View tracker

Idag valde jag att lägga fokus på läppar. Försökte mig alltså på något lite mörkare, out of my comfort zone. Tänke att det kunde bli spännande! Använde mig utav ett vanligt läppstift, svart kajal och svart ögonskugga. Det var riktigt svårt att få till en snygg ''ombre''-effekt. Men annars tycker jag att det gick bra! Om jag ska göra detta igen någon gång så skulle jag inte börjat med att lägga för mycket svart kajal runt läpparna, haha.

Dagens favoritprodukt är en Microshadow i nyansen ''Smog''. (Använder den på bilden nedan) Ögonskuggan är lättarbetad och lägger man den med en primer, håller den hela dagen! Det jag gillar med alla olika microshadows; beroende på vilken nyans man än använder, så är de multifunktionella. Jag skulle kunna göra en hel ansiktssminkning med bara dessa skuggor, haha. Just smog är riktigt fin att ha i globlinjen och går även att ha som skuggning till ansiktet. Det bästa är att alla ögonskuggor är på rea denna månad, så funderar på att beställa hem några...

Likes

Comments

View tracker

Igår var jag och Klara (som jag gick i sexårs med!!!!) på konstutställning, sedan var vi på Espresso House i någon timme. Jag hann spendera lite pengar på en ny foundation och en läppenna, inte så värt att nämna kanske då det är några gamla favoriter som bara hade tagit slut, hahah. Köpte även en ögonskugga till mamma!
Ikväll är Elle-galan!!! Ska följa eventet från en livestream wehooo, förutom att det är gala idag så är det fredag den 13nde.... är det någon som råkat ut för något illa idag, eller? Har klarat mig undan hittills, tror jag stannar inne ikväll utifall att.....

Här är några bilder från utställningen. ni borde checka in Villes balla tragikomik ''Depressiva Döden'', som finns på hans fbsida!

Likes

Comments

View tracker

Igår kom mina kläder från Missguided fram!!!! Beställde två plagg, orkar inte ta någon bild på toppen tho, men allt satt bra. Här är en bild på klänningen, jag ääälskar den. Speciellt att den är på rea, istället för 490 kr så kostade den 123 kronor. Det kallar jag värt! Jag önskar däremot att jag hade större tissar i dessa stunder, bara för att fylla ut lite, hahahha. Skojar... eller... man tager vad man haver! Fick även mina fransar idag och det ska bli spännande att testa fransarna av vegas nay! De andra vet jag redan att jag älskar, varav jag beställde fem par haha.

Idag var det meningen att jag skulle på vernissage med en kompis, men jag blev dålig. Tursamt nog pågår utställningen i flera dagar, så ska göra ett nytt försök imorgon.
Kramis!

Likes

Comments

Sådär, nu är två dagar avklarade i skolan efter att jag haft ett välbehövt jullov.
Har dock inte så mycket att uppdatera er om. Var hos pappa i Malå över jul, det var väldigt trevligt att träffa så många från släkten som jag inte vanligtvis träffar så ofta! Sedan firades nyår hemma i Stockholm. Mer än så har inte hänt under mitt lov, haha. Även fast jag själv tycker jag gjort mycket... Här får ni två fina bilder på snö som jag tog uppe hos pappa, och en bild på mig och Amanda från nyår!

Likes

Comments

Vad gör man mitt i natten då man inte kan somna? Joooo, sminkar sig!!! Denna gång var mitt första försök till, jag vet knappt vad? Hahha.... Även mitt första försök att använda liquid lipstick på ögonen! Tycker det gick jättebra för att vara första gången 😄
Jag måste verkligen skaffa mig en ny fotobakgrund......

Likes

Comments

View tracker

Eftersom jag var ensam på praktiken idag blev det ingen moodboard-sminkning, vilket var synd. Fick istället sminka min kompis My och hon fick en nyårssminkning! Som jag nämnde i tidigare inlägg så är glitter perfekt för en nyårslook. Jag gjorde en sminkning i likadan stil som den förra med glitter. Här ser man verkligen hur glitter kan liva upp hela ansiktet och sminkningen! Denna vecka var min sista vecka ute på Make Up Store för i år, can't wait to get back och fortsätta lära mig nya saker och övaövaöva. Då jag kommer tillbaka till MUS nästa år vill jag träna mer utförligt och få klara genomgångar på olika looker, en gruppkurs med klassen hade varit såååå kul.

Oj, vad sent detta blogginlägg blir upplagt. Har planerat att göra något blogginlägg där jag kan tipsa mina absoluta favorit festsminknings-produkter (som jag inte kan leva utan), skulle det vara roligt att se? Vad vill ni se mer av? Vad är roligt att läsa om ens?

Imorgon ska jag ha julklappsöppning hos mamma, för på onsdag så flyger jag till Malå för att fira jul med far min!!!

Likes

Comments

Slarviga ögonbryn och slarvig ögonskugga, I know, I'm sorry! Kan dessutom inte vara seriös då jag tar selfies..... alltid tungan ute.... Nikipiki, get yourself together!!!

Likes

Comments

För två veckor sedan fick jag testa att göra en ögonsminkning med glitter på någon annan! Använde mig bara utav ögonskugga och Make Up Stores glitter (ingen mascara osv). Blev helt förälskad i det glittret som jag använde. Glitter är verkligen perfekt att ha över en fin ögonskugga för att lägga till ''det lilla extra''. Som de flesta produkter från MUS så är glittret multifunktionellt, förutom att lägga det som ögonsminkning skulle man kunna använda det till naglarna. Glitter är verkligen perfekt att lägga till i sin make up nu såhär till julafton och nyårs!
I torsdags fick vi träna bas, vilket jag tycker är lätt. Jag var sjuk i fredags förra veckan, så då satt jag hemma och arbetade på min moodboard som min kompis kommer få genomföra och jag ska få försöka tolka hennes. Ska även hitta någon modell tills dess...

Glittret jag använde mig utav heter ''multi'' och finns såklart att köpa i butik hos MUS, alternativt så kan man ju beställa det.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått komma ut i butiken! Igår fick jag och Emela sminka varandra, det var roligt. Har tyvärr ingen bild från det. Idag fick vi sminka oss själva och pynta butiken inför black friday😜 Samt tvätta maaaassor med sminkborstar... Känner mig lite lost i butiken men jag lär nog vänja mig och bli mer bekväm. Eftersom det är första veckan så har vi inte gjort speciellt mycket, så vet ärligt talat inte vad mer jag ska skriva haha.... Ser fram emot vad vi ska få lära oss nästa vecka, då hela lärandet antagligen kommer igång lite mer!

Likes

Comments

I fredags besökte jag min kommande apl-plats! Vilket är Make Up Store vid Norrlandsgatan, jag ska vara där tillsammans med min klasskompis Emela. Butikerna är snyggt inredda och allting är väl genomtänkt, det märks. Det jag gillar med det nya konceptet i butikerna är att det är väldigt stilrent. Allt svart får verkligen alla produkter att framhävas! Det ska bli mycket spännande att äntligen få komma ut i butikerna och lära känna alla produkter, haha. Har tyvärr inga bilder från den butiken.

I veckan har jag och min klass gått intensivkurs på MUS huvudkontor och lyssnat på föreläsningar. Vilket har varit väldigt lärorikt! Det har varit intressant att få höra så mycket om alla produkter. Hur mycket en produkt egentligen kan användas till osv. Har även fått höra hur kundbemötanden ska gå till. Något jag dock undrar, är hur vår kurs är upplagd och vad de vill att vi ska få ut av intensivutbildningen. Då jag känner att den inte är anpassad efter våra förkunskaper eller riktad mot oss. Imorgon är sista dagen på huvudkontoret, vad vi ska göra som avslut vet jag inte!

Idag fick vi för första gången sminka varandra med enbart MUS-produkter och jag tyckte det gick bra! Ögonskuggorna var lättarbetade och det är roligt att äntligen få börja träna på att sminka varandra, vilket jag tycker är lite svårare. Menmen, det är ju därför jag nu lär mig och övar! Wiiiieeee känner peppen inför apl!!

Likes

Comments