Elise, helg, Aktiviteter

Lördag förmiddag tog jag och Elise en solo-tripp till El Cerrito för att besöka en simanläggning där de har en liten avdelning för de allra minsta. De kallas för Splash-park. Det var gratis just denna dag och de var perfekt. Vädret var inte det bästa men det stoppade inte vårt lilla monster. Hon var lite rädd för vattnet som helt plötsligt sprutade upp från de olika fontänerna. Det är också skönt att solen inte gassar och jag måste jaga Elise med solskyddsfaktor. Vi fick sällskap av vår kompis Christine och hennes son Hunter. Senare så slöt även Ami och hennes familj, Meghan och hennes familj och även Michelle och hennes familj kom.

Det slutade med att vi tog med alla barn och föräldrar för en lunch på en thai-restaurant i El Cerrito. Det var riktigt gott, och jag kunde njuta av att samtala med mina vänner för Elise beslöt sig för att sova middag i vagnen. Hon sov igenom hela lunchen.

Vi tyckte verkligen om Splash-park och vi kommer antagligen att bli lite stammisar här under varma helgdagar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Elise, helg, Vardag

Igår var vi och handlade på IKEA. Elise sprang runt som en vilde och skrek och slet i allt hon fick tag i. IKEA fungerar som en perfekt lekplats då det är barnvänligt och det finns god mat. Vi gick omkring ett tag innan vi tog en tidig lunch. Elise gillar köttbullarna som de serverar där. Sen kollade vi inte riktigt på klockan.. det blev panik när vi såg att klockan var 12 och vi inte ens hade börjat handla. Elise är som en klocka, och exakt på minuten 12.. börjar hon skruva sig och bli sur för att vi inte är hemma så hon kan gå och lägga sig. Hon sover middag 12-14 varje dag, denna tös älskar sin sömn. Så snabbt som attan fick vi springa genom IKEA för att hinna handla de vi kom för, en skohylla. Det blev inte mycket tid över för diskussion eftersom Elise redan var förbannad på oss. VI bestämde oss snabbt och åkte hem. Elise somnade i bilen innan vi ens hunnit ut från parkeringen.

Så idag, eftersom Robert har varit ledig har vi skruvat möbler tillsammans. Det blev bra, skönt att få undan allas skor. Eftersom skor är en av Elise´s favorit sysselsättningar så blir det lätt fruktansvärt stökigt med skor överallt. Men med denna så kan man stänga in stöket hah.

Elise ville såklart hjälpa till att bygga och var mest i vägen. Men tur att hon är så söt. Efter att Elise hade sovit så stack vi ut till Point Isabel som ett promenad stråk längs med havet. Man har utsikt till San Fransisco och Golden gate bron samt Bay Bridge. Det är tillåtet att ha sin hund utan koppel så Zorro älskar det. På kvällen så bakade vi Pizza och nu sover Elise medan Robban kollar på Halv 8 hos mig då hans ungdomskompis medverkar i programmet.

Vi kikade även på Playmaker på TV4, jag tycker det är ett mysigt program med fina tjejer. Robert tycker de hade varit roligare om de hade kommit hit till SF och Silicon Valley och följer smarta nördar och deras familjer. Hade varit mer intressant englit honom.. Vet inte om jag håller med haha.

https://www.tv4play.se/program/playmakers

Likes

Comments

Elise, helg

Denna helg är det memorial weekend. Det innebär att Robert är ledig på måndag. Det är en vanlig helg som de flesta amerikaner väljer att åka någonstans. Dock inte vi, vi passar på att stanna hemma. Vädret ska inte vara perfekt men det ska vara soligt. Idag var de kallt och blåsigt men de stoppade inte Robert från att övertala oss att åka till stranden.

Vi hann även med att handla lite nytt på Target. En stor soptunna som vi kan ha i tvättstugan. Där kan vi slänga allt som ska återvinnas utan att de står i vägen i köket. I morgon ska vi nog en sväng till IKEA för att fixa en ny och större skohylla. Behövs eftersom Elise skor nu också behöver en plats och de behöver vara så att hon själv kan hämta dem och ställa undan dem. Hon är självständig denna lilla damen.

Likes

Comments

Elise

Elise hela namn är Karin Elise California. Vi la till California som ett litet extra mellannamn, mest som ett minne av att hon är född här i soliga Cali. Älskar dessa nappar. Om man nu kan älska dem.. Elise blir lugn och nöjd när vi ger henne en napp, det är ju bra? Ja ibland. Men det är också drygt att hålla reda på alla nappar och glöm inte paniiiken om man råkar glömma napp och redan sitter i bilen. Hålla dem rena och koka dem för jämnan är också ett arbete för sig. Längtar tills hon/vi bestämmer oss för att det är dags att sluta. Men än så länge är vi lite bekväma och är inte redo att vara utan den tröst som nappen faktiskt ger. Det är positivt att hon endast vill ha napp när hon är ledsen eller när hon ska sova.

Dessa personliga nappar beställde vi på etsy. Riktigt gulliga, och tur att de har NUK märket för Elise tar inget annat napp-märke.

  • Elise

Likes

Comments

Vardag, Studier

Jag hade bokat in mig för att göra assessment test för att läsa 2 sommarkurser imorgon onsdag. Engelska och matte var det tänkt att jag skulle göra. Resultat ger dig en ide om var och hur du ligger till så du kan kvalificera dig till vissa kurser. Jag loggade in idag för skoj skull på deras plattform för att kolla kurserna. Ser att jag kan lägga till dem till min lista. Så jag gör det och i slutendan så visar den på att jag får registrera mig för valda kurser och får en total som jag ska betala. Den hamnar på ringa 300 dollar. Jag började räkna och de visar sig att jag får betala som en amerikan/resident och inte som en internationell student. För en vanlig amerikan så betalar de 46 dollar per credit medan en internationell betalar 230 doller per credit. Vilket är en enorm skillnad på kostnad. Det är inte ett universitet så priset är lite billigare, säg att jag vill studera på Berkley så kostar det betydligt mer även om man är amerikan.

Jag har valt att läsa på Community College för det räcker fint om man bara ska läsa en eller 2 kurser. Jag ska läsar 7 credit totalt, 5 credit i Introduction to medical assistant och 2 credit medical terminology. Tycker de ska bli kul att få läsa lite introducerande kurser i medicin. Har ju tänkt att söka röntgensjuksköterkeprogrammet på distans från Luleå våren 2018. Det var därför jag gjorde högskole provet i april. Fick tillbaka mitt resultat, och jag kan väll säga att jag inte är missnöjd men heller inte nöjd. På 2 timmar sömn och jetlagd så skrapade jag ihop 0.95 och det ska enligt antagningsstatistiken räcka för mig. VT2017 togs de in på 0.75 första urvalet och 0.55 andra urvalet så jag ska vara "safe" men det vet man aldrig förens man får resultatet. De kan spika i ansökningar, who knows.

Min första kurs börjar 5 juni och den andra den 20 juni. Ser fram emot att få börja om i skolbänken igen!

Likes

Comments

Elise, Sömn, Tänder, Vardag

Hela söndagen var feberfri. Tack och lov för det. Elise har verkligen haft det kämpigt med 40 graders feber i flera dagar till och från, började ju redan på fredagen förra veckan, så ca 11 dagar med feber. Det tar hårt på en liten tjej. Inte nog med det så har vi även tandsprickning. Det är ett par huggtänder på G. Så hon tar sig om kinderna, gråter och vill inte riktigt tugga. Vi har gett Tylenol mot det och hon blir sig själv igen. Idag har hon verkligen varit vår Elise. Hon har varit på bra humör, skrattat och busat. Vi har varit och handlat på Whole Foods och då passade hon på att ta en liten förmiddagslur. Kl va väl 09.30 typ. Hon sov väll en 30 min kanske. Men det var tillräckligt för att jag i lugnan ro kunde strosa runt och handla det jag ville utan att känna mig stressad. Älskar Whole Foods, fast vi handlar typ aldrig där. Det finns väldigt mycket organiska, gluten fria och laktosfria saker där. Men det är även lite dyrare. Plus att de tar längre tid att köra dit än till de andra affärerna. Så när vi väl är på Whole Foods så köper vi sådant som vi annars aldrig handlar, t.ex. baby-smoothie, veggie-pommes etc.

Väl hemma var vi ute på promenad och käkade lunch, sen somnade hon som en stock. Sov från 12.30 till 15.10. Denna donnan kan sova hon. Sen ut och leka med Zorro och invänta att pappa skulle komma hem. Resten av kvällen busades med pappa och så tvärdog hon innan kl slagit 19.

Det finns ingen som älskar sin säng mer än Elise. Hon sover i den, hon myser i den och hon leker i den. Som ni ser på bilden, här sitter hon och läser i sin säng direkt efter att hon vaknat från sin lur. Älskade unge!

Likes

Comments

Resor, Handboll, Fritid

Sen vi flyttade hit i 2014 har jag spelat i ett handbollslag i Fremont. Handboll är inte stort här i USA men det har vuxit mycket på den korta tid vi har varit här. Tack vare OS, och att de faktiskt sände handbollsmatcherna på kabel tv har gjort att mer och mer har fått en inblick i vad det är för sport. De allra flesta tror at det är när man står och smäller en liten boll mot väggen, man använder handskar. Japp.. Nej det är det inte. Så handboll benämns som Team Handball för att det ska betonas att det är en lagsport. Men läste en artikel för inte så länge sedan som sa att de beslutat att ta bort team och bara kalla det handboll, de vill etablera det med samma benämning som används i resten av världen.

Hur som helst så har vi endast 1 amerikan i vårt lag, vilket är hur kul som helst. Men vi skulle behöva fler. Resten av laget består av skandinaver, Européer etc. De flesta är bara här i 1 år och vi får bara tillfälliga spelare. Även om i år och antagligen nästa år kommer bli ungefär densamma då de flesta stannar. Svårt att bygga rutin och lag med samspel när vi alltid är olika. Så om du råkar snubbla in här, är svensk Au-pair eller liknande. Kom och träna med oss. Det är hur kul som helst.

http://www.calheat.com/wp/

På onsdag ska jag flyga till Myrtle Beach i South Carolina. Vi ska spela US national championships 2017. Vi tävlar alltså om att bli Amerikanska mästare. Rätt stort om man får säga så själv. Men nivån är på amatörnivå pga det relativt låga intresset för handboll i USA än så länge. Men jag tror att de kommer att växa mer och mer. Så fort de får in sporterna på universitet och att man kan få scholarships så blir det helt plötsligt mer intressant.

Ska bli skönt/jobbigt att åka. Det är aldrig roligt att lämna min familj, men efter denna sjukstuga och intensiva vecka behöver jag en pause. Så det ska bli kul att åka iväg med laget, se en ny plats och spela massa handboll. Jag håller tummar och tår för att min förskylning som Elise gav mig är borta vid det laget.Om du känner för att hjälpa oss kan du klicka in här och skänka en slant. Det går till att hjälpa oss med hotell och resa till Nationals då vi som spelare står för alla kostnader själva


http://www.calheat.com/wp/index.php/2017/04/20/sf-calheat-quest-for-national-medals/

Likes

Comments

Elise, Vardag, Sjuk

Vår lilla nugget är fortfarande sjuk. I fredags förra veckan så fick hon feber och hosta. Den har hållit i sig hela veckan. I går tog vi beslutet att åka till hennes barnläkare. Det visade sig vara en öroninflammation på höger öra. Vi fick antibiotika och åkte hem. Hon fick första dosen igår och vi hoppades på att det skulle ge verka fort så att febern försvann. Men i morse vaknade hon och Robban kom in med en kokande bebis. Hon hade 40 graders feber. Så medan Robert vaggade henne så baddade jag henne med en våt kall handduk. Efter att Motrin börjat verka så gick febern ned till 37.

Senare åkte vi till doktorn igen, denna gång var det min tur att bli kollad. Har ont i örat och de ömmar i kindbenen, min läkare trodde att jag höll på att få bihåleinflammation igen men att de inte blommat ut fullt än och att hon inte kan ge mig antibiotika förens de kan se det. Vilket jag fullt förstår, bara lite drygt. Hon skickade hem oss med Sudafed vilket är receptfritt läkemedel. Elise började bli varm igen så vi åkte hem.

Hon somnade i bilen och har nu snart sovit i över 1 timma. Det är andra gången hon somnar idag och kl är inte ens 12 .Men hela veckan har bestått av en massa snor, grin, och sömn. Elise somnar aldrig på soffan, när jag tänker efter sover hon aldrig någon annan stans än i sin egen säng. Så hon måste ha mått skit dåligt för att kunna somna i soffan. Igår la hon sitt huvud i mitt knä och när jag titta ned en minut senare så sov hon. Nej när hon vaknar ska vi försöka få i henne något att äta som INTE är yogurt. Det är i princip yogurt och spaghetti som denna tös äter, allt annat är blä!


Likes

Comments

Elise, helg, sjuk

Lördag morgon/natt kl 02.00 vaknade Elise upp och skrek som om hon höll på att bli mördad. Vi rusade in till henne och fann en feber-svettig tös som hostade och snorade. De var bara att dra fram hostmedicin och ibuprofen. Sen bar vi runt med henne tills hennes temp hade sjunkit. Vi försökte ha henne mellan oss i sängen först för att ha koll på hennes andning då de rosslade så hemskt om henne. Men hon har inte sovit med oss sen hon var 3 månader och har väldigt svårt att koppla av när vi är alla tillsammans i en stor säng. Så när tempen mätte 37 så gav vi upp och la ned henne i sin egen säng. Där sov hon tills det var dags för nästa dos Motrin.

Det är en pina att hålla en 16 månaders inomhus. Hon går i 120 eftersom medicinen tar ned febern. Vi ska hålla henne inne även idag söndag. så kan hon få gå ut på promenad på måndag om hon mår bättre. Men det blir dock ingen förskola för henne förens hon är feberfri i 24 timmar! Förskolan är en välsignelse samtidigt som en förbannelse, det är absolut en liten knatt som har smittat henne. Men vi och hon själv älskar att vara där. Men de säger ju att de måste bygga upp sitt immunförsvar.

Nej nu ska vi försöka hitta på inomhusaktiviteter så att vårt monster inte river stället.

Likes

Comments

Elise, Vardag, Zorro

Vår dotter är överförtjust i sin egen hund. Mycket mycket mer än han är i henne. Han förstår inte varför hon inte bara lämna han i fred ibland. Men han älskar henne när det är dags för mat och annat gott, då myser och piper han som ingen annan med henne. Han vet att han får av henne. Hon delar med sig av all sin mat. En bit till vovven, en bit till Elise och så skrattar hon. Älskar att se hur mycket hon bryr sig om sin hund, hon klappar den (snällt för det mesta) pussar honom och försöker få honom att leka med henne. Hon tar hans gosedjur och springer iväg, hon väntar på att han ska jaga henne. De gör han inte.. haha. Även att vi har den snällaste raraste mysigaste hunden, får dessa två aldrig vara ensamma. Vi måste respektera att han inte orkar med allt, att han känner sig trängd ibland och bara vill vara ensam. Vi försöker stenhårt att lära henne att låta honom vara när han sover och när han äter. Han låter henne snällt ta maten, godis och ben ifrån honom utan att göra något. Han väntar bara på att hon tappar det så tar han det igen. Han är super snäll, men hon måste lära sig att respektera ALLA djur och inte förvänta sig att de är lika snälla som Zorro.

Igår hade vi Lily på besök, hon är minst lika snäll som Zorro så det är aldrig några problem där, hon till och med leker mer med henne. Lily jagar Elise när hon springer iväg med deras leksaker. På många sätt tror jag att Elise härmar vår hund. T.ex. när hon är upprörd så lägger hon sig på golvet och under bordet helst. När hon är trött vill hon krypa in i ett hörn istället för att mysa i mamma och pappas knä. Hon klappar bebisar som man klappar hunden.. Ja det finns massa exempel. Det värsta är nog att hon lägger mat på golvet och försöker att äta det på alla fyra utan händer. haha.

2 eftermiddagar denna vecka har det varit närmare 28 grader när klockan närmat sig 17. Så vi har tagit Elise till poolen för att svalka sig efter att ha varit och lekt sig varm på förskolan. Denna brutta som på bilden käkar ett asiatiskt päron älskar vatten, och frukt. Denna vecka har verkligen sprungit förbi och till helgen blir det inte många knop. Det är Amerikanska morsdag nästa söndag så en mamma-getaway med några från min mamma-grupp blir de på kvällen (lördag). Vi är väll 6 st som ska till ett ställe som har utomhus bubbelpool och bastu. Sen ska vi gå och käka tillsammans.

Söndagen består av ett barnkalas. Elise kompis Helen fyller 1 år och vi ska dit och ha picknick. Det kommer nog lite bilder från det efter helgen. Vi får skriva lite om vilken park vi besöker etc! NU, fredagsmys!

Likes

Comments