Hrr, varsinkin tänne Etelä-Suomeen on ihan yhtäkkiä tullut talvi ja kylmät ilmat, oikeastaan tuulee todella kylmästi aina välillä. Muuten tämä kyllä menee, on niin paljon valoisampaa lumen ansiosta! Pakkasten kiristyminen ja lämpötilan vaihtelu tuo omat haasteensa näin klipatun ponin omistajalle. Aamulla saattaa olla reilusti pakkasta ja aurinko pilvessä, kun taas päivällä nollassa (tai jopa plussassa) ja aurinko paistaa. Koita siinä sitten miettiä mitä ponin päälle laitat. Itse olen kyllä sillä kannalla, että mielummin liikaa kuin liian vähän. Paleleva ja jumissa oleva poni ei ole kiva.

Mitä meille muuten kuuluu? Ihan hyvää noin niikun yleisesti, mitään kummempaa ei ole tapahtunut. Tirri on ollut todella vaikea ratsastaa tässä lähiviikkoina, suurin ongelmamme on ollut käynti, siis miten vaikeaa sitä onkaan ratsastaa... Tirri ei anna yhtään periksi edestä vaan puskee vain, tai sitten vaihtoehtoisesti tulee ihan tyhjäksi. Sellaista kultaista keskitietä koitetaan löytää. Ravissa taas on ihan okei, ei hyvä mutta tyydyttävä. Painaa kyllä koko painollaan välillä kuolaimeen "kanna mun päätä jooko" olemuksella eikä oikein takajalatkaan ole löytyneet. Laukassa ei ole onneksi suurempia ongelmia, kun vaan se ainainen eteenpäinpyrkimys ja taipuminen, mutta vastalaukkojen avulla ollaan saatu T ihan kivaksikin ja taipuisaksi! Päästiin tossa yksi viikko jo vastalaukka ympyröihin asti.

Toivottavasti ponin ratsastettavuus nyt paranisi kun valmentaja käy sitä vähän oikaisemassa torstaina ja sitten poni saa pari kevyttä päivää. Josko ens viikolla sitten oltaisiin kunnolla.

Tirrin ruokintaan tuli pieniä muutoksia sekä varusteisiin. Hyvänä rehunkäyttäjänähän ponit eivät oikeastaan paljon mitään kummallista ruokaa tarvitse, ja itse muutenkin haluan pitää ruuan yksinkertaisena enkä syöttää miljoonasta purkista. Poni söi (ja syö edelleen) kauraa, kivennäistä ja heinää, mutta lisäsin sille nyt pellavaa ja msm:ää pitkien pohdintojen jälkeen. Pellavaa vatsalle ja msm:ää jaloille. Vatsaongelmia Tirrillä ei ole ollut, mutta ennalta ehkäisyksi ja suoliston hyvinovoinnin edistämiseksi pellavaa syötän. Jalat taas on ollut ponin ongelma jo pitkään, on niveltulehdusta ja jännevammaa yms. Saatiinkin jo kaaauan sitten klinikalta ohjeeksi aloittaa syöttämään jotain nivelravinnetta ja näin kauan meni löytää se oikea. Mutta toivottavasti ruokinta ois nyt kohdillaan!

Varusteissa ei nyt radikaalia muutosta ole tapahtunut, kuolaimet vain vaihtui. Tähän asti olen mennyt vaihtelevasti joko täysin perus kolmipalalla tai Happy Mouth kolmipalalla, suurta eroa poniin näissä ei ole ja toimii molemmilla mukavasti. Ongelma oli ponin kuiva suu ja helposti aukeavat suupielet, etsintöjen jälkeen luulen että olen löytänyt sen oikean kuolaimen: Sprenger KK-Ultra kolmipala 2 type. Kuvia löytyy googlesta, mutta erona normi kolmipalaan tässä on se, että rengas ei nipistele suupieltä liikkuessaan, eli toivon mukaan suupielet pysyvät nyt ehjinä. Nyt voisi myös toivon mukaan pitää normaalia turpistakin ja päästä rempasta eroon... No tästä lisää kunhan ehdin enemmän mennä uudella virityksellä! (Ja saan uudet suitsetkin hankittua, joululahjaksi ;))

Toivottavasti seuraava postausväli olisi hivenen lyhyempi, niin ei tarvisi kilometrin mittaista postausta kirjoitella. Jos tavoitteeksi ottaisi vaikka ennen joulua saada uuden postauksen (ja kuvia!). Koitan myös väsäillä jotain erikoispostausta uudeksi vuodeksi, mutta sen näkee sitten! Kuulumisiin!

Likes

Comments

Viime postauksen lopulla puhuin jo tästä, eli pienimuotoinen esittely olisi luvassa seuraavaksi, jotta tiedätte vähän enemmän meistä ja siitä missä mennään ja mitä tavoitellaan!

Aloitetaan tärkeimmästä, eli ponista. Ponin oikea nimi on Ein Godis Dottir ja viralliselta lempinimeltään Tirri, mutta kuitenkin tässä vuosien varrella sille on kertynyt muutama muukin lempinimi, joista yleisimmät juurikin Poni sekä Tirppa. Tirri on yllätysyllätys vuonohevonen, joka on syntynyt vuonna 2003 Suomessa ja ostettu meille kasvattajalta, eli ei ole monessa kodissa ehtinyt kiertää. Entisessä paikassa T toimi lähinnä tuntihevosena ja nuoruusvuosina sillä on joitan estekisoja kierretty, koulukisoja ei taas tietääkseni kuin tallin omia. Poni muutti minun omistukseeni (tai virallisestihan se on äidin) 1.7.2013. Koko ensimmäinen vuosi meni lähinnä ponin uudelleenkouluttamisessa, se oli kuin mikäkin possu ja vei mua 100-0. Oikeastaan ekat kaksi vuotta meni näin, vasta muutettua nykyiselle tallille olen kunnolla saanut Tirristä osaamista irti ja saanut molemmin puolisen luottamuksen. En tiedä mikä vaikuttaa, talli vai olenko vain itse muuttunut, who knows. Eli toisin sanoen kunnolla ollaan päästy treenaamaan puolitoista vuotta. Tirri on nykyään niin kiltti ja luotettava joka tilanteessa, että se tekee terapiatöitäkin lasten kanssa pari kertaa viikossa. Tirri on lisäksi varsonut kerran kasvattajallaan, sekä kantakirjattu 1. palkinnolla.

Tavoitteena meillä on Tirrin kanssa kehittyä niin pitkälle kuin sillä ja mulla riittää taidot sekä kapasiteetti. Olisihan joskus hauska käydä muutamissa koulukisoissakin kiertämässä, mutta sen näkee sitten!

Itse olen -98 syntynyt tyttö ja asun Helsingissä perheeni kanssa. Perheeseen kuuluu Tirrin lisäksi eläiminä kolme marsua sekä koira. Opiskelen tällä hetkellä lukiossa ja se olisi tarkoitus käydä 3,5-4 vuoteen, turhaa kiirettä en aio sen suhteen pitää sillä ei hajuakaan vielä minne sen jälkeen! Tällä hetkellä aikani ei riitä muille harrastuksille, mutta jotta ratsastus pysyisi monipuolisena niin ratsastan silloin tällöin läheisellä ratsastuskoululla heidän hevosilla. Tirri on ensimmäinen oma hevoseni, mutta ennen sitä mulla oli ylläpidossa vuoden ratsuponitamma, eli sinänsä kokemusta "omasta" oli jo ennen Ponia.

Likes

Comments

Monet varmaan tietääkin blogin entuudestaan Bloggerin kautta, mutta aikani sitä käytin ja koskaan en ollut tyytyväinen sen tarjoamiin ulkoasuihin ja monimutkaisuuteen, kuitenkin itse pidän simppleistä ja erittäin yksinkertaisesta blogin ulkoasusta. Siellä en sitä voinut toteuttaa. Aikani etsin uutta palvelua ja poistin edellisen blogin, mutta mitään ei tuntunut löytyvän ja olin jo vähällä luovuttaa kunnes jossain hevosbloggaaja ryhmässä tuli tämä paikka mainituksi ja päätin tutustua. Hyvältä vaikuttaa ja uusi innostus kirjoitteluun on taas lähtenyt käyntiin!

Blogin ohella suuressa roolissa on tietenkin Instagram, minne ponin kuulumiset tulevat päivittäin lyhyessä muodossa. Tänne saan sitten tarpeen mukaan kirjoiteltua enemmän ja tehtyä joitain erikoispostauksiakin. Instagramiin pääset sivulla olevasta logosta painamalla, samoin meidän Youtube-kanavalle, jonne ei juuri mitään koskaan tule...

Vaikka ollaankin ponin kanssa jo monille "tuttuja" ajattelin seuraavassa postauksessa silti esitellä tarkemmin. Sivupalkista löytyykin jo lyhyehkö esittely!

Likes

Comments