
2. Anledningen till att man sminkar sig behöver inte vara att man är osäker, känner sig ful eller vill ha uppmärksamhet.

1. man behöver inte vara antigen tjej, kille, bög, transa, bi, asexuell eller något annat för att sminka sig. Alla kan sminka sig om man vill eller har det intresset.

Detta är något som gör mig fruktansvärt frustrerad. Jag har ALDRIG och då menar jag ALDRIG hört ett enda vettigt argument om varför endast tjej kan sminka sig. Jag menar, varför skulle inte en kille kunna sminka sig? Jag har aldrig hört talas som att någon har dött av det? Eller att någon har fått utslag eller några andra konstig symptom. det är ju klart att en och annan homofob har fått klia eller något annat men det är ju med bara sorgligt.😔🖕

En annan sak jag ofta funderar på är, varför i hela rent ut sagt helvete är det fortfarande år 2017 inte år 19hundrafrösihjäl bara kvinnor på sminkreklamen? Why the actual fuck är där INGEN kille på god damn Maybelline eller något annat makeup märkes reklam? För jag kan lova en sak. Hade dom haft en snygg hunk utan tröja osv, med lite foundation på sin reklam så lovar jag att den hade sålt sjukt bra. Jag menar, vem vill inte ha samma spackel på ansiktet som en snygg hunk?😏🤤 Är det så att dom inte hittar någon modell? Tror jag knappast.

Saken är den, jag vet killar som INTE är bög som sminkar sig. Som använder concealer för att täcka finnar osv. Men varför skäms folk över det? Jag lovar att du inte blir bög för att du täcker över dina finnar. Jag tror att folk skäms över det/ ser ner på det på grunt av alla dessa reklamer och givetvis för att folk är så sjukt inskränkta. Som jag sa innan, det är 2017. Klarade jag av att komma ut ur garderoben så tror jag nog att folk klarar av att komma ut ur grottan med.🤦♂️

2. Anledningen till att man sminkar sig behöver inte vara att man är osäker, känner sig ful eller vill ha uppmärksamhet.

Alla har sin egen anledning till att sminka sig. Precis som att folk har sin egen anledning till att ha vissa kläder på sig.
Anledningen till att jag sminkar mig är enkel. Det är kul, det är kul att göra något extra. Jag tycker jag blir fin med det, jag tycker inte jag är ful utan det och jag kan lika bra gå till skolan eller en fest osminkad som sminkad. Jag sminkar mig inte för att jag är osäker. tvärt emot, Jag sminkar mig för jag är säker i mig själv och kan skita i vad andra tycker. 🏳️🌈
Efter att ha suttit här nu och diskuterat med mig själv så kan fortfarande inte förstå vad problemet med att en kille sminkar sig är. Jag tycker och hoppas orimligt att alla en dag ska kunna vara sig själva. utan blickar, kränkningar, behöva känna sig rädda eller något annat som hindrar folk.

Kom ihåg! Du är fin som du är! Va dig själv!

Massor med kärlek och stay flawless💗💗💗

Likes

Comments

Japp, precis som rubriken lyder. Bögar, relationer och glass.
Det är tre saker som spelar stor roll i mitt liv. De tre sakerna hade inte fungerat utan varandra, enligt mig.
Nu tänker ni att jag har blivit helt knäpp och är tappad. Låt mig få förklara.


Alla som är klara i huvudet vet ju att glass är typ det bästa som livet kan erbjuda.
Är det varmt? Ät glass. Regnar det? Ät glass. Mysa med partnern? Ät glass. Ledsen? Ät (choklad) glass.
Ni hör själva? Ät glass.
Varför funkar inte en relation utan glass?
Som jag sa tidigare. Glass hjälper mot det mesta. Det är ju mysigt med glass och en film, det är mysigt att sitta på stranden och äta glass, och om man nu inte har något annat för sig så kan man ju alltid åka till affären med sin partner och bli ovänner över vilken glass man ska köpa. För köpa två? Nej det går ju klart inte, för då glor kassörskan så konstigt när hon hört hur man stått och bråkat i en timme om vilken smak glassen ska ha.

Eller jag menar, tänk att man sitter med sin partner/katt (om man föredrar det) och tittar på en skitdålig film. Man kan inte prata om filmen för den är skit, vädret är skit och katten glor konstigt på en. Då är den perfekta lösningen GLASS, tryck munnen full med glass så behöver ni inte prata. Eller så kan ni alltid fortsätta käfta om varför ni inte tog den andra smaken (går Inte så bra med katten).


Nog pratat om glass.
Vad har bögar med glass att göra då undrar säkert ni?

Det är enkelt, ett bögpar är precis det samma som vilket annat par som helst. (Vissa fick kanske sig en aha upplevelse).
Bögar sitter också och äter glass med en skitfilm.🍦

Men bögerier tänker jag skriva mer om en annan gång😉.

Kom ihåg! Du är fin som du är! Va dig själv!

Massor med kärlek och stay flawless💗💗💗

Likes

Comments

Vem är jag?
Kortfattat fick ni läsa lite i presentationen om mig, sen tänkte jag att det kanske var passande med att första inlägget skulle handla lite mer om mig, Vem fan är jag? Vad gör jag här? Vad tänker jag berätta för er?

Så nu börjar vi!

Jag heter som sagt Isac Tjäder är 18 år och kommer från en liten flugskit till håla som kallas Klippan.
jag går vård och omsorg på gymnasieskolan i Klippan. Jag går tredje året och tar alltså studenten till sommaren (inte alls taggad, nejdå). Anledningen till att jag går det är för att jag har sedan jag var liten haft en dröm om att hjälpa människor, den största drömmen har alltid varit att få sitta i en ambulans.
Så nu när jag är klar med gymnasiet så är tanken att jag ska gå sjuksköterska linjen på högskolan och sedan specialisera mig på ambulans vård, alltså kommer de närmaste åren vara fyllda av plugg och sådant.
Jag jobbar just nu på ett gruppboende för människor med psykiska funktionsnedsättningar och som är psykisk sjuka. Det bästa med mitt jobb är att man varje dag kan känna att man har gjort en annan människas dag bättre.Jag har en pojkvän som heter Dennis och han är 26 år gammal. Vi gillar åka utomlands på semestrar och sånt mysigt😍. det betyder alltså även att jag är homosexuell, bög och gay. Visst är det fint att vi i Sverige får älska vem vi vill? Kärlek övervinner allt! I min drömvärld får alla älska vem de vill, utan att någon ska lägga sig i det eller trycka ner på andra.

Vad gör jag här då?
Anledningen till att jag är här är enkel. 💗SPRIDA KÄRLEK OCH GLÄDJE💗
Kärlek är det bästa och finaste jag vet. Kärlek gör allt lite bättre. Kärlek är även det bästa botemedlet mot det värsta jag vet, hat. Bekämpa hat med kärlek.

Tillslut, vad tänker jag berätta för er då?
Jag kommer skriva en del om saker från det vardagliga livet, när det händer spännande saker (oj vad mitt liv lät spännande helt plötsligt) och en del om HBTQ frågor som jag tycker är viktiga. Med andra ord kommer jag ha ett väldigt varierat innehåll i min blogg, har ni några idéer eller frågor som jag kan skriva om så feel free och skriv en kommentar eller skicka ett mail. Min mail är tjädern.99@outlook.com .

Hoppas ni tyckte första inlägget var kul att läsa!
Kom ihåg! Du är fin som du är! Va dig själv!

Massor med kärlek och stay flawless💗💗💗

Likes

Comments