Jag glömde helt bort att vi badade det första vi gjorde i Hvar. Vi dumpade våra resväskor i lägenheten, rotade fram bikinin och gav oss ner till hamnen. Erik som varit här flera gånger förut visade oss en pir som vi kunde hoppa ifrån.


Vi dök i och blev överraskade över hur salt vattnet var. Ingen av oss hade med badskor så vi nojade över att nudda botten med fötterna. Jag ville ligga kvar och guppa i den hamnen för evigt. Och när jag väl klev upp dök jag direkt igen, sen igen, och igen. Solen gav oss sina sista varma smekningar och dess orangea sken kändes som ett kvitto. Ett kvitto på att denna resan skulle bli lika fin som jag trott och önskat.

I hamnen låg taxibåtarna. Vi kom överens om att prova och köpte med oss mackor, frukt och vatten innan vi hoppade på första lediga båt till Milini beach. Stranden låg på en mindre ö utanför Hvar och ju närmare vi kom land desto turkosare blev vattnet.

Vattnet var helt otroligt klart och vackert. Vi smorde in oss, snorklade, solade, smorde in oss, tog ett dopp på nakenstranden som låg en bit bort, läste, smorde in oss, osv.

En lyckad utflyktsdag.

Likes

Comments

Klockan 05.30 stod vi på Landvetterflygplats med våra gemensamma resväskor och vårt allra bästa resehumör. Som vi längtat!. Vi bokade resan i april men vi har pratat om det längre än så. Och där stod vi. Förväntansfulla. Trötta. Lite frusna. Jag kände mig så lycklig att det var svårt att stå stilla.

En vecka i Hvar tillsammans hela gänget; Jacob och Jacob och Otto och Erik och Kajsa och Carl och Felicia och Kristina och Jag. Sedan ytterligare en vecka i Supetar fast då tre man mindre.

Flygresan gick bra. Detta var den enda bilden jag lyckades knäppa av inne på splits flygplats innan alla skrev i kör: DU KAN INTE FOTA HÄR!

Visste ni att en inte får fota vid passkontrollen? jag med.

Vi klämde in oss i en för liten taxi och åkte ner till hamnen där färjorna går. Vi missade färjan med 10 minuter och fick därför vänta på nästa. I 4 timmar.

Vi satte oss på en uteservering och beställde in läsk och öl. Massor med läsk och öl. VI smorde in Carl och turades om att vakta bagaget medan andra gick på marknad.

Vi gick för att äta billig lunch för att sedan kunna gå upp och sätta oss på samma ställe igen.

Färjan ut till Hvar tog upp till två timmar och vi alla kände att en tupplur var på sin plats.

Split.

Lägenheten vi hyrde "was ok" - precis som värden. Köken funkade tyvärr inte så vår smarta budget ide om att äta ett mål hemma om dagen gick inte längre att genomföra. MEN vi fick lägga madrasser på golven.

Såhär såg vår mycket rättvisa rumsindelningen ut:

- Kritina, Jacob, Jacob, Otto och Felicia i ett tre rum med madrasser på golvet.

- Emma & Erik i ett tre rum och Kajsa & Carl i ett annat tre rum.

VI gjorde oss fina och gick nästan direkt ut och åt. Eller handlade vi mat först? Jag minns inte.

Ett mysigt litet ställe i hamnen fick duga.

De hade egentligen bara plats för 8 men vi sa att det var okej att vår kompis Carl satt i rabatten. Vilket han gladeligen gjorde.

Jag och Kajs åt monster pasta. Gott.

Visste ni att: GLASSEN I KROATIEN ÄR VÄRLDENS GODASTE GLASS.

Vi avslutade den låååååånga resedagen med en drink. Som en gör.

Likes

Comments

En regnig och kall men också underbar fastivaldag!

Likes

Comments

09.00 Alarmet ringer.

10.08 Hoppar på Grön Express mot Mölnlycke.

10.09 Får en bot för att jag inte stämplade en minut tidigare. (Tappade bort mitt laddade busskort i samma veva.)

10.10 Börjar gråta.

11.00 Mattetest på Vuxenutbildningen tillsammans med Erik.

12.19 Möter upp Julia för en "hejdå lycka till på Gotland" fika.

14.45 Hemma för att montera Ikea möbler.

19.?? Tar bussen in till Linné för att hinna med The xx.

20.?? Står i kö läääääänge. Petter väntar tålmodigt inne på området.

21.20 The xx.

??.?? Major Lazer.

12.30 Köpa lite godis och spela Pokemon Go.

??.?? Lägger huvudet på kudden och somnar in.

Likes

Comments

Idag torsdag har jag jobbat som funktionär på området. Det är ett super bra sätt att tjäna ihop sin biljett på. Det är smidigt, trevligt och om du inte väljer bygg; rätt enkelt. Jag skrev upp mig innan sommarn men glömde välja pass så blev av med mitt jobb inom kramgruppen. Jag blev dock uppringd av WOW i måndags och de undrade om jag fortfarande var intresserad. Vilket jag fortfarande var.

Jag jobbade i 12 timmar. Ca 6 timmar inom entré och 6 timmar inom security. De första timmarna gick snabbast då jag delade ut armband till nytillkomna besökarna. Det var ingen lugnt stund men tiden den flög. De sista timmarna var mer sociala men tiden; den stod still. Det fanns inget att göra och ja och mina funk-kollegor arbetade hårt med att komma på ursäkter som skulle få oss att komma hem tidigare.

Så från 13-01 jobbadejag ihop mitt armband som WOW-funktionär. Skulle jag rekommendera det? Helt klart.

Likes

Comments

Kajsa och Carl turas om att köra och vi andra leker lekar i baksätet.

Vi passar på att äta lite och gå på en fräsch toa för sista gången på ett tag.

Likes

Comments