Hej! Det har alltså redan gått en vecka sen jag bloggade senast och jag är då ledsen för det! Lovade mig själv att jag inte skulle vara en av de så bloggar mycket och sen bara slutar när allt börjar hända här för det är ju ändå det som är roligast eller hur? Det är ju det jag vill ha kvar när jag kommer hem och det är det man vill läsa om eller så var det för mig iallafall när jag började läsa bloggar innan jag åkte iväg. Iallafall under de senaste dagarna har faktiskt inte så mycket hänt, eller jo. I fredags skulle jag iväg på en poolkväll, vi skulle kolla på film i den "lokala" poolen och äta pizza, låter roligt visst! Men jag som är så klumpig som jag är snubblade över MIN egna fot när jag reste mig från stolen och slog huvudet i köksbänken och spräckte huden under ögonbrynet så jag bestämde mig för att inte gå för jag hade så brutalt ont och det blödde, så fick en fin svullen gul blåtira av det. Så dagen efter det var det lördag och jag ville verkligen bara vara hemma hela dagen för ville inte gå ut me min blåtira och mådde bara inte bra så vi var hemma och kollade på serier.

På söndagen var vi och handlade massa saker jag behövde till volleybollen, köpte också mer kläder eftersom det tar 2 timmar att åka till det shoppingcentrumet och det är den närmaste till oss. Så vi var där hela dagen och påvägen hem så gjorde jag en "läxa" till Volleybollen. Längtar verkligen inte till skolan börjar fast jag gör det för vill veta hur det är här och allt sånt där. På måndagen hände det verkligen ingenting förutom att vi hade träning och på tisdagen, ojoj va jag var arg och ledsen när jag kom hem efter träningen. Jag under träningarna de senaste dagarna har haft ont i min axel eftersom jag inte är van med att slå på bollen utan att skjuta så har nu förstört något i min axel, det är fortfarande oklar vad men mina tränare tror jag kan ha dragit något men vi får se, ska till läkaren på torsdag och kolla vad som har hänt!
Aja det var allt så godnatt!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Eftersom jag inte haft tid eller orkat blogga dem senaste dagarna och för att det inte hänt något speciellt riktigt tänkte jag att jag skriver ihop dem här dagarna till ett blogg inlägg istället.

6 augusti. Vaknade 8 för att min lokala kontakt person skulle komma och hälsa på vid 9. När han var här pratade vi om hur jag har det här och om jag trivs och allt sånt där, vi pratade även om min hemlängtan och vad som kan ha fått den att bli som den blev om det var något speciellt eller om det bara va liksom. Det var skönt att få prata med någon som jobbar lite med det och träffar andra utbytesstudenter som känner likadant. Vi åkte sen ut till en liten skog och gick där, vi spelade även mer volleyboll, vilket var skönt att få öva lite mer. Vi åkte hem, åt middag och sen på kvällen spela vi kort på kvällen. Efter det gick vi bara och la oss, det var inte riktigt något speciellt som hände den dagen

7 augusti. Vaknade 06:00 för att min riktiga träning började klockan 8 och en kompis skulle hämta mig klockan 7:30, hade tänkt och vakna vid typ 06:50 men kunde inte somna om. Träningen var rolig iallafall, fick faktiskt spela volleyboll på denna träning vilket var kul, det gick inte så bra men det var kul. På kvällen hade dem något som kallas för the olympic, som är mellan fotbollslaget, volleyboll laget och cross country laget. Man tävlar i massa olika tävlingar men man gör det i poolen så det är liksom i vattnet vilket gör det svårare men det var sjukt kul. Vi kom 2a tror jag och fotbollslaget vann, efter det åkte vi bara runt lite, jag träffade en tjejs föräldrar och vi åkte runt och pratade och lyssnade på musik. Fick skjuts hem sen och gick typ direkt och la mig för var så sjukt trött och skulle upp 6 dagen efter.

8 augusti. Vaknade även klockan 6 idag för att träningen och kunde inte somna om, Jayden kom och hämta mig idag också. Träningen var bra idag också, var dock irriterad när jag kom hem för att allt blir fel i mitt huvud eftersom allt inom handbollen fortfarande sitter kvar så är det svårt att lära in allt nytt och att inte göra på ett visst sätt, var även irriterad över min tränare för att hon var så dryg mot mig. Iallafall sen på kvällen så åkte vi till skolan och fixade så jag fick mitt schema och fick en macbook av skolan. Kommer gå från 8 till halv 4 varje dag och sen ha träning från 4 till 6 varje dag förutom på helgerna dårå. Efter det åkte vi hem, åt middag och kollade på en film, sen gick jag och la mig.

9 augusti. Vakande samma tid idag men idag är det sista gången jag behöver vakna vid den här tiden för sen kommer vi börja ha träningar på eftermiddagarna vilket är så sjukt skönt. Träningen var bra idag också, var på mycket bättre humör och tränaren var mycket trevligare, det gick även bättre. Åkte till skolan för att de skulle ha en bonfire där och grilla och spela spel och bara vara. Det var sjukt kul och jag träffade mer människor vilket var roligt men det kom så mycket flugor och insekter att jag vägrade vara ute tills dem var borta för att det var så mycket. Åt också min första s'more, vilket för er som inte vet vad det e, är 2 kex på varsin sida, 1 marshmallow som man grillar eller vad man ska säga och sen choklad och så trycker man ihop den. Det var gott, tycker dock inte om deras choklad här så mycket men den var väl god, känns lite som den överdrivs här. Efter det åkte jag och två tjejer som kommer gå i min klass runt och vi pratade lite om skolan och alla i våran klass osv. Det var kul och en väldigt lyckad kväll.

10 augusti. Hade faktiskt inte tänkt att skriva om idag för att absolut ingenting har hänt förutom att jag var och tränade. Men eftersom det nu är kväll och jag har ändå ingenting att göra och för att jag sitter och skriver här ändå så kan jag väl berätta lite om idag ändå. Så vaknade sent idag vilket var så sjukt skönt att få sova ut äntligen, längtar inte till skolan börjar. Pratade med Kamila, vilket var skönt och kul, åt frukost och förberedde mig för träningen typ. Terri kom inte hem till lunch idag eller hon gjorde det men hon var hemma i typ 5 minuter sen åkte hon igen för att hon skulle äta med en gammal kompis typ och när jag kom hem från träningen så var hon inte heller hemma för att hon skulle ha lektion igen så har inte träffat henne på typ hela dagen och nu är klockan midnatt här så nu ska jag äntligen få gå och lägga mig igen för man blir så sjukt trött av att träna så mycket och så ofta så längtar inte till skolan börjar för kommer verkligen vara död på kvällarna när jag kommer hem.

Men nu ska jag gå och sova så godnatt på er, eller godmorgon för klockan är typ 7 i Sverige nu!!

Likes

Comments

Vaknade väldigt sent idag, kommer inte ihåg när men runt 11:30 tror jag. Var verkligen inte taggad på någon ting alls, ville bara gå och lägga mig igen egentligen. Aja när vi hade ätit frukost/lunch, vilket var gott för fick pannkakor så åkte vi till affären för att handla mat för vi hade ingenting hemma som jag gillade, det slutade med att vi behövde slänga in all mat hemma för att vi behövde åka till paraden dem har här för Terri skulle jobba, eftersom hon jobbade som polis förut så kan hon hjälpa till ibland när dem behöver hjälp. Vi åkte till polishuset, vilket skulle ta runt 4 minuter att gå till, vi åkte alltså bil dit för att byta till en polisbil och sen fick jag åka med henne. Vi gjorde ingenting speciellt dock förutom att stoppa trafiken när paraden började.

När vi sen kom hem igen åkte vi till den platsen demo derbyt va på för att dem sålde mat där och några i min klass skulle vara där, var fortfarande inte taggad på något alls. Så vi åt upp och sen ville jag bara åka hem så det var det vi gjorde. Vi hyrde en film också och sen börja det självklart att regna. Under filmen insåg jag hur mycket hemlängtan jag hade och jag ville verkligen ingenting annat än att få åka hem igen och träffa min familj, så jag ba börja gråta. Trodde verkligen inte att jag skulle få så mycket hemlängtan att jag skulle börja gråta och verkligen inte såhär tidigt in på året. Det var verkligen sjukt jobbigt och allt blev så mycket jobbigare för jag var inte beredd på det. Ville inte ringa hem heller för visste att om jag skulle prata med någon hemma skulle jag bara börja gråta mer och det var något jag verkligen inte ville plus att det skulle bara bli jobbigare eftersom jag skulle behöva prata med dem och veta att vad jag än gör i den här situationen så kommer dem inte kunna komma hit och hjälpa mig eller krama mig för jag är på andra sidan jorden, 734 mil hemifrån.

Pratade med Terri om det när jag lugnat ner mig och förstod också varför jag hade vart så nere hela dagen för jag trodde jag var trött bara men sen när jag drack kaffe och det inte blev bättre, kändes det konstig för brukar alltid bli piggare på det. Aja såg också efter att jag pratat med Terri om det och vi hade kollat klart på filmen att en tjej i min klass hade skickat ett sms och frågat om jag ville vara med några, vilket jag blev skit glad över men kände inte direkt för att gå ut just då och dem förstod helt, vilket var jätte skönt och att vi kunde göra något någon annan dag istället.

Det var allt, så hejdå!!

Likes

Comments

Vaknade 05:40 idag av att mitt alarm ringde för att jag skulle upp på träning. Hade lagt fram allt och packat allt som jag behövde ha med mig till träningen. När vi kom till skolan där vi skulle mötas, träffade jag enda tränaren och pratade med henne, hon presenterade mig för alla andra tjejer som spelar. Det fanns 2 mini bussar vi skulle åka i, jag fick sitta med dem som skulle gå i min klass för att dem dela upp dem i det två olika års grupperna som spelar. Det var ganska skönt att få sitta och prata med dem en liten stund tills vi kom till hallen vi skulle träna i.

Att träna var skit skönt och så mycket roligare än vad det brukar vara. Märker verkligen hur mycket jag har saknat att spela en team sport dock så var det ju inte vanlig träning utan det var conditioning, vilket är typ som försäsongs träning, asså att man ska komma i form osv. Vi fick också en katalog där man kan köpa olika kläder med deras lag märke på och allt sånt där. Jag fick skjuts hem av en tjej som ska gå i min klass och hon är verkligen jätte skön och gillar henne verkligen men jag tycker fortfarande att det är så konstigt att dom får köra när de är 16 år, det blir bara jätte konstigt i mitt huvud hahah.

På kvällen kom tjejen som skjutsa hem mig från träningen och hämta mig för att det var något demo derby, vilket tydligen var att dem tog gamla bilar som man inte använder längre och sen kör man dem inne på en liten arena eller vad man ska säga och kör in i varandra och bilen som fortfarande kan köra sist vinner. Det var lite konstigt att kolla på det för att det är något jag aldrig sett förut och något jag aldrig trodde jag skulle se och även se hur speciellt det är för alla människor här och hur stort det är här. Jag träffade massa människor som jag ska gå i samma klass som och några som är yngre och några som åker iväg till college nu, det var sjukt kul att träffa dem också. När bil grejen var slut var det en dans som några ville gå på och fråga om jag ville vara med, vilket jag ville eftersom jag vill lära känna så många som möjligt, dock var dansen sjukt tråkigt så det slutade med att vi åkte runt i en tjejs bil och spelade musik och bara pratade.

Kom hem runt 11 och pratade lite med min värdmamma och hennes kompis som hon hade över och sen gick jag bara och la mig för jag var så sjukt trött.

Likes

Comments

Okej så jag vaknade halv 11 idag, vilket var så sjukt skönt. Gick upp åt frukost och kolla Criminal minds, inget speciellt liksom. Sen när Terri kom hem vid lunch som hon alltid gör, hon åt sin lunch och vi pratade lite. Sen börja hon kolla på mina papper om volleybollen och skickade iväg ett sms till någon om när träningarna och det börja. Det visa sig att dem börja för 2 dagar sen så imorgon 05:40 ringer mitt alarm för att 06:20 behöver jag vara vid skolan för att ta en mini buss till en annan skola för träningen. Så det var inte alls roligt att få höra, är dock riktigt taggad på att få börja träna äntligen och få träffa mer människor. När Terri åkte tillbaka till jobbet, gick jag ut och sprang och sen gjorde jag mig redo för när Terri kom hem skulle vi åka och köpa skolsaker till mig och saker till volleybollen.

När vi hade handlat allt, åkte vi och träffa en av hennes kompisar ett litet tag och hon visade mig skolan hon gick i när hon växte upp. Efter det bestämde vi oss för att åka någonstans för att vandra men det slutade med att vi kom fram dit men började spela volleyboll. Vi spelade nästan i 1 och en halv timme och mina underarmar är nu helt ömma och jag har blåmärken över halv underarmen, har också väldigt ont i mina ben.

När vi kom hem från det gjorde vi oss klara för att lägga oss och gick ut för att kolla på stjärnorna. Vilket var så otroligt fint för det var verkligen stjärnor över allt och man kunde verkligen se dem så det var mysigt och gick vi bara och la oss eftersom jag skulle upp så tidigt på morgonen.

godnatt!!!

Likes

Comments

Idag har jag verkligen inte gjort något känns det som. Vaknade av att hem telefonen ringde vid 10, orkade verkligen inte gå upp dock så låg bara kvar i sängen. Efter 20 minuter kanske gick jag upp för att göra frukost och kolla om katterna var inne, vet inte om jag sakt det innan men har 2 katter här. De börjar öppna upp sig och vänja sig med mig nu tror jag, i alla fall en av dem. Aja kolla om dem var inne, 1 var och 1 var ute medans jag väntade på att mina mackor skulle bli klara, aaa ni läste det rätt, jag äter mackor till frukost, vilket aldrig händer annars typ. När mackorna var klara gick jag tillbaka till mitt rum för att kolla på Criminal Minds i sängen, från ingenstans kom katten och la sig där, vilket han aldrig gjort förut så jag var chockad. När min värdmamma kom hem vid 12 för att äta lunch låg jag fortfarande i sängen, vilket jag aldrig gjort sen jag kom hit men idag när jag gjorde det, då bestämde sig min värdmamma att ta hem grannarna för att dem skulle träffa mig så fick byta om sjukt snabbt för att hälsa på dem. Dem flyttar imorgon dock så kommer liksom inte träffa dem något mer men dem var trevliga. När Terri åkte tillbaka till jobbet sen, fortsatte jag att kolla på Criminals Minds, duschade och fixade saker i huset.

Just nu sitter jag i ett klassrum för att Terri lär ut i akut vårdhjälp och jag ville inte vara i huset något mer så följde med. För min skola börjar inte förens om 2 veckor, volleybollen börjar nästa vecka dock så det är skönt att jag kommer få träffa mer människor. Och jag ska nu försöka uppdatera här mer och bättre, ska även börja använda Instagram igen för att jag har lovat så många att jag ska göra det. Och ska försöka få över mina bilder från New York och Zoot från min kamera så jag kan ladda upp dem här också så ni kan få se lite bilder också.

Hejdåååååå!!

Likes

Comments

Jag vakna 8 idag för att vid 9 skulle en tjej som kommer att gå i samma klass som mig komma och hämta mig och vi skulle åka och äta frukost. När vi sitter i bilen så berättar hon att 1 till tjej skulle komma och äta frukost med oss, vilket var helt okej men blev liksom ännu mer nervös för att man vill ju alltid göra en bra first impression och känner ju verkligen ingen här. Vi sitter inne på stället vi skulle äta på och från ingenstans kommer det en till tjej så nu var det tre, blev lite chokad typ för var inte beredd på det men det gick bra och dem var jätte snälla och trevliga så det var kul. Visar sig att en tjej som jobbar där också går i vår skola och klass så vi gick och sa hej till henne. Det visade sig också att det finns en till utbytesstudent som ska gå i vår skola, en kille från Schweiz vilket var fett skönt att veta eftersom jag inte kommer vara den ända utbytesstudenten då. Fick skjuts hem efter det och vi skulle åka och bada hos en av tjejerna men det blev inte av för att en behövde jobba osv.

Att vara hemma i huset själv på dagarna är lite jobbigt eftersom min värdmamma jobbar och eftersom jag är ensam är det lätt att man börjar tänka hem till Sverige och vad alla håller på med vilket är jobbigt. Jag saknar alla så sjukt mycket och det enda jag vill just nu är att åka hem till min familj och vänner för känner mig så ensam, för att jag inte känner så många här, men jag gör det här för mig och jag är så sjukt stolt över mig själv för att jag gör det här och hur långt jag kommit på den här veckan ja varit borta och det kommer bli bättre när skolan börjar och jag börjar trivas och hitta här och tror verkligen det kommer bli ett grymt år. 

Jag gick till läkaren idag också, vilket var okej, det var sjukhuset liksom. Inget speciellt riktigt efter alla läkarbesök jag har gjort… men allting var bra och jag får spela sporter nu. Vet inte varför riktigt men man behövde gå till sjukhuset för att kolla om man är frisk och allt sånt där om man vill spela någon sport. Jag kommer testa volleyboll men det är det enda just nu i alla fall , vi får se sen om det finns något jag skulle vilja testa senare liksom.

Aja hejdååååå!

Likes

Comments

Som varje annan dag sen jag kom hit har jag vaknat vid 6 på morgon och det gjorde jag idag också. Efter vi hade fixat oss och packat ihop allting igen så åkte vi vidare till Omaha där vi skulle gå på ett Zoo, vilket låter lite tråkigt men det var sjukt kul faktiskt. Det är det största eller bästa zoot i världen kommer inte riktigt ihåg men det var coolt. Och man kunde åka ett tåg eller en sån där som finns Kolmården ni vet, den där linbanan som finns fanns på område för att man skulle ta sig till ställen snabbare för att den var så stor. När vi var klara på zooet åkte vi in till stan i Omaha och gick för att kolla på ett sim kort till mig så att jag kan få ett amerikanskt nummer och ha internet och det där, vi lyckades hitta en bra lösning, så jag behövde självklart kolla med mina föräldrar först innan vi fixade allt men eftersom dom sov så kunde vi inte göra det på kvällen. Medans vi väntade ifall dem skulle svara. (pappa gjorde det faktiskt!) så gick vi och köpte glass. Det måste ha vart bland den bästa glassen jag ätit i mitt liv, den var sjukt god, jag åt någon oreo glass och karamell och choklad glass. När vi var klara och mamma inte hade svarat så bestämde vi oss att gå och kolla på bio, vi såg Spiderman Homecoming. Den var bra men gillar inte att dem har bytt skådespelare så det störd mig typ hela filmen men det måste ha vart den coolaste biograf jag har vart på för man kunde beställa in mat och det var liksom inte som en biograf som hemma där man sitter i en stol bara eftersom man kunde beställa mat så hade man en bänk framför sig som gick längst hela raden och sen satt man i kontorsstolar typ. Det var riktigt cool och annorlunda.

Efter det åkte vi bara till vårat hotell och gick och la oss. När vi vakna på morgonen hade mamma svarat så vi åkte tillbaka till telefonbutiken och skulle fixa det, vi trodde det skulle ta mindre än 30 minuter men oj hörrni vad fel vi hade. Vi var i butiken i 2 timmar innan vi gav upp där för dem kunde inte hjälpa oss. Så vi satte oss i bilen, åkte 2 timmar till en annan butik där Terri kände en kille, vi var där i 1 och en halv timme innan han fick det och funka! Vi spendera alltså 5 och en halvtimme med bilresan för att fixa min mobil så tack till Mark som fick den att funka!!! Men det var ett helvete i alla fall. Efter det bestämde vi oss att åka hem men på vägen hem gick vi på en Radi där dem rider på hästar och tjurar som sparkar och man ska sitta kvar, jag hoppas ni fattar vad jag menar annars får ni söka upp det om ni vill veta. Jag var sjukt tveksam till att gå på det för att för mig som kommer från Stockholm, har typ aldrig suttit på en häst förut och inget stort fan av det kändes det bara fel. Men det var sjukt kul att kolla på, hur man frivilligt vill göra det förstår jag inte men det var kul att få se. Vi såg 2 andra utbytesstudenter där, vilket var skönt att få träffa några andra utbytesstudenter igen. Sen åkte vi hem för första gången sen jag kom hit, det var skönt att få se vart jag ska vara i ett år och mitt rum och allt.

Det var allt så hejdååååå.

Likes

Comments

​Jag är framme, vilket är så jäkla sjukt men så sjukt spännande på samma gång.

Så är jag och Amanda gick av planet på Grand Island (vilket hade typ 65 plaster på hela planet!!) trodde jag helt ärligt att jag skulle dö för att jag var så nervös men så fort vi gick ut till vänthallen släppts allt bara och blev sjukt taggad över att jag äntligen skulle gå träffa Terri, min värdmamma. När vi kom ut dit så såg jag henne direkt och gick fram och krama henne och hon börja gråta och vi sa hej och allt sånt där och mitt under allting så ba kom det fram en kille med en Sverige flagga så trodde liksom att han kände henne eller något sånt, det gjorde han inte och jag blev så förvirrad över vem han var.

Efter att jag sa hejdå till Amanda och hennes värdfamilj så gick vi ut till hennes bil för att packa in allting och asså att prata engelska hela tiden var jätte konstigt och var jätte nervös över det. När vi satt i bilen i alla fall så bestämde vi oss för att åka och träffa hennes stepdad för att han ville träffa mig och han bodde inte alls lång ifrån flygplatsen. Så vi alla tre åkte och spelade minigolf (jag kom 2a med ett poäng för mycket, vilket var väldigt irriterande) och efter det åkte vi och handlade det vi skulle ha till middag för vi bestämde oss för att sova hos honom för vi bor 2 timmar ifrån flygplatsen och vi skulle till Omaha dagen efter vilket var 2 timmar ifrån Grand Island.

På kvällen efter middagen gick vi runt i hans område och gick till en memorial sak där det var namn på folk i Nebraska som var med i flera olika krig som tillexempel första och andra världskriget och det var lite coolt faktiskt, det är också så sjukt varmt här. Det känns verkligen som om man är utomlands bara.

Likes

Comments

så jag är framme?? eller aa har faktiskt varit framme i usa i 3 dygn nu. Vilket är helt galet. Har fortfarande ingen aning om vad det är jag faktiskt har gett mig in på.

Vi kom fram till New York i måndags kväll, det blev lite panik när vi skulle ta oss in i landet med alla visum papper och sånt och vi fick gå in i ett annat rum med massa vakter och poliser och vänta på att det skulle ropa upp våra namn sen vi fick gå vidare men paniken när killen som kolla alla mina papper sa att han hade problem med något och att det var något fel och att vi behövde följa med en vakt till det där rummet kan ha varit bland det sjukaste. Men vi klara oss så det är lugnt och nu har vi redan varit här i 3dygn.

I Tisdags gick jag upp klockan 06:30 för att äta frukost, efter det blev vi indelade i två grupper (klasser) där vi fick prata och lära känna varandra och vi fick även skriva ett brev till våran lärare om vad vi hade för förhoppningar och vad vi var rädda för under vårt kommande år här i usa. Efter det behövde jag och 2 andra elever gå iväg och fixa ett pass så vi kan ta oss in i byggnaderna här och för att vakterna här ska se att man får vara här. När vi kom tillbaka skulle vi köra cheerleading, vilket var ganska tråkigt och våran instruktör var väldigt oklar. Efter 1 timme av det skulle vi sen spela amerikansk fotboll vilket var sjukt kul faktiskt, jag lyckades dock springa in i sten gången bredvid gräsmattan vi var på när jag skulle fånga fotbollen och efter det har jag inte kunnat gå på min tå och den är blå och svullen så skulle gissa på att jag fått en spricka eller något, den är tejpade iallafall och jag äter painkillers så det är lugnt, det blir nog bra snart. Vi åt lunch och sen åkte vi in till Manhattan, först åkte vi till Brooklyn bridge och gick över den fram och tillbaka, sen åkte vi in till Times square och där fick vi lite fritid och gick och kolla i affärer. Vid sju gick båten runt södra manhattan och den tog 2 timmar sen åkte vi tillbaka till campus med tåget och sen gick vi och la oss.

På Onsdagen hade vi en amerikansk historia lektion på morgonen med en amerikansk lärare, vilket var skit kul. Efter det åkte vi in till central park och åt lunch, efter åkte vi på en busstur runt manhattan och åkte förbi 9/11 där vi fick gå ut och kolla, sen åkte vi tillbaka till campus och hade en bbq och bara snacka. Sen gick alla upp till sina rum och packa sina väskor, nu är klockan 05 på morgonen och vi är påväg till flygplatsen!!

Det var allt för nu!!

Likes

Comments