Jeg craver grønnsaker og frukt som det holder for tiden. Mulig kroppen min gir meg et tegn på noe, men jeg fikk nylig beskjed av legen at jeg har nok av alle vitaminer og mineraler den trenger. Dette blandet med at jeg er noe matlei, gjorde at jeg bestemte meg i natt for at jeg skal la meg inspirere mer av de som spiser vegetariansk.

Det vil ikke si at jeg skal "ligge om" eller "ta helt av", men jeg skal gjøre det for å teste og se om dette kan bedre at jeg er matlei og ikke minst tilfredsstilles jo frukt og grønnsaks cravingsene.

Så hele dagen i dag har jeg hvertfall holdt meg unna kjøtt. Ost har jeg spist så noe helt vegetariansk dag er det ikke, men det er en start på noe.

Denne her ble derfor laget til middag i dag. Spagetti uten kjøtt. Skal være ærlig å si at jeg savnet ikke kjøtt når jeg spiste den. Ikke i det hele tatt.

Du trenger:
Ønsket mengde:
-Fullkorns pasta
-sopp
-paprika
-hvitløk
- løk
-salt og pepper
- salat/ brune bønner
-pastasaus, tok det lett og brukte dolmio sin

Slik gjør du :
1. Lag spagetti slik som det står på pakken.
2. Hakk sopp, vask bønnene og stek dem med litt olje. Ha på pastasaus og ta til siden.
3. Fres løk, hvitløk og paprika. Når spagettien  er ferdig, siler du av vannet og hiver den oppi stekepannen sammen med løkblandingen. Bland godt sammen, ha oppi litt ruccula. Topp med sopp, bønner og pastasaus.  Smak til med salt og pepper.

Likes

Comments

Nypresset juice til frokost, det kan jeg ikke klage på.
Det er en så enkel og smakfull måte å få i seg litt ekstra vitaminer og få litt ekstra kos. På toppen av det hele får man bestemme hva man skal ha oppi.
Jeg vil anbefale å spise meste parten av grønnsakene sine ettersom kroppen trenger å jobbe med å bryte dem ned og ikke minst de metter mye mer når de spises. Likevel er det deilig med en forandring eller noe ekstra.

Dette er en grønn juice som jeg lagde for noen dager siden. Skal innrømme at det er ikke hver dag jeg børster støvet av juicemaskinen min, men det skjer. Du skal selvfølgelig få oppskriften slik at du har muligheten til å lage deg et glass eller to.


Du trenger :
1/2 brokkoli
1/2 agurk
1 appelsin
3 små gulrøtter
Litt ingefær
2 blader med grønnkål
Isbiter

Slik gjør du:

Vask grønnsakene og kutt dem i mindre biter. Ha dem i juicemaskin.
!! Dersom som du ikke har en juicemaskin, kan du kjøre alt i en blender til en smoothie. Ønsker du en mer juice konsistens kan du helle smoothien igjennom en sil..
Hell juicen oppi et glass med isbiter og nyt den iskald.

Personlig så må jeg alltid ha en type frukt oppi juicen min, men det er ikke noe i veien med å prøve å lage juicen uten appelsinen. Frukten gjør blandingen søtere på grunn av fruktsukkeret.

Likes

Comments

Mandag morgen og ikke noe annet enn grøt stod å ventet på meg i kjøleskapet. Et fint glass fylt med en proteinrik kjøleskapsgrøt. Jeg skal være ærlig med å si at det er første gang jeg har fått til en god blanding av smaker i en slik grøt.

Lettvint var det også. Det å lage den i går rett før leggetid, stå opp i dag, ta på ønsket topping og nyte den var "sytalaust".

Oppskriften jeg har brukt er :
35g havregryn
15g proteinpulver, jeg brukte vanilje
100g skyr med blåbær smak
vann
1ts sukrin gold
litt Kardemomme og kanel
Ønsket topping

Slik gjør du :
Bland sammen alle ingrediensen, du velger selv om du vil blande inn toppingen nå eller ta det rett før servering dagen etterpå.

Konsistensen skal være litt rennende, men ikke suppe. Havregrynene sveller i løpet av natten.

Likes

Comments

God dag!

Av og til synes jeg det er deilig å innta en måltid som ikke inneholder brød. Ikke det at brød er farlig eller dårlig for oss, men jeg merker at det er lett for at det blir for mye brød hos meg. Likevel så ønsker jeg jo noe som jeg blir mett på og liggen en stund i magen.

Så i går kveld lagde jeg hjemmelaget granola av havregryn, sukrin, kanel og kardemomme. Det er så lett som at du smelter ønsket mengde sukrin gold, har oppi havregryn evt frø, kanel og kardemomme og blander sammen. Oppbevares i en tett boks.
Jeg lagde kun en porsjon så jeg brukte 1stor spiseskje med Sukrin gold og 20 g havregryn.

Da jeg stod opp i dag tidlig blandet jeg sammen mager kesam og dobbel 0% vanilje yoghurt. Jeg tok oppi en stor skje med eple og pære syltetøy uten tilsatt sukker og toppet det hele med granolaen.

Vips så har du et næringsrikt måltid til frokost/lunsj/kvelds. Denne kan fint tas med på jobb, så lenge man har granolaen for seg selv i en boks eller pose.

Det som er fint med mager kesam er at den inneholder mye protein. Om jeg skal anbefale et produkt, så hadde det vært mager kesam. Jeg har anbefalt det til kunder de siste 4-5 årene og hver gang får jeg et rart blikk av dem i det jeg sier det. Det blikket er forandret når de kommer tilbake og har smakt mager kesam med fun light saft og bær oppi. Da er det hektet.

Likes

Comments

For ganske nøyaktig ett år siden veide jeg rundt 90 kg og det var ca 3 mnd siden jeg hadde født William. Jeg hadde vært aktiv hele svangerskapet, jeg kjørte spinningtimer som instruktør, jeg trente styrke og gikk masse tur. Noe som jeg takker meg selv for. Jeg tror ikke svangerskapet og fødselen hadde vært så lett dersom jeg ikke hadde vært aktiv og hatt litt flaks med meg.

Uansett, jeg var fast bestemt på å ikke la kroppen min forfalle selv om jeg hadde født. Jeg skulle ikke bruke unnskyldningen " det er graviditets kiloene som sitter igjen". De første månedene i 2016 brukte jeg på å stresse, følge planer og feile. Starte på nytt, feile, starte på nytt og feil. Om igjen og om igjen. Det ga resultater, men til slutt ble jeg meget sliten, og ville lære meg å like kroppen min slik som den er. Jeg leste flere bøker på hvordan jeg kunne gjøre dette. Det betydde jo ikke at jeg skulle slutte å trene, slutte å ha mål og spise sunt, men at jeg skulle like meg selv på veien.

Jeg klarte etter hvert å bygge om selvfølelsen og begynte å se at jeg faktisk ikke var slik som jeg trodde. Jeg var ikke ekkel og døds feit. Jeg var kanskje hakket rett over sexy lubben. Likevel fikk dette fart på saken. Jeg begynte å like meg selv, det ble lettere å spise sunt, jeg trente det jeg ville og koste meg uten å drukne i dårlig samvittighet på veien.

Det har ikke bare vært en dans på roser hele veien, jeg har hatt "tilbakefall" mange ganger, men jeg vet hvordan jeg skal jobbe med hjernen min for å omstille den igjen. Det å få meg selv til å tenke positivt om noe som jeg aldri har tenkt positivt på har ikke bare vært lett, men det går. Jeg vil tørre å påstå at jeg er oftere positiv om meg selv, enn negativ nå enn for ett år siden.

Poenget mitt er at dersom du er en av dem som vil gjøre forandring i 2017, så heier jeg på deg, men lov deg selv at du lærer å like deg selv på veien. Du liker ikke deg selv noe bedre om feks - 10kg om du ikke begynner å jobbe med hodet også. Selvfølelsen din må bygges på helt fra starten og det er det du som må gjøre. Den kommer ikke i en pakke sammen med drømmekroppen eller når du har nådd målet ditt. Dessuten om du tenker positivt om deg selv på veien, så blir det så mye lettere.

Slenger med et bilde av meg selv om fysiske forandringene jeg klarte på ett år. Riktig nok løfter jeg armen på ene bildet, så lover dere et bedre bilde ved senere anledning. Den største forandringen jeg har gjort den befinner seg nok i hodet. Klisje, men sant!


Jeg må også dele denne lunsjen med dere . Salat er noe jeg spiser sjeldent. Hvorfor aner jeg ikke. Det er egentlig ganske dumt at jeg ikke spiser mer salat, ettersom den kan inneholde så mye gode næringsstoffer. Denne salaten her har jeg saltat, paprika, tomat, agurk, avocado, mandler, gulrot og pulled pork i. Den trengte ingen dressing eller olje på siden det var så mye smak i den fra før av.

Det er overhodet ikke noe grunn å tenke at salat er noe typisk slanke mat, en salat som består av protein, fett og langsomme karbohydrater er ikke slankemat, men riktig drivstoff for kroppen din. Vi fyller jo ikke diesel på en bensin bil så hvorfor gi kroppen feilt drivstoff?

Likes

Comments

Siden det er januar har jeg fått meg nytt treningsprogram. På slutten  av hvert program har jeg en del som får pulsen skikkelig opp.

I dag hadde jeg noe som kalles "Cosgrove's Evil 8 complex". Dette er en rekke øvelser som man kjører i sikler. Første sirkel gjør man alle øvelsene med 6 reps uten pause imellom øvelsene. Andre runde alle øvelsene med 5 reps uten pause. Så videre med 4,3,2 og 1 rep. Mellom rundene kjører man 90 sek pause.

Lover deg at denne pusher ut alt av ekstra energi du har eller ikke har igjen etter trening.

Øvelsene er:
-Markløft
-Rumensk markløft
- Foroverbøyd roing
- Power clean
- Frontbøy
- Push press
- Knebøy
- Goodmorning

Her er det ikke noe mye vekt man trenger for å kjenne det i muskulaturen. Som sagt gjør jeg denne etter jeg har kjørt vanlig styrke, så jeg kjører denne med relativt lave vekter i forhold til det som jeg hadde kjørt feks 6 reps på ellers.

!! Dersom man er i stuss på øvelsene og teknikkene finnes det filmer på YouTube. Når det kommer til teknikk vil jeg anbefale å bli vist av en pt eller en som virkelig kan teknikk !!

Likes

Comments

Da er vi kommet til den tiden av året hvor man sitter seg nye mål, vaner og hverdagslige utfordringer. Det er som at når vi går inn i ett nytt år, så får vi blanke ark og det som ble gjort "galt" året før teller ikke lenger. Det er nok mye en psykisk dette, men jeg tror det er bra for oss.

Det å sitte oss nye mål og utfordringer er viktig. Det mener hvert fall jeg. Vi må ha noe å strekke oss etter, noe å jobbe mot. Det som ikke er fult så bra er at vi har lett for å bli litt veldig giret de første månedene. Ofte ender dette opp med at vi går på en smell, fordi det er alt for mange og høye mål vi setter oss.

Jeg har derfor lyst til å skrive om de beste tipsene jeg har for å sitte seg nye mål og utfordringer, som du i år skal klare!

1. Ikke ha for mange mål i år.
Dersom du er som meg, så vil du helst ha gjort mest mulig på kortest tid. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene om den tanken. Jeg blir så giret. Hvis du har 5+ mål i år, prøv å få dem ned til maks 5 mål. 5 mål er mye, selv om du har ett helt år på deg. Målene vi setter oss skal være utfordrende, men også realistiske. Litt vann over hodet tenker jeg at går fint ann å ta seg.

2. Start med ett og ett mål.
Vi har brukt lang tid på å lage de vanene vi har i dag. Dersom du har gjort det samme i 5 år, altså 1825 dager, så snur du ikke dette på 2 uker. Du må jobbe med vanene og målet så og si hver dag. Det sies at det tar ca 21 dager å forandre en vane. Det vil ikke si at du kan slutte å tenke over målet eller utfordringen din, men da begynner det å gå litt lettere for deg, fordi hjernen din spiller mer på lag da.

Hvis du tar ett og ett mål og jobber med det i en måned, er det større sannsynlighet for at du klarer å nå det. Ta derfor det første målet, jobb med det i en måned, og sitt et kryss i kalenderen for hver dag/uke du har klart målet ditt. Etter en måned legger du til et nytt mål. Ikke glem å ta med deg det forrige målet videre.
Dersom du ikke klarer å fullføre målet ditt en dag/uke/måned , da startet du på nye 30/31 dager med det målet du ikke klarte.

3. Konsentrer deg om deg selv.
Dette synes jeg er viktig! Drit i alle andre. Ikke sett mål ut i fra hva andre vil at du skal gjøre eller forventer av deg. Sett deg mål ut ifra hva DU selv vil! Når du jobber mot målet ditt skal du heller ikke bry deg om hva andre tenker, tror og mener om deg. Konsentrer deg om deg selv og kun deg. Hva andre gjør, tenker og mener spiller ingen rolle, det er jo ditt mål. Husk på at vi er forskjellige alle sammen.

4. Det er ok å feile.
Det som du feiler eller ikke har en god dag, så gjør det ikke noe. Du kan alltid hente deg inn igjen neste dag, neste måltid eller neste økt. Vi er ikke feilfri og må lære oss at vi skal ha dårlige dager, vi skal feile inni mellom og vi er ikke noe dårligere av den grunn. Trekk pusten og fortell deg selv at det er greit. Går du på samme "smellen" flere ganger, så kan det være lurt å finne ut hva er grunnen til dette og om du kan takle det på en annen måte.

5. Ha det gøy.
Det viktigste av alt er ha det gøy. Gjør det til noe som du liker og ikke noe du føler du må. Tenk positivt. Dans. Le. Lek. Da lover jeg det blir lettere i 2017 å nå målene sine og kose seg med utfordringene.


SPILL PÅ DITT LAG I ÅR !

Bilde lånt fra shapeup

Likes

Comments

Søtsuget er der enda i dag. Ikke så gale i dag, som i går. Likevel ille nok.
Det er en evig debatt i hodet mitt om jeg skal eller ikke gi etter. Logikken sier at jeg bør bare holde meg unna også blir det bedre, men hjernen sier " kom igjen , en dag til også starter du igjen".

For å dempe noe av suget i dag fant jeg frem en oppskrift på sjokoladekrem av avocado og banan. Det ligger utallige oppskrifter på nettet, så er bare å finne den som du liker best.

Min sjokoladekrem står enda å kjøleskapet og godgjør seg, men jeg har smug smakt på den. Den smaker godt, men er redd for at jeg har laget litt for mye. Redd for at den kan bli kvalmende, men det får jeg merke etterpå.

Oppskriften jeg har brukt er :
- 90 g moden avocado
- 50g banan
- 3-4 ss sukrin gold
10-15g kakao uten sukker

Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene til en jevn klump fri masse. Smak til med sukrin gold og juster kakao mengden etter hvordan du ønsker det.

! Det går også ann å putte sjokolade proteinpulver oppi, men det er ikke nødvendig for å få en god sjokoladekrem.

Likes

Comments

God kveld!

I dag er første dagen min uten noe form for sukker og det har vært knall hardt. Hodepine og et sukkersug som er irriterende stort. Sukkersuget kom i 16 tiden i dag og har hengt over meg siden Jeg har bestemt meg for at i dag skal jeg IKKE gi meg over. Nå skal jeg gi kroppen min skikkelig mat fremover.

Tidlig i dag var jeg på trening. Tidlig og tidlig. Klokken var 11:30 når jeg kom meg dit. Sannheten er at denne frøken her har gått opp 5 kilo siden jeg dro til Bergen i slutten av november. Kiloene merkes godt både fysisk og psykisk. Aldri før har jeg følt meg så ukomfortabel på treningssenteret. Jeg følte meg ekkel og flau. Det er jo jobben min og hva som andre kunne se disse 5 kiloene ?

Syke tanker, fordi jeg har ingen grunn til å være flau og jeg har ikke mistet noe kunnskap selv om jeg veier litt mer. Det er noe med dette januar rushet som jeg gruer meg til. Jeg trener jo jevnt over hele året og har gjort det de siste 8 årene, men jeg er likevel redd for at de som ikke vet hvem jeg er, skal tro at jeg er en av de som bare trener i januar. En som trener fordi jeg har funnet ut at jeg burde gjør det. En med et for urealistisk nyttårsforsett.
Det er vanskelig å sitte ord på det jeg følte, uten at det ser feil ut, men i dag kunne jeg ønske jeg kunne trene nede i et lite hull. Til selvfølelsen kommer opp igjen. Kanskje januar rushet og tanken på et nyttår gjør jeg stresset ? En type
prestasjonsangst ?

Gleder meg mye til å ta i mot nye mennesker på jobben som har lyst til å gjøre dette året til deres år. Finne en livsstil som gjør at de har lyst til å være på trening hele året og finne gleden i det. Det er så mange positive effekter ved trening! Så disse tankene jeg hadde i dag må jeg kvitte meg med, men det forteller noe om at jeg er like mye menneske som kundene mine.

Hvis du føler på dørstokkmila selv, så kan jeg fortelle deg det at du må rett og slett bestemmer deg for at " Faen heller, skal hva DU tror folk tenker om deg, stoppe deg fra å nå målene dine?".
Det var det som dro meg på trening og fikk meg til å fullføre i dag. Etter treningen var fikk jeg den gode følelsen, endorfiner, og de har man med seg resten av dagen, noe som gjør det mye lettere å møte opp på trening igjen i morgen.

IKKE LA TANKENE DINE ELLER ANDRE STOPPE DEG FOR Å NÅ MÅLET DITT !

Likes

Comments

Der har vært litt stille fra meg i det siste. Jeg har ønsket å ha mest mulig tid med familien og ha det kjekt med dem. Det har jeg og er ladet opp til et nytt år .

I det siste har jeg begynt å hente meg inn igjen, mot mindre snop og mer sunne matvarer. Jeg nærmer meg, men helt ærlig så faller det inn litt sjokolade her og der enda.  I dag har vi endelig spist opp alt vi har hatt i hus, så i morgen satser jeg på en sunn dag.

Har uansett vært veldig deilig å koble av og kost seg i julen. Med god samvittighet !

I dag startet dagen med en lang og god frokost. Jeg lagde meg speltlompe med laks og hvitløk. Det er noe som det må bli mer av i 2017. Det er like lett og enkelt å lage som en skive med ost, men så mye mer smak i.

Du trenger:
-Speltlompe
-Røke laks
- Philladelphia hvitløk og urter
-Ønsket salat

Slik gjør du:
1. Smør et lag med philladelphia på speltlompen/ene.
2. Ha på salat, agurk og paprika  (evt annet om det er ønskelig).
3.Ha på laksen og rull sammen.

Så er det bare å kose seg.  Er som å spise snacks og ikke frokost/lunsj.

Likes

Comments