Der er mange ting man skal huske på når man skal planlægge et bryllup, og det kan være lidt svært at holde tungen lige i munden. Jeg har især manglet en dansk to-do liste, der ikke er fyldt med amerikanske principper og koncepter, da det for mig personligt, bliver alt for stort og overfladisk, og ikke passer ind i den måde vi planlægger vores bryllup.

Derfor har jeg bikset min egen to-do liste sammen, og samlet de forskellige lister og inspirationsbilleder som jeg selv har brugt, i en nem, simpel og overskuelig liste (hvis jeg selv skal sige det).

Jeg syntes det var svært at navigere rundt blandt dem jeg havde fundet på alverdens websites og apps, og derfor vil jeg gerne dele denne her med jer der enten går med sommerfugle i maven, eller selv planlægger bryllup.

Bare lige for god ordens skyld, er alle lister KUN vejledende og der er ALDRIG en rigtig måde at gøre det på... kun dét der føles rigtigt for jer. Selv følger jeg ikke engang min egen liste (i hvert fald ikke til punkt og prikke), men det er stadig rart at have en liste med punktlige overholdelser ind imellem. Så her er mit bud på en bryllups-to-do-liste ☺️

Når i beslutter jer for at blive gift:

 • Vælg bryllups-datoen.
 • Reserver plads i kirken.
 • Lav et budget - det skaber overblik
 • Reserver lokaler eller lej telt til festen.
 • Transport til & fra kirken?
 • Fotograf eller venner til fotografering?
 • Skal i have musik/orkester/underholdning?
 • Skal du/i have tid hos frisøren mm.
 • Lav bryllups-invitationer. Hvis i planlægger at udsende 'save the day' breve, er det naturligt først at udstede invitationerne cirka 2 måneder inden selve brylluppet.

Ca. 4-6 måneder før:

 • Køb vielsesringene eller begynd at overveje hvad det er i ønsker jer.
 • Planlæg/bestil bryllupsmenuen
 • Planlæg/bestil bryllupskagen.
 • Bestil bryllupsrejsen
 • udarbejd en ønskeliste.
 • Vælg toastmaster & gavekoordinator.
 • Vælg forlover (ved kirkelig vielse).
 • Vælg 2 vidner
 • Håndter juridiske papirer - attest, ægteskabserklæring

Ca. 1-2 måneder før

 • Lav bryllups-invitationer, bordkort, menukort mm.
 • Find brudekjolen & jakkesættet
 • Køb smykker, strømpebånd mm..
 • Bestil brudebuket, knaphulsblomster, borddekorationer mm.
 • Begynd eventuelt at forberede tale/sang.

Ca. 2-4 uger før:

 • Lav gæsteliste, bordplan og bordkort.
 • Køb morgengave hvis det er en tradition i tilvælger.
 • Kontroller at I har modtaget prøvelsesattesten fra rådhuset.
 • Arranger møde med præsten, hvor I gennemgår vielsesritualet. Hvem står for den kirkelige udsmykning og er der eventuelle regler for fotografering?
 • Bestil eventuel tid til en “prøve” på bryllupsmakeuppen/ bryllupshåret.
 • Kontroller at alt er i orden til bryllupsrejsen - husk valuta, visum, pas (med navneændring)
 • Afstem aftenens forløb med værten/ toastmasteren.

Ca. 1-2 dage før:

 • Pak tasken med skiftetøj, hvis I skal overnatte ude på bryllupsnatten.
 • Dæk bordene og læg bordkort på plads.
 • Pak en brudetaske med små praktiske ting, såsom makeup - f.eks. en læbepomade og pudder.

På dagen:

 • Brudebuket/ knaphulsblomster afhentes hos blomsterhandleren.
 • Notér hvem der kommer med hvilke gaver/ buketter.

Efter brylluppet:

 • Udsend takkekort.
 • Meddel eventuel navneændring.

Jeg håber at listen kan være en hjælp til dig/jer der planlægger bryllup. Den kan eventuelt kopieres ind i et word-dokument og udprintes ❤️

// Tine

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Så bliver det altså heller ikke sundere hehe. Igår fik jeg lyst til noget sødt og gerne noget med chokolade. Men da jeg virkelig prøver at komme min urene hud til livs skulle det være under sunde omstændigheder.

Det resulterede i den her (overraskende) sindsygt lækre, bløde, cremede og sunde brownie. Den er bagt på slum udfra hvad jeg lige havde i skabet men eftersom så mange af jer efterspurgte den, har jeg ridset den op herinde.

Ingredienser:
300 g dadler
3 modne bananer
1 dl mandelmælk/vand
1 dl havregryn
1 dl peanutbutter
4 spsk rå kakaopulver
2 spsk chiafrø
1 spsk olie
1 håndfuld frosne hindbær

Fremgangsmåde:
Dadlerne hakkes i mindre stykker og smides i blenderen sammen med mandelmælken, bananerne og havregrynene. Bagefter hældte jeg det i en skål og kom resten af ingredienserne i, men det kan sagtens mixes i blenderen.
Hæld dejen i en form, og bag ved varmluft 200 C, i ca. 15 min, og lad den stå og køle af.

Den kan sagtens spises efter, men smager helt sikkert bedst dagen efter (sidder med et stykke i skrivende stund 😋).

Eventuel:
Det er en ret basic dej og jeg tænker at jeg vil prøve at lave den igen med chokoladetern, mandler, vanilje, kokos eller kardemomme og kanel. Måske røde kidneybønner for at tilføje dejen noget protein? Man kan eventuel toppe den med fx flormelis, hakket mandler, frysetørret-hindbær eller alverdens andre ting for at gøre den mere insta-venlig.

God lyst!

Ps. Jaaaa jeg toppede lige halvdelen med pålægschokolade... så var jeg helller ikke sundere og der vidste jeg jo heller ikke den var blogger værdig 🙄😂// Tine

Likes

Comments

Lige for tiden er jeg ikke så aktiv på bloggen. Ikke så aktiv som jeg gerne vil være. Det skyldes at jeg er i gang med min eksamen i sundheds- og medicinsk psykologi. Det er super spændene og opgaven har bl.a. taget min mødom inden for kvalitative interviews - super sjovt og nerveprirrende foretagende.

Det får mig også til at undres om den tid og energi jeg ligger i bloggen er god nok. Jeg ved at mange af dem der blogger oftest ligger meget tid af til det, og ønsket om at gøre det er der også, men det må forblive ønske i de perioder hvor studiet og eksaminer fylder lidt mere.

Somme tide tager studiet meget af den tid jeg ellers bruger i den 'digitale verden' fordi jeg i min dagligdag hellere tager af dén tid, end den jeg har med min familie og venner. Det er ikke altid nemt når man vil det hele på den halve tid.

Så pt. underholdes jeg af lange forskningsstudier, lange worddokumenter, lange transskriberinger og kedeligt postevand i kedelige ikeaglas... men det nu heller ikke så tosset, og jeg er heldigvis næsten færdig - og så er der masser af tid til bloggen igen 😜

God weekend!

// Tine

Likes

Comments

New year, new opportunities, same goals.

Jeg er rigtig glad for vores lille hjem og når jeg stopper op, og kigger mig omkring kan jeg se det tager form for hver dag der går. jeg er måske ikke 100% tilfreds med hvordan det ser ud, men på den anden side er det svært at købe fine designermøbler på en SU, så for nu; er det lige præcis som det skal være.

Jeg nyder at indrette og dekorere og jeg har det bedst hvis jeg har et indretningsprojekt ved hånden. Jeg elsker at se tilbage på vores hjem og de forskellige udtryk det har haft, for det minder mig om, at også vi ændrer os og kommer tættere på dér hvor vi gerne vil være.

Lige nu går jeg og drømmer om at male endevæggen af stuen. Vi har en stor gammel radiator der er så grim man skulle tro det var løgn. Derfor er det svært at indrette den ende af stuen, og uanset hvad jeg har stilt på den eller ved siden af, ligner det bare noget der skulle være blevet i 60'erne hvor den blev installeret.

Men nu har jeg besluttet mig at slutte fred med den, eller.. ihvertfald male den…

Jeg drømmer om en lyserød væg der kan give stuen en varm og feminin stemning, og i den forbindelse har jeg tænkt mig at male både vitrineskabet og radiatoren, i samme farveskala for at give det et mere ensartet look. Det er selvfølgelig stadig kun på tegnebordet, men jeg håber at jeg kan få lov til at udleve det i løbet af år 2018

Har i nogen indretnings-ideer i drømmer om i 2018?

Til slut får i lige et billede af ét af stuens mange tidligere ‘udseender’ - og radiatoren.

Ha en skøn solskinsdag!

// Tine

Likes

Comments

… men det skal nu ikke stoppe mig i at lave nogen nye igen i år. 

Ej, det er selvfølgelig vigtigt at stoppe op og reflekterer over hvad det er man vil, ens drømme og mål. Men jeg syntes ikke man behøver et årsskifte for at gøre noget godt for sig selv, selvom det nu engang er oplagt. 

Så!

År 2018 skal være året hvor jeg lærer at elske mig selv. Det har jeg aldrig sagt før så det kan kun gå en vej og det er fremad. Livet er for kort til at hade sig selv, og jeg ved det er en sej vej at nå dertil hvor man virkelig tror på sig sig selv og elsker sig selv, men jeg tager det som det kommer og håber jeg er nået bare lidt derhen af inden året udrinder.

Mere generelt vil jeg huske på at elske andre og tilgå dem som jeg møder på min vej med ydmyghed, kærlighed og respekt. Verden trænger til noget kærlighed og det er efterhånden så sørgeligt at bevæge sig ud i gaderne og se, hvordan alle passer dem selv og undgår andre. Jeg er træt af fjendtlighed og negative henseender. Det bringer intet godt med sig. Jeg ved at det kan lyde som et helligt og umuligt foretagende at sætte sig for, men jeg håber jeg kan finde min medmenneskelighed frem og ligge usikkerhed og frygt på hylden.

Jeg vil praktisere glæde og taknemmelighed, for begynder man at se de gode ting sker det pudsigt nok oftest, at flere medfølger.

Jeg vil også gerne have pæne negle. Måske et lidt mere konkret nytårsfortsæt, bevares, men ikke desto mindre skal det være slut at gå rundt med grimme neglerødder og ødelagte negle. Bum.

Derudover vil jeg være bedre til at holde mentalt fri, og gå nogen lange ture med min Ziga og dem jeg holder af. Der er altid tusind ting man skal. Hvis ikke det er skole eller eksaminer er det huslige pligter, arbejde, praktiske gøremål, eller sociale medier der puster en i nakken. Det kan være svært at balancere med, hvis man samtidig ønsker at nyde naturen, familien, kærligheden, lykken og alt det andet som denne smukke verden har at byde på.

Jeg tror på at år 2018 kan været året hvor jeg lærer ovenstående. Selvom det måske er en smule kliché. Jeg glæder mig til et år i kærlighedens tegn, ikke mindst vores forårs-bryllup, men også et år hvor kærlighed generelt skal fylde mere.

Godt nytår! <3

Billedet tog jeg i starten af december i en af Roskildes parker hvor Ziga og jeg tit går tur.

// Tine

Likes

Comments

Heij blååååkkennn!

Efter at have haft min blog i godt 2 uger, tænkte jeg det kunne være sjovt at dele nogen af mine tanker bag det. Det er lidt mærkeligt det der med at være ananas i egen juice og skulle tage billeder af alt hvad man laver, gør og har for ikke at tale om en selv.
Jeg ved godt der ikke nogen der står og befaler det, og hvis jeg ikke syntes det var mega hyggeligt at ‘pusle’ om alle de små detaljer der ligger bag, så gjorde jeg det selvfølgelig ikke(!!!).

Men jeg tænker tit “folk er da ret ligeglade med mine hverdagsglimt” og “hvem gider overhovedet at se på hvad jeg har fået til frokost” eller “jeg er da ikke tynd nok til at blive fotograferet eller pæn nok til at dele outfitbilleder”. Det kan da også tydeligt ses at min yndlingspose er kig-væk-så-det-mindre-akavet-posen. Kigger jeg bare ét sekund på billedet kan jeg snildt se fyrretyve grunde til hvorfor det ikke er godt nok, og må kæmpe for at finde fem gode grunde til hvorfor det er.

(Bla. at mine nye sko ikke kom med på billedet, men Jack øver sig stadig i at være Instagram-husband, så det må i (læs: jeg) jo leve med).

Jeg syntes det er rigtig svært at finde et pænt billede af mig der kigger ind i kameraet så man kan se mit ansigt, og endnu sværere og grænseoverskridende at kigge på det og tro på at det godt nok til at andre skal se det.

Det kræver rigtig meget når jeg fjoget spørger Jack “vil du ikke tage et billede af mig” og når jeg bagefter skal sidde og konfronteres med hvordan jeg nu engang er skabt, og skal vælge et billede som jeg syntes er godt, er det svært at tro på det er “pænt nok” eller “har noget at gi”.

Når jeg skriver dette indlæg bliver det tydligt for mig, at jeg er usikker og at der stadig er lang vej til at jeg er der hvor jeg helt inderst inde tror på jeg er god nok. Jeg syntes hver dag er en kamp mellem enten at fortælle mig selv jeg burde tabe 7 kg eller ‘jeg er god nok som jeg er’. Jeg øver mig i at acceptere mig selv og fortælle mig selv at jeg er god nok og “nok” præcis som jeg er og at det jeg er, altid vil være fyldestgørende uanset alder, størrelse, udseende, vægt og temperament.

Jeg syntes også jeg er blevet god til det, men der er stadig dage hvor jeg ikke tror på det.

Dog har jeg luret mig selv.... når jeg spiser sundt og varieret og spiser ‘rene’ fødevarer og får rørt mig i det omfang jeg har humør til, så er jeg glad og stolt over mig selv. Jeg behøver ikke motionere eller spise fanatisk. Men gør jeg førstnævnte ved jeg at jeg tager hånd om mig selv og passer på mig selv som jeg ville passe på mine næreste. Og måske er det lige præcis derfor det er nemmere at være glad og stolt. Fordi jeg elsker mig selv og giver min krop og sjæl kærlighed og tilgivenhed. Noget der (for mig) kan være svært når man lever i et samfund der konstant fortæller dig noget andet, fordi du ikke passer ind i bestemte rammer og mål - og sikkert også hvis man gør.

Så her til slut får i et billede af hvad min mor kalder “ det bare dine æblekinder” og “du har bare fødedygtige hofter” - noget af det mest grænseoverskridende at dele.

Jeg syntes det er så kliché at slutte af med sådan et “husk at elsk dig selv” citat, fordi det bare er så svært og fordi det lille overfladiske hint ikke får nogen som helst til at få det bedre med dem selv (måske snarere et pres på ‘hvorfor kan jeg ikke elske mig selv hvis det er så nemt’). Så i stedet får i min version af den:

“Det kræver virkelig meget tid, tålmodighed, ubetinget kærlighed, tilgivelse og energi - rettet mod en selv - for at tro på man er god nok som man er, for at elske hver en lille krog af sig selv, og det er helt okay. Det er som en kur; det kræver tid at kunne se og mærke forandringer og når de kommer, skal de holdes ved lige” <3.

God weekend!

// Tine

Likes

Comments

Jeg har længe overvejet om det var værd at skrive om, men eftersom det fylder ret meget i min hverdag og jeg umuligt kan være den eneste der lider af det, får i nu et lille skriv om det at have akne eller uren hud.

Hvis du ligesom mig og så mange andre lider af akne, uren hud, knopper, kald det hvad du vil, behøver jeg vidst ikke at uddybe hvor tarvelig en hudsygdom det er. Ikke nok med at det gør ondt, så tager det også rigtig meget af ens energi og opmærksomhed - på den dårlige måde. I hvert fald for mit eget vedkommende, også selvom det ikke er så slemt.

Jeg har efterhånden købt mig fattig i diverse hudplejeprodukter, apotekshåndkøb, rense-serier, helsecremer og andre mirakelmidler og lægereskripter, men uden nogen effektiv effekt. Det er rimelig træls og ikke særlig holdbart når man er på SU. Derfor fik jeg i sidste uge en henvisning til en hudlæge.

Eftersom jeg ikke har lyst til at byde min krop at få hårde antibiotika-kure og andre ‘medicinske’ tablet-behandlinger, (da det ødelægger ens tarmflora, er hårdt for kroppen, for slet ikke at tale om mulig antibiotika-resistens), spurgte jeg min hudlæge hvad jeg kunne gøre af mere naturlige tiltag.

Jeg fik at vide at hos størstedelen af hendes klienter, ser hun positive fremskridt hvis man er villig til at omlægge sin livstil. Kort sagt ‘mere jord til bord’. Hun anbefalede også at man holdte sig væk fra sukker og mælkeprodukter. Sukkeret giver lidt sig selv, og angående mælkeprodukterne forklarede hun at de hormoner der er i mælkeprodukter kan forstyrre ens egen hormonbalance og dermed give anledning til udslæt og urenheder.

Derfor har jeg ændret og tilpasset lidt i mine madvaner og erstattet nogen produkter, og jeg tænkte det kunne være en inspiration til andre der også døjer med hudproblemer.

Først og fremmest har jeg smidt alt der indeholder sukker LANGT væk (jeg er typen der ikke kan holde mig fra det hvis det er der). MEN jeg skal også være den første til at indrømme at det nok ikke er heeeeelt slut med sukkeret, når både julen, og tilhørende julefrokoster samt nytårsfesten er lige om hjørnet.

For det andet har jeg erstattet min mælk med rismælk, mandelmælk og havremælk, (man kan få alverdens forskellige slags i helsebutikkerne, men det her er mine favoritter), og smør med økologisk plantemargarine, baseret på kerner og frø.

Jeg havde svært ved at finde et alternativ til skyr som jeg er ret glad for at spise om morgenen, men en erstatning herfor kan bl.a være grød eller smoothie-bowls (et hjørne af madverdenen hvor kun fantasien sætter grænser (sådan helt seriøst)).
Det er sindsygt forfriskende, man får samtlige vitaminer og mineraler, og så er det super nemt og hurtigt at lave!

Nedenfor har jeg hurtigt opridset hvad min smoothiebowl kan indeholde. Hvis du er nysgerrig efter mere inspiration kan jeg varmt anbefale at tjekke hashtagget ‘smoothiebowl’ eller ‘acaibowl’ ud på Instagram eller pinterest.

Den med bær:

- 1 banan

- 1 håndfuld bær (friske eller frosne)

- 1 halv avokado

- 1 håndfuld nødder, kerner, frø, klid, havregryn, husk eller andet der kan ‘fylde’

- 2 spsk acai pulver

- 1-2 dl mælk, rismælk, mandelmel, vand, juice eller andet væske

Fremgangsmåden er simpel; det hele smides bare i blenderen, hældes i en skål og pyntes med topping. Hvis du sidder og tænker det er fjollet med toppingen, vil jeg til dets forsvar sige, at det faktisk gir en varieret smagsoplevelse, når man pynter med forskellige toppings.

Topping kan være alt hvad hjertet begærer; friske bær, frugt, nødder, kerner, frø, bananskiver, peanutbutter, mørk chokolade og meget meget mere!

Opskriften ovenfor er kun til inspiration, og alt efter humør og sult kan man blande alverdens ting og sager i. Jeg skifter bla imellem. tørret kokosflager, hørfrø, chiafrø, sesamfrø, solsikkekerner, mandler, paranødder, hvedeklid, havregryn mm., der giver en mættende fornemmelse.

Jeg håber at indlægget kan være en inspiration til en sundere livstil samt vejen til en pænere hud. Som sagt har jeg ikke selv gjort det længe nok til at kunne sige om det virker, men jeg håber og krydser fingre for at det her kan komme det til livs🤞🏼

Hvis du mangler mere inspiration til toppings og ingredienser kan du finde meget mere på https://www.pinterest.dk/tineliving

// Tine

Likes

Comments