Tjenare Hunden, Sandra som skriver!

Okej! Jag ska tala om något för er..
Det blir tävling för oss på söndag ändå..

Jag har haft en bra känsla de senaste träningarna och jag hoppas kunna gå in och köra ett härligt lopp med Jenna som "avslut" innan vi tar en vila och fortsätter fokusera på den träningen vi börjat med.

Jag hade blandat ihop mina jobbhelger och trodde inte jag kunde åka på helgens tävling men jag hade sett helt fel, tur jag kollade igen då😂

Henry fick sig lite träning idag på leknivå. Det var publik på planen så han hade lite svårt att koncentrera sig 😂 Sen var det roligare att leka med Kili (Martinas jämngamla sheltie) .

Nu har jag fått berätta det så nu är det dags för mig att sova :)

// Sandra J&H

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är väl klart att något ska gå emot när något annat går bra. Typiskt också!

Idag var motivationen på topp inför träningen, även om jag haft en dotter som sovit dåligt vilket även gjort mig trött.
Redan innan hade jag planerat ut vad jag skulle träna med vilken hund. Detta är jag dålig på och något jag måste ändra på. Både för mig och hundarna.

Eftersom Henry är i "skålstadiet" var fokus på att han ska söka upp skålen och få belöning. Han verkade ha roligt och förstod snabbt :) vi kör vidare på detta.

Henry tränar på att hitta skålen och springer genom två hinderstöd.

Till Jenna då. Här måste det tränas på motivation. Få upp det roliga igen och ställa mindre krav.
Går tillbaka till basic och kört skålen lite med henne också nu. Det verkar funka. Började med ett hinder och sen två med en bom nere så hon kunde få upp fart. Tänker fortsätta på få hinder och öka på med fler och fler.
Något hände under träningen och Jenna tagga till och sprang och lekte, kampade med leksaken, hoppa själv över hinder och gjorde flera loopar runt planen. Med denna energin ville jag ge henne en positiv känsla över balansen som hon tyckt varit så tråkig att hon annars gått över den eller till och med vänt och hoppat av. Men hon fixa den idag med fart. Det var egentligen bara en bonus och inget enligt planen.

Video Jenna träning

Planen var dock inte heller att hundarna skulle börja leka med varandra som dom började göra efter. Något hände och Jenna kom haltandes. Får avvakta till i morgon. Hon haltar inte extremt nu utan går bara sakta. Sträckt sig?

Det var ju verkligen helt värdelöst att en sån bra träning skulle sluta med att ena hunden fått ont :-/ speciellt inte när Hon behöver ha med sig den roliga och bra känslan från planen :/

Men jag hoppas kunna bygga upp den glädjen igen.

Ni som sett Jenna innan kanske ser lite skillnad i fart? 😂 ,


Nu vet jag iaf hur jag ska gå vidare och om allt är lugnt blir nästa tävling inofficiell hos agiliteam den 26:e.

Nu säger jag Hej för denna gång :)

/Sandra JH

Likes

Comments

Tjenare Hunden, Sandra här!

Det var ett bra tag sedan jag skrev här.
Jag blev så besviken och nedstämd efter förra tävlingen som var en tvådagars i Kungälv, att jag bara la ner det och tog en pause. Funderat på hur jag skulle gå vidare.

Jenna gör vissa lopp jättebra och vi nollar ändå flera utav loppen men sätter alltid tidsfel.
Hon är helt enkelt inte tillräckligt snabb även om jag försöker Hejja på henne.
Min lösning på detta var "jag slutar tävla Jenna! Det är ingen idé om hon inte själv vill. fokuserar på lillkillen och tränar Jenna under tiden för skoj skull, och sen om det känns bra så kan jag tävla henne igen när jag startar lillen".

Igår tränade jag Jenna första gången sen tävlingen (25juli), och hon hade fart.. hon sprang på och hon gjorde ett fint slalom med fart.
Jag funderar på att ge det EN chans till med privatlektion och har fått ett namn till en tjej som bekanta tror kan hjälpa mig. Värt ett försök om hon nu tar privat ☺️Henry, eller Henni som dottern kallar honom, började skolan (agility grundkurs) igår. Han skötte sig enligt mig värdigt bra.
Han lyckades fokusera på uppgifter trots att han aldrig varit i en liknande situation förut.

Han var dessutom lättlärd ☺️
Vi ska i veckan öva på "läxan" och träna på "sitt stanna" och "skålen".
Känns skönt att få hjälp med grunderna och att börja träna lite mer "på riktigt" ☺️

Vi hörs snart igen!

/S,J, H

Likes

Comments

Tjenare hunden!

Sandra bakom bokstäverna här nu.

Mina böcker har kommit lyckades jag luska ut genom att följa försändelsen via internet, men något sms har jag Inte fått. Får försöka få ut paketet med siffrorna jag kunde spåra det med er enkelt.

På söndag är det tävlingsdags för Jenna igen och vi förbereder oss för detta varje dag. Denna gången vill vi inte ha några tidsfel. Så det är viktigt att vi tar vara på varje dag nu fram till tävlingen.
Vi gör det vi är bäst på, vi vilar oss i form ☺️👏🏼 Alltså ingen agility för Jenna.
Satt och fundera hur jag kan försöka öka hennes fart och motivation på planen och jag tror att jag ska backa tillbaka rejält. Jag har ju aldrig riktigt kört skålen med Jenna så den känns värd att testa. Börja från början med ett hinder och öka med fler och fler hinder. Det känns ju värt att prova?

Ska bli intressant att börja läsa mina nya böcker också så kanske även jag kan få större förståelse för träningen och agilityn. Och jag hoppas kunna ge lillkillen en bättre grund än jag kunde ge Jenna.

Pojken har jag börjat klicka in i veckan och vi fortsätter med detta. Annars är det mest lek som händer här :)

Nu ska jag och familjen åka och bada och njuta av semestern :)

// Sandra

Likes

Comments

Tjenare Hunden!

Zoë och jag befinner oss i startgropen för vår träning av Running Contatcs (RC). För er som inte vet vad RC innebär så handlar det i enkla drag om att hunden ska springa över hindret och träffa kontaktfältet i farten. Detta används vanligtvis på balansbommen och har blivit en stor hit då det går fort fort fort och sparar viktiga millisekundrar för tävlingstokar! RC går även fint att använda på A-hindret och många gånger flyter det på av sig själv när man tränat in RC på balansen. Det låter ju inte så svårt, hundens ska ju bara springa över balansen liksom. Yeah right.. Bakom detta ligger SÅ MYCKET tid, träning, utvärdering, anpassning, frustration, glädje, gråt och gråa hårstrån. Vi har kört två pass sedan vi sadlade om och jag vill redan lägga ner, haha! Det finns lite olika stilar av RC som antingen kan formas in av dig beroende på hur du önskar att hunden placerar sina tassar. Men hunden kommer även själv att utveckla sin stil genom att anpassa sitt löpsteg när den förstår att den alltid ska trampa kontaktfältet. Vissa hundar kör RC med framtassarna på fältet, en del med baktassarna, en del med en av varje eller två + en. Vissa får plats med alla fyra. Jag personligen skulle önska att Zoë använder baktassarna, dels för att jag tycker det ser snällare ut mot lederna än att landa med framtassarna i den vinkeln samt att jag upplever det som att de hundarna som trycker ifrån med baktassarna mot bommen får en bättre fart därifrån. MEN vi är långt därifrån! Hur som, jag kommer inom kort lägga upp ett inlägg om vår RC träning och det kommer också gå att följa vår utveckling via en Youtubekanal som jag ska få igång här i dagarna! Tills dess uppmanar jag alla att läsa detta kanoninlägg om just dessa fasansfulla fantastiska Running Contacts!

​/Zoë & Matte

Likes

Comments

Tjenare Hunden! 🐶


I lördags körde vi träningspass nr 2 på vippen. Märkte redan att Zoë kändes mer säker och arbetsvillig än första passet. Det går åt rätt håll! Nu fortsätter vi jobba på med vippen, med vår running (kommer mer om detta i ett annat inlägg) och vårt A-hinder. Min plan är att nöta dessa kontaktfältshinder tills de sitter i ryggraden på oss båda och sedan kicka igång våra agilityklasser till nästa säsong, på våren. Fram tills dess blir det MYCKET träning och mycket bus! Är fortfarande helt salig över denna plötsliga utveckling hos Zoë. Trodde vi var många månader ifrån att ens ta oss upp på en vipp i rörelse. Bästa tjejen💜

/Zoë & matte

Likes

Comments

Hur tänkte jag nu? Hur har jag tänkt att detta ska gå till. Kommer det att funka?

Jenna, som snart är 8 år har lekt agility vid fåtal tillfällen när hon var 1-2år. Hon har egentligen bara varit bekant med hindrena och sen för ett år sedan började vi igen men då ville jag satsa på agility då jag snabbt upptäckte att jag älskar sporten.
Nackdelen var, att det var försent. Jenna orkar inte. Farten räcker inte till och vi drar på oss tidsfel efter tidsfel. Känner hon inte för det kan hon stänga av helt under ett lopp för att i nästa ha full fokus och göra ett felfritt lopp, med tidsfel. Jag är stolt och glad över att se hur mycket Jenna kämpar men jag vill inte slita ut på henne. Så nu är det dags för ett nytt projekt.. och som jag skrev. Hur tänkte jag nu?

Här är han!

8månader och hur söt som helst. Han har hela livet framför sig och kanske en framtid inom agility, om jag kan göra rätt.
Jag har ju faktiskt egentligen ingen aning om vad jag gör eller ska göra.. När jenna var liten kunde jag lära henne massor utav tricks. Hon kunde göra tricks mellan att hämta skor, ta av strumpor, spela död, till att gå i en resväska och lägga sig. Hon är lättlärd och älska att jobba. Men jag minns inte längre hur man gör 😳 det är ju 8 år sedan.
Det kanske kommer, är det som att cykla?

Hur tänkte jag göra detta då?
Jo, jag kommer att behöva hjälp.
Genom vänner, Facebook, böcker, internet, kurser osv osv.
Redan har vi varit på en lektion hos Lina Dahlman och jag väntar otåligt på mitt bokpaket "grunden är grunden 1-2" av Mikaela Holegård. Sedan är planen att gå kurs.
Denna killen kom hit som 7månaders så någon träning från start har inte varit möjligt.
Vi har dessa veckor han varit hos oss tränat på sitt, ligg, stanna och försökt öka intresset i att leka med leksaker, med mig. Här är Jenna till en otroligt bra hjälp då hon börjat försöka kampa med honom om leksaker.
Han har inte ens velat greppa en leksak om jag håller i den, och nu har det vänt, så bara att jobba visare på det.
Jag försöker också arbeta på att ska vara roligt att göra vissa saker. Tex att springa mellan två hinderstöd är SUPERKUL!!
Till skillnad från Jenna är pojken lätt att berömma med rösten och svårare att berömma med kroppen. Jenna kan man hoppa i sidled mot och hon Tycker att man är rolig, men hon kollar på mig som om jag tappat en skruv om jag försöker berömma med rolig röst. Pojken är tvärtom. Jag är läskig, eller var, det börjar gå bättre, om jag rör mig för hastigt men det är jättekul när jag tjoar med fjantig röst. 


HÄR!! Har ni ett litet ihopklipp 😂


Vi får väl se hur det här kommer att gå. Men jag hoppas att vi iaf ska kunna starta någon klass 1 bana när han är redo ☺️

Jag kommer absolut att behöva alla tips,tricks och "tänk på..." tips som ni alla sitter på. ÖS på! Hjälp mig!


Likes

Comments

Tjenare Hunden!

Fler än jag som har vänner och bekanta som inte förstår ETT ända ord när du med stor glädje försöker berätta om er framgång i agilityn.
Jag har såhär mitt i natten skrivit ihop lite av det jag kommer på just nu. Visa detta för era vänner som inte förstår agility och se om det blivit lite klarare😂

Jag började skriva på ett inlägg om gårdagens tävling när jag kom på att om någon som inte är insatt i sporten försöker läsa vår blogg, så är det nog fruktansvärt ointressant och bara en massa osammanhängande meningar 😂
Jag har slängt ihop en kortfattad förklaring hur det går till.

I agility tävlar man i olika klasser beroende på vilken nivå man ligger på.
Man börjar alltid i Klass 1 och jobbar sig uppåt till nästa klass genom att plocka något vi kallar för pinnar. Totalt finns det 3 klasser. För att klättra upp i nästa nivå behöver man 3 pinnar. En pinne får man genom att vara bland de 15% bästa "nollade" ekipagen på en tävling. (% :en varierar vilken klass man är i. Tror det är 10 bästa i klass 2) Med nollade så menar jag inga fel alls utan man ska ha klarat en bana i rätt ordning, inga rivningar, hunden får inte tveka eller vägra ett hinder (dessa ger 5fel). Att ta fel hinder i ordningen eller ett hinder åt fel håll gör att man är diskad. Allt detta går också på tid. Klarar man inte den förbestämda tiden så får man "tidsfel", som är mellanskillnaden på referenstiden och sin egna tid . Tex reftid 45 sek och vi springer den på 46.87. Då blir tidsfelet 0.87 och alltså inte ett nollat lopp.


När man anmäler sig till en tävling kan man oftast anmäla sig två olika banor.
En agilityklass och en hoppklass.
Det är dessa jag brukar prata om att det gick bra i Agilityn men Inte i hoppet tex. Sjukt förvirrande för den som inte kan upplägget.
I hoppklass finns det oftast bara slalom, hopphinder och tunnlar.
I agilityklass finns även dessa fast det tillkommer också vippbräda, ett A-hinder och balnshinder som aldrig kan vara i en hoppklass. Så det är den största skillnaden. Finns också andra hinder än dessa jag nyss nämnt.

Såhär ser det ut när man anmäler sig till en tävling.
Jag glömde nämna innan att man tävlar också i storleksklasser, så det är mycket att hålla reda på.

Här går det att anmäla både till en agilityklass och en hoppklass.

Det finns också de klubbar som har dubbla klasser på en dag och då kan man anmäla till 4 klasser och två av varje.

Här ser man hur man kan anmäla till 4 klasser på en tävling .

När man tävlar i de olika banorna så hör dessa inte ihop på något sätt utan alla vanor är enskilda resultat.
Resultaten från ena loppet påverkar aldrig något annat lopp.
När man plockar pinnar för att försöka flytta upp till klass 2 och 3 plockar man dom också i varje klass var för sig.
Pinnarna i agilityn räknas ihop och alla pinnar i hoppen räknas ihop.
För Att flyttad upp behövs 3 i vardera.
Man kan alltså bli uppflyttad till högre klass i bara en utav klasserna och vara kvar i klass 1 på den andra. Man brukar vänta med uppflytt av en klass tills man fått sina 3 pinnar i varje. Annars blir det lite ojämt och tråkigt att ibland bara få köra ett lopp på en tävling då tävlingarna Sällan har tävling för samtliga nivåklasser samtidigt, samma dag eller inte alls.

Hoppas jag lyckades förklara någorlunda bra iaf och att detta kanske hjälper någon ☺️

Får blir ett inlägg om helgens tävling imorgon.

//Sandra

Likes

Comments

Träningen idag gick inte alls som förväntat. Det har inte alls känts som min dag idag varken på jobbet eller träningen. Fören på kvällen när vännen genom en T-shirt satte ett mega leende på mina läppar!
Men vi börjar med träningen.

Vi åkte ner till Lina Dahlman för att få hjälp med vår träning. Jag villkor så gärna se om jag kunde öka jennas fart.. men hur ska jag kunna göra det om hunden inte ens vill springa.
Satte hunden-gick framför första hindret- "Jenna... hallå Jenna här är jag... Kör! Hoppa"- Jenna lyfter sakta på rumpan och började sakta gå emot mig. Ibland är det som att försöka springa agility med Ferdinand..
idag var Jenna inte ens sugen på att kampa med ny leksaken.
Jag kände efter ett tag att det var ingen idé att pina henne visare för idag ville hon helt enkelt inte.

Henry däremot var så duktig :)
Tränade bara lite genom hinderstöden och genom tunneln. Fick lite tips på hur jag ska gå vidare i vår träning ☺️

Nu till t-shirten!
Bästa Frida Bergqvist har gjort en så snygg tröja åt mig som jag kan ha när vi tävlar!
Jag beställde bara en tröja och Frida har fixat motivet och och allt. Jag är SÅ nöjd.
(Rekommenderar verkligen alla att beställa, duktig 👏🏼👏🏼)

Foto, design och tryck utav Frida Bergqvist

Imorgon är det sista arbetsdagen innan semestern. Då hoppas jag det blir många fina dagar att träna på.!

/Sandra J&H

Likes

Comments

Tjenare hunden..
Nu har dom äntligen anlänt till Trollhättans BHK. Våra balanshinder 😍👏🏼 ny gunga och nytt A-hinder samt sandsäckar.
Så härligt att man kan börja träna utan begränsningar. Visst saknas det något hinder nu för att hinderparken ska bli komplett. Men jag tror bara det är däcket och ett helt långhopp. Men det ligger på "fixa-listan", man får ta en sak i taget.

Foto: Amanda Johansson Kläth

​En liten summering då alla inte vet bakgrunden. 

Agilityn på Trollhättans BHK har legat nere ett bra tag. Klubben har inte haft några KF-hinder och saknar andra hinder. Det har heller inte varit några medlemmar som kört agility och därför har man inte rustat upp eller köpt in nytt. 

Detta året var vi några tjejer som bestämde oss för att starta upp agilityn på TBHK. Vi har varit på möten med styrelsen, jagat medlemmar, visat framfötterna och verkligen visat att vi vill det här. Vi fick fort fin respons ifrån klubben som valt att rusta upp parken. Vi är SÅ glada! 

Likes

Comments