Costa Rica 2016

Jag fick en kommentar kring vad jag gör här i Costa Rica. Det blir ju mycket bilder från resorna och utflykterna jag gör men jag är faktiskt här och pluggar spanska med EF. Därför tänkte jag att det skulle vara kul för er att läsa om vardagen här i Costa Rica, för ja, även om jag är långt hemifrån på världens äventyr så efter snart sju veckor har jag en vardag här i Tamarindo också.

Då jag har turen att bo på campus sätter jag klockan på 07.30, 30 minuter att kliva ur sängen, äta frukost och kliva ut genom dörren och in genom granndörren där klassrummet är. Detta är en bild från ett av klassrummen, min lägenhet är den närmaste på bilden.

Detta är också en bild från samma klassrum, men utsikt åt andra hållet, rakt ut i djungeln. Vårt schema ändras varje vecka. Vissa dagar har jag 4 lektioner (varje dag finns det fem block med lektioner), från 8.00 - 16.30 andra endast en eller två antingen på morgonen eller eftermiddagen. Lektionerna är 80 minuter långa och finns i två typer, vanliga klasser och SPIN-klasser. Under dem vanliga klasserna jobbar vi oftast efter lärobokens tema. Förra veckan lärde vi oss en ny gramatisk form och utefter den pratat om både hus och film.
SPIN-klasser kommer i alla olika format, med fokus på grammatik, yrkesbegrepp, lekar och spel eller dylikt. Idag hade jag "temas actualidades" I SPIN så vi pratade och diskuterade aktuella problem i Costa Rica. Ganska häftigt ju!

Slutar jag 16.30 är det för sent att göra några stora utflykter så solen går ner 17.30. Men har jag tur har jag eftermiddagen ledig, då åker vi till en närliggande strand eller surfar eller bara chillar och spelar volleyboll i poolen. Här ser ni Alexandra när vi gick ner till stranden förra veckan. Det tar cirka 5 minuter att promenera ner till Playa Tamarindo.

Under kvällarna lagar vi på campus oftast mat tillsammans, kanske kollar en film eller går ut till någon av barerna eller nattklubbarna i stan. Det finns ett ställe för varje dag. Första veckorna orkade man gå ut varje dag, nu kanske en gång i veckan. Föredrar att istället promenera ner till Venecia, som har mycket god glass.

Är du intresserad av att åka med EF till Costa Rica? Eller varför inte någon annan stans? Eller kanske vill du veta lite mer om vad allt handlar om? Klicka in här

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Costa Rica 2016

Denna helgen har spenderats hemma på campus. Välbehövt skulle jag säga. Har varit fullt ös sedan jag kom hit för mer än 6 veckor sedan så denna helg var precis vad jag behövde.

I lördags åt vi brunch efter min första sovmorgon på evigheter. Vi som stannade hemma över helgen tog alla med oss något och det blev en massa gottigheter, pannkakor, frukt, choklad och toast. Resterande av dagen hängde vi vid poolen och när regnet öste ner satte vi på en film i bungalon.

På kvällen gick vi till Longboard, en amerikans restaurang i stan. Och om jag åt en efterlängtad middag med pulled pork (!!) (även om inget slår pappas) och sötpotatispommes (!!!). Kan helt klar säga att jag sov gott efteråt.

Söndagen var om än en mer latdag. Låg vid poolen hela morgonen, sov en stund på dagen och kollade film hela kvällen. VÄRT! Kunde dessutom avnjuta en kopp te på kvällen med lime från limeträdet på skolan, ganska coolt måste jag säga.

Nu väntar några fullspäckade veckor innan jag kommer hem.

Likes

Comments

Costa Rica 2016


I fredags efter skolan tog promenerade vi ner till stället vi hyr surfbrädor från. Där hämtade tjejerna ut brädor och vi blev upphämtade av en chaufför som tog oss till Avallana beach, 20 min från Tamarindo. Standen är lång med på grund av krokodiler bör man hålla sig nära Lola's (en rätt urban chic lunchrestaurang). Vi spenderade hela eftermiddagen på stranden och avslutade dagen när solen gått ner. Det var en helt fantastisk solnedgång där hela himlen färgades rosa. Solnedgångarna här är en av de bästa sakerna med Costa Rica, dem blir nästan vackrare och vackrare för varje dag.

Likes

Comments

Costa Rica 2016


I torsdags morse bestämde Ramon, Vivianne, Alicia och jag att hyra kanoter och paddla ut till en ö utanför Tamarindo. Paddlingen tar cirka 10-15 minuter och ön är täckt av stora stäckor. Det var väldigt lågt vatten så klipporna runt ön som annars är täckta av vatten var synliga.

En kort sekund av dumhet gick vi ut mot kanten för att titta på dem gigantiska krabborna som rörde sig där och två stora vågor kom från ingenstans och slog ner oss mot klipporna.

Jag blev upphämtad av sjöräddningen efter 20minuter i chock på ön och fick åka med till deras station där en ambulans och sjukvårdare väntade. Där ifrån fick jag åka ambulans till läkarmottagningen i Tamarindo där jag under eftermiddagen blev lappad och lagad. Efter att doktorn konstaterat att inga ben var brutna fick jag sy 7 ( tror jag det är, vågar inte riktigt kolla) stygn i hälen då den hel förstördes av klipporna.

När jag tillslut kom tillbaka till campus var jag fortfarande lite chockad och när det lagt sig kände jag mig ändå tursam. Inga bruta ben (en räddad skidsäsong) och inga skallskador. Med storleken på vågorna hade det kunnat gå mycket värre.


Likes

Comments

Costa Rica 2016

Vår andra dag i Nicaragua hoppade vi på färjan i San Jorge för att ta oss ut till Ometepe. Det är en vulkanö belägen i mitten av en sjö någon timma från San Juan del Sur. Ön består av två vulkaner som är vilande så när vi klev på färjan fick vi skriva ner namn, passnummer, ålder och nationalitet så att vid ett eventuellt utbrott visste dem exakt vilka som befann sig på ön.

Planen var att hyra ATVs och köra runt äventyrsön men efter att ha blivit smått lurade av lokalbefolkningen hoppade vi istället in i en taxi som visade oss det vi absolut inte fick missa på ön. En look-out point med utsikt över dem båda vulkanerna, en strand (som inte var särskilt vacker), samt vulkankällan, en naturlig pool i regnskogen med kristallklart vatten från vulkanerna. Vattnet renare än jag någonsin upplevt.

Färjan gick hem i solnedgången och vi fick uppleva fantastiska vyer innan åska och blixtrar tog över. Lite läskigt att vara på en båt då. Även om dagen inte blev som vi hade planerat blev den ändå en minnesvärd dag att ta med sig i ryggsäcken.

Likes

Comments

Costa Rica 2016

En av fördelarna med Latinamerika är att det, precis som Europa, inte är särskilt långa avstånd mellan länderna. Så när vi inte hade några lektioner under fredagen gick vi upp tidigt för att ta oss mot Nicaragua.

Vi hade bokat en stor taxi som tog oss 12 till gränsen. Det är en cirka 3 timmars resa dit och väll på plats tog det ett tag att ta sig igenom immigrationen. Vi tog de lokala bussarna (gamla gula skolbussar) från den Nicaraguakanska sidan av gränsen. Det var en riktigt upplevelse och för $2 tog vi oss till San Juan Del Sur. En mysig, färgglad och fartfylld kuststad.Vi åt falafel-lunch och hoppade sedan på en pickup som tog oss till vårt hostel, Villa Mar, i Playa Marsella. En cirka 20min färd längs stränder och genom djungeln. Där hängde vi på stranden hela eftermiddagen och åt sedan en mysig middag på hostellets altan i solnedgången.

Kvällen avslutades på en strand i en nationalpark där vi fick hjälpa dem små, nykläckta sköldpaddorna ner till vattnet. Sedan fick vi bevittna gigantiska blixtrar lysa upp himlen samtidigt som en gigantisk sköldpadda kom upp på stranden för att lägga nya ägg. Tyvärr blev det inga foton på sköldpaddorna för kamerablixten kan skada deras ögon.

Rekommenderar verkligen att se sköldpaddorna om man har vägarna förbi San Juan Del Sur och Nicaragua.

Likes

Comments

Costa Rica 2016

Efter skolan kom två mindre bussar och hämtade upp mig och ett gäng kompisar på campus för att köra oss till en närliggande by. Där blev vi tilldelade varsin häst (helt klart efter personlighet för min häst hade en väldans massa energi) och sedan begav vi oss med guide ut i skogen med riktning mot stränderna. I nästan två timmar red vi och avslutade i en vacker solnedgång. Det var jättekul, har inte haft något intresse för hästar innan och har tyckt det var lite läskigt så detta blev en positiv överraskning. Helt klart något jag kommer göra igen!

Likes

Comments

Costa Rica 2016

Jag och Bo gick upp tidigt en morgon för att promenera bort till floden där Enrique mötte upp oss med en liten båt för att se på krokodiler. Det finns ca 90 krokodiler i Tamarindo, några små, andra betydligt större. Det första vi blev tillsagda när vi kom hit var att absolut inte få för oss att simma över till andra sidan. Bara några veckor sedan surfade en kille där floden möter havet och en stor 4m krokodil fick sig ett ben till frukost.

Vi var inte så sugna att bli krokodilfrukost men det är sällan man får chansen att se dem i sitt naturliga habitat. Tre timmar guppade vi runt på floden och fick se en och annan krokodil, en massa tropiska fåglar, leguaner i mängder samt massvis med apor. Helt klart värt att gå upp på morgonen för och bra med en guide som kunde allt om allt.

Likes

Comments

Costa Rica 2016

Vår andra dag i Montaverde spenderades i nationalparken där vi först promenerade ett långt spår för att titta på naturen. Vi såg inte så många djur men en del vackra utsikter fick vi.

Efter lunch i typisk Costa Ricansk form, Casado con Pollo, gick vi till Kolibri reservatet där ett trettiotal kolibrier svärmade omkring oss.

Innan vi tog oss tillbaka till Tamarindo stannade vi vid ett litet hostel en bit från staden. Där ifrån blev vi upplockade av jeepar som körde oss ut i regnskogen där vi vandrade vidare till tre fantastiska vattenfall där vi badade i det sista. Vi fick även se en massa spindlar och apor på vägen.

Likes

Comments

Costa Rica 2016

Klockan 05.00 lördag morgon begav sig 16 av oss studenter iväg med buss till Monteverde. Det är en stad i inland Costa Rica, också en av dem största nationalparkerna här.

Vid lunchtid anlände vi till Extreme där vi spenderade resterande delar av lördagen med att flyga över dalar och skog. Riktig adrenalinkick fick vi genom att åka zipline, tarzanswing, superman-zipline och några av oss avslutade med att hoppa Latinamerikas högsta BUNGEJUMP! Har jag tid över tänkte jag försöka klippa ihop en video från hela helgens extremsportande (inklusive bungejumpet).

På kvällen begav vi oss in till byn för att äta väl efterlängtade och riktiga hamburgare. Kött inte är särskilt vanligt på menyerna i Tamarindo utan protein intaget består till 99% av kyckling. Vi sov över på ett hostel där vi alla tog långa varma duschar, för även varmvatten är rätt sällsynt i här.

Likes

Comments