Header

det här med att blogga hamnar numera i bakhuvudet på mig. jag pluggar, fixar, tränar, arbetar i diverse utskott, och försöker planera in tio tusen andra grejer jag måste eller vill göra. men jag vill ju inte sluta blogga, så jag måste försöka lösa det på nåt sätt.

men i alla fall. tänkte uppdatera er lite på vad som hänt på sistone (igen). jag har börjat en ny kurs på universitetet och även om den är slarvigt organiserad har jag hamnat i en suverän studiegrupp så jag ska nog klara att strunta i allt krångel. utöver det har jag gått med i Karlstad Rugby Damlag! vi tränar på torsdagar och det är något som jag ser fram emot lika mycket varje vecka. hur kul som helst! och sist men inte minst är jag nu mera chefsfadder under LÄSK! det innebär att jag har lite mer ansvar än andra faddrar i min grupp både innan och under nollningen. är så taggad på allt som händer!

våren är till och med här, och det firade jag med en frukost på balkongen.

p.s jag älskar mitt vegetariska pålägg! pärsons är märket och det är en paprika.... grej. god är den i alla fall!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

shena. nu var det ju ett tag sen igen. och så blir det ibland. jag tänkte därför ta och skriva ett litet inlägg med med vad som hänt nyligen och vad som ska hända.

i torsdags började jag få lite ont i halsen, men det struntade jag. jag och frida gick på wermlands opera och såg les misérables på kvällen! det var en helt magnifik föreställning! hoppas jag kan se den igen.

igår hade vi obligatoriskt seminarium under dagen, vilket var lite tufft då vi kom hem lite sent efter föreställningen. vid sex tog vi oss till löfbergs arena och vad som blev fbk's sista match för säsongen. lite tråkigt att inte kunna se lika mycket hockey. får försöka leta upp nåt sätt att se frölunda spela ända från karlstad (om de inte också åker ut).

idag tog vi oss en liten sen morgon innan vi tog oss ut på vägen i fridas lilla bil. jag testade köra den så att jag kan hjälpa till under lite längre bilfärder i framtiden. vi tog en snabbis till lager157 så jag kunde köpa en efterlängtad regnjacka, och sen åkte vi till maxi. där införskaffade vi oss middag och lite odlingssaker. så nu har vi sått allt från spenat till oregano. vi belönar oss nu med lite fika och vin på balkongen och njuter av vårsolen. halsen gör lite mer ont nu men förhoppningsvis slår det inte ut i nåt extremt.

Likes

Comments

jag sa ju att jag skulle skriva ihop ett inlägg med vad som hänt på sistone, och därför sitter jag just nu här i mina myskläder med håret i en bulle. orden stretar emot lite, så jag får därför ta hjälp av min bujo för att ta en titt bakåt i tiden.

den andra mars var sista dagen i bloggutmaningen, och jag befann mig i löfbergs arena med färjestad ute på isen. innan det hade jag fotograferat styrelsen för LÄSK till föreningens hemsida, och jag fick sedan åka med frida hem till henne då hon sitter med i styrelsen och var med på mötet. hennes pojkvän var på besök, och på något sätt lyckades frida övertala honom att hänga med på hockeyn. vet inte hur kul han hade det, men jag hade det bra.

den fjärde var det dags för overallinvigning och sittning för de blivande faddrarna. dagen för mig började klockan elva då vi i sexmästeriet pyntade upp bunkern som är en studentpub här i karlstad. vi flyttade om stolar och bord, blåste upp ballonger, förberedde lysande armband, och såg till att allt var i tipptopp när vi dök upp på sittningen på kvällen. vi landade sedan hos christoffer innan vi drog oss till universitetet och invigningen. vädret bestämde sig för att belöna oss och de nya faddrarna med ett kort snöfall för vårt engagemang i irländsk julafton och vår starka vilja att vara snabbast på att äta kolasnören. eller, ja. vi i sexmästeriet deltog inte i lekarna. vi höll i dem. och jag fotograferade. efter lekarna landade vi hos christoffer igen innan vi tog oss till bunkern för sittningen. underbar mat och underbart umgänge var ett bra avslut på dagen.

den sjätte gick jag på en arbetsintervju för sommarjobb, och jag lämnade mötet med en bra känsla i magen.

den sjunde var jag på en föreläsning som jag verkligen inte kunde fokusera på. jag hängde inte med i föreläsarens breda svängar och jag fattade knappt vad han pratade om. det hela hjälptes inte av att jag sovit dåligt och hade dåligt humör.

den åttonde och nionde jobbade jag som studentambassadör på informationsdagarna på universitetet. det kom gymnasieelever från olika skolor som skulle få gå på informationspass om universitetets program och olika seminarium om olika ämnen. mitt och de andras jobb var att se till att folk hittade, att de fick den informationen de bad om, och att de som skulle få mat fick sin mat. mina pass sträckte sig från nio på morgonen till två på eftermiddagen, vilket tömde mig helt på energi. det blev lite överväldigande då jag redan hade dåligt med energi på grund av mitt dåliga humör.

alla andra dagar sen den andra mars har jag i princip inte gjort något förutom att städa, tvätta, laga mat, och sträcktitta på dr phil. det har varit väldigt svårt att motivera mig själv till att öppna kurslitteraturen, skriva på hemtentan, eller skriva på c-uppsatsen. mitt dåliga humör och min trötthet är lite illa på sistone. men det känns äntligen som att det är på uppgång igen. det händer roliga saker nu i veckan, och i helgen kommer annie. jag kommer ha tid till att återhämta mig innan annie kommer men jag kommer ändå inte bli fast i sängen i väntan på motivation och vilja att göra något mer. men annars har det varit bra. och det kommer bli bättre.

Likes

Comments

ja, nu var det ett tag sen. det var inte riktigt meningen att jag skulle gå från att blogga varje dag i en månad till att inte visa näsan på en vecka. men så blev det. som jag nämnde i något tidigare inlägg är jag nere i en svacka, och jag gör mitt bästa för att klättra uppåt. det här med att blogga hamnade i skymundan när jag kämpade med att orka med vardagen och åtaganden inom universitetet. även om jag saknade att blogga hade jag helt enkelt inte energi till det, och av någon anledning har jag dåligt samvete över det. lite konstigt, eller hur? blogga gör jag av eget intresse och egen vilja, men samtidigt får jag dåligt samvete och mår dåligt om jag inte gör det "bra nog". i alla fall. nu känns det lite som att det är på väg att vända, och därför tänkte jag slänga in ett inlägg idag för att ge en kortfattad förklaring på varför jag varit osynlig de senaste dagarna. jag har lite småplaner för mitt bloggande framöver, bland annat en catch up på söndag, och jag ska nu sätta mig ner och få ihop dessa planer lite bättre. det ska bli kul att komma tillbaka!

Likes

Comments

då var dagen här! nu har jag och många andra bloggar i en hel månad, vilket har varit både plus och minus. det har varit tufft de dagarna man annars hade varit helt borta från bloggen, men samtidigt har man utvecklats. jag har verkligen pushat mig själv under denna månaden och är riktigt stolt över att ha klarat utmaningen. jag avslutar denna utmaningen med att gå på hockey med Frida och hennes pojkvän, och jag bjuder mig själv på en fbk-tröja. varför inte liksom?

Likes

Comments

idag var jag på en föreläsning under förmiddagen, och när jag kom hem så satte jag mig ner i sängen med min ovve i högsta hugg. jag sydde på några märken inför invigningen på lördag, och det var så skönt att bara sitta ner utan att riktigt fokusera på det man gör. det behövdes då denna dagen har varit lite tuff. humöret har varit i botten och tröttheten har irriterat ögonen sen jag vaknade. det går ofta upp och ner för mig när det gäller mitt humör vilket blir lite irriterande i längden. jag tänkte åka till gymmet imorgon för att försöka få lite endorfiner i systemet, i hopp om att vända båten.
det brukar vara jobbigast på helgerna för mig, men ibland dippar det istället under veckorna. jag vet inte riktigt vad det beror på, och nu börjar det irritera mig något extremt. att vara trött, deppig, och ha problem med vikten är något som jag alltid haft, men nu börjar jag få nog. jag vill slippa kämpa hela tiden.
samtidigt vill jag inte vara helt negativ. det har blivit bättre. jag ligger inte i sängen hela dagarna, jag är mer social, jag äter bättre, och har gått ner en hel del kilo det senaste året. men jag vill inte nöja mig med bättre än pissdåligt. jag vill att allt ska vara bra. super. underbart! nu är det dags att be om hjälp på andra sätt. så en tid hos vårdcentralen är bokad för att se om nåt är fel psykiskt eller fysiskt. jag är inte riktigt förtjust i läkare och att be om hjälp, men nån gång måste man inse att man kan behöva andra. och det har jag nu insett.

Likes

Comments

hallå på er! i söndags var sista dagen för min lilla träningsutmaning. överlag har jag inte märkt några större förändringar, men det är lite lättare med burpees nu. och jag har faktiskt fått lite armuskler. vilket är kul! denna veckan består av lite blandad träning och yoga, och nästa vecka kör jag igång med nivå 2 på samma utmaning jag precis avklarat. det är skönt att vara igång med träningen igen. även om jag har en dålig dag tvingar jag mig till att träna, och jag blir så stolt över mig själv. lite töntigt kanske men det är så det är.

fick en glad överraskning igår när jag ställde mig på vågen också! jag verkar vara på väg av tröskeln jag stått på så länge. det är verkligen på tiden, och det taggar mig bara mer när det gäller min träning och kost. lite resultat är ju alltid bra för motivationen. jag har planer på att skriva ihop ett lite mer djupgående inlägg om min träning, kost, motivation, och anledning till att leva hälsosammare. så det kommer framöver!

ikväll sover jag hos Frida, och nu tittar vi på hockey - såklart. det har blivit lite av en vana för oss att titta på hockey vilket är askul!

Likes

Comments

1. Ta av dig din mask

våga vara ledsen. ljug inte för människorna i din närvaro utan säg hur du mår. det är okej att inte vara 100% ibland.

2. Lita på din magkänsla

den har oftast rätt. lita på dig själv mer än vad du litar på andra

3. Släpp tankar som inte hjälper dig på något sätt

varför fastna i tankar som inte ger dig något?

4. Bestäm dig för vad som har betydelse och vad som inte har det

behöver du verkligen haka upp dig på om du har fått en ny finne över natten?

5. Ta djupa andetag

ibland behöver man ta en kort stund för sig själv. andning och syre hjälper dig mer än vad du tror.

6. Håll din planering klar och tydlig

om din planering är klumpig och otydlig, hur kan du förvänta dig att din hjärna och din själ ska vara lugn och effektiv?

7. Öva på att vara tacksam

att uppskatta det man har och de människorna man har i sitt liv hjälper dig att inse att oavsett vad som händer, så kommer du klara dig

8. Lär dig att inte ta allt personligt

det är extremt tufft att gå omkring och oroa sig om det skämtet hade en underliggande mening eller inte. fokusera på själva sammanhanget och inse att det inte spelar någon roll oavsett om det var personligt eller inte.

9. Försök att inse att du troligtvis behöver mindre än vad du redan har

du behöver inte leta efter fler saker eller vänner än vad du redan. fler är inte samma sak som bättre.

10. Fyll dina timmar med erfarenheter, inte saker

saker påverkar inte din själ lika mycket som erfarenheter. visdom kommer med tiden, så fastna inte i det som skiner finast

11. Gör ditt bästa och uppskatta det för vad det är

du kan inte göra mer än ditt bästa. uppskatta att du lade ner allt du kunde.

12. Fokusera på det positiva

negativitet sänker dig och lägger ett mörker över dig.

13. Släpp det som inte längre finns hos dig

fastna inte i gårdagen. om en vän eller ett ex har lämnat dig, fokusera på hur du kommer träffa flera vänner och pojk/flickvänner i framtiden.

14. Var ödmjuk och läraktig

att vara ödmjuk och villig till att lära kan öppna fler dörrar än du tror

15. Ta små steg varje dag

det är omöjligt att hoppa en kilometer per dag. lär dig uppskatta att ett steg är nog så länge du fortsätter att gå framåt.

16. Omfamna självdisciplin

kör inte över dig själv. lär dig att följa dina egna regler för att förbättra ditt liv.

17. Öva på att vara tålamod när du väntar på det du suktar efter

stressa inte. om du är envis kommer du nå det du vill, men om du är otålig ökar chansen att du kommer ge upp för att det inte kommer fort nog.

18. Dela med dig av din kärlek

att älska någon annan och påminna dina nära och kära att du älskar dem, ger dig så oerhört mycket tillbaka.

19. Spendera din tid med positiva, stödjande människor

om du är omringad av människor som inte försöker stödja dig i dina tuffaste tider, hur ska du ta dig igenom det?

20. Lämna drama bakom dig

onödigt att slösa din tid på drama som inte betyder något. forgive and forget.

21. Sov på saken

ta inte beslut i stunden. våga ta ett steg tillbaka och låt känslorna vila ett tag.

Likes

Comments

jag trivs med min utbildning

plugget flyter på

jag kan nu börja jobba som lärarvikarie

vi i utbildningsutskottet planerar aktiviteter för fullt

jag har inte lika svårt för att göra mig av med saker längre

ovve-invigningen närmar sig

jag ska hem över påsk

annie ska komma på besök

jag gör mer på fritiden än ligga i sängen

faddermötet är inplanerat

jag har snart bloggat i en hel månad

min utmaning att träna varje dag i fyra veckor är nu genomförd

jag känner mig mer vuxen för varje dag som går

min första visning som studentambassadör är imorgon

jag har sökt jobb inför sommaren

jag och frida har äntligen bokat biljetter till Les Misérables

min sömnrutin är nästan helt normal

jag följer min plan för mitt sparande

hockey är i princip en del av min vardag

det är snart vår

jag äter bättre

att prata om hur jag mår är lite lättare än vad det har varit tidigare

jag shoppar inte lika mycket längre

min självdisciplin har förbättrats

jag är lyckligare

Likes

Comments

jag frågar dig vem jag är.

en resa kan göra mycket. speciellt om man reser med någon annan. oavsett hur mycket man tror sig veta om sig själv och den andra personen, lär man sig alltid mer under en lång bilresa. att spendera mer än en vecka med någon kan nästan garantera konflikter, tårar, och skratt. men det är det värt, om du gör resan med din bästa vän.

jag frågar dig vem jag är.

att våga visa det mörkaste hos sig själv är svårt. man är rädd att mörkret ska sprida sig och att sättet man blir sedd på förändras för det sämre. när man sedan ställs inför dilemmat att öppna upp sig för sin bästa vän, börjar hjärtat rusa och illamåendet stiger.

jag frågar dig vem jag är.

ibland är det svårt att se på sig själv från olika perspektiv. man har en bild över vem man är. för att utvecklas behöver man lära känna sig själv ur varenda vinkel man kan, och i vissa fall behöver man vända sig till någon annan för rätt svar. som en spegel och en laserstråle kan det hjälpa en nå det svaret man behöver.

jag frågar dig vem jag är.

ibland är svaret det man vill höra. ibland är det inte det. men det är alltid ett svar man behöver. ibland ställer man inte ens frågan, men är man i närheten av rätt person, ger den svaret ändå.

jag frågar dig vem jag är.

det här är bara en liten del av en grej jag skriver på lite fram och tillbaka. en berättelse, en sanning, en lögn - kalla det vad du vill.

Likes

Comments