Header

En ting er sikkert i det siste har ikke ting blitt slik som jeg har planlagt og ønsket. Etter første eksamen tenkte jeg og skrev her at nå har jeg tid ! Vel, det var feil. Forrige uke satt jeg våken dag og natt for å bli ferdig.

Etter innleveringen på fredag, tok jeg fri helg og Vegard kom på besøk. Det var absolutt en av de beste helgene vi har hatt sammen. Så koselig.

Mandags morgen våknet jeg med et skikkelig influensa hode. Altså et hode som føltes helt tett. William hadde vært forkjølet i helgen, så kom ikke som noe sjokk. Eller jo, litt. Trodde jeg slapp unna...

Siden mandag har jeg derfor vært kjempe slapp og ute av drift. Noe jeg ikke har tid til nå. Har ny eksamen  på fredag, så blir et skipper tak på øving i dag og i morgen.

I går fikk jeg gått to rolige turer og det er  bedre enn ingenting. Håpet var at formen var bedre i dag, men desverre er den ikke det. Hadde et håp om at jeg fikk trene i dag. Kosten har vært 80-90%god, noe som jeg er veldig stolt over

Satser på trening med en gang kroppen fungerer.  Savner trening så mye. Håper dere har en god desember så langt 😊

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

For en travel uke jeg har hatt og den som kommer i møte blir ikke noe bedre. Eksamen opp til ørene og jeg som alltid ligger dårlig ann rett før innlevering.. Første eksamen hadde jeg på fredag. Trolig nok så følte jeg at det gikk ganske greit, men gud hvor hardt det er å skrive for hånd. Skrev i ett sett i 4 timer og jeg lover deg, jeg måtte knekke fingrene opp igjen etter på! Måtte til og med ut på do en gang for å varme dem under eksamen, bare for at jeg skulle klare å strekke dem ut. Så all skryt til de som skriver flere timer for hånd. Jeg er en av dem som er for bortskjemt med å skrive på mobil og pc, selv om jeg liker å skrive for hånd.

Jeg befinner meg hjemme hos mamma for tiden, og det kommer jeg til å være hele veien mot jul. Jeg har med meg William og jeg kjenner at det er kjempe tungt å lese til eksamen, selvom jeg har familie her som hjelper til. Det blir ikke mye tid når William er våken til å fokusere 100% på eksamen. Akkurat nå sitter jeg utenfor rommet til William og venter på at han skal sovne, slik at jeg kan begynne å skrive på den eksamen som skal inn på fredag.


Uken som har vært har likevel være innholdsrik. Vi har hatt 2 stk som prøve å komme seg inn i huset til mamma. 3 politibiler som kom utenfor i går og løp rundt.. Jeg har trent 2-3 ganger. Gått noen turer. Rett og slett prøvd å få inn trening der det var rå. Satser på at den uken som kommer nå blir mye bedre og jeg har litt mer kontroll på hva jeg skal trene. Det skal nevnes at motivasjonen og treningsgleden er der for fult. Jeg synes det er gøy å ta meg en jogg/løpe tur, mens jeg gruer meg til styrken. Før var det motsatt.

Maten har for såvidt vært grei. Jeg har spist noen kakemenn, smågodt i går og kjeks i dag. Neste uke tenker jeg at jeg kan prøve å spise litt mindre av søtsaker og mer av god mat som kroppen min trenger. Uten at jeg skal følge noe plan, telle eller få dårlig samvittighet.

Som du ser under har jeg også spist sunn og næringsrik mat. Mye oppkuttet frukt, grønnsaker, wok og litt hjemmelaget pizza som søsteren min lagde.

Jeg er klar for denne uken, bli ferdig med denne eksamen og være nærmere juleferie. Gleder meg også utrolig mye til å se Vegard igjen ut i desember!

Likes

Comments

God kveld !
Ble ikke morgen trening på meg etter som det kommer et skikkelig drag med kvalme over meg rett før vi skulle gå.

Jeg fikk heldigvis tid før arbeidsdagen startet å trene litt. Jeg har skiftet totalt retning når det kommer til treningen. Jeg er skikkelig lei styrketrening og har dermed prøvd å hive meg på en løpebølge.æ

Så den som løp i 1t i dag var ingen andre enn MEG! Jeg kan ikke tro at jeg gjorde det .Nå er jeg i gang og er super giret.

Økten jeg kjørte i dag var :
10 oppvarming
1km jogging
Intervaller 20sek på 10 sek pause
5 runder 2%stigning
5 runder 10% stigning
5runder 2% stigning
4 runder 11% stigning
5 runder 2% stigning
4 runder 12% stigning
Rolig jogg resten

Fikk som dere ser jobbet mye med pulsen og var oppe flere ganger på 90% av makspuls.

Fremover har jeg litt lyst til å dele mer om løping og komme med litt tips. Jeg må jo friske opp og lære meg mer om løping også.

Hva synes dere om det ?

Likes

Comments

God kveld dere!
Beklager for lite bloggingen i helgen, jeg har sittet druknet i studier og prøvd å gjøre meg klar for eksamen på fredag. Er en del å lese, men jeg skal klare det. Har 3 oppgave igjen og litt fin pussing så har jeg bare øving igjen.

Akkurat nå føles det ut som om at det ikke var noe smart å studere, jobbe og være hjemmeværende mamma. Jeg ser at jeg har hatt litt lite studie tid, samtidig som jeg føler at jeg ikke har hatt det. Litt vann over hodet har vi vel alle når vi skal ha eksamen?

Ca 8 timer i dag har jeg sittet med oppgaver. Øynene er så sliten at man skulle tro jeg hadde 5 barn på 2-3 år og 3 hunder. Jeg ære til de som har det, eller 3-4 barn.

Jeg gleder meg uansett kjempe mye til denne uken som kommer ! Jeg har endelig funnet ut hva jeg vil med treningen og jeg er super giret. Dette skal jeg selfølgelig skrive masse om i morgen tidlig etter trening. Jeg har hvert fall all troen på dette og jeg kommer til å ligge langt utenfor komfortsonen min i begynnelsen.

Håper dere har fått brukt søndagen deres godt og er klar for ny uke i morgen!

Likes

Comments

Da er dagens trening unnagjort og deilig er det. Med et skikkelig energi kick fra gårsdagens snop,var det rikelig med motivasjon og energi å hente. Deilig å ta seg ut og ikke bare trene styrketrening.  Jupp,det er ikke ofte jeg sier !

I dag var det tabata som fristet mest. Vanligvis ville jeg nok valgt spinning framfor alle gruppetimer, men i dag ville jeg svette og hive etter pusten.

For dere som ikke vet hva tabata er så er det forskjellige øvelser hvor man jobber i 20 sekunder og har pause i 10. Hvor mange ganger man gjør øvelsen varierer, men jeg vil si at stortsett ligger man mellom 3-4 runder. Det kommer jeg også ann på hvor mange øvelser og tid man har.

Jeg er hvertfall storfornøyd med innsatsen min i dag og skal passe på at jeg ikke går de 800 kcal i minus.Vi skal ha pizza til middag nå og jeg skal spise. Så er det studier igjen 

Kos dere videre denne fredags kvelden♡

Likes

Comments

Da har det gått 5 dager hvor jeg har vært flink med å ikke følge noe plan, men spist sunt og varierende.

Det funker veldig bra. Jeg har dobbeltsjekket inni mellom at jeg ikke overspiser noe voldsomt med kalorier. Har lagt mellom 1500-2500 kcal om dagen og har latt sultfølelsen og måltidsrytmen styre opplegget. Dette funker bra og jeg håper jeg kan ligge fra meg dobbelsjekkingen med telling av kcal til slutt.

Her er et av dagens måltider, men jeg har vært på butikken i dag og kjøpt meg snop. Jeg  har ikke enda bestemt meg helt hva jeg synes om det. På en måte prøver jeg å fortelle hodet at en gang i ny og ne er lov og da kan jeg ikke spise snop hele helgen (det hadde jeg ikke kunne uansett). På en annen måte vil hjernen min at jeg skal få dårlig samvittighet.  Hele livsstils greien handler jo om å finne balanse. Er ikke snop på en torsdag en del av det ? 

Det er vel bare slik en hjerne fungerer.
Jeg har vært på trening i dag og brukt den på 45 min jogging. Jogge formen er ikke noe å skryte over, men den kan bare gå opp over !

Håper dere har hatt en fin dag !

Likes

Comments

Treningsfri og studier er dagen kort oppsummert så langt

Dermed er det mer tid til å lage god mat.

Forresten jeg har ikke fortalt dere at jeg var på zumba i går. Milde måne for en opplevelse. Jeg hatet hvert eneste minutt av det. Det jeg tror var det verste var at det var mange av mine pt kunder der og jeg stod i klyngen av dem. Dermed var presentasjons angsten meget høy. Jeg vil også si at 97% av dem som var på timen var faste kunder og hadde sikkert vært det i all verdens tid. Instruktøren sa derfor ikke så mye annet enn " har vi det bra ?!", så jeg snublet i mine egne bein og gikk rundt og rundt i ring. Venstre når et var høyre. Høyre når det var venstre.

Det er jo ofte slik første gang man er på en ny time, men jeg hadde ikke forventet at det var så gale. Jeg kjenner at lysten på å prøve igjen er ikke eksisterende.

Tilbake til middagen. Suppe. Tomatsuppe, er virkelig undervurdert. Ikke minst er den full at vitaminer og mineraler, men den er enkel å lage og smaker godt. Det finnes et hav av oppskrifter der ute, med Creme Fraiche, med melk og uten melkeprodukter.

Det jeg liker med tomatsuppen er at du styrer selv smaken. Du kan lage en suppe med mye hvitløk/chilli/sukker/løk/oregano/tomat smak. Det er bare fantasien det står på!

Jeg har valgt en uten noen melkeprodukter. Som sagt er google et fint verktøy her til å finne den suppen som du synes høres best ut. Så kan du også gjøre den til din egen ved å tilsette andre grønnsaker eller krydder. Du kan også tilsette mer proteiner ved å brukte kokte egg. Jeg har bare brukt ett egg per porsjon, men muligheten for flere egg er jo det.

Håper dere har en fin dag i dag! Nå skal jeg hive i meg en proteinbar før jeg løper videre til jobb!Likes

Comments

Ingenting er vel som ferske rundstykker til frokost, lunsje eller kvelds?

Hvert fall ikke hvis de er sammensatt av gode næringsstoffer. I går hadde jeg tid, med litt hjelp fra Vegard, å smette sammen deigen til mager cottage cheese brytebrød. Det er så kjapt og lettvint at det er nesten rart at de smaker godt.


Det som er fint med disse rundstykkene er at de inneholder en god den protein fra mager cottage cheese, de er grove, metter lenge og holder seg ferske en stund. Absolutt verd å bytte ut kjøpe brødet med disse. Rundstykkene lager seg selv, mens du spiser middag, går en tur eller følger barna på fotballtrening. Når de skal inn i ovnen så sitter du deg i sofaen i 30-40 min og slapper av før legge tid. Dette har man tid til, vil jeg påstå. Det handler jo også om prioriteringer.

Er det noe du bør lage i kveld så vil jeg med hånden på hjerte anbefale deg disse!


Du trenger:
2ss smør
3dl lett melk
200g mager cottage cheese
5dl havregryn (jeg maler dette til havremel)
5dl grovt mel
1ts salt
25g gjær

Slik gjør du:
1. Smelt smør og varm melk til du får ca 37 grader. Bland så inn gjær.
2. Bland inn mager cottage cheese. Jeg pleier å kjøre den i "smoothie maskinen" først for å gjøre den fri for klumper, er ikke alle i huset som er fan av å spise cottage cheese så lenge man ser det.
3. Ha havregryn og mel inn i blandingen og bland godt. Deigen skal bli tjukk. La den heve på et lunt sted i 30 min.
4. Ha bakepapir i en ildfast form. Form 9-12 rundstykker og legg dem tett i tett i formen. La dem så heve i nye 30 min
5. Skru ovnen på 200 grader, over og under varme. Pensle rundstykkene med egg og melk. Ha dem inni og la dem stå i 30-40 min.


Serveres med det pålegget du måtte ønske. Jeg anbefaler magert kjøtt pålegg og masse grønnsaker!

Oppskriften er tatt fra www.tine.no

Likes

Comments


God kveld!
Håper flere av dere er ferdig med dagens gjøre mål. Unner dere sofaen i dag. Trolig nok fordi jeg har veldig lyst til å bli sittende i sofaen selv i dag. Jeg er på vei til jobb og skal jobbe til 22. Fikk noen avbestillinger i dag så fikk 2 timer dødtid på jobb, så dro hjem.

Jeg har hatt en merkelig dag i. Jeg har vært sulten konstant siden jeg stod opp. Ikke sann psykisk sulten, men magen har rumlet i hele dag. Magen min har vært fornøyd i 1-2 timer før sulten har kommet igjen. Jeg har spist mye mer enn det jeg har gjort de siste ukene, så ikke vet jeg hva som skjer. Tviler på at forbrenningen min har gått så pass opp etter 2 dager med avslappet og sunt kosthold. Er uansett deilig å spise mye mat, men slitsomt å være sulten.

Kjenner at jeg har mer lyst til å ligge om hele livsstilen, ikke det at jeg ikke spiser sunt, men jeg må legge den om slik at jeg finner et fint kaloriinntak jeg kan ligger på uten å veie maten og ligge på meg. Vil nå målet mitt og ha en lavere og bedre fettprosent for kroppen min, men jeg vil ikke ha alt stresset rundt veiing og telling av mat. Jeg skal virkelig ha som et mål i 2017 å bli kvitt planer og spise sunt og variert fordi jeg merker at det funker, fordi det er en vane og jeg da holder den kroppen jeg ønsker. Det skal ikke være lett, men nå virker det som sagt ut som det løsner. På målingene i dag fikk jeg også greie resultater, så det funker!

Selv om jeg har mye kunnskap innenfor disse områdene, så kan jeg bli like fortapt som en som ikke ha noe peiling. Det kan man vel si er et god eksempel på at vi alle bare er mennesker og hjernene våres kan rote godt uansett om vi vet hva som er riktig.

Selv om motivasjonen på kosten er ikke treningen der helt. Jeg klarer ikke å følge noe plan på treningen. Jeg vet ikke hva jeg vil. Vil jeg trene kondisjon? Vil jeg trene styrke? Vil jeg trene i det hele tatt eller er det bare noe jeg føler jeg må ? Bør jeg fokusere på hva jeg liker, men da må jeg finne ut hva jeg liker. Det er så mange spørsmål. Jeg tror jeg bare må roe ned stresset rundt det også holde meg aktiv med det jeg har lyst til akkurat det og da.

Nå høres det ut som at livet mitt er en stor plan, men det er den ikke. Jeg har jo alltid fulgt en plan når det kommer til treningen, fordi jeg vil ha god progresjon. Kosten har jeg også alltid gjort det på, så er det noe som funker og noe som ikke funker. Det beste må være å spise naturlig sunt og variert fordi det er en vane og ikke fordi man følger en plan. Livsstilsforandring er så klart det beste!

Som sagt så har jeg vært umettelig i dag så jeg har spist følgende:

Frokost: 2 skiver med kalkun pålegg, lettere Norvegia og grønnsaker.
Mellom måltid: 200g Propud, sjokolade og Vanilje
Lunsj: 2 skiver igjen
Mellom måltid:: 1 eple
Mellom måltid: 1 banan og 1 klemmenting
Middag: 2 speltlompe pizza med salat
Dessert: 1 mars proteinbar

Dette er nok mer mengde enn det er kalorier, men det er nok kalorier for å si det slik. Får se om det kun er i dag, hvis ikke må denne frøken begynne å spise mer. Hvor deilig hadde ikke det vært?
En ting er sikkert, jeg skal ikke gå rundt sulten.

Ønsker dere alle en god kveld videre! Nyt mandagskvelden !

Likes

Comments

Søndager kan være en kjedelig, produktiv eller lat dag. Det kommer ann på hvordan du selv ønsker å ha dagen din. Jeg har tenkt å dele mine tips for å få søndagen til å bli en god dag.

1. Ta dere tid til å være kjærester/familie eller bare ta vare på deg selv!
Hver dagene er jo meget travle og derfor synes jeg det er deilig å finne på ting sammen med familie eller kjæreste. Det å sitte av tid til å kose seg sammen. Man trenger ikke å gjøre noe spesielt det kan være alt fra å lage en god middag, gå tur eller leke med William for min del. Det å ta vare på seg selv er også meget viktig. Du kan endelig ta på neglelakken du skulle ta på forrige uke, rense huden, ta en lang dusj, lese en bok og drikke te. Gjør det som får deg til å føle deg bra.

2. Lag et godt måltid.
Siden det er siste dagen i uken, kan det være deilig å roe ned og nyte et bedre måltid. Du trenger ikke å bruke noe voldsomt med penger på det ved å gå ut å spise. Man kan like godt lage et godt hjemmelaget og sunt måltid hjemme.

3. Ta den treningsøkten som du skulle ha i uken.
Tiden kan fly forbi og det er ikke alltid man får tid til å gjøre det man ville prioritere. Vi har hatt mye sykdom denne uken, så det å ta seg en tur på trening er absolutt noe jeg kan gjøre i dag (hvis jeg blir ferdig med eksamens forberedelsene).

4. Gå en tur.
Uansett vær så skal jeg love deg at det er digg! Kjempe digg å komme inn igjen hvert fall. Det å rusle en tur i byen eller i gaten er meget forfriskende og får mine skuldre ned på jorden og klar for en ny uke. Så dette SKAL jeg gjøre i dag. Ta med deg en god venninne eller kjæresten så blir det ekstra gøy.

5. Studere!
Jeg ser at dette ikke høres så gøy ut, men hvor deilig er det ikke å tjuv starte på neste ukes gjøre mål, eller hente deg inn igjen på studiene? Søndagene mine går som sagt tidligere mest på dette punktet. Jeg trenger sårt en dag ekstra i uken!

Likes

Comments