View tracker

nu är det äntligen första advent! tyvärr har jag ingen särskild julkänsla eftersom det inte är någon snö inom synhåll, och det är inte så kallt som det borde vara. men det kommer nog!
igår var jag och frida på julmarknad ute på Alsters Herrgård. det var jättemysigt, och jag köpte faktiskt lite saker. en granprydnad till mamma, bröd, och glögg. jag gillar egentligen inte glögg men den som finns på Alster är hur god som helst. jag och frida delade även på en potatissnurra. såååå gott!
på kvällen lagade vi pizza och slängde ihop en tomtefudge som blev suverän. idag krånglar vi lite med olika kolor, men det löser sig. första omgången kola brukar sluta med en förstörd kastrull och stenhård kola när jag och pappa bakar julgodis, men jag och frida lyckades med att hålla kastrullen vid liv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

tog lite foton i tisdags efter att jag hade varit på pizza hut med Frida. så kul att experimentera med olika inställningar på kameran och att utforska nya program för att redigera bilderna!

Likes

Comments

View tracker

"har du sovit gott?"

har inte kunnat svara ja på den frågan under veckan som har gått. konstant trött är jag, men kan ändå inte somna förrän två på natten. det är som om min kropp vill sova så lite som möjligt så jag ska hinna göra så mycket som möjligt under dagen, men när jag väl är vaken så sätter hjärnan stopp för all verksamhet som måste göras. fastnar istället med saker jag inte behöver göra. igår, till exempel, gick jag igenom alla mina pennor och suddgummin och organiserade dem. plockade även igenom alla mina målarböcker och skissblock. inte riktigt högt upp på prioriteringslistan, och det fick jag lida av inatt.

men har bestämt mig för att försöka göra något jag måste fast inte vill varje dag. det är väl det som "vuxen" innebär? att göra saker man måste fast man inte vill eller orkar.

Likes

Comments

ja, här sitter jag. uttråkad som jag vet inte vad, men helt utan energi för att göra något. känner inte för att se på någon serie eller film heller. får väl bli att man ligger i sängen med telefonen i högsta hugg tills något verkar intressant.

jag har varit konstant trött den senaste veckan. oavsett hur mycket eller lite jag sover, så har jag svårt att göra något under dagarna. ögonen är fulla av grus, huvudet är segt, kroppen vill inte lämna sängen... men igår lyckades jag åtminstone storstäda och dra fram julpyntet så jag skulle slippa krångla med det i helgen, och idag har jag faktiskt fått ihop ett bra stycke till min c-uppsats. baby steps på hög nivå.

resten av dagen kommer troligtvis att bestå av mys med bra musik, och jag kanske faktiskt fixar lite mer med c-uppsatsen. om jag orkar, så att säga.

Likes

Comments

inlägget innehåller annonslänkar
det här är då några utav alla kamerarelaterade saker som jag försöker spara ihop till. mitt intresse för fotografi har tänts igen, och då hjälper det ju inte att man snubblar över en gammal önskelista med kamerarelaterade grejer. det brinner lite i fingrarna och hjärtat gör lite ont, det ska ni veta. men en dag så!

Likes

Comments

ja, här sitter man då. jag landade i min egen lägenhet igår eftermiddag med minimal ork till att göra något överhuvudtaget. så idag gör jag i princip ingenting förutom att mysa i min nya mjukisdress. eftersom lägenheten är lite kall har jag också virat in mig i min nya filt! det är alltså mys på hög nivå här. lekte även lite med mitt nya kamerastativ! jag har ju fått min farfars gamla kamera så nu fick jag också stativet som hör till. blev riktigt glad att det funkar till min systemkamera också!

men ja, idag blir det inget speciellt som händer. kanske sätter på en film eller två.

Likes

Comments

här sitter jag och tar en paus i pluggandet. jag och frida skriver lite på en uppgift som ska vara inne imorgon, och vi känner att det hade varit bäst om vi hade blivit klara idag.
igår var vi i alla fall i ullared. fick en hel del inköpt, bland annat världens mjukaste dress! kommer leva i denna i flera år. 119kr för tröjan och byxorna, det ni.
senare idag blir det julmys, tror jag åtminstone. vi slänger nog in lite spa-pyssel också, bara för att vi kan.

Likes

Comments

den här dagen har då minsann inte varit något lätt. vaknade med huvudvärk och näseblod vid sjutiden och sen spenderade jag hela förmiddagen i sängen. passade på att titta runt lite på internet för att se hur presidentvalet hade gått. trump vann - som alla säkert vet. jag kan inte säga att jag var förvånad. bernie-or-bust människorna, de som röstade på ett tredje parti, "the white man's last tantrum", de äldre generationerna, och den underliggande tonen av hat, okunskap, och rädsla i USA ledde till trumps vinst. trump tyckte jag var illa nog med hans sexistiska, rasistiska, och hatiska kommentarer, men hans VP är pence. tillsammans sprider de tankar som att kvinnor som gör abort måste straffas, att mexikaner är våldtäktsmän, att muslimer är terrorister, att någon med makt och kändisskap får göra vad de vill utan konsekvenser, att dagens rape culture är acceptabelt, och att de som är lgbtq+ kan bli konverterade tillbaka till vad de anser som normalt. jag har inte riktigt orka tänka på detta idag. kan bara skatta mig lycklig att jag inte bor i USA.

det är tur att man åker hem till gislaved med frida imorgon. ska bli skönt att låtsas som att man inte riktigt har vuxit upp och låtsas som att hela världen inte är på väg åt helvete.

Likes

Comments

tjofräs!
ska alldeles strax packa ihop alla mina saker här på espresso house innan jag tar och knallar hemåt. har nu gjort två tredjedelar av hemtentan som ska in på onsdag morgon, och det sista jag har kvar kommer gå hur bra som helst. de delarna jag gjort hittills har tagit mig max 2h vardera, och på den kvarstående delen ska jag använda mig av en kritisk teori som jag ska använda mig av i min c-uppsats. det vill säga så kan jag den teorin ganska bra. så jag är ganska nöjd! förhoppningsvis kan det stycket rädda mig om det andra är förjävligt, haha.

Likes

Comments