Idag lämnade vi Nova hos sin farmor på förmiddagen, där hon även ska sova i natt.
Så vi har haft en dejt kväll jag och Jonatan. Vi provade på den omtalade pinchos ikväll. Jag gillade det verkligen, små rätter att välja mellan roligt koncept och så fin resturang, maten var också jätte god. Något vi kommer besöka igen. Men billigt var det inte. Vi sprang inom hemmakväll på vägen hemåt, vi har ju inte det i närheten så passade på. Vi kollade på en film när vi kom hem. Vi har haft en mysigt dag men vi saknar vår lilla flicka är så tyst när hon inte är hemma men vi får träffa henne i morgon igen.
Nu kalla sängen på mig, godnatt
🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter en vecka med uppvak och gallskrik från Nova, så har det varit så skönt med två nätter utan något skrik. Mardrömmar är inte roligt, dessa nätter får vi vara uppe ett par timmar innan hon somnar igen.
Visst har Nova gjort en massa ljud och varit nära på att vakna men somnat om.
Nova har inte viljat somna på kvällarna hon har varit uppe tills hon stupar runt 21-22 tiden. Men hon har sovit så inga långa uppvak mitt i natten, så skönt. Nova har även tagit sovmorgon till åtta varje morgon, vi är inte trötta på morgonen och Nova är på bättre humör. Hoppas på en tredje natt utan uppvak.
🌸

Likes

Comments

Det gick så bra i början av min semester med Novas sömn. Hon började sova i sin egna säng i eget sovrum och allt flög på tills ett par nätter sedan.
Nu i ett par nätter har Nova vaknat varje natt genom svettig och i panik, man får ta upp och trösta henne hon vill inte somna om. Hon pekar oftast på vår säng och säger "nana här" hon bruka inte somna efter paniken hon får.
Man får gå upp med Nova kolla lite tv eller leka, kan ta sin tid innan hon vill gå in på sitt rum igen.
Spela ingen roll hur trött Nova är så vill hon inte sova och nämner att vi ska sova så får hon panik och börja skrika hysteriskt. Trodde först det kunde vara nattskräck men efter att ha googlat och läst på 1177 hemsida så tror jag Nova drabbas av mardrömmar.
Hoppas detta snart går över så lillan får sova igen, hon är helt slut på morgonen så trött. Att vakna i panik tar av hennes energi och påverka henne.
Får ta upp detta med Bvc nästa vecka när vi ska dit på 18 månaders kontroll även fast jag vet att det inte finns mycket att göra.
🌸

Likes

Comments

Som jag skrev sist om pott träningen så köpte vi en ny potta som Nova kissade i två gånger sen var det roliga över. Hade nästan gett upp helt på att pott träna Nova. Jag känner att jag försökte med alla trick blir så frustrerad när det inte funkar.
Hon gick i blöja i två dagar sen kom det från ingenstans Nova ville gå på pottan. Hon har sagt någon enstaka gång potta, då har vi gått till pottan och hon har kissat.
Hon har forfarande blöja på sig. vi tar Nova till toaletten med jämna mellan rum har även visat nova hur hon kan krysta vilket Nova gör, kommer inte alltid kiss men hon har försökt.
igår var hon så duktig kissade ett par gånger under dagen, hon gick på toa innan vi åkte iväg och när vi kom hem. På kvällen hittade jag även henne sittandes på pottan men hann tyvärr inte ta av blöjan men lillan försöker och hon har visat oss att hon vet vart man kissar. Är så stolt över vår lilla tjej. Varje dag gör hon framsteg
🌸

Likes

Comments

Som vanligt hann halva dagen gå sen blev vi uttråkade. Så idag blev det en runda in till stan fick med mig min lillebror. Vi lekte på lekplats inne i stan, vår stora lekplats vi har i byn är mycket större men skönt med lite variationer. Vi lekte en stund sen åkte vi åt lite mat innan vi körde hem igen. Avrunda kvällen med mys i sängen framför lillans favorit program innan det var dags för henne att sova. Blev en skönt eftermiddag med frisk luft 🌸

Likes

Comments

Igår hade vi grill kväll med min systers familj. Det var så mysigt. Även fast vi startade igång grillningen väldigt sent så var det en underbar dag. Tanken var att vi skulle ta ett dopp i poolen med men Nova var jätte rädd för poolen så vi skippade det.
Vi lekte och myste med barnen, åt god mat och efterrätt. Vi var inte hemma förens klocka tio igår kväll och Nova höll sig vaken hela tiden, vi hade vagnen med oss ifall hon skulle bli jätte trött och vilja sova. Vi hade en jätte trött flicka när vi kom hem som somnade på två sekunder. Idag tog Nova en lång sovmorgon klockan nio vaknade hon, var skönt för oss alla att få sova ut
🌸

Likes

Comments

Idag är vi inne på dag fem med pott träning. Det har inte gått så jätte bra för oss men vi ger inte upp. Vi tar det sakta i Novas takt och försöker inte stressa henne.
Nova vet vart man ska kissa, fråga jag henne så gå hon och sätter sig på pottan men hur vi än försöker så kissa hon inte där. Hon tycker inte heller om när det händer en olycka på golvet då gråter hon och är ledsen, nova berätta innan hon börja kissa att hon ska kissa, men vi hinner inte till pottan innan olyckan har skett.
Så trodde först inte Nova var redo för gå på pottan, men sen kom jag att tänka på hennes potta hon ser inte så bekvämt ut när hon sitter där.
Vi har en vanlig potta i från Ikea men idag köpte vi en pottstol till henne från maxi, vi hann ställa ner pottan på golvet så kissade hon i den, pottstolen var godkänd. Hon har kissat två gånger i pottan ikväll. Är en stolt mamma idag. Det är perfekt tajming för idag kom hennes trosor på posten som jag beställt. Så hoppas detta håller i sig och att Nova vill kissa på pottan i morgon med.
🌸

Likes

Comments

Vad tiden den går snabbt. Idag blir Nova 1,5 år gammal. Känns som om det inte alls var längesedan vi firade Novas ett års dag men det är ju för ett halvår sedan.
Under detta halvåret har Nova utvecklats mycket. Hon är en bestämd, envis liten flicka. Hon springer och kan uttala många ord, man förstår henne.
Hon lär sig något nytt varje dag.
Nova är i en härlig ålder, det behövs inte mycket för att göra henne glad och nöjd.
Tänk om bara sex månader är det dags igen för att planera hennes nästa kallas, det bara sex månader tills min lilla flicka fyller två år. Ja tiden den springer iväg 🌸

Likes

Comments

Nu har det gått en vecka sedan Nova flyttade in på sitt egna rum. Hon har sovit en hel vecka själv, vår stora flicka. Både på natten och vilan på dagen sover hon i sin egna säng.
Den första natten vaknade Nova väldigt många gånger och var lite små orolig, två nätter efter det så vaknade hon med någon gång under natten. Men efter halva veckan har Nova sovit så bra, hon har börjat sova hela nätterna inte ett enda uppvak. Nova har även börjat sova längre nu vaknar hon runt 6 halv 7 på morgonen, nu är våra super tidiga morgnar ett minne blott, än så länge.
Att Nova fick flytta in på eget rum var en jätte bra idé. Nova sover bättre mycket bättre och vi sover med bättre. Nu stör vi inte varandra, och alla kan slappna av. När vi delade rum så vaknade jag av minsta ljud Nova gjorde och blev då uppstressad. Nova vaknade med av oss och kunde vakna flera gånger per natt.
Nattningen går med jätte bra, Nova somnar snabbt om någon av oss ligger bredvid henne. Hade viljat att hon lär sig somna själv men det kommer längre fram.
🌸

Likes

Comments

Nova började tidigt med försöka säga ord eller uttala ord. Nu har Nova blivit jätte duktig och man förstår vad hon säger. Hon berätta vad det är hon vill, hon säger "äta" när hon är hungrig "törstig" när hon vill ha dricka "nana" när hon börja bli trött, några exempel på vad hon säger. Hon uttalar mamma och pappa jätte fint och kan även säga alla morföräldrar och även mina syskons namn kan hon uttala.
Hon har även fått ihop en hel mening hon säger "mamma är här" eller "pappa är här" ja hon berätta helt enkelt vem som är här.
Men vi får vara lite försiktiga när vi prata då hon härma oss hela tiden, så hemma hos oss får inga fula ord uttalas.
Nova hon prata för fullt hon hittar nya ord hela tiden. Blir så stolt över min lilla flicka.
🌸

Likes

Comments