Søk

Du vet når du våkner om natten av at det er vondt å snu seg ? Vel i natt hadde jeg det slik og ikke minst i hele dag har det vært vondt å bevege seg. Gangsperren etter i går er heftig, men ikke ustoppelig. Det satt langt inne i dag å få unna dagens økt, men det gikk.

Økten inneholdt:
Frontbøy
Benkpress med stopp
Lårcurl
Sittende roing
Bicepscurl
Cable crunches

Kosten i dag har også vært bra. Det har vært mye knekkebrød og grøt. Hører bare hjemme å ha litt ekstra med risengrynsgrøt denne måneden. Det som er fint med risgrøt er at det egentlig ikke er fylt med kalorier og sukkeret kan erstattes med sukrin gold.

Som en avslutning på dagen ,og for å ikke få for stort underskudd, fikk jeg til å regne inn to proteinbarer. Eneste som ikke var så kjekt var at jeg synes milkyway proteinbarer smakte utrolig dårlig. Den smakte så dårlig at jeg ikke klarte å svelge ned den biten jeg tok. Mars proteinbarer var god!

Nå er det kveld her ! Gleder meg til å se hva morgen dagen bringer og ikke minst det at jeg skal på seinvakt i morgen , så jeg har tid til å lage mat . Mulig det kommer noen tips?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Mandag!
I dag er det en fin dag, etter motgang fra kroppen forrige uke når det gjelder vektnedgang fikk jeg endelig resultatene mine i dag. Vekten viste -1,4kg. Det er ikke gale midt oppi dette julerushet.

Det som er fint nå er at motivasjonen øker når mestringsfølelsen kommer. Så akkurat nå er jeg meget giret på ny uke.

Har også fått til en styrkeøkt i dag, en god gammeldags makstyrke økt og jeg kan meddele det at her trengs det litt øving igjen. Likevel dette er noe jeg vil holde på sammen med løpingen. Har også skrevet opp målene mine på venstreside av bloggen. Da blir det lettere å holde fokus og finne motivasjon.

Har også laget disse herligheten her i dag og Linda stuhaug du er genial. Her har man muligheten til å lage de sukkerfri med sukkerfri sjokolade. Jeg har laget mine med 70% mørk sjokolade. Fikk 30 biter av oppskriften henne noen som tilsier ca 50kcal per bit. Det kan man leve med. Det er mandler i oppskriften og der får man en kaloriøkning, men igjen her er det gode næringsstoffer sammen med det søte. 1-2stk til kaffen eller med en frukt vil jeg si er et innafor mellom måltid nå i julen.

Likes

Comments

Mandag! Argh tenker jeg stor sett sjeldent når jeg våkner, men i dag følte jeg virkelig hva som menes med blåmandag. En våken natt hvor jr ikke sovnet før kl 5 og vi skulle opp 06:30.

Dagen min startet med to gruppetimer, først en styrkeøkt med seniorene før det var 45 min med spinning. Det er helt utrolig hvordan kroppen fungerer og klarer å finne energi når den må. Følte ikke at jeg tapte noe på å ha så lite søvn i kroppen. Likevel gikk jeg hjem i mellom timene og pt time for å prøve å få litt søvn, men da var jeg så våken at jeg likevel kunne finne på andre ting å gjøre. Så den søvnen får jeg ta igjen i natt.

Mandagene er min veie dag. Egentlig ikke noe fant av vekten, men per nå så er det så mye mindre stress å bruke den enn å måle cm, som ville vært mer fornuftig. Jeg vet at jeg veier for mye den dag i dag og jobber meg ned over. Til tross for mye trening forrige uke og innhenting etter et julebord, har jeg klart å gå opp 2 kg siden lørdag. Da har jeg ikke hatt noe snop eller usunt å knaske på.

Da jeg så jeg hadde gått opp 2 kilo og vet med meg selv at det skulle ikke gå ann at jeg har gått opp 2 kilo FETT denne uken, slo tanken meg kan gangsperre gjøre at man øker i vekt? I går var vi på kurs med jobben for et skikkelig rått og tøft konsept som kommer i 2018, dette kurset inneholdt 3 tøffe treningsøkter , som har satt sine spor.

Nå har jeg sittet å googlet litt og kommer frem til svaret : Ja, du kan gå opp i vekt når du har gangsperre. Hvorfor? Fordi det lages en ubalanse av vanninntaket ditt, salter og musklene beskyttes av vann. Når du har trent så brytes musklene dine ned og når de skal fikses igjen så kan de holde på en del ekstra vann og det gjør musklene generelt også. Hvordan fikse det? La kroppen jobbe med gangsperren, kjør en aktiv restitusjonsøkt, drikk nok vann, spis næringsrik og god mat.

Dette forklarer min fine vektoppgang, Dessuten så kan vekten variere mye på dagsform, hva du spiste dagen før og hva du har trent. Så om du vet med deg selv at du har vært flink en uke og skapt et underskudd som skal tilsi at du skal gå ned i vekt, men ikke gjør det, fortvil ikke. Det er en haug med grunner til hvorfor vekten vår varierer, det er derfor det er å foretrekkes at man måler cm i stedet for kg. Ofte har man gått inn i cm, mens vekten står stille eller går opp selv om du har vært flink.


Nå er det bare å se til neste uke hva som skjer med vekten. Forhåpentligvis er vekten droppet igjen, hvis ikke må jeg ta meg en runde med hva jeg kan gjøre bedre. Kanskje jeg kan spise mer/mer, trene mer/mindre, prioritere søvn mer, fjerne unødvendige stress momenter i livet mitt og planlegge mer?

Dette tar jeg neste uke, Nå er jeg mer giret på mer mat eksperimentering og en aktiv uke!

Likes

Comments

Er det en ting som ikke alltid går som hånd i hanske, så er det trening og sykdom. Personlig pleier jeg å si til kunder og meg selv at det kan bikke 50/50. Noen ganger blir vi bedre av trening og andre ganger blir vi dårligere. Dette har vært min tankegang de to siste dagene. Etter 1 uke på sofaen med influensa, hoste og tett nese som sitter enda, så tenker jeg at det er smart å starte rolig igjen.

Både i går og i dag har jeg gått flere turer. Det er så deilig når man først får kjenne på den friske luften og få bevegd kroppen sin litt. Skal ikke si at jeg IKKE gleder meg til å trene igjen, for abstinensene er der, men per nå kjenner jeg at luftveiene mine ikke er klar for noe løping eller høy puls. Tenker uansett at det muligens er håp for en styrketrening i morgen. Kroppen skal rett og slett få bruke den tiden den trenger på å bli frisk igjen.

Turen på mandag var aleine, mens turen i dag var sammen med mamma. Det har sin sjarm begge deler. Noen ganger er det ufattelig deilig å bare være meg og ha den aleine tiden, mens i dag var det veldig deilig å ha noen å snakke med. Ikke minst gøy å ha noen å ta bilde med.

Likes

Comments

Den siste uken har jeg økt vanninntaket mitt betraktelig. Dette har resultert i at kroppen min har kvittet seg med 1,7kg vann, det er ganske mye det. Hvor mye vanninntaket mitt har økt er jeg usikker på etter som jeg ikke har vært den som glemmer å drikke eller ligende. Har alltid drukket noe, men en vannflaske har gjerne vart ut hele arbeidsdagen. Kjenner du deg igjen ?

Vel, man skal ikke tulle med vanninntaket sitt. Vann er neste som en magisk drikk. Mange vil nok si at man burde drikke mer vann og vet at man drikker for lite, men hva må til for at man skal endre det. Hvilke fakta og forskning må til for at du skal klare å drikke nok vann?


Bilde lånt fra godt.no

Kroppen våres består av veldig mye vann. Da snakker vi store mengder, ca 60% av oss er vann. Hva skjer da hvis vil ikke passer på å ha nok vann i kroppen? Eller enda viktigere hva skjer når vi tilføyer nok vann til kroppen ?

La meg lage en enkel liste over positive effekter vann har på kroppen din. Drikk gjerne varmt vann med sitron eller te.
- Hjelper med vektnedgang og fettforbrenning.
- Hindrer forstoppelse, sår mage og hjelper til en bedre fordøyelse.
- Er smertelindrende, spesielt varmt vann, ikke minst hjelper vann mot mesenkramper.
- Bedre blodsirkulasjon
- Holder huden din sprekere og håret friskere, med andre ord hindrer aldringstegn.

Så hvor mye vann trenger vi egentlig?

Mine beste anbefaling vil være 2-3 liter. Er du mye i aktivitet må man gjerne opp i 3 liter, dette kommer ann på hvilken aktivitet og hvor mye avfallstoffer/svette man kvitter seg med.

ikke overdriv med vanninntaket, få tallet av oss trenger mer enn 2-3 liter om dagen. Det går en grense på hvor høyt vanninntak som er bra for oss. Ikke dra det til det ekstreme.

Hvordan ligge om vaner slik at du husker, prioriterer og har tid til å drikke nok vann?
De beste tipsene jeg har gi deg er:
- Ha alltid en vannflaske tilgjengelig. Jeg har en stående på jobben og en som jeg har med meg hjemme og andre steder jeg drar. På den måten har jeg alltid tilgang til vann. Det høres mulig ut som et tiltak, men det er "sytaløst" å få til.
- Drikk alltid et glass vann før måltidene dine. Da vet du har du har drukket en del av din kvote vann for dagen og det er lett å se koblingen mellom vann og mat.
- Gjør vannet fristende, tilsett frukt eller grønnsaker med friske farger og god smak.
- Drikk en del av vannet som te.


Så da er den bare en ting å gjøre da! Drikk mer vann og "stay hydrated"
#trening #helse #sunn #aktiv #hverdag #aktivejenter

Likes

Comments

I går var kanskje en av de beste dagene jeg har hatt på lenge. Kostholdet var variert, godt og uten stress. Skal ikke skrive så mye om det, men jeg må nevne hvor mye bedre kroppen min føles når jeg spiser mer plantebasert. Om det er placebo eller ikke, det spiller ingen rolle så lenge jeg føler det er bra.

Dagen startet i går med at jeg ikke følte meg noe bra. I det siste har vi hatt flere nærmes søvnløse netter, siden William har startet å bli et nattdyr. Ble liggende på sofaen og se på dr. phil samt sove litt nesten frem til kl 12 30.

Når klokken var såpass mye fant jeg ut at jeg måtte få inn noe aktivitet før jeg skulle på jobb om kvelden. Det endte opp med ca 1 times joggetur, hvor jeg trodde jeg skulle dø på slutten, men likevel meget deilig å kunne dra ut å trene uten å dra til et treningssenter. Altså jeg er veldig glad i treningssentre altså, men drømmen om å kunne dra ut og løpe har alltid vært en liten gnist i. OG nå har jeg gjort det! Nå er jeg inni en god steam igjen.
Frokosten i går og de siste 2 dagene har vært bananbrød med grønnsaker til. Jeg varierer hva jeg har på brødet og hva jeg har av grønnsaker. Det er også en favoritt å ha banan på bananbrødet. Skal jeg virkelig kose meg er nøttepålegg noe å anbefale.
Siden det ble gårdig sen frokost i går, så ble middag neste måltid. Dette tror jeg med hånden på hjertet er noe av det bedre jeg har spist til middag etter jeg la om til mer plantebasert kost. Her er det masse grønnsaker, ris kokt med gurkemeie, avokado med hvitløk, salt og pepper, sopp som er stekt sammen med tacokrydder, toppet med knuste linfrø og hampfrø. Så enkel, næringsrikt og sunt!

Sopp i stedet for kjøtt er blitt en favoritt for tiden, likevel bør jeg nok bli flinkere til å ha mer bønner og linser som kjøtt erstatning også.
Det her var noe som tok søtsuget og lagde kveldskosen bra i går. Her er det bare en banan som jeg har delt i to, hatt på litt peanøttsmør, hatt på musli og en liten rute mørk sjokolade. Dette tenker jeg er innafor å ha som et mellom måltid eller dessert også. Det er ikke voldsomt mye kalorier, så det er ikke noe jeg ville sagt er en skikkelig kvelds. Mer kos i denne her, men absolutt utrolig god!

Likes

Comments

I dag har jeg noen kjempe gode cookies som jeg bare må dele med dere. Så pass ærlig skal jeg være å si at jeg kunne ønske det var jeg som hadde laget oppskriften, men det er det altså ikke. Denne oppskriften kommer fra en utenlandsk nettside. Det jeg hvert fall kan stå for er å si at disse er kjempe gode. De passer like bra å ha i matboksen, som på en lørdags kveld. De er sammensatt at gode produkter som gir deg mye næring som kroppen vil sitte pris på. Pakk en og en inn i litt plastikk -folie, ha dem i frysen, så har du en kjeks når du ønsker.

Så kan jeg krysse fingrene på at mulig jeg kommer opp med noen oppskrifter på egenhånd i fremtiden, hvem vet?

- Se filmen under for oppskrift.

Likes

Comments

Det er helt utrolig hvor mye jeg kjenner på at jeg har presset meg selv utenfor komfortsonen min. Det nærmer seg torsdag, den dagen hvor jeg faktisk har meldt meg på et løp. Jenten som ikke løper, jenten som føler seg som en "dundre på hundre" når hun jogger og ikke minst jenten uten kondisjon har meldt seg på et løp.

Det er ikke så mye pushing på løpingen under løpet egentlig, fordi det er et rosasløyfeløp. Det vil si at det kommer til å være noen som løper, noen som går og noen som små jogger. Litt av alt rett og slett. Eneste er at jeg har gjort dette til min greie. Jeg har et mål om å fullføre og jeg har et mål om å jogge løpet. Dette er noe som jeg ikke har gjort før og derfor føles det så skummelt ut.

Den siste uken har jeg derfor så smått jogget litt, intervaller, lett jogg og gå turer har stått på planen min. Det er nok begrenset hva jeg kan gjøre med kondisjonen nå rett før løpet, men jeg har hvertfall gjort litt. En av fordelene som jeg håper jeg får ut av dette, er at jeg ønsker mer smak. Tenk om jeg kan bli en som tar seg en løpetur, en som lufter tankene sine og har "me time" mens hun jogger. En som ikke dør av litt små jogging slik som nå. Nei, time will show. Mira og jeg har hatt oss en lett joggings i dag og det gikk overraskende bra.

Resten av dagen i dag har vært så som så. Jeg skal ikke skryte på meg noe stort når det kommer til maten. Den har vært helt grei, men den avsluttet med litt is. Skal være såpass ærlig ovenfor meg selv og andre, jeg har spist en liten skål is.

Maten i dag har sett slik ut:
Frokost: 2 alpro yoghurter og 2 skiver melon.
Lunsj: Quinoa og grønnsaker i tomatsaus.
Middag: 1 kalkun og kjøtt pølse og potetmos ( var i hel sulten, så det ble en enkel middag)
Kvelds: Skiver med ost, agurk og tomat. 1 glass soya chocolate melk + en liten skål is.

Hva kan man si? Det kunne vært verre. Jeg tenker at det får gå i små skritt om gangen. I dag har jeg ikke levd fult så plantebasert som jeg ønsker, men det hele er en prosess. Små steg om gangen også kommer man dit man vil være til slutt. Det er bedre at det tar ekstra lang tid, dersom det er langvarig,

Deler noen bilder av måltidene mine, i dag har det ikke vært tid til å gjøre så mye stats på maten som jeg liker, derfor se de ikke så meget imponerende gode ut heller.

Håper din dag har vært fin! Da er det bare til å glede seg til en ny dag i morgen!

Likes

Comments

Noen gang laget noe som smaker så godt at du må nesten si " ååå herregud så godt dette var" hver gang du tar en bit? Du får den tanken om at kanskje du bør lage mer med en gang fordi dette kommer til å bli spist opp fort.

Vel det gjorde jeg i går, når jeg hadde laget sitron scones. Nå har jeg ikke tenkt å ta æren for oppskriften for den fant jeg på vegetarbloggen, men jeg gjorde mine egne endringer i den.

De tar heller ikke lang tid å lage. Når jeg lagde middag i går ,smelte jeg sammen deigen og hadde den i ovnen mens vi spiste. Meget sytalaust om du spør meg.

Oppskriften ser slik ut

- 7dl hvetemel 
- 1dl sukker
-2,5 ts bakepulver
-0,5 ts natron
- 1 ts salt
- 2 ss valmuefrø, her brukte jeg chia frø, men de må få tid til å bli litt myke først, ligges i væske i ca 15 min
- 2 vegansk smør eller margarin
- 1 sitron
- 2dl soya melk
- ekstra mel til utbaking. 

Slik gjør du:

Skru oven på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
​​​
 Bland alt det tørre, smuldre inn smører og bland sammen med fingrene.
Kutt sitronen opp og bruk saften i deigen. Bland inn soyamelken. 

Ha litt ekstra mel opp i deigen når den er blandet, ta den ut og form en sirkel som er ca 3 cm høy. Ligg den på bakepapiret, kutt med en skarp kniv 8 "pizza stykker".  Putt sconesene i ovnen, der trenger de ca 20-25 min, de skal være gyldne. 

Vegetarbloggen sin fremgangs måte er vel mer bakemessig korrekt og den finner du på siden hennes. For min del så funken min måte veldig greit og det ble utrolig gode scones ut av det hele. Luftige og saftige. 

Likes

Comments

GOD MORGEN!
Det er en ny dag med nye muligheter. Mange har gjerne et håp om å starte å danne en sunnere hverdag for seg selv og noen er alleredet inne i en god steam/livsstil. Når jeg har travle dager så liker jeg å ha god mat å spise. Det er så utrolig mye lettere å dra på butikken eller ta noe annet som ikke er fult så bra som hjemmelaget mat med gode råvarer. Det er derfor jeg har lyst til å dele verdens enkeslte og beste tips om du vil ha god mat som også gi deg en sunn kropp.

Derfor har jeg laget med meg wraps i dag. Det er godt og genialt.

Det som er flott med wraps er at man kan fylle dem med alt mulig. Skinke,laks, kylling, tacokjøttdeig, reker osv. Listen er lang!

Ha salat i og velg  deg tilbehør som : dressinger av mager kesam eller lett rømme, ost, salsa, majones eller hva enn du måtte komme på.

Jeg liker også å bruke speltlomper i stedet for vanlige lefser. Mye fordi det er annet næringsinnhold og mindre kcal i lompene  som betyr flere lomper !

Pakk dem inn i aluminiumsfolie og ha dem med deg uansett hvor du skal. Da er det ingen unnskylding for å ikke spise sunt om det er det du vil og man vet at det er god mat som venter.

Ha en nydelige mandag videre!

Likes

Comments