View tracker
Postad i: Middag

Tack Malin för älgfärsen!
Mixa en rödlök med 1dl olivolja och blanda med pressad vitlök, salt, peppar och en hackad chili. Jag tog en Jamaican Bell direkt från plantan... Ös i rikligt med timjan och låt färsen vila kallt minst en timme innan dom steks i mycket smör.
Till biffarna slängde makan ihop en härlig sallad med buffelmozzarella, nyskördade tomater från växthuset, blandade gröna blad och nyrostade pinjenötter.
Sedan stekte jag shitake svamp i pannan där biffarna stekts. I med grädde och en klick hemslagen majonäs.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Postad i: Middag

Riv en zuccini, skrapa ur fröna, riv grovt, salta lätt och låt rinna av i en sil en liten stund.
Vispa ihop 5 ägg, 1 dl vatten och 1,5 dl vispgrädde.
Blanda 0,5 dl kokosnötsmjöl och 1 tsk fiberhusk och vispa ner i smeten.
Låt detta svälla 5 minuter.
Stek rimmat sidfläsk i 225 graders ugn i en ugnsform.
Klicka ut smeten i en varm stekpanna med mycket smör och låt steka några minuter på varje sida.
Servera med det knapersteka fläsket, rårörda bär (vi hade bara hallon) och en klick cypriotisk yoghurt och njut av husmanskost på LCHF-vis!

Likes

Comments

View tracker
Postad i: Middag

Ekologisk kyckling som klipptes isär längs med ryggen.
Sedan blandade jag smör, chili, salt, peppar och persilja som trycktes in under skinnet tillsammans med några citronskivor.
Toppade med ytterligare citronskivor och sedan in i ugnen tills det ser färdigt ut...
Salladen fick bli nyskördade (!) tomater från växthuset, tunnskivad fänkål, avocado och mozzarella. En stor klick hemslagen majonäs till...
Fantastiskt gott!
Av skrovet kokade jag en buljong tillsammans med lök, vitlök, morot och chili.

Likes

Comments

Postad i: Middag

Ugnsbakad röding som drogs upp i april från Rautasjärvis mörka, djupa vatten.
Buken fylldes med citrongräs, chilipulver, svartpeppar, en liten clementin från trädet och en rejäl klick smör...
Till detta en rekorderlig sallad med buffelmozzarella, nyskördade tomater, ruccola, avocado och rostade pinjenötter.
Allt kröntes av en rejäl klick hemslagen majonäs...

Likes

Comments

Postad i: Frukost

Langos:
4 ägg
4 msk hemgjord majonäs
4 dl riven Västerbottensostpajerna

Vispa ihop och klicka ut 4 st på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda tills dom har fin färg, ca 15 minuter.

Servera med något gott!
Vi tog gravad lax, lätt vispad Cypriotisk yoghurt, sikrom och lite finhackad rödlök.

Likes

Comments

Postad i: Bobilen, Middag

​Härlig Golfklubb och härlig middag😀

Allt på tallriken är härproducerat och fantastiskt gott... 

Vi handlade rostbiff, rödkålssallad, Vaccaost, ägg, lök, salsiccia med fänkål, lammkorv med vitlök och timjan samt nötkorv med citron och rimmat sidfläsk. Grillade rostbiffen och åt den med en härlig sallad med Vaccaost som är en slags fetaost...  Fantastiskt gott! 

I morgon blir det grillad korv😁

Likes

Comments

Postad i: Bobilen

Inte så mycket bilder att lägga upp på mat... Vi har grillat nästan varje dag och varje dag god mat😊
Kalkon från Toftebo, skånskt nötkött, kyckling och annat smått och gott.
Idag åkte tjejerna till Malmö med tåg från Helsingborg för att vara med faster Sonja tills på måndag kväll.
Sedan får vi vidare till Varberg för att på onsdag låta dom fara alldeles själva till Kiruna med tåg...
Efter det får jag och gumman klara oss själva i två veckor med golf och mat och vin innan vi också måste bege oss mot kalla norr...
Löpningen går dock bra! Minst två gånger per vecka blir det och minst en halvmil per gång!

Likes

Comments

Postad i: Bobilen

Flankstek grillas tillsammans med skogschampinioner...
Härlig middag på en härlig camping😀
Här har vi gott om plats för bobilen. 10 meters platser måste vara dom största platser vi hittat.
Lugnt och skönt och vi har njutit av en dag på stranden med dopp i havet samt en kort barfota löprunda för att testa om gubbvaden har läkt.
Helt ok, så i morgon blir det en längre runda☺
I kväll grillas det ekokyckling och halloumiost!

Likes

Comments

Postad i: Bobilen

Nu var det ett tag sedan vi skrev något här...
Matmässigt så har vi ätit som vanligt och inga märkvärdigheter.
Mest har vi laddat för resan med bobilen😀 Vi planerar en resa runt Sverige och räknar med ca 4 veckor.
Bad, mat, golf och vin. Huvudmålet blir Skåne där vi planerar att hitta dom bästa gårdsbutikerna och de bästa badplatserna.
Vi kommer att hålla er uppdaterade!

Hittade en mycket bra sajt där man kan mata in sina ingredienser och få fram mängden fett, protein och kolhydrater. Gå till Kostbevakningen


Likes

Comments

Postad i: Middag

Hittade en härlig ost med rom och russin!
Köpte ekologisk lövbiff och mörade denna lite genom att lägga på lite skivad kiwi. 3 kiwi lagom till 7 skivor lövbiff...
Lät dessa ligga i ca 2 timmar.
Stekte 4 skivor av rökt sidfläsk från Jokkmokk i ugn tills dessa var knapriga och delade på hälften.
Efter mörningen så delade jag en saltgurka i 8 delar och la en bit på varje biff.
På med lite ost och en bit fläsk på varje biff.
Krydda med cayennepeppar, salt och peppar.
Rulla hårt och lås med en tandpetare.
Bryn i smör och slå sedan på ca 3 dl vispgrädde.
Låt det puttra ca 10 min.
Servera med en god sallad!
Mumma...

Smakade som glass med rom och russin 😀

Likes

Comments