Jag skulle inte säga att jag äter pannkakor sällan men jag äter pannkakor alldeles för sällan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi möttes upp vid Haga och beställde varmchoklad och kaffe på närmaste fik. Hon var bara här över helgen och skulle ta ett flyg tillbaka till Gotland senare samma dag. Hon går nämligen på Ellas Pop och Rock linje på Gotlands Folkhögskola. Hon har varit borta ett bra tag och hon pratade nu med en Stockholmsdialekt. Charmigt. Framtida samtal kommer från och med nu se över mejl. Vi gick i samma klass på gymnasiet och jag tycker om henne en massor. Så rolig och klok! Är oerhört tacksam över att du vill spendera lite av din dyrbara tid med mig.

Jag passade på att frågade henne om hon ville vara en del av mitt lilla projekt vilket hon ville, roligt!

Ditt fullständiga namn? Julia Astrid Hannele Tengelin

Om du fick byta namn vad skulle du då heta? Hannele eller Amanda

Om du skulle beskriva dig själv med ett adjektiv, ett verb och ett substantiv vilka skulle de då vara? Röd, Sjunga, Bok

Hur gammal är du? 19

Vad tycker du om din ålder? Jag gillar min ålder men ser fram emot att bli 20. Det är något speciellt med 0:orna

Vad gör du om dagarna? Spelar gitarr, läser, promenerar, jag äter gärna ost

Vad gör du om kvällarna? Samma som om dagarna

Hur ser ditt liv ut om 10 år? 29 år. Jobbar som ljudtekniker och bor i lägenhet

Vad blir du glad av? Mina vänner

Vad blir du ledsen av? Ohälsa, depressioner å sånt

Vad gör dig arg? Samhällsproblem, Rojalister

Vad är du rädd för? Höga ljud

Vad skrattar du åt? -

Favorit:

Musik? Rebel Girl

Djur? Tiger

Mat? Pasta med pesto

Dryck? Vatten

Färg? Röd

Sak? Ett örhänge med ett hägnade hjärta

Godis? Choklad

Person? Emma Holm

Idol? Kathleen Hanna

Film? Matrix

Något som är extra bra med dig? Att jag kan ta hand om människor

Något som är extra bra med mig? -

Något roligt vi gör tillsammans? Pratar :-)

Vad tror du att jag kommer att bli när jag blir stor? Konstnär? Inrednings vad det nu heter?

Hur är det att gå på Gotlands Folkhögskola? Jag tycker det är helt fantastiskt! Lite för bra för att vara sant. Inte alls jobbigt så som jag trodde att det kanske skulle vara.

Likes

Comments

Jobbat

Myst

Pluggat matte

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

När jag var liten hade jag en bok, flera böcker där mina vänner fick svara på lite enkla frågor om sig själva och om mig. Jag kom ihåg att jag tyckte att det var roligt att fylla den boken men också att svara i andras böcker. Jag kan inte hitta dem böckerna nu och kanske har jag slängt dem för längesedan men jag minns även att det var roligt att titta tillbaka på vad dem alla svarade, vilka jag umgicks med osv.

Jag tänkte att jag kanske kunde återskapa konceptet. Genom att låta nära och kära ställa upp på en mindre intervju för att med tiden tillsammans skapa en digital samling med era tankar och annat här på min blogg. Jag skulle älska att kunna titta tillbaka på de om 1, 5 säg 10 år och se hur ni förändrats eller inte. Ni utgör en sån stor del av mitt liv och jag vill dokumentera, minnas allt ni är. Jag vet att det inte är möjligt och jag nöjer er med svaren på lite barnsliga frågor.

SÅ: Jag kommer att söka upp er, ställa er mot väggen, fotograferaer, fråga vilken er favoritfärg är och sedan sammanställa alltihopa här på bloggen. Ni kommer att hitta allt under Mina Vänner kategorin i sidomenyn.

Tack på förhand för att ni ställer upp och tack för att ni helt enkelt är världens bästa människor. Jag älskar er.

Likes

Comments

Den elfte i elfte var en fantastisk fin höstdag. Alarmet ringde 10.00, 10.15 och du gick upp 10.30 för att äta frukost med din mamma i lugn och ro. Du satte på dig ullbyxor, svart polo och ditt finaste armband. Du drog ut på morgonrutinen och speglade dig lite extra mycket. Felicia smsade och frågade var jag höll hus. Klockan var 11.43 och hon skulle åka vid 12. ajdå. Du blinkade på mascaran hastigt och kom fram till Eriks röstbrevlåda 7 gånger. Snabbt nu. Ut ur dörren. Raska steg. Bussen. Missade Felicia. Erik försov sig. Du går från centrum till Erik. Från Erik till Kristina.

På vägen möter du denne. Du stannar. Tittar. Känner efter om den är äkta. Fnyser. Tar upp kameran. Knäpper tre bilder.

Du visar och berättar senare för Kristina vad du sätt och hon utbrister: Hello Emma! I'm here to brighten your day! Fint ju.

Det var länge sedan ni sågs och ni hade mycket att prata om. Vilket ni gjorde. Pratade alltså.

Ni slog in "Oplanderade strömavbrott pixbo" men fick bara upp 6 år gamla resultat. Strömavbrottet omöjliggjorde era planer på att baka och ni började fiska efter andra nöjen. Jacob nappade och välkomnade er hem till honom. YES!

Ni åkte hem till Jacob i Landvetter och han visade er TV-spelsrummet. Han föreslog Mario Kart och ni turades om köra.

Du sög på banan i rymden. Körde av vägen hela tiden och kom aldrig framåt. Sistaplatsen kändes generös efter den insatsen du gav.

Erik hade vaknat och satt bekvämt i en av fåtöljerna.

Ni blev hungriga av TV-spelandet och åkte in till Kings för att äta pizzabuffé. Ni köpte en öl och slog er fram i kön till pizzan.

Besöket varade inte länge och ni begav er tillbaka till Jacobs TV-spel. Denna gången för att mötas av Kajsa och Carl och spela Super Smash Bros.

Om du sög på Mario Kart så var du fullständigt väderlös på detta spelet. Tryckte på fel knappar tills du självdog. :-)

Kajsa hade med sig ett Bilar-pussel som hon fått av Kristina i Studentpresent. Inte 1000 bitar utan 999. Ni trodde er kunna lösa det snabbt. Hah.

Klockan 02.13 ger ni upp. Fyra timmar och 18 minuter senare. Knappt halva pusslet klart. Bara att börja om och göra ett nytt försök snart igen.

Du hade en super trevligt kväll och hoppas att Jacob snart bjuder hem er igen inom e snar framtid.

Likes

Comments

Likes

Comments

HANNASTEFANSSON

Mmmmm Hanna. Sicken pangbrud och sjukt inspiration! Med sitt strålande leende och färgglada outfits lyser hon upp mitt flöde. Hon är mycket i Stockholm och Köpenhamn och hänger alltid på de mysigaste av ställen! :-)<3 Hennes Blogg: https://hanna.elle.


LILLAAKTUELLT

Alltså. Lilla Aktuellt är mitt absoluta favoritkonto i hela världen. De publicerar massor varje dag, är aktiva i "händelser" och är så HIMLA RARA! De känns att det läggs ner mycket tid på kontot och många unga blir engagerade i kommentarsfälten! Vilket är helt obeskrivligt underbart och urgulligt!

SOLTATTOO

Jag kommer aldrig att tatuera mig men om jag skulle hade jag satt mig på ett flyg till Sydkorea. Jag absolut älskar dessa små men super detaljerade små konstverken. Mmm så fint. Kan inte få nog!

VILLFARELSER

"Humor med jävligt mycket allvar. Ibland bara allvar. Citerar endast mig själv." står det i bion vilket stämmer in väl på hans innehåll. Många av texterna har stor igenkänningsfaktor och jag drar ofta på mungiporna när de dyker upp i flödet. Kontraster mellan ljus och mörker, mellan svart och vitt, mellan skratt och skräck.

UNDANFLYKTER

Alice Maltesdotter är en svinduktig livsstils-fotograf som nästan alltid är på resande fot. Har följt henne länge nu och titt som tätt går jag in på hennes profil och skrollar och skrollar och skrollar. Hon är verkligen skicklig på att både fånga och skapa vyer. Och sen är också alla hennes vänner lika duktiga så en kan hålla på ett tag.
  • Filed under: #

Likes

Comments

Det är verkligen otroligt vackert här! Även fast det är svårt att tro är det ju även höst i Italien. Löven här faller till marken, landskapet böljar bruna nyanser och ljuset är underbart, vackert, oranget. Imorse när jag vaknade och gick ut för att äta frukost var det 19 grader fast det kändes som 23 i solen. Mmmm så gottit det var! Att gå runt med kjol och t-tröja sista oktober känns helt overkligt. Imorgon far vi till Rom där det ska vara om möjligt ännu varmare. Härligt!

Bilder från idag

  • Filed under: Resor

Likes

Comments

Ella som skriver dagbok.
Två vita duvor sittandes inomhus i Maria basilikan.
Kostret och även motivet på alla vykort av Assisi.
  • Filed under: Resor

Likes

Comments