Header

det känns som vi gått direkt från vinter till sommar, utan ett besök av våren. jag klagar inte för fem öre utan lever i princip på balkongen numera. just nu funderar jag på om man går overboard om man byter om till bikini.
oavsett så har dagen börjat bra. träffade studiegruppen imorse och vi jobbade igenom en del uppgifter, och sen tog jag mig till ica för att handla. jag blir alltid så förvirrad när jag kommer till glassen på välsviken, för de har inte enstaka glassar man kan köpa. sorgligt (och konstigt?). fick istället kånka in på direkten och bestämt dra fram en tiptop, för jag skulle tamejfan ha en glass idag. och nu sitter jag här med mina bleka ben under solens strålar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

frida tyckte minsann att jag kunde skriva ett inlägg om valborg, så då gör jag väl det.

igår var det då dags att festa till det med läsk och alla andra föreningar på karlstads universitet. karlekon hade dragit ihåg eventet och vi andra sexmästerier supportade så gott vi kunde.
innan allt drog igång på gubbholmen träffades min faddergrupp hos frida. tyvärr var vi inte allihopa, men de som var där hade det askul (så vitt jag vet). ovven dammades av igen, vilket fick mitt hjärta att hoppa över ett slag.
kvällen avslutades med lite fester på flera håll, och för min och fridas del slutade det med en lång promenad hem eftersom bussarna slutat gått.

Likes

Comments

känns som jag redan skrivit femtio såna här inlägg. jag har totalt fallit ur det här med att blogga. det är för mycket som händer runt omkring, och när jag väl har en ledig stund prioriterar jag att vila framför en serie. jag saknar att blogga, men jag känner inte för att plocka bort något annat som jag gör för att ha mer tid och ork till det.
jag är chefsfadder för en grupp i nollningen i år vilket innebär ett stort ansvar och mycket arbete. vi har mycket i skolan som inte går att välja undan, och vissa lärare suger energin ur mig. jag ska också gå bredvid på mitt nya jobb i maj samtidigt som jag har lite arbete som studentambassadör. utöver det ska jag även träna, så länge jag inte är sjuk. det blir inte så mycket tid över.
men imorgon är det valborg, och det ska firas med de från min faddergrupp som kan. det ska bli så kul att damma av ovven igen!

Likes

Comments

det här med att blogga hamnar numera i bakhuvudet på mig. jag pluggar, fixar, tränar, arbetar i diverse utskott, och försöker planera in tio tusen andra grejer jag måste eller vill göra. men jag vill ju inte sluta blogga, så jag måste försöka lösa det på nåt sätt.

men i alla fall. tänkte uppdatera er lite på vad som hänt på sistone (igen). jag har börjat en ny kurs på universitetet och även om den är slarvigt organiserad har jag hamnat i en suverän studiegrupp så jag ska nog klara att strunta i allt krångel. utöver det har jag gått med i Karlstad Rugby Damlag! vi tränar på torsdagar och det är något som jag ser fram emot lika mycket varje vecka. hur kul som helst! och sist men inte minst är jag nu mera chefsfadder under LÄSK! det innebär att jag har lite mer ansvar än andra faddrar i min grupp både innan och under nollningen. är så taggad på allt som händer!

våren är till och med här, och det firade jag med en frukost på balkongen.

p.s jag älskar mitt vegetariska pålägg! pärsons är märket och det är en paprika.... grej. god är den i alla fall!

Likes

Comments

shena. nu var det ju ett tag sen igen. och så blir det ibland. jag tänkte därför ta och skriva ett litet inlägg med med vad som hänt nyligen och vad som ska hända.

i torsdags började jag få lite ont i halsen, men det struntade jag. jag och frida gick på wermlands opera och såg les misérables på kvällen! det var en helt magnifik föreställning! hoppas jag kan se den igen.

igår hade vi obligatoriskt seminarium under dagen, vilket var lite tufft då vi kom hem lite sent efter föreställningen. vid sex tog vi oss till löfbergs arena och vad som blev fbk's sista match för säsongen. lite tråkigt att inte kunna se lika mycket hockey. får försöka leta upp nåt sätt att se frölunda spela ända från karlstad (om de inte också åker ut).

idag tog vi oss en liten sen morgon innan vi tog oss ut på vägen i fridas lilla bil. jag testade köra den så att jag kan hjälpa till under lite längre bilfärder i framtiden. vi tog en snabbis till lager157 så jag kunde köpa en efterlängtad regnjacka, och sen åkte vi till maxi. där införskaffade vi oss middag och lite odlingssaker. så nu har vi sått allt från spenat till oregano. vi belönar oss nu med lite fika och vin på balkongen och njuter av vårsolen. halsen gör lite mer ont nu men förhoppningsvis slår det inte ut i nåt extremt.

Likes

Comments

jag sa ju att jag skulle skriva ihop ett inlägg med vad som hänt på sistone, och därför sitter jag just nu här i mina myskläder med håret i en bulle. orden stretar emot lite, så jag får därför ta hjälp av min bujo för att ta en titt bakåt i tiden.

den andra mars var sista dagen i bloggutmaningen, och jag befann mig i löfbergs arena med färjestad ute på isen. innan det hade jag fotograferat styrelsen för LÄSK till föreningens hemsida, och jag fick sedan åka med frida hem till henne då hon sitter med i styrelsen och var med på mötet. hennes pojkvän var på besök, och på något sätt lyckades frida övertala honom att hänga med på hockeyn. vet inte hur kul han hade det, men jag hade det bra.

den fjärde var det dags för overallinvigning och sittning för de blivande faddrarna. dagen för mig började klockan elva då vi i sexmästeriet pyntade upp bunkern som är en studentpub här i karlstad. vi flyttade om stolar och bord, blåste upp ballonger, förberedde lysande armband, och såg till att allt var i tipptopp när vi dök upp på sittningen på kvällen. vi landade sedan hos christoffer innan vi drog oss till universitetet och invigningen. vädret bestämde sig för att belöna oss och de nya faddrarna med ett kort snöfall för vårt engagemang i irländsk julafton och vår starka vilja att vara snabbast på att äta kolasnören. eller, ja. vi i sexmästeriet deltog inte i lekarna. vi höll i dem. och jag fotograferade. efter lekarna landade vi hos christoffer igen innan vi tog oss till bunkern för sittningen. underbar mat och underbart umgänge var ett bra avslut på dagen.

den sjätte gick jag på en arbetsintervju för sommarjobb, och jag lämnade mötet med en bra känsla i magen.

den sjunde var jag på en föreläsning som jag verkligen inte kunde fokusera på. jag hängde inte med i föreläsarens breda svängar och jag fattade knappt vad han pratade om. det hela hjälptes inte av att jag sovit dåligt och hade dåligt humör.

den åttonde och nionde jobbade jag som studentambassadör på informationsdagarna på universitetet. det kom gymnasieelever från olika skolor som skulle få gå på informationspass om universitetets program och olika seminarium om olika ämnen. mitt och de andras jobb var att se till att folk hittade, att de fick den informationen de bad om, och att de som skulle få mat fick sin mat. mina pass sträckte sig från nio på morgonen till två på eftermiddagen, vilket tömde mig helt på energi. det blev lite överväldigande då jag redan hade dåligt med energi på grund av mitt dåliga humör.

alla andra dagar sen den andra mars har jag i princip inte gjort något förutom att städa, tvätta, laga mat, och sträcktitta på dr phil. det har varit väldigt svårt att motivera mig själv till att öppna kurslitteraturen, skriva på hemtentan, eller skriva på c-uppsatsen. mitt dåliga humör och min trötthet är lite illa på sistone. men det känns äntligen som att det är på uppgång igen. det händer roliga saker nu i veckan, och i helgen kommer annie. jag kommer ha tid till att återhämta mig innan annie kommer men jag kommer ändå inte bli fast i sängen i väntan på motivation och vilja att göra något mer. men annars har det varit bra. och det kommer bli bättre.

Likes

Comments

ja, nu var det ett tag sen. det var inte riktigt meningen att jag skulle gå från att blogga varje dag i en månad till att inte visa näsan på en vecka. men så blev det. som jag nämnde i något tidigare inlägg är jag nere i en svacka, och jag gör mitt bästa för att klättra uppåt. det här med att blogga hamnade i skymundan när jag kämpade med att orka med vardagen och åtaganden inom universitetet. även om jag saknade att blogga hade jag helt enkelt inte energi till det, och av någon anledning har jag dåligt samvete över det. lite konstigt, eller hur? blogga gör jag av eget intresse och egen vilja, men samtidigt får jag dåligt samvete och mår dåligt om jag inte gör det "bra nog". i alla fall. nu känns det lite som att det är på väg att vända, och därför tänkte jag slänga in ett inlägg idag för att ge en kortfattad förklaring på varför jag varit osynlig de senaste dagarna. jag har lite småplaner för mitt bloggande framöver, bland annat en catch up på söndag, och jag ska nu sätta mig ner och få ihop dessa planer lite bättre. det ska bli kul att komma tillbaka!

Likes

Comments

då var dagen här! nu har jag och många andra bloggar i en hel månad, vilket har varit både plus och minus. det har varit tufft de dagarna man annars hade varit helt borta från bloggen, men samtidigt har man utvecklats. jag har verkligen pushat mig själv under denna månaden och är riktigt stolt över att ha klarat utmaningen. jag avslutar denna utmaningen med att gå på hockey med Frida och hennes pojkvän, och jag bjuder mig själv på en fbk-tröja. varför inte liksom?

Likes

Comments

idag var jag på en föreläsning under förmiddagen, och när jag kom hem så satte jag mig ner i sängen med min ovve i högsta hugg. jag sydde på några märken inför invigningen på lördag, och det var så skönt att bara sitta ner utan att riktigt fokusera på det man gör. det behövdes då denna dagen har varit lite tuff. humöret har varit i botten och tröttheten har irriterat ögonen sen jag vaknade. det går ofta upp och ner för mig när det gäller mitt humör vilket blir lite irriterande i längden. jag tänkte åka till gymmet imorgon för att försöka få lite endorfiner i systemet, i hopp om att vända båten.
det brukar vara jobbigast på helgerna för mig, men ibland dippar det istället under veckorna. jag vet inte riktigt vad det beror på, och nu börjar det irritera mig något extremt. att vara trött, deppig, och ha problem med vikten är något som jag alltid haft, men nu börjar jag få nog. jag vill slippa kämpa hela tiden.
samtidigt vill jag inte vara helt negativ. det har blivit bättre. jag ligger inte i sängen hela dagarna, jag är mer social, jag äter bättre, och har gått ner en hel del kilo det senaste året. men jag vill inte nöja mig med bättre än pissdåligt. jag vill att allt ska vara bra. super. underbart! nu är det dags att be om hjälp på andra sätt. så en tid hos vårdcentralen är bokad för att se om nåt är fel psykiskt eller fysiskt. jag är inte riktigt förtjust i läkare och att be om hjälp, men nån gång måste man inse att man kan behöva andra. och det har jag nu insett.

Likes

Comments

hallå på er! i söndags var sista dagen för min lilla träningsutmaning. överlag har jag inte märkt några större förändringar, men det är lite lättare med burpees nu. och jag har faktiskt fått lite armuskler. vilket är kul! denna veckan består av lite blandad träning och yoga, och nästa vecka kör jag igång med nivå 2 på samma utmaning jag precis avklarat. det är skönt att vara igång med träningen igen. även om jag har en dålig dag tvingar jag mig till att träna, och jag blir så stolt över mig själv. lite töntigt kanske men det är så det är.

fick en glad överraskning igår när jag ställde mig på vågen också! jag verkar vara på väg av tröskeln jag stått på så länge. det är verkligen på tiden, och det taggar mig bara mer när det gäller min träning och kost. lite resultat är ju alltid bra för motivationen. jag har planer på att skriva ihop ett lite mer djupgående inlägg om min träning, kost, motivation, och anledning till att leva hälsosammare. så det kommer framöver!

ikväll sover jag hos Frida, och nu tittar vi på hockey - såklart. det har blivit lite av en vana för oss att titta på hockey vilket är askul!

Likes

Comments