View tracker

Jag får idéer. Och sen kan jag inte släppa dem. Ibland bra, ibland dåligt. Jag åkte till Blomsterlandet och handlade halvt ihjäl mig för ett par veckor sedan. Tre sorters sättpotatis, fyra sorters sättlökar, två olika tomatsorter, en kruka rabarber och ett gäng fröer fick följa med hem.

Vi har enats om att inte ha ett fast trädgårdsland då det falerade totalt när jag försökte i fjol. Vi har investerat i sjuhundraelva murarbaljor ungefär. Det ska bli spännande att se resultatet framöver. Just nu har vi baljor i hela datorrummet då det är lite tokigt väder så de får stå inne ett par dagar till.

Vad odlar ni för något?

Jag vill försöka odla själv av många anledningar. Det smakar annorlunda, närproducerat, ekologiskt i princip, barnen får vara med och lära sig värdet av mat och böndernas arbete, de får hjälpa till och förhoppningsvis sparar jag någon krona i slutänden. Win-win-win. Typ.




Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Barnen vaknade tidigt i dag, känns redan som jag varit vaken i en evighet.

Morgonkaffet intas i samband med att bläddra lite i ett av mina fynd från bokrean. Älskar inspiration!

Likes

Comments

View tracker

I går kom min leverans från Borgeby Kryddgård. Jag satt och letade runt på nätet efter storpack Bikarbonat och Borgeby Kryddgård hade både små och stora påsar. Jag valde mellan 1 kg och 5 kg, och beslutade mig för 5 kg då det skiljde 20 kr per kilo. Oj, vad här ska tvättas hår och skuras framöver!

Likes

Comments

Jag har funnit en ny vän. Tänk att man kan klicka med andra vuxna människor bara sådär, precis som barn när de bara börjar leka med någon okänd hejvilt. Jag är lyckligt lottad som får ha så fina människor i mitt liv. Vissa träffar jag ofta och vissa mer sällan, men ni finns alla där. Tack.

Nya vännen och hennes barn kom på fika i eftermiddags. Plötsligt bestämdes det spontant att de skulle stanna på tacos. Så mysigt! Fem barn och två vuxna till middag.

Nötfärsen kom från Ekegården Njura, gjorde egen tacokrydda (har ni inte gjort det, så gör det.. ni kommer aldrig mer gå tillbaka till köpekrydda igen.) och gjorde sås på gräddfil, fetaost och honung. Lite grönsaker och riven ost infann sig också såklart.

Nästa gång det vankas tacos ska jag försöka planera in att göra egna tacochips på mandelmjöl, senast blev det en succé.

Vad har ni ätit för gott i dag?

Min fina vän L hade delat en länk från Land på min Facebook i dag. Där var tio tips på vad man kan göra med bikarbonat. Uppdaterar i morgon om vad jag redan anammat från listan och vad jag ska testa härnäst.

Likes

Comments

I början av februari fick vi hem en köttlåda vi beställt från Ekegården i Njura. De har Kravmärkt nötkött. Vi har använt en del av färsen och den har varit superfin. I dag var det dags att tillaga en bit innanlår. Vi skar den i tunna skivor och stekte som lövbiff med salt och peppar i en klick smör. Maj gad!! Det var SÅ gott! Kött från vanlig butikshandel kan ju slänga sig i väggen. Värt varenda krona extra att få ekologiskt & närproducerat kött. Det ska bli riktigt spännande att pröva de andra bitarna som ligger i frysen och väntar.

Till lövbiffen gjorde jag en coleslaw på vitkål, morot, rödlök, A-fil, creme fraiche, majonnäs, sötstark senap, salt och peppar. Det var ett bra tag sedan vi hade coleslaw så det var riktigt trevligt.

Lyxig middag ska ätas på ett lyxigt sätt... barnen var helt inne i Frost, vilket resulterade i att mamman inte orkade ta striden om att pausa och flytta till matbordet så fredagsmiddagen åts vid TV-bordet. Det gav mig en flashback från när jag var liten. På fredagarna var det alltid middag i soffan, oftast pommes och spare ribs eller kyckling och massor med ketchup. Minns att jag var så lycklig för det var mat man fick äta med fingrarna...!!

Fina F kom förbi i kväll med några plagg som var i min storlek som hon skulle sälja. Tre av dem passade mig, lycka! Även om jag typ skulle kunna handla ihjäl mig på nya prylar, så blir jag så nöjd när jag kan handla lite begagnat också. Det känns bra! Det är något jag får kämpa vidare med. Mindre nytt och mer återbruk!

I en hel evighet har jag sagt att jag ska ha köpstopp, men det failar alltid. Jag gillar att handla alldeles för mycket..

Trevlig helg!

Likes

Comments

Den här fina gardinden fick jag hem i dag från Birthes Skrädderi​. Så nöjd! Minstingen fick en kudde med detta mönstret i julklapp. Självklart måste vi ha en matchande kappa. Underbar. Tack! 



Likes

Comments

Jag har fått en förkärlek till att prova alla möjliga varianter av husmorsknep och på nätet verkligen flödar det med olika tips för både det ena och andra.

En kväll hade jag mani och googlade halvt ihjäl mig. Då hittade jag lite tips om kaffesump, bland annat att man kan använda det som gödning till sina blommor. Mina blommor lever farligt som det är. Orkar de inte vänta tills jag hinner vattna dem så är det deras förlust och de åker ut. Jag tänkte att det kunde vara värt att testa! De senaste tre vattningarna har jag haft kaffesump i vattnet (orginalidén var att man skulle strö sumpen direkt i krukan) och jag måste säga att jag tycker blommorna ser lite gladare ut. Antingen är det för att kaffesumpen faktiskt funkar, eller för att jag kommit ihåg att vattna blommorna aningen mer regelbundet. Men värt att testa tycker jag! Ett steg mot att minska kemikalierna i hemmet, heja mig!

Likes

Comments

Då har vi också drabbats av Vabuaris förbannelse. Lillan hade feber i går, så vi har tagit två vilodagar. I dag har underbara solen tittat fram så vi passade på att gå och mata ankorna nere vid ån. Mysigt! D-vitamin, friskluft och min lilla promenad, allt i ett. Hurra!

I morse blev det Chiapudding med lite paleomüsli och bananskivor till frukost. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker om puddingen, får nog smaka den fler gånger innan jag ger ett utlåtande.

Likes

Comments

Är det någon som känner till Hälsokoden? Dels är det en alldeles nysläppt bok av Åsa Söderberg (jag hoppas att jag kan klicka hem den snart), dels är det en hemsida där flera olika professionaliteter har gått samman och skapat en onlinetjänst där man kan arbeta med mat, kropp och sinne. Jag är jättenyfiken på den! Om du har provat tjänsten får du gärna kontakta mig. Jag har bara som hastigast varit inne och tittat på hemsidan och fastnade direkt, detta får det forskas mer i. 

Likes

Comments

För ett tag sedan sprang jag på boken Eat clean, skriven av Kristina Andersson. Där finns mycket matnyttigt som man kan ta till sig på ett enkelt sätt. Tumme upp för den boken. I dag har jag provat att göra mitt första recept från boken: Chiapudding. Jag har inte vågat smaka ännu, för tillfället står den i kylen och ser glad ut i en återbrukad Nutellaburk. Jag testade en variant med kokosmjölk, banan, kakao och chiafrön. Jag återkommer gällande resultatet. Jag hoppas att det är gott, chiafrön är ju himla trevliga och hälsosamma, kan man då dessutom få till lite gottgott på det så får dem pluspoäng.

Vad tycker ni om chiafrön? Har ni testat göra chiapudding eller något annat spännande?

I dag användes produkter från Kung Markatta, me like!

Likes

Comments