Tjenare Hunden!

Det ekar på bloggen.. kanske mest för att det inte finns så mkt att skriva om (tror jag ja! Vänta bara så kommer det nog)

Jag är rätt passiv med Jenna och tränar i princip bara på alleslalom dom ännu är långt ifrån. Annars har vi faktiskt tränat och hunnit tävla lydnad i startklass. Hon överraska och drog till med en 2:a och uppflytt 😍 verkligen stolt!

Jennas motivation till agilityn har verkligen ökats. Men hon blir allt bra stel efter vissa gånger.
Hon kommer att börja stärka sin rygg genom att simma hos Jessica på aktiv hund :)
I morgon ska vi också till veterinären och fixa med hennes tandsten.
Jag hoppas att dessa delar hjälper henne att må bättre.

Henry går fortfarande agilitykurs med mig. Vi anpassar träningsmomenten efter hans ålder då han (i morgon) blir 10månader.

Han har fått ett jättesug på tunnlar 🙈 lite mindre sug på hinder, men vi jobbar vidare , finns gott om tid :)

Nästa tävling som är planerad är Tånga Hed och dagen efter ett DM.
Ser fram emot detta ☺️

Han är lättlärd den lilla 😂

//Sandra HoJ

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vill med stolthet presentera ett nytt samarbete tillsammans med fantastiska....

Jag och Zoë kunde inte vara mer glada över att få kunna meddela att vi har ingått ett samarbete med underbara
Aktiv Hund! Det känns otroligt tryggt att ha stöttning av människor som besitter sådan otrolig kompetens kring allt som gäller HUND. Zoë skuttar i ren lycka på rosa små moln eftersom hon, den vattentokigaste av dem alla, får åka och simträna en gång i veckan. Som om inte det var nog så avslutar vi varje simpass med en härlig mysstund i Friskvårdshallen, både på vibrationsplattan och uppe på massagebänken. Mysfaktor 1000%! Förutom att det är en riktigt härlig matte & vovve-stund så känns det även riktigt skönt att kunna underhålla Zoës kropp, och sinne, på detta sätt. Jag tvivlar inte en sekund på att hon inte bara kommer att bli en starkare, snabbare och tåligare konkurrent på agilityplanen - utan att hon också kommer hålla mycket längre tack vare friskvård.

För mig är det en självklarhet att söka mig till Aktiv Hund oavsett om det gäller kurser, friskvård, rehabilitering, utbildning eller bara frågor gällande hund. Här finns ALLT och lite till om du så vill lära din hund att hälsa fint eller leta rätt på kantareller i skogen! Den belöningsbaserade filosofin när det kommer till hundträning är dessutom a och o, vilket för mig är otroligt viktigt. Dessutom är allt paketerat i ett flertal kanonfina lokaler, de bästa av de bästa när det kommer till personal och alltid en varm och välkomnande känsla. Solklar tumme upp från min sida och Zoë ger Aktiv Hund 4 tassar av 4 möjliga! inom det närmsta!

STORT TACK för denna möjlighet!💗

Här hittar du vad som är på gång hos Aktiv Hund inom det närmsta!

/Kicki & Zoë

Likes

Comments

Vet ni vad utmaningen är?
Det var iaf något som jag aldrig hade hört talas om fören vännen Anna frågade om vi skulle komma dit. Vänta nu.. komma på vadå? Vilka vi? Hur då när då vad gör man?
Utmaningen visade sig vara en årlig agilitytävling som hålls mellan närliggande klubbar.
Det här ville jag inte missa..! Vilket roligt alternativ. Tävla i lag med sin klubb. Jag har sagt det fleeera gånger och jag säger det igen.. vi har ju precis fått igång agilityn på klubben, så jag tyckte nästan att det var en självklarhet att vi skulle dit och visa upp oss!

Jag, Kicki, Veronika M och Vera Lisenstedt åkte till Lysekil men 0 förväntningar.
Vi ville visa upp klubben och att vi finns. Speciellt efter man hört flera säga "har Trollhättan agility?"
Jajjemän.. HÄR är vi ☺️

När tävlingen var Påväg att starta sa tävlingsledaren Mariele att tävlingen gick ut på att ha skoj, arbeta tillsammans med sitt lag/klubb och att pusha och heja på varandra. Jag vet Inte om hon ångrade sig efter dom orden eftersom jag tror att jag hördes mest utav alla vid sidan om planen..
Alla kämpade på så väl och alla verkade ha så roligt. Stämningen var fantastisk och jag hejade på alla👏🏼👏🏼

Trollhättan gör flera fina lopp som man räknade medelvärdet på. Till min stora förvåning så sa TL aldrig vårt namn under prisutdelningen.. när jag fattade att vi hamnade på pallplats var jag säker på att vi tagit en 3:e plats. Men istället ropades vi upp som vinnare över tävligen.
Jag började på riktigt att gråta!!
Vilket lag, vilken klubb, stämningen , vänner, och hundarna. Vad dom kämpade.
Jag är så stolt.
Vi har lyckats starta agilityn och det är så roligt! Nästa år är det vår klubb som ska hålla i utmaningen. Detta blir ju spännande eftersom vi aldrig ens hållit i en tävling 😂

Men nån gång ska väl bli den första..

Likes

Comments

Tjenare Hunden!

Glada nyheter från mig och Zoë - vi har fortsatt att jobba på med vippen och är nu uppe på fullhöjd utan större problem! Om matte är stolt, nöjd, salig och totalt överlycklig? Det kan ni ta och skriva upp! Trodde aldrig i min vildaste fantasi att utvecklingen skulle gå såhär fort, men det är som att något bara lossnade när vi kunde börja jobba med den riktiga vippen. Därefter var det i stort sett problemfritt och vi har kunnat öka på höjden väldigt snabbt. Vad som är ännu bättre är att Zoë faktiskt verkar tycka om den! Hon har sug på den, hon har driv framåt och det verkar som om hon känner att hon har kontrollen över rörelsen. Det är STOR skillnad mot den rädda, osäkra och undvikande hund som hon var innan kring vippen.

Kan ni dessutom tänka er att vi redan kört en (inoff) tävling med vippen?! Jajamen, vi ställde upp i en agilityklass för att testa våra nyfunna vingar och det gick faktiskt vägen. Det var absolut inte snyggt och Zoë "flög" lite av den MEN hon sög på hindret, tog det själv med mig en bit bakom och hon blev inte påverkad av snedsteget utan kunde fortsätta banan som om ingenting. Så nöjd! Nu har vi testat och nu ska vi jobba vidare, det kommer blir mycket träning. Hela hösten/vintern/våren kommer vi att träna kf-hinider. Målet är att komma ut och tävla agilityklass till nästa säsong! Och om jag känner Zoë rätt så är det inte omöjligt!

/Kicki & Zoë

Likes

Comments

Tjenare Hunden!

Vi kommer i detta blogginlägget dela med oss av en mindre intervju som vi gjort tillsammans med en person som både Kicki och jag ser som en stor inspiration.
Vi bestämde oss för att göra vår första träningstävling ihop i början av året i den då nyöppnade träningshallen Agiliteam i Landvetter, Göteborg.
Vi båda älska hallen och varit tillbaka flertalet gånger.
Det var även då vi båda börja följa Fiona Lövdinger på hennes resa och hennes otroliga framgång hon gjort under 2017 med sina pudelpinglor!

Låt oss presentera vår första intervju på Tjenare Hunden:


Namn: Fiona Lövdinger

Ålder: 25 år

Familj under ditt tak: Sambo Dennis och hundarna Lilja, Ella & Zia

Vad gör du när du inte äter,sover, tränar, tänker eller drömmer om agility?
Haha 🙂 Ganska mycket mer agility blir det ändå, då jag driver inomhushallen AgiliTeam, håller agilitykurser där samt håller (ganska nytt) onlinekurser!
Annars går jag även i skolan, umgås med familj & vänner, promenerar i skogen med hundarna och hittar på lite andra aktiviteter när det passar!

Arbete/skola?
Jag är VD på AgiliTeam AB (driver inomhushall, håller kurser) och pluggar på Chalmers Tekniska Högskola, inriktning Ekonomi och Produktionsteknik.

Berätta lite om vilka stora tävlingar vi kunnat och fortfarande kan följa dig på detta året och placeringar ni tagit.
Lilja: debuterade i klass 3 i januari detta året, och kvalade in till SM 2017 samt blev hopp- och agilitychampion i XS klassen. På SM (debuten) tog hon bronsmedalj!
Ella: Blev Distriktsmästare-16. Deltog på World Agility Open uttaget februari-17, blev uttagen till Team Sweden. Debuterade i klass 3 i mars-17, kvalade till SM 2017 och blev hopp- och agilitychampion.
Deltog på World Agility Open med flertal placeringar men största meriterna var Brons i Gambler klassen, Silvermedaljör i Biathlon, Guldmedaljör i Team Championship.
Deltog på landslagsuttagningen och vann hela uttaget.
På SM 2017 (debuten) blev hon Svensk Mästare.
På European Open (Italien) tog hon Silvermedalj med Small laget från kvalloppen och kvalade till lagfinal, och kvalade till individuella EO-finalen genom att placera sig 13/200 på individuella hopploppet.
På Nordiska Mästerskapen tog hon Bronsmedalj individuellt och Guldmedalj i lag!
Om 4.5 vecka åker vi till Tjeckien för att delta på Världsmästerskapen i Agility! 🙂

Hur länge har du hållit på med agility?
Jag började tävla med Enya (vår familjehund, blandras, 9 år nu) lite sporadiskt 2012. 2013 köpte jag Lilja och 2015 började jag tävla med Lilja, dock hade vi uppehåll nästan hela 2016 och väntade med att debutera klass 3 tills vi kunde starta XS klassen. Ella debuterade klass 1 i sep-16 och från januari-17 resp mars-17 har jag tävlat klass 3 med hundarna. Vi har alltså inte tävlat klass 3 särkilt länge 🙂 Men det är otroligt roligt att äntligen få tävla den högsta klassen!

Vilket är ditt absolut bästa minne?
Oj, vad svårt! Att få springa ärevarv på SM-debuten med både mina hundar måste vara det stoltaste ögonblicket! Men faktiskt är den bästa tiden & de bästa minnen den tiden vi har på banan, inte efteråt 😀 När jag tittar tillbaka på det vi gjort hitills är ett värdefullt minne är när jag sprang sista loppet på landslagsuttagningen, kom i mål & visste att jag hade nollat och därmed kvalat till att få åka på VM. Jag åkte till uttagningen för att ”känna på” inför 2018, och vann allting. Jag har nog fortfarande inte smält det riktigt, så det är ett stort minne för mig! Och såklart, alla häftiga lopp på mästerskapen. Det är en väldigt, väldigt speciell känsla att få njuta av att springa med Ella på mästerskapsbanor. Det går liksom nästan inte att rabbla upp alla underbara minnen, varenda upplevelse med mina hundar är något jag håller otroligt kärt!

Vilken är den största tabben du gjort inom tävlingssammanhang ?
Missa en del av banan på Individuella EO-finalen 😉

Vad är det bästa med agility?
Att sträva mot, och få till, det perfekta samspelet mellan självständighet och följsamhet 🙂 Att hela tiden kunna utvecklas och utmanas ihop med mina bästisar i vår favoritlek: agility!

Hur ofta tränar du?
Väldigt olika, men i regel kanske 2 ggr/vecka. Mindre om det är mycket tävlingar. Viloperiod under sommaren (ca 2 veckor) och viloperiod under vintern (6-8 veckor).

Vad tycker du är det svåraste med agility som sport ?
Ingenting på rak arm, men den där fina linjen mellan disk & perfekt lopp kan vara så förargligt tunn ibland 🙂 Men det gör det ju så himla intressant också!

Du har två hundar som du tävlar med. Lilja har äntligen fått börja tävla i XS som detta år tillkommit som storlek. Hur kändes det att få stå på startlinjen på SM och få tävla i en rättvis storleksklass för din hund?
Underbart helt enkelt! Alla XS-förare är så lyckliga att få tävla på mer rättvisa villkor och njuta av våra små hundar på agilitybanan! Att dessutom hinna kvala till SM och sedan ta pallplats, ja det är verkligen ett minne för livet 🙂

Vilket är ditt favorithinder?

Slalom och balansen 😉


Finns det några skillnader mellan att köra Ella och Lilja?

Oja, massvis. De är helt olika hundar. Ella har självkontroll, något som Lilja saknar 😉 Alltså, startlinjen med Lilja är flygande och gungan är väldigt frustrerande för den lilla toypudeln. Ella är något bättre grundtränad, vilket underlättar i alla banor. Att tävla med Ella är som att träna, inget är direkt annorlunda mer än att hon är lite mer taggad. Allt som sitter på träning sitter ”alltid” på tävling. Medan Lilja kan hitta på lite vad som helst 😀 Lilja har fortfarande (sedan höga hopphöjder) dåligt självförtroende ibland med hoppningen vilket gör att jag måste anpassa min handling för att stötta henne. Med Ella kan jag välja det som passar bäst för stunden! Ella har jag fått jobba massvis med motivation för lek, medan Lilja är en arbetsmyra som inte har någon stoppknapp. Helt enkelt så är Ella mer ”sansad och klok” och Lilja mer ”galen och explosiv”. Men de är verkligen lika roliga att köra med, bara totalt annorlunda! 😀 En stor likhet är att de lever för att göra saker ihop med mig, och agility är det bästa vi vet alla 3 🙂

Hur känns det inför VM ?
Vad tränar ni på fram tills dess?

Jag försöker inte tänka på det så mycket! Det blir lite för stort då. Hitills har vi åstadkommit fantastiska resultat på mästerskapen, jag hoppas att det blir likadant på VM, men jag tar det inte för givet. Att tävla VM kommer inte vara likt något annat. Det är det största, liksom. Men i grund och botten är det bara fyra stycken agilitylopp som görs mellan en lekstund med min fantastiska hund, och då känns det inte så läskigt längre! Jag åker dit med fjärilar i magen men en längtan att få komma ut och springa på banorna!
Vi tränar på det jag vet är våra svagheter och försöker träna 1 ”riktig bana” (inte bara kombinationer) per vecka. Och så ser jag fram emot att tävla ”vanliga tävlingar” några helger för att hitta mer utmaningar som vi inte kan, att träna på 🙂Vi på Tjenare Hunden vill önska Fiona och Ella stort lycka till på Världsmästerskapen och framtida tävlingar 😀

Likes

Comments

Tjenare Hunden, Sandra som skriver!

Okej! Jag ska tala om något för er..
Det blir tävling för oss på söndag ändå..

Jag har haft en bra känsla de senaste träningarna och jag hoppas kunna gå in och köra ett härligt lopp med Jenna som "avslut" innan vi tar en vila och fortsätter fokusera på den träningen vi börjat med.

Jag hade blandat ihop mina jobbhelger och trodde inte jag kunde åka på helgens tävling men jag hade sett helt fel, tur jag kollade igen då😂

Henry fick sig lite träning idag på leknivå. Det var publik på planen så han hade lite svårt att koncentrera sig 😂 Sen var det roligare att leka med Kili (Martinas jämngamla sheltie) .

Nu har jag fått berätta det så nu är det dags för mig att sova :)

// Sandra J&H

Likes

Comments

Det är väl klart att något ska gå emot när något annat går bra. Typiskt också!

Idag var motivationen på topp inför träningen, även om jag haft en dotter som sovit dåligt vilket även gjort mig trött.
Redan innan hade jag planerat ut vad jag skulle träna med vilken hund. Detta är jag dålig på och något jag måste ändra på. Både för mig och hundarna.

Eftersom Henry är i "skålstadiet" var fokus på att han ska söka upp skålen och få belöning. Han verkade ha roligt och förstod snabbt :) vi kör vidare på detta.

Henry tränar på att hitta skålen och springer genom två hinderstöd.

Till Jenna då. Här måste det tränas på motivation. Få upp det roliga igen och ställa mindre krav.
Går tillbaka till basic och kört skålen lite med henne också nu. Det verkar funka. Började med ett hinder och sen två med en bom nere så hon kunde få upp fart. Tänker fortsätta på få hinder och öka på med fler och fler.
Något hände under träningen och Jenna tagga till och sprang och lekte, kampade med leksaken, hoppa själv över hinder och gjorde flera loopar runt planen. Med denna energin ville jag ge henne en positiv känsla över balansen som hon tyckt varit så tråkig att hon annars gått över den eller till och med vänt och hoppat av. Men hon fixa den idag med fart. Det var egentligen bara en bonus och inget enligt planen.

Video Jenna träning

Planen var dock inte heller att hundarna skulle börja leka med varandra som dom började göra efter. Något hände och Jenna kom haltandes. Får avvakta till i morgon. Hon haltar inte extremt nu utan går bara sakta. Sträckt sig?

Det var ju verkligen helt värdelöst att en sån bra träning skulle sluta med att ena hunden fått ont :-/ speciellt inte när Hon behöver ha med sig den roliga och bra känslan från planen :/

Men jag hoppas kunna bygga upp den glädjen igen.

Ni som sett Jenna innan kanske ser lite skillnad i fart? 😂 ,


Nu vet jag iaf hur jag ska gå vidare och om allt är lugnt blir nästa tävling inofficiell hos agiliteam den 26:e.

Nu säger jag Hej för denna gång :)

/Sandra JH

Likes

Comments

Tjenare Hunden, Sandra här!

Det var ett bra tag sedan jag skrev här.
Jag blev så besviken och nedstämd efter förra tävlingen som var en tvådagars i Kungälv, att jag bara la ner det och tog en pause. Funderat på hur jag skulle gå vidare.

Jenna gör vissa lopp jättebra och vi nollar ändå flera utav loppen men sätter alltid tidsfel.
Hon är helt enkelt inte tillräckligt snabb även om jag försöker Hejja på henne.
Min lösning på detta var "jag slutar tävla Jenna! Det är ingen idé om hon inte själv vill. fokuserar på lillkillen och tränar Jenna under tiden för skoj skull, och sen om det känns bra så kan jag tävla henne igen när jag startar lillen".

Igår tränade jag Jenna första gången sen tävlingen (25juli), och hon hade fart.. hon sprang på och hon gjorde ett fint slalom med fart.
Jag funderar på att ge det EN chans till med privatlektion och har fått ett namn till en tjej som bekanta tror kan hjälpa mig. Värt ett försök om hon nu tar privat ☺️Henry, eller Henni som dottern kallar honom, började skolan (agility grundkurs) igår. Han skötte sig enligt mig värdigt bra.
Han lyckades fokusera på uppgifter trots att han aldrig varit i en liknande situation förut.

Han var dessutom lättlärd ☺️
Vi ska i veckan öva på "läxan" och träna på "sitt stanna" och "skålen".
Känns skönt att få hjälp med grunderna och att börja träna lite mer "på riktigt" ☺️

Vi hörs snart igen!

/S,J, H

Likes

Comments

Tjenare hunden!

Sandra bakom bokstäverna här nu.

Mina böcker har kommit lyckades jag luska ut genom att följa försändelsen via internet, men något sms har jag Inte fått. Får försöka få ut paketet med siffrorna jag kunde spåra det med er enkelt.

På söndag är det tävlingsdags för Jenna igen och vi förbereder oss för detta varje dag. Denna gången vill vi inte ha några tidsfel. Så det är viktigt att vi tar vara på varje dag nu fram till tävlingen.
Vi gör det vi är bäst på, vi vilar oss i form ☺️👏🏼 Alltså ingen agility för Jenna.
Satt och fundera hur jag kan försöka öka hennes fart och motivation på planen och jag tror att jag ska backa tillbaka rejält. Jag har ju aldrig riktigt kört skålen med Jenna så den känns värd att testa. Börja från början med ett hinder och öka med fler och fler hinder. Det känns ju värt att prova?

Ska bli intressant att börja läsa mina nya böcker också så kanske även jag kan få större förståelse för träningen och agilityn. Och jag hoppas kunna ge lillkillen en bättre grund än jag kunde ge Jenna.

Pojken har jag börjat klicka in i veckan och vi fortsätter med detta. Annars är det mest lek som händer här :)

Nu ska jag och familjen åka och bada och njuta av semestern :)

// Sandra

Likes

Comments

Tjenare Hunden!

Zoë och jag befinner oss i startgropen för vår träning av Running Contatcs (RC). För er som inte vet vad RC innebär så handlar det i enkla drag om att hunden ska springa över hindret och träffa kontaktfältet i farten. Detta används vanligtvis på balansbommen och har blivit en stor hit då det går fort fort fort och sparar viktiga millisekundrar för tävlingstokar! RC går även fint att använda på A-hindret och många gånger flyter det på av sig själv när man tränat in RC på balansen. Det låter ju inte så svårt, hundens ska ju bara springa över balansen liksom. Yeah right.. Bakom detta ligger SÅ MYCKET tid, träning, utvärdering, anpassning, frustration, glädje, gråt och gråa hårstrån. Vi har kört två pass sedan vi sadlade om och jag vill redan lägga ner, haha! Det finns lite olika stilar av RC som antingen kan formas in av dig beroende på hur du önskar att hunden placerar sina tassar. Men hunden kommer även själv att utveckla sin stil genom att anpassa sitt löpsteg när den förstår att den alltid ska trampa kontaktfältet. Vissa hundar kör RC med framtassarna på fältet, en del med baktassarna, en del med en av varje eller två + en. Vissa får plats med alla fyra. Jag personligen skulle önska att Zoë använder baktassarna, dels för att jag tycker det ser snällare ut mot lederna än att landa med framtassarna i den vinkeln samt att jag upplever det som att de hundarna som trycker ifrån med baktassarna mot bommen får en bättre fart därifrån. MEN vi är långt därifrån! Hur som, jag kommer inom kort lägga upp ett inlägg om vår RC träning och det kommer också gå att följa vår utveckling via en Youtubekanal som jag ska få igång här i dagarna! Tills dess uppmanar jag alla att läsa detta kanoninlägg om just dessa fasansfulla fantastiska Running Contacts!

​/Zoë & Matte

Likes

Comments