Förra veckan gjorde jag en ''sotad'' och en ''färgglad'' sminkning på Josefin.
På den sotade looken använde jag mig utav vanliga ögonskuggor. Jag tycker det var svårt att få till rätt intensitet och göra så det inte såg för smutsigt ut, haha. Matchade ögonen med ett par nude-läppar vilket jag tycker blev riktigt fint!

Angående den färgglada looken så tänkte jag på solen. Därav använde jag mig utav en brun, orange och gul ögonskugga. Om jag hade gjort om denna sminkning nu så skulle jag ha försökt få fram färgerna mer och använda mig utav kanske någon färgglad kajal eller läpp-penna på ögonen. Vågat testa något nytt, liksom! Men annars tycker jag det gick rätt så bra!

​Har lämnat in min mobil på lagning, så det är dåligt med bilder. Sorry!!!!

Likes

Comments

Från och med idag så ska vi i klassen endast tillbringa vår skoltid på våra praktikplatser/MUS.
Idag blev det att jag testade en av Make Up Store's Stardust Eyeshadows, alltså en lösögonskugga. Den har mindre glitterkorn i sig än vad MUS vanliga lösglitter har. Fick sminka mig själv eftersom min klasskompis var ledig idag.
För att använda Stardusten på ögonen så började jag med vanlig brun ögonskugga på globlinjen och i yttre ögonvrån. Sedan en guldig ögonskugga i mitten på ögonlocket för att sedan applicera Stardusten ''Glitz'' över det guldiga. Avslutade det hela med lite eyeliner och lösögonfransar. Gillade att använda Stardust, den lägger till det lilla extra som en vanlig ögonskugga inte alltid kan göra! Det var svårt att få en bra bild på mina ögon, haha. Men här ser ni någorlunda iallafall!

Allt blev som jag hade tänkt mig, det är svårt att komma på olika fokusområden och lära sig då jag inte sminkar mig i skolan med lärare, utan bara ute på praktikplatsen. Får inga tydliga instruktioner osv. Skulle vilja utmana mig själv mer, men jag vet ju inte hur jag ska göra det, hahah.... Jaja, hoppas jag utvecklar min kunskap någorlunda under dessa tre veckor iallafall!

Ps visst matchar läpparna fint med rosen?💋🌹 Kanske borde göra någon spännande alla hjärtans dag-sminkning?!

Likes

Comments

Idag valde jag att lägga fokus på läppar. Försökte mig alltså på något lite mörkare, out of my comfort zone. Tänke att det kunde bli spännande! Använde mig utav ett vanligt läppstift, svart kajal och svart ögonskugga. Det var riktigt svårt att få till en snygg ''ombre''-effekt. Men annars tycker jag att det gick bra! Om jag ska göra detta igen någon gång så skulle jag inte börjat med att lägga för mycket svart kajal runt läpparna, haha.

Dagens favoritprodukt är en Microshadow i nyansen ''Smog''. (Använder den på bilden nedan) Ögonskuggan är lättarbetad och lägger man den med en primer, håller den hela dagen! Det jag gillar med alla olika microshadows; beroende på vilken nyans man än använder, så är de multifunktionella. Jag skulle kunna göra en hel ansiktssminkning med bara dessa skuggor, haha. Just smog är riktigt fin att ha i globlinjen och går även att ha som skuggning till ansiktet. Det bästa är att alla ögonskuggor är på rea denna månad, så funderar på att beställa hem några...

Likes

Comments

Igår var jag och Klara (som jag gick i sexårs med!!!!) på konstutställning, sedan var vi på Espresso House i någon timme. Jag hann spendera lite pengar på en ny foundation och en läppenna, inte så värt att nämna kanske då det är några gamla favoriter som bara hade tagit slut, hahah. Köpte även en ögonskugga till mamma!
Ikväll är Elle-galan!!! Ska följa eventet från en livestream wehooo, förutom att det är gala idag så är det fredag den 13nde.... är det någon som råkat ut för något illa idag, eller? Har klarat mig undan hittills, tror jag stannar inne ikväll utifall att.....

Här är några bilder från utställningen. ni borde checka in Villes balla tragikomik ''Depressiva Döden'', som finns på hans fbsida!

Likes

Comments

Igår kom mina kläder från Missguided fram!!!! Beställde två plagg, orkar inte ta någon bild på toppen tho, men allt satt bra. Här är en bild på klänningen, jag ääälskar den. Speciellt att den är på rea, istället för 490 kr så kostade den 123 kronor. Det kallar jag värt! Jag önskar däremot att jag hade större tissar i dessa stunder, bara för att fylla ut lite, hahahha. Skojar... eller... man tager vad man haver! Fick även mina fransar idag och det ska bli spännande att testa fransarna av vegas nay! De andra vet jag redan att jag älskar, varav jag beställde fem par haha.

Idag var det meningen att jag skulle på vernissage med en kompis, men jag blev dålig. Tursamt nog pågår utställningen i flera dagar, så ska göra ett nytt försök imorgon.
Kramis!

Likes

Comments

Sådär, nu är två dagar avklarade i skolan efter att jag haft ett välbehövt jullov.
Har dock inte så mycket att uppdatera er om. Var hos pappa i Malå över jul, det var väldigt trevligt att träffa så många från släkten som jag inte vanligtvis träffar så ofta! Sedan firades nyår hemma i Stockholm. Mer än så har inte hänt under mitt lov, haha. Även fast jag själv tycker jag gjort mycket... Här får ni två fina bilder på snö som jag tog uppe hos pappa, och en bild på mig och Amanda från nyår!

Likes

Comments

Vad gör man mitt i natten då man inte kan somna? Joooo, sminkar sig!!! Denna gång var mitt första försök till, jag vet knappt vad? Hahha.... Även mitt första försök att använda liquid lipstick på ögonen! Tycker det gick jättebra för att vara första gången 😄
Jag måste verkligen skaffa mig en ny fotobakgrund......

Likes

Comments

Eftersom jag var ensam på praktiken idag blev det ingen moodboard-sminkning, vilket var synd. Fick istället sminka min kompis My och hon fick en nyårssminkning! Som jag nämnde i tidigare inlägg så är glitter perfekt för en nyårslook. Jag gjorde en sminkning i likadan stil som den förra med glitter. Här ser man verkligen hur glitter kan liva upp hela ansiktet och sminkningen! Denna vecka var min sista vecka ute på Make Up Store för i år, can't wait to get back och fortsätta lära mig nya saker och övaövaöva. Då jag kommer tillbaka till MUS nästa år vill jag träna mer utförligt och få klara genomgångar på olika looker, en gruppkurs med klassen hade varit såååå kul.

Oj, vad sent detta blogginlägg blir upplagt. Har planerat att göra något blogginlägg där jag kan tipsa mina absoluta favorit festsminknings-produkter (som jag inte kan leva utan), skulle det vara roligt att se? Vad vill ni se mer av? Vad är roligt att läsa om ens?

Imorgon ska jag ha julklappsöppning hos mamma, för på onsdag så flyger jag till Malå för att fira jul med far min!!!

Likes

Comments

Slarviga ögonbryn och slarvig ögonskugga, I know, I'm sorry! Kan dessutom inte vara seriös då jag tar selfies..... alltid tungan ute.... Nikipiki, get yourself together!!!

Likes

Comments

För två veckor sedan fick jag testa att göra en ögonsminkning med glitter på någon annan! Använde mig bara utav ögonskugga och Make Up Stores glitter (ingen mascara osv). Blev helt förälskad i det glittret som jag använde. Glitter är verkligen perfekt att ha över en fin ögonskugga för att lägga till ''det lilla extra''. Som de flesta produkter från MUS så är glittret multifunktionellt, förutom att lägga det som ögonsminkning skulle man kunna använda det till naglarna. Glitter är verkligen perfekt att lägga till i sin make up nu såhär till julafton och nyårs!
I torsdags fick vi träna bas, vilket jag tycker är lätt. Jag var sjuk i fredags förra veckan, så då satt jag hemma och arbetade på min moodboard som min kompis kommer få genomföra och jag ska få försöka tolka hennes. Ska även hitta någon modell tills dess...

Glittret jag använde mig utav heter ''multi'' och finns såklart att köpa i butik hos MUS, alternativt så kan man ju beställa det.

Likes

Comments