Header

I dag har dagen gått kjempe fort. Det er også en veldig god dag i dag. Ikke noe spesielt som har skjedd, men det er likevel en god dag.

Jeg henger godt etter på det skolearbeidet jeg hadde planlagt å gjøre i dag. Får vel heller sitte litt våken etter jobb og mot midnatt. Vi har også hatt besøk fra jobben, det var utrolig kjekt.

Så var det den gode middagen !

Biff med soppsaus på 1 2 3 !
Du trenger ca 150g biff per pers
poteter
Sjampinjong
Toro  soppsaus(melk til sausen)
brokkoli

Slik gjør du:
1.Skur på ovnen  på 180 grader.
2. Kutt potetene i tynneskiver , ha salt på og evt olje. Ha dem i en ildfast form og sitt i ovnen.
3. Krydre biffen med salt og pepper. Brun den raskt på stekepannen og ha den inni ovnen i ildfastform.
4. Kutt Sjampinjong og stek i kraften fra biffen.
5. Lag sausen som på pakken.
6. Kutt og kok raskt opp brokkoli

Server!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Det er helt greit at vi mennesker skal være positive og at man lager sin egen dag og alt det der. Inni mellom får jeg bare litt nok. Slik som denne uken. Denne uken startet med at jeg hadde gått opp 5 cm rundt magen. Thats nice. Hvert fall når du vet at det er fordi det har mulig vært litt for mye kos og bursdagsbesøk i det siste. Begrensinger.... Jupp burde lære meg det.

Var litt greit å vite at jeg hadde gått opp også, fordi jeg har begynt i det siste å merke det. Merke at jeg føler meg skikkelig feit og det begynner å henge litt ekstra rundt buksen. Så dagen i går var litt dritt på grunn av det. Jeg fikk ikke humøret opp før jeg hadde pt kunder. De er like sprudlende og glade på hver time . Da kan ikke jeg annet enn å bli glad jeg også. Så dagen avsluttet ganske bra!

Dagen i dag har ikke vært så gale. Jeg sliter noe sinnsykt med abstinenser etter snop. Med en gang kroppen min har spist sukker over en lengre periode eller mye på en gang, så sliter jeg i minst en uken etterpå. Jeg vet at jeg bare må komme meg igjennom det. Selv om det finnes øyeblikk hvor den dumme delen av hjernen over beviser den delen som skal være smart. Selv om den smarte delen vet alle triksene!

Vi manglet melk i huset i dag, så etter jeg hadde studert litt og Vegard hadde fått roet seg ned litt etter skolen, så tok vi oss en tur ut. William på sykkelen, som han for såvidt ikke forstår og to overlykkelige foreldre bak. Merkelig hvor lykkelig man blir av små ting når man får barn. Anyways været er nydelig ute her i Ålesund i dag. Ta en titt selv!


Likes

Comments

Etter å ha hatt noen uker litt bak på med studiene har jeg endelig kommet meg litt frempå.
Jeg viste at det kom til å bli tungt å studere, jobbe, være hjemmeværende mamma og trene, men nå i det siste har det vært skikkelig tungt. Jeg har gått glipp av mange helger hvor jeg skal lese, på grunn  av bursdagsselskap. 3 på rappen. Det sier seg selv at det er vanskelig å studere på hverdagen, men nå har jeg fått unna mye.

Det som er mest stress med å lese i helgene er at jeg ønsker å tilbringe tid med Vegard og William sammen. Det blir ikke mye familietid for oss. Heldigvis er begge klar over at det kun gjelder dette skoleåret. Neste år blir nok bedre.

Jeg er uansett klar for ny uke og nye utfordringer!  Dere også ?

Likes

Comments

God morgen!

I dag har jeg lyst til å dele noe som jeg har vært avhengig av i 2 år nå. Det er ganske rart for jeg hadde aldri trodd jeg kom til å bli det, men jeg er nok det. Nemlig FITBIT!

Jupp, jeg har blitt avhengig av å gå minst 10 000 skritt om dagen og er totalt avhengig av selve klokken. Den gir meg en go del informasjon. Samtidig så kjører jeg ofte konkurranser med mamma, pappa, Vegard og svigers, hvor det er om å gjøre å gå flest steg i en periode. Det er ganske høyt nivå på de menneskene vil jeg si, man må gå seg i hel hver dag for å klare å ligge på en god plassering. Jeg har også ALLTID lyst å vinne, om jeg gjør det er en annen sak.

Til bursdagen min fikk jeg en ny fitbit av Vegard, fitbit blaze. Jeg har tidligere hatt den billigste (en tynn som kun viser skritt via prikker) og fitbit surge. Jeg har merket stor forskjell fra den første til den andre. Surge var mye mer nøyaktig enn den første. Den første kunne man få skritt av å vinke til andre mennesker. Overgangen fra surge til blaze har ikke vært noe voldsomt stor. Forskjellene er nok at det ikke er innebygget GPS på blaze, blaze har fargeskjerm og registrerer selv hvilken aktivitet du gjør. Så skal blaze ha my skryt over at den har gode reimer og ebay gir deg mulighet til å kjøpe nye og billige reimer. Surge har bare en reim som man ikke kan bytte og den var de følge butikken jeg kjøpe den i, plaget med at den ble ødelagt. Det skjedde med min også.

I går kom det to nye reimer i posten til meg! Endelig! Har ventet på de i 3 uker og nå er de her. Nå ser klokken min fin ut på håndleddet når jeg ikke trener. Jeg kommer nok til å bruke standard reimen når jeg trener, men de nye er klare vinnere når det kommer til annet bruk.

Likes

Comments

Er det noe som er usunt så er det å ikke variere maten sin. Det vil jeg i hvert fall tørre å påstå.
Det å kun spise enkelte matvarer og ha nei mat for et vanlig menneske ødelegger for oss. Det tar vekk matgleden vår. I denne verden som vi lever i er mye av det vi gjør som oftest knyttet opp med mat, det trenger ikke å være det, men det er som oftest det. Det å kunne spise og kose seg med et måltid sammen med kjente og nære er viktig for oss.

Jeg sier ikke man skal spise snop og kake hver gang man er med noen, men man kan bruke gode og varierte matvarer til å kose seg. Dersom man spiser ute så kan man heller unne seg noe ekstra, eller velge et noe sunnere alternativ.

Det er også viktig at man varierer med maten. Det er så mye godt man kan lage selv om man ønsker å spise sunt. På det store internett kan man finne hvilken som helst oppskrift på gode måltider. Det trenger heller ikke å være avansert. Hvis man er en av dem som tenker at hvis man skal spise sunt så smaker ikke maten like godt, så er det bare TULL! Du trenger heller ikke å kutte ut pasta, ,potet, ris og brød heller!

Har skrevet det før og skriver det igjen : DET HELE HANDLER OM MENGDER.
Jeg vil anbefale at det heller er mer protein : rent kjøtt/fisk/fugl enn ris, potet, brød og pasta på tallerken, men karbohydrater har likevel en plass i kostholdet vårt.

Om du spiser lite variert mat kan du risikere å på langsikt få mangler på vitaminer og mineraler. Ved mangel på vitaminer og mineraler klarer ikke kroppen å jobbe optimalt.
Hvem ønsker det?

Frokost: 2 Wasa husmann knekkebrød = grove og fiberrike, Egg og skinkeost = proteiner og fett, Grønnsaker (skulle gjerne hatt mer grønnsaker men tomt i kjøleskapet) = vitaminer og mineraler. Siden jeg reagerer på kaffe, ble det NOCCA koffein drikk.

Lunsj: Funlight gele med blåbær toppet med vanilje og sjokolade propud samt noen nøtter. Et ord for denne lunsjen D.I.G.G. Hadde også et eple til dette måltidet som betyr propud= proteiner, gele = bare smak , Nøtter = fett, blåbær = vitaminer og mineraler og eple = karbohydater

Middag: Speltlompe pizza. Kjøtt = proteiner, ost = fett, speltlomper =karbohydrater og grønnsaker = vitaminer og mineraler.

Bildene over er fra mine 3 måltider så langt i dag, minus det hele eple jeg spiste. Ligg merke til at hvert eneste måltid består av en protein-, karbohydrat- og fettkilde samt grønnsaker/frukt/bær. Det er et godt sammensatt måltid. Dersom dere googler "tallerkenmodellen" så vil jeg absolutt si at dere har en godt utgangspunkt om dere følger den

​​Dersom man synes at frokost og lunsj er vanskelig å variere med tanke på jobb og tid, kan man være flink å variere middag og kvelds. Det er ikke så mye som skal til. Det at vi føler at vi spiser god mat og i tillegg gir kroppen det den trenger, det hjelper veldig på selvfølelsen våres. Jeg synes nå det.

Håper dere er flinke å variere maten deres og nyter den, UANSETT målet ditt er dette viktig!

Ha en nydelig dag videre :DLikes

Comments

Nå sitter jeg med beina godt plantet i sofaen og er virkelig tom for energi!

Har trent som bare juling i dag.  Først var det styrketrening i dag tidlig også avsluttet jeg dagen med to gruppetimer, step og aerobic.
Kjente at jeg ikke var vant til å koordinere og hoppe. Herregud så jeg så ut. De gikk til venstre, jeg til høyre. Gøy var det uansett.

Skulle ønske at jeg hadde mer tid til gruppetimer, men med kvelds jobben så er det vanskelig. Må nesten bare være fornøyd med at jeg får styrketreningen om morningen.

Har ikke lagt på lat siden på formiddagen i dag heller. Jeg og William har vært en tur på kjøpesenteret, bare for å se egentlig. Så skal jeg ikke si at jeg ikke gjorde det for at jeg skulle få litt skritt. Var den hverdag aktiviteten 😅.

Vi har også vært en liten tur ute på sykkelen. Der gjorde vi ikke før Vegard kom hjem. Det er små øyeblikk som når hele familien er sammen, jeg sitter virkelig pris på. Nå er det litt søvn også er det ny dag. Trolig i 5-6 tiden.

Håper dere har hatt en nydelig dag !

Likes

Comments

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: min hverdags aktivitet er meget dårlig. Det er sann at den plager meg. Jeg plages når jeg sitter for mye rompen og  tenker  "hva søren  skal jeg finne på da?"

Dagene starter som oftest i huset her kl 5 eller 8. I dag var det klokken 8 og da er William super klar for en ny dag. Jeg er ikke så klar. Tenkte at jeg skulle lese litt i dag, men William lekte. Det gikk ikke. Han skulle leke med meg. jeg kan ikke si nei til det føler jeg. Han må komme først !

Dermed endte vi på tur litt før 12. Det er utrolig deilig å bare surre ute. Ikke ha noe annet mål enn å få luft og steg. Ikke svette og ikke trene , bare gå og observere. Det er digg !

Jeg skulle bare ønske at jeg viste om flere veier å gå eller kjente noen i denne byen som jeg kunne surret med. Ikke det at dette er noe deprimerende innlegg, men må åpne meg litt inni mellom.

Jeg synes uansett slike turer er gode å gå, men en ekstra motivasjon til å gå ut og få opp hverdags aktiviteten hadde vært fint😊

Uansett positivt det jeg gjør. Jeg trener jo 4 ganger uken fast og  jeg går turer så jeg er ikke inaktiv hvertfall 😂

Håper dere har hatt en fin dag i dag og kom gjerne med tips til å få økt hverdags aktivitet  !

Likes

Comments

Om du er en slik person som meg, som sliter med søtsug mange dager etter sukker inntak, så har jeg mulig en løsning.

Jeg har hatt en helg med null begrensinger for sukkerinntak. Jeg spiste så mye sjokolade og kake på fredag at jeg nesten spydde. Det skal normalt mye til for at jeg blir kvalm av mat, men denne gangen ble jeg. Det trengtes for  i ettertid var jeg redd for å spise så mye igjen.

Kjente litt nå jeg var ute på tur i dag at jeg ville ha noe godt. Trolig fordi det var 3-4t siden forrige måltid, så jeg var sulten. Da var denne en reddende engel !

Jeg var veldig glad for at jeg lagde funlight gele i går kveld. Da trengte jeg kun å tilsette propud vanilje på toppen og jeg hadde noe som smakte god, lavt på kcal og høyt på protein ✌

Så lett og enkelt! Anbefales!

Likes

Comments

God dag !

Det er nå mange som er kommet igang etter sommerferien med treningen. Kanskje du er fersk når det kommer til trening og har nå lyst på en forandring. Det er også dem driver med sesong trening (type rett etter sommerferie og etter nyttår).

Det som skjer dersom du kun trener litt i ny og ned, og har lange pauser i mellom er at du blir på samme sted hele tiden. Altså du kan ikke forvente resultater, og mange blir mer inaktive etter en treningsperiode og dermed i en "dårligere" form.

Derfor har jeg lyst til å komme med tips i dag på noen av mine anbefalinger for å få trening som en vane.

1. Finn ut hva målet ditt er.
Da blir det lettere å finne ut om det er mest fokus på kondisjon eller styrketrening du trenger. Dersom målet ditt er å løpe maraton vil jeg uansett anbefale noe styrketrening. Styrketrening hjelper løpe stegene dine, holdningen og teknikk.

2. Hvor mange ganger i uken.
Finn et REALISTISK nummer for hvor mange økter i uken kan få til. Jeg har en regel på at 1 økt i uken =vedlikehold og 2-5 økter med kvalitet = progresjon . Ikke begynn med 5 dager i uken, start heller med 2-3 økter i begynnelsen.
Prioriter treningen din og tren gjerne om morningen så kan du gjøre det du vil/må på kvelden.

3. Hold ut.
Du må gi trening en sjans. For å få trening inn i vanene så må man kanskje ofte en annen vane. Dersom du feks velger å bytte ut middags hvilen med trening, så må du jobbe hardt i mot vanen om å legge seg ned. Det tar ca 21+ for å forandre en vane.

4. Opplev mestring.
Dersom målet ditt er å trene 2 ganger i uken og du klarer det , VÆR STOLT! Skryt til deg selv!  Sitt små og oppnåelige mål.

5. Ikke vær så streng  med deg selv. 
Veldig mange skal gjøre ALT på en gang. Da blir det for mye som går i mot våres gamle vaner og mange holder ut i kort tid før man er tilbake til der man var. Ting tar tid , men opplever du mestring og roser deg selv underveis så blir det lettere.

Likes

Comments

Oktober er allerede godt i gang!
Det er nok mange som har satt seg mål for denne måneden. Det har jeg også! Jeg har tenkt å dele målene mine med dere i dag. Det er så mye lettere å finne motivasjon til å følge den veien som må til for å nå målet, når man har lovt eller sagt det til noen andre. Det er merkelig det hvor avhengig vi mennesker er av forpliktelse.

Denne måneden har noen andre mål enn det jeg pleier, så jeg fyrer løs.
1. Utvide mat-horisonten min, mulig prøve en del rawfood.
2. Ha et måltid i uken uten kjøtt/fisk/fugl.
3. Være enda mer strukturert når det kommer til studiene
4. Ikke spise snop, men finne andre alternativer som er noe bedre, Kanskje bake mer?
5. 3-4 Treninger i uken og mer hverdags aktivitet, en tur om dagen er vel bra for sjelen.


Jeg er ganske sikker på at jeg skal klare flere av disse målene, nei herregud, jeg skal så klart klare ALLE sammen! De ser ikke så harde ut der ser jeg , men jeg vet jeg kommer til å få utfordringer. Likevel skal det gå og jeg skal virkelig jobbe for å få det til!

Har du satt det noen mål for oktober?


Likes

Comments