Først av alt må jeg bare si at dette har vært en ganske fin dag, til tross for at jeg har jobbet tidlig vakt og kommet inn igjen på jobben litt på kvelden for å hjelpe med en senvakt. Alt er på stell for tiden. Stressnivået er nok litt for høyt om dagen, men det er kun ut denne måneden, så blir det bedre. Kosten går som det suser, jeg spiser balansert, fritt og god mat. Nå er det bare treningen som må prioriteres litt mer.

Mens vi er inne på mat. De fleste kundene mine ønsker hjelp med kosthold, og det får de, det eneste er at jeg merket det at hodet mitt er vant til å følge en plan. Når du har fulgt en plan siden du var 16, så snus ikke den vanen over natten. Det jeg ønsker kundene mine gjør er at de bruker planen den første tiden, så går det mer og mer automatisk med tanke på mengde og vanene om å velge naturlig gode og sunne matvarer skal komme inn. Da er det på tide å ligge fra seg planen, fordi den har gjort jobben sin: hjulpet å nå målet og laget en vane basert på en sunn balansert livsstil. Stien er nok ikke så rett fram som dette, det må ofte noen justeringer til her og der, men målet og meningen er det samme.

Det er derfor blitt enda viktigere for meg å pushe meg selv ut av disse "plan-tankene". Slutte å bare lære vekk, men lære meg selv også disse tipsene. Jeg har jo praktisert det jeg gjør og leverer, jeg har fått resultater, men jeg har også failet.

Fokuset mitt nå for tiden er : Walk the talk!.

Ingen plan lenger, ingen ja eller nei mat (det har heller ikke kundene mine), pugge gode vaner og gode alternativer inni mellom.

Kostholdsmessig har dagen mitt sett slik ut. Jeg har vært ute med min bestevenninne som kom hjem fra Oslo en liten tur, så vi har kost oss litt ekstra. Det er lov det. Balanse vet dere.

Frokost: 1 skive med roastbiff og smør. 1 Banan
Mellom måltid: Vannmelon og gulerot
Lunsj: Speltlomper med avocado, salat og hamburgerrygg.
Mellom måltid: 2 skiver med brunost og hvitost med servelatpølse
Middag : Ute på restaurant
Dessert: Frappe og 1 cookie.
Kvelds: Taco.


I forhold til andre dager har det vært en god del flere måltider i dag. Siden jeg skulle ekstra på jobb hev jeg i meg mellom måltid nummer2, jeg viste heller ikke at jeg skulle spise ute i dag med venninnen min, så de to skivene kunne nok vært kuttet. Som sagt koste vi oss ekstra med frappe, pomfritt og cookie. Det er litt av denne 80/20 balansen. Det skal være lov å kose seg med usunn mat i ny og ne. Hvertfall når bestevenninnen din er hjemom. Ingen dårlige følelse om denne dagen. Ingen straff (hva er visten med det?). Dagen har vært fin og det er en ny nydelig dag i morgen.

Små steg mot målet er bedre enn ingen.

Likes

Comments

Dagen i dag har vært lang, men den har absolutt vært fin. Jobb fra 8-16, masse resepsjon og en pt time. Det er noe med å være i resepsjonen, det å få bli kjent med medlemmene, snakke med dem og ønske dem velkommen og en fin dag. Det å være i resepsjonen hjelper meg bedre til å forstå kundene og dermed gi dem som ønsker et enda bedre og tilpasset trenings og kostholdsoppsett.

Etter jobb avløste jeg (snille gode og hjelpsomme) Sarah som hadde sittet barnevakt for William i dag. 

Middagen ble lager like etter Sarah var godt. Øver meg enda på å finne porsjoner og sammensetninger som funker for meg. Dere vet "det som passe for deg, passer mest sannsynlig ikke for meg".

Middagen bestod av svin, ris , brokkoli , blomkål og litt fløtesaus. Da jeg la dette på fatet, så var tankegangen min at dette kom jeg ikke til å bli mett av, men det gjorde jeg altså. Steinmett .

Her ser du dagens økt. La oss bare si det at vi var så utrolig sliten etter denne økten,men herre så godt det føles nå. Det som er fint med Prformance timer er øvelsene tilrettelegges for deg og ditt nivå.

Likes

Comments

I går hadde vi en travel lørdag hvor jeg blant annet hadde to gruppetimer om morgningen, var med mamma og hjalp henne litt i den nye leiligheten hennes, levde på rundstykker med salami og brunost (noe som resulterte i at jeg måtte ligge med tidlig med en kvalme og en vond mage som nesten ikke var å holde ut), så er var jeg skikkelig klar for denne søndagen når jeg stod opp i dag.

Kostholdsmessig var jeg meget klar for å spise litt skikkelig mat så jeg slipper å legge med i dårlig form i dag. Det var ikke det at de rundstykkene i går var så fryktelig usunne, var vel mer mengden og at det finnes bedre alternativer å ha på noen av rundstykkene, Slik er nå det. Så hadde jeg nå sjokolade og kjeks i går som lørdags kos og det er bare en del av balansen min.

Tenkte derfor at før jeg løper avsted til seinvakt på jobben at jeg skulle dele noen av de måltidene jeg har inntatt i dag. Dette er rett og slett for å vise at sunt igjen ikke er så komplisert. Det handler stort sett kun om mengde og litt for lite eller mye kunnskap hos oss.

Til frokost startet jeg rett og slett med to grovbrød skiver. En med hvitost og en med to egg. Her har jeg fett, protein, karbohydrater og ikke minst en liten mengde grønnsaker. Skal jeg gi et start tips til deg som ønsker å gjøre måltidene litt sunnere, start med å ha grønnsaker til ALLE måltidene. Om det så bare er en gulrot som du kan ha som snacks eller om det er salat til middagen eller på brødskiven. Jeg lover at det å øke inntaket av grønnsaker gir deg en positiv forandring. Du vil få mer vitaminer og mineraler, måltidene vil holde deg mettere lenger og enkelte av oss kan regulere inntaket av karbohydrater (og/eller fett) dersom man fyller godt på med grønnsaker (som kan resultere i strammere, friskere og lettere kropp). Prøv å ha 200-500g grønnsaker til hvert måltid.

Til lunsj hadde jeg en skål med litt kesam bringebær, jordbær, blåbær, noen kokosflak, noen nøtter og 2 ruter 75% sjokolade. Det finnes nok bedre alternativer enn denne kesamen, som feks mager Kesam med bringebær funlight, men det var denne jeg hadde lyst på i dag og jeg vil si at dette er ikke den verste yoghurten på markedet. Kesam bringebær er tilsatt 5% sukker, så vil man ha mindre sukker og fett, vil jeg anbefale mager Kesam. Dette måltidet vet jeg kommer til å holde meg mett noen timer inn i arbeidsdagen. Til middag på jobb har jeg tatt med meg en kyllingfilet med en sommerlig salat med vannmelon, honningmelon, ananas, salatblader, purreløk og kål. Gleder meg sann til middagen! Den salaten er så god, ved å putte i all frukten så får jeg dekket inn søtsuget mitt som kommer rundt middagstider OG jeg får dekket inn karbohydrat behovet som man vanligvis tilfredsstiller med potet/ris/pasta/brød

Da er det bare til å nyte søndagen videre! Sett deg gjerne mål for uken som kommer (realistiske mål), så har du noe å strekke deg etter noe som driver deg i rett retning mot gode vaner. HEIDÅ!

Likes

Comments

God kveld!

Har du noen gang hatt dager som du forventer skal være travle og negative, men så viser det seg at det blir det totalt motsatte ? Vel der har du min dag i dag.

Startet dagen halvdød i sofaen med dr. phil på tv, hadde et håp om å få se det mens William lekte litt på gulvet. Det ble ikke slik. Så vi vasket leilighet, jobbet litt, danset, lagde energi kuler og spiste lunsj.

Til lunsj lagde jeg banankake, skal ærlig si at forventingene mine var lave, men jeg ga den en sjanse og dette skal så bli den nye "havregrøten" min. Oppskriften jeg brukte er ikke min, men du kan finne den her . Den inneholder bare godsaker som kroppen din blir glad for å få. Den er faktisk så enkel å lage at du kan lage den i lunsjpausen din så lenge du har tilgang på mikro.


Utenom dette så måtte jeg en tur på jobben og tenkte da at det var på tide å trene litt. Det har ikke blitt  fult så mye tid til egentrening som planlagt og ønsket. Siden jeg enda er hjemme med William om dagene, så har jeg benyttet meg av barnepassen på jobben og jobbet når den har vært åpen. Da har William fått lekt og kost seg med andre barn, noe som han trives med og ikke minst har godt av.


Når jeg var på vei til trening i dag så hadde jeg en skikkelig "argh jeg orker ikke trene i dag" følelse. De fleste av oss har en slik følelse inni mellom og da er det bare å kjøre på. Jeg er så glad for at jeg fullførte en treningsøkt. Planen var egentrening, men jeg endte opp på en Prformance time. Det er absolutt noe å anbefale, spesielt på slik dager hvor dørstokkmilen er lang.Økten vi hadde i dag var en team økt, det vil si at den ene enten gjør en annen øvelse enn deg også bytter man eller at du jobber også har den andre pause også omvendt. Vi hadde begge i to i dag. På timen var vi oddetall så jeg endte opp aleine, men det var faktisk ganske deilig. Ingen å ta hensyn til og fikk pushet meg skikkelig. Ikke minst kom sjefen min bort innimellom å pushet meg. Takk for det!

Slik så økten ut:
Del 1
a1 4x10 knebøy
a2 4x10 Pushups

Del 2
AMRAP 15 min
150m roing
10 Wallballs
10 Kettlebell swing.


Nå er jeg på vei i seng og klar for gruppetime kl 9 i morgen!

Snakkes!

Likes

Comments

Etter over en måned med pause kjenner jeg at det er godt å være tilbake. Det er godt å skrive her inne, på norsk, og tro meg jeg har savnet dette. Pausen har jeg trengt med tanke på at det har vært mye å gjøre med øving til eksamener, flytting til Bergen, ny jobb og en rekke andre oppgaver. Samtidig har jeg en følelse av at jeg burde ha blogget under denne tiden også.

Under eksamens lesingen og generelt stress at jeg virkelig følt på hvor lett det er å ty til usunne løsninger. Det er så lett å synes synd i seg selv og belønne seg selv med de få minuttene med "sukkerrus". Tanken om at det å ty til usunne løsninger på den tiden man trenger at kroppen samarbeider mest, men faktisk gjør det motsatte er ofte ikke der. Ikke hos meg. Jeg blir litt oppgitt av dette egentlig. Hvorfor har jeg lært meg inn en vane som sier at når jeg har det litt tungt eller stressende så har jeg veldig godt av raffinert sukker?

Det er ikke det at man ikke skal unne seg noe usunt her og der. Det er ikke tanken om at hvis jeg har spist noe usunt, så når jeg ikke "sk17", det er tanken på at det er dum vane å ha. Skulle heller hatt en vane som sier at " lørdag, da skal jeg kose meg med det usunne jeg liker best og nyte hver eneste bit. Ikke fråtse og gjøre det til nærmest en straff". Slik at på søndagen så skal jeg ikke ha noe tanke om at det var dumt eller det var unødvendig. Da skal jeg ha en tanke om at det var godt, fortjent, viktig for balansen og nå er det en ny dag. Gi kroppen den næringen den trenger 80-90% av tiden, så bruker du de siste 10-20% på det usunne. Altså balanse.

Jeg vet at det er mange som tenker slik og det er derfor jeg vil skrive om dette. Det er ikke en ukjent vane dette. Finnes det en løsning på det? Det tror jeg så absolutt, Hva om vi lærer oss nye vaner som å terpe på sunne valg, uten et tanke om kalorier og ja/nei mat, men at vi lærer oss å høre på de gode beskjedene kroppen vår gir oss, slik som metthetsfølelse.


Metthetsfølelsen har enkelte av oss lært å ignorere, vi har lært oss å ikke gi den nok mat eller alt for mye mat. Er man flink til å spise frukt, grønnsaker, gode karbohydrater (fiberrike og grove) og rene proteinkilder (melkeprodukter, kjøtt, fisk og evt vegetariske kilder) så vil nok kroppen tilpasse seg, den justerer fettprosenten din og kan lettere bygge muskler med rett trening. Det vil gi deg beskjed om at nå er vi mett, nå trenger vi påfyll, kroppen kan til og med gi beskjed om hva den mangler. Vi må bare lære oss å høre på den og slutte å ignorere den. Kroppen er veldig flink å tilpasse seg etter din livsstil, så ta vare på den også.

Det å jobbe med dette litt og litt hver dag kan nok hjelpe godt med å lære deg å finne en livsstil som du kan leve med. Lære deg nye vaner som gjør deg full av energi, frisk, sunn og ikke minst lykkelig.

EN TING TIL: HVA ER GREIEN MED AT VI SAMMENLIGNER FRUKT OG GODERTI SOM DET ER DET SAMME? SOM AT FRUKT ER DET SAMME SOM Å HIVE I SEG EN SKÅL SMÅGODT Ja, kroppen bryter ned sukker til de enkleste molekylene (monosakkarider) som den kan for å klare å fordøye det og det er det sammen som den formen raske karbohydrater som raffinert sukker kommer i, MEN hva med alle de gode næringsstoffene som frukten kommer med og ikke minst det er naturlig mat.

Selv har jeg jobbet med dette de to siste ukene og det går bedre og bedre for hver dag, selv om jeg hadde en helg som var full av besøk og andre festligheter. Jeg spiste, koste meg, gikk videre og hadde neste måltid fult at gode næringsstoffer igjen. Ingen dårlig samvittighet. Ingen nye regler. Ingen nye planer. Herlig!


Håper Du kommer innom igjen oftere nå, jeg skal selvfølgelig komme innom mye oftere igjen, komme med tips og triks som hjelpe noen av dere som ønsker det å endre på tanker, vaner og leve det livet du selv ønsker å ha.

Ha en nydelig dag!

Likes

Comments

These pancakes are so delicious. What i really like about them is that they are healthy, contains few ingrediens and are quick to make. Dont we all love easy, healthy and delicious food, whether we are home, at school or at work ? These pancakes will keep you satisfied for a long time, give your body what it need to function well and make you happy.

So here is the recipe:
1 Banana, browner = sweeter
1 dl oat flour
1 egg
a sprinkle cardamom
Butter or coconut oil for frying


Mix all the ingrediens together in a blender. Melt coconut oil in the frying pan and make small pancakes with a spoon. Have the temperatur on medium when cook the pancakes. I managed to make 5 small pancakes out of this recipe, but it was actually a little to much food for me.

As topping you can use sugar-free jam, fresh berries or yoghurt. I used sugar-free strawberry jam and it was amazing!

And by the way, if you are like me, afraid that they will taste warm banan, they dont. I did almost not recognize the banana in them.


Enjoy!

Likes

Comments

Ah it's so nice been here Ålesund today. Bright, beautiful, almost clear sky and, not least, a sun that has warmed properly. Today has therefore been used on three walks with my dog, William and Vegard. These walks have been walks at a pace that you do not get tired of. Simply use the trips to enjoy life a little. It is important also.

Nevertheless, I will honestly say that today I have cravings after exercising. I really wanted to sweat. Tomorrow is therefore determined and agreed upon in this house that I will train. Thinking to take me a run and possible a little strength training. I have to train a little strength even though the desire to run is there. Strength training prevents injuries and makes us a better runner.

When I woke up today I had proper sweet tooth. We've eaten candy in the house several times a week throughout the year,. I am now feeling it and seeing it on my body. My weight has gone up, not just a little, but several kilos and I am totally dependent on chocolate. We have therefore decided to cut out the candy for some time to get it out of your system. Today is the day two and this is the worst day, today one always goes fine, but today my sweet tooth could make me torn down the entire kitchen in hopes of finding any sugar. Yet the day is over and we have managed day two.

To satisfy the sweet tooth my I made smoothie bowl along with William today. Talk about getting summer feeling! There were so many summer flavors in the smoothie and so nice colors that I went with the mind of the south. This recipe has of course I would like to share with you.

You´ll need:

1/2 package Smoothie mix: mango, pineapple and papaya
about 150g low fat quark
1 Skyr: orange and mango (kinda low fat quark with taste)
4-5 tablespoons Zero juice, wild raspberries

Mix everything together and serve with desired topping. We had coconut and pomegranate, but banana, strawberries and nuts can also be good I think.

Likes

Comments

Easter is soon over for this time and most of us may begin to get tierd of candy. I am. So I was thinking that I´ll share a recipe with you today, on cookies that will help you get your sweet tooth under control and that contains only healthy ingredients.

These cookies can you eat on a trip, enjoy with your coffee, take one or three when you have cravings for something good or just when you feel like it.

As I said it is only healthy ingredients, but remember that they are not calorie-free. Whatever, they are certainly a good alternative to cover your sweet tooth or have as a snack. These make your body happy.

Enough bustle now! Let me give you the recipe.

You need:
3 small apples
4-5 tablespoons oatmeal
4-5 tablespoons whole grain flour
1 small teaspoon baking powder
1 small teaspoon psyllium
2-3 tablespoons Sukrin gold
1 tablespoon cinnamon
some water


optionally vanilla extract and salt

This is what you do:
Cut two apples into pieces and run them in a blender until it becomes apple sauce. Rasp the last apple.

Mix together all ingredients and set cold for 30 min.

Keep the oven at 180 degrees. Use a spoon to make balls of dough that you pulled flat on the baking paper. Have the biscuits in the oven for 8-12 minutes. This will vary from oven to oven. The biscuits should be soft and tasteful.

Likes

Comments

Good evening! The plan was not to blog today, simply because I am sick and lying in bed, Yet so it was something that came over me when I went inside the bed, it was actually how good I have it. That I really am happy and lucky. This should be no "see how happy I am," or pink blogger cliché, it is simply a pass where I need to get out some thoughts and feelings.

Should honestly say that I feel pretty stupid here I sit in a dark room and writing about my happy life, but the recent days and months really have been fine. This week I received a visit from a best friend from Oslo and it is certainly the highlight so far in 2017. We have been fully occupied from morning to night.

Today Vegard and I both had free, so we've got time to even more family time. Vegard found out that after I had been training, we should go to feed the ducks and swans. William loves it! My training was also good, I've got a bad presentation anxiety at the time, but it was lovely to get through one strength training and feel that I'm getting stronger.


What I was going to write about being happy is that I noticed that I will continually strive to be better in everything. Just like I can not be satisfied enough with what I do normally. Is the fine is to have a goal in life, but this feels like it's something else. There is a desire to be stronger, better runner, a better mom, to take nicer pictures, have a more social life, write more, blog more, be better in my job .... and the list goes on. When i feel all of this it is delicious to get the feeling I got today. The feeling where I realize I have a good life , I'm very lucky and I'm good at a lot of things in life. Possible this is incomprehensible to you, but I find it hard to find words for these feelings.


What I'm trying to say (I guess) is that maybe we should get better to stop and feel more of this. I'm not saying that everyone is happy right where they are now, but most of us have enough very good life and have a lot of things to be thankful for today.

Likes

Comments

Good evening!

Today, I am incredibly tired. We packed down the apartment for two days now, and finally we are done. Now it is just to enjoy the last three weeks left in Ålesund.

When I woke up today I had big ambitions that I should eat good food, possible train and at worst a walk. Well, I ate a tasty and healthy breakfast, but the rest of the day has just been junk food. I can therefore confidently say that I'm looking forward a lot for tomorrow. New week, less stress, more exercise, less junk food, less sugar and everything one would want more and less of on a Monday!

The time now is 8:47 p.m., I made myself a cup of tea and going to read any shape up magazines before I fall asleep. Trying to clear away and throw the most from the apartment, so I have to figure out which magazines I want to keep, what is good to take care of and all that. The problem is that I do not want to throw any of them. Seems there's something good in all the magazines.

It does not take long before I fall asleep now I know. Hope your weekend has been good and than you are ready for a new week also!

Likes

Comments