Det er helt utrolig hvor mye jeg kjenner på at jeg har presset meg selv utenfor komfortsonen min. Det nærmer seg torsdag, den dagen hvor jeg faktisk har meldt meg på et løp. Jenten som ikke løper, jenten som føler seg som en "dundre på hundre" når hun jogger og ikke minst jenten uten kondisjon har meldt seg på et løp.

Det er ikke så mye pushing på løpingen under løpet egentlig, fordi det er et rosasløyfeløp. Det vil si at det kommer til å være noen som løper, noen som går og noen som små jogger. Litt av alt rett og slett. Eneste er at jeg har gjort dette til min greie. Jeg har et mål om å fullføre og jeg har et mål om å jogge løpet. Dette er noe som jeg ikke har gjort før og derfor føles det så skummelt ut.

Den siste uken har jeg derfor så smått jogget litt, intervaller, lett jogg og gå turer har stått på planen min. Det er nok begrenset hva jeg kan gjøre med kondisjonen nå rett før løpet, men jeg har hvertfall gjort litt. En av fordelene som jeg håper jeg får ut av dette, er at jeg ønsker mer smak. Tenk om jeg kan bli en som tar seg en løpetur, en som lufter tankene sine og har "me time" mens hun jogger. En som ikke dør av litt små jogging slik som nå. Nei, time will show. Mira og jeg har hatt oss en lett joggings i dag og det gikk overraskende bra.

Resten av dagen i dag har vært så som så. Jeg skal ikke skryte på meg noe stort når det kommer til maten. Den har vært helt grei, men den avsluttet med litt is. Skal være såpass ærlig ovenfor meg selv og andre, jeg har spist en liten skål is.

Maten i dag har sett slik ut:
Frokost: 2 alpro yoghurter og 2 skiver melon.
Lunsj: Quinoa og grønnsaker i tomatsaus.
Middag: 1 kalkun og kjøtt pølse og potetmos ( var i hel sulten, så det ble en enkel middag)
Kvelds: Skiver med ost, agurk og tomat. 1 glass soya chocolate melk + en liten skål is.

Hva kan man si? Det kunne vært verre. Jeg tenker at det får gå i små skritt om gangen. I dag har jeg ikke levd fult så plantebasert som jeg ønsker, men det hele er en prosess. Små steg om gangen også kommer man dit man vil være til slutt. Det er bedre at det tar ekstra lang tid, dersom det er langvarig,

Deler noen bilder av måltidene mine, i dag har det ikke vært tid til å gjøre så mye stats på maten som jeg liker, derfor se de ikke så meget imponerende gode ut heller.

Håper din dag har vært fin! Da er det bare til å glede seg til en ny dag i morgen!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei igjen!

I dag er en slik dag hvor vi endelig har fått ferdig det siste i den nye leiligheten som vi overtok i begynnelsen av måneden. Nå kan vi endelig senke skuldrene og leve litt. Dette gjør at jeg kan ta meg mer tid til bloggen, noe som jeg virkelig har hatt lyst til , men som må ned prioriteres som oftest.

Dagen i dag har vært kjempe fin. De siste 3 ukene har jeg vært som en skvulpende vulkan, om det går ann å si. Jeg er så hissig, at det er rett før jeg melder meg på kurs for å takle sinnet mitt. Heldigvis så merker jeg det selv og kan svelge mye av det. Tror det hele kommer av at jeg er mye stresset, har mye som jeg burde/vil/skal/ må gjøre i hodet og har innsett at jeg også må ta meg i et tak når det kommer til vekten min.

Misforstå meg rett, jeg er veldig glad i meg selv, men jeg merker at nå er jeg blitt litt for stor, bikket 93 kg hinn dagen og det er ikke der jeg vil være. Jeg ønsker ikke å være den som får noe sykdommer på grunn av vekten min eller skal fremme overvekt. Mitt ønske er å fremme en sunn og aktiv kropp. Dette kommer da til å være målet mitt de neste månedene for å få til. Denne gangen har jeg gitt meg selv god tid til å nå målet og jeg kommer til å blogge på veien mot målet som en del av det å holde min motivasjon oppe.

Vi har brukt dagen til å være sammen som en familie, se litt film siden Vegard ikke føler seg helt pigg, vært på 2 turer med William og hundene. Litt pensum har jeg også fått fullført, satser på enda mer til uke som kommer. Det nærmer seg bare en måned til eksamen.

Har også fått laget litt eple chips i dag. Det vil si at det smaker jo ikke som chips, men det blir like sprøtt og kalles eple chips. Det er ganske enkelt. eple som er skjært i tynne tynne skiver, ristet i en pose sammen med kanel og sukrin gold/sukker, før det ligges på bakepapir og tilbringer 1,5- 2timer inni ovnen på 90 grader.

Nå skal jeg planlegge litt uken som kommer og ikke minst maten som er min største synder for tiden. Der er jeg litt frem og tilbake, jeg har meste parten av den siste måneden spist vegansk mat og trives med det, men jeg finner stunder som jeg synes er utfordrende. Har valgt å spise vegansk eller plantebasert som jeg heller vil kalle det, fordi det gir meg en god "ren" følelse inni meg og jeg prøver mange flere nye oppskrifter som jeg ellers ikke hadde prøvd. Om det blir slik at jeg kommer til å spise slik i lang tid, det får rett og slett tiden vise.


Gleder meg til den kommende uken og håper du er like klar!
Vi snakkes!

Likes

Comments

Noen gang laget noe som smaker så godt at du må nesten si " ååå herregud så godt dette var" hver gang du tar en bit? Du får den tanken om at kanskje du bør lage mer med en gang fordi dette kommer til å bli spist opp fort.

Vel det gjorde jeg i går, når jeg hadde laget sitron scones. Nå har jeg ikke tenkt å ta æren for oppskriften for den fant jeg på vegetarbloggen, men jeg gjorde mine egne endringer i den.

De tar heller ikke lang tid å lage. Når jeg lagde middag i går ,smelte jeg sammen deigen og hadde den i ovnen mens vi spiste. Meget sytalaust om du spør meg.

Oppskriften ser slik ut

- 7dl hvetemel 
- 1dl sukker
-2,5 ts bakepulver
-0,5 ts natron
- 1 ts salt
- 2 ss valmuefrø, her brukte jeg chia frø, men de må få tid til å bli litt myke først, ligges i væske i ca 15 min
- 2 vegansk smør eller margarin
- 1 sitron
- 2dl soya melk
- ekstra mel til utbaking. 

Slik gjør du:

Skru oven på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
​​​
 Bland alt det tørre, smuldre inn smører og bland sammen med fingrene.
Kutt sitronen opp og bruk saften i deigen. Bland inn soyamelken. 

Ha litt ekstra mel opp i deigen når den er blandet, ta den ut og form en sirkel som er ca 3 cm høy. Ligg den på bakepapiret, kutt med en skarp kniv 8 "pizza stykker".  Putt sconesene i ovnen, der trenger de ca 20-25 min, de skal være gyldne. 

Vegetarbloggen sin fremgangs måte er vel mer bakemessig korrekt og den finner du på siden hennes. For min del så funken min måte veldig greit og det ble utrolig gode scones ut av det hele. Luftige og saftige. 

Likes

Comments

God dag!

Akkurat nå sitter jeg med en nydelig skål av spagetti, gulrot, hvite bønner og squash som er toppet med hakkede tomater og krydder. Det har skjedd noen forandringer siden jeg sist blogget her.

Kan starte med at jeg har vært noen uker litt nedfor, der jeg rett og slett har følt meg ganske så udugelig til alt. Det er bare slike tider man må igjennom i livet og jeg hadde valget om å ignorere det, men jeg valgte å gi denne negative holdningen all min oppmerksomhet. Hvorfor ? Det aner jeg faktisk ikke.

De to siste ukene har jeg prøvd å spise mer vegansk mat. Ikke fordi jeg føler meg frelst på noe som helst måte, men fordi jeg har lest mye bra forskning som tyder på at et vegansk kosthold gir bedre helse. Så hvorfor ikke prøve det?
Jeg har spist kjøtt og animalskeprodukter i løpet av disse dagene, slik som i går når vi hadde bursdagsbesøk. Likevel uten at jeg er totalt enveiskjørt og har en fin overgang så liker jeg dette kostholdet. Hver eneste dag så lærer jeg noe nytt om hvordan man skal sitte sammen et best mulig vegansk måltid. Ser også at jeg får brynt meg mye på ny type mat og nye oppskrifter. Vegard og William er ikke så begeistret for mer grønnsaker, linser, bønner og alt som er, så de holder seg til kjøttet og melkeprodukter, men vi spiser det samme tilbehør til maten.

Når det kommer til treningen ,så har den vært veldig opp og ned siden i sommer. Jeg hadde meg noen uker august og litt utover september hvor jeg var meget flink. Så var det akkurat som om kroppen min stoppet opp. Flere ganger forrige uke prøvde jeg å trene, men jeg klarte ikke å presse den. Det var som om hele kroppen min hadde denne "influensa-utmattelsen" som man får når man er syk. Trolig nok at jeg ikke vært eller følt meg syk.

Så på søndag stod jeg opp tidlig, bestemte jeg for at jeg skulle jogge uten noe tidspress og høye forventinger. Det gjorde jeg. Imens jeg jogget tenkte jeg på at nå er jeg kommet til det punktet hvor alt ikke bare går av seg selv, jeg må faktisk jobbe for å komme meg over dørstokken selv, nå er det på tide at jeg er min egen pt.

Har planlagt noen treninger som jeg skal ha denne uken og som jeg skal booke inn som pt time med meg selv. Skal lage meg et treningsprogram som vil passe det jeg vil jobbe med og det som gir meg enda mer motivasjon. Kanskje jeg melder meg på et løp? Noe som er totalt utenfor komfortsonen!

Kaller det hele #prosjektbliminegenpt (kan søkes opp på instagram) og skal dele hele min reise med Dere. Kanskje vi alle lærer noe nytt underveis?

Likes

Comments

God kveld.

Den uken som jeg har gledet meg til og sett fram, den uken som skulle bli bra på egentrenings fronten og ikke minst jeg skulle prøve ut flere nye oppskrifter. Vel, så ligger jeg her da. Andre dagen med sykdom og det verste er at formen blir bare verre og verre. Forrige onsdag fikk jeg vondt i halsen, men det gikk egentlig fint helt til lørdag, da hadde jeg fryktelig vondt i halsen. Når jeg våknet i går, så tenkte jeg " her er det mer enn bare en vond hals". Det ble derfor ikke noen pt timer med meg i går og jeg må innrømme jeg får så dårlig samvittighet ovenfor kundene mine, men er bedre å avlyse enn å smitte dem.

I dag når jeg våknet kjente jeg at formen var enda dårligere. Tungt hode, hodepine, sliten og tett i ørene. Hver gang jeg blir tett i ørene så er det en influensa ute og går. Fikk samlet meg litt og hadde en pt time, før jeg innså at dette går ikke i dag. Resten av dagen har blitt tilbrakt under dobbel dynen frysende og ikke minst med en mage knipe som er meget ubehagelig. Uten at vi skal gå inn på detaljer så kan vi si det slik at det er greit at jeg er hjemme.

Nå krysser jeg bare fingrene for at jeg kan komme meg litt mer i morgen. Dersom magen er i orden til i morgen, så kan jeg hvertfall spise litt bedre. Det har gått i rett i koppen, lett is og pizza i dag. Matlysten er ikke på topp og det er heller ikke samvittigheten. Liker ikke det at jeg får dårlig samvittighet, men jeg er bare et mennesker jeg også, jeg faller lett tilbake til gamle vaner.


Håper din dag har vært fin, at du har fått vært aktiv og gitt kroppen din mat som den trenger. Hvis ikke så er hvert måltid en ny sjanse.

Likes

Comments

GOD MORGEN!
Det er en ny dag med nye muligheter. Mange har gjerne et håp om å starte å danne en sunnere hverdag for seg selv og noen er alleredet inne i en god steam/livsstil. Når jeg har travle dager så liker jeg å ha god mat å spise. Det er så utrolig mye lettere å dra på butikken eller ta noe annet som ikke er fult så bra som hjemmelaget mat med gode råvarer. Det er derfor jeg har lyst til å dele verdens enkeslte og beste tips om du vil ha god mat som også gi deg en sunn kropp.

Derfor har jeg laget med meg wraps i dag. Det er godt og genialt.

Det som er flott med wraps er at man kan fylle dem med alt mulig. Skinke,laks, kylling, tacokjøttdeig, reker osv. Listen er lang!

Ha salat i og velg  deg tilbehør som : dressinger av mager kesam eller lett rømme, ost, salsa, majones eller hva enn du måtte komme på.

Jeg liker også å bruke speltlomper i stedet for vanlige lefser. Mye fordi det er annet næringsinnhold og mindre kcal i lompene  som betyr flere lomper !

Pakk dem inn i aluminiumsfolie og ha dem med deg uansett hvor du skal. Da er det ingen unnskylding for å ikke spise sunt om det er det du vil og man vet at det er god mat som venter.

Ha en nydelige mandag videre!

Likes

Comments

Torsdag:
30 min spinning

Fredag:
1 time spinning

Lørdag:
1 time spinning

Søndag:
litt mobilitets trening ellers fri.

Nå er jeg meget klar for en ny uke med mer egen trening, mindre spinning og nye utfordringer. Kjenner det at motivasjonen for mer styrketrening har økt og det er jeg så utrolig glad for. Endelig kommer den Tine som jeg kjenner best frem. Selv om jeg trives godt med prformance timene og woder som jeg har kjørt de siste ukene, så er det noen eget med denne kjærligheten for styrke.

Håper du er like klar for en ny uke og ser på den med masse positive tanker, da blir uken så mye bedre!

Ny resten av søndagenDa var atter en uke over for i år og jeg må ærlig si at denne uken har jeg følt meg sliten. Det var vært en stor økning i kondisjonstreningen siden jeg har vært vikar på et par gruppetimer og ikke minst hatt noen ekstra selv. Skulle nok ønske at jeg hadde hatt mer egen trening når det kommer til styrken, men det er ikke alltid slikt går opp. Kommer nok til å fokusere mer på egentrening den kommende uken.

Mandag:
Prformance Hiit.
En økt hvor vi jobbet i team på 2, den ene hadde pause mens den andre jobbet. Vi skulle kjøre en Amrap på 20 min
2 push ups
5 burpees
10 sit ups
15 G2OH
20 step ups

Amrap 8 min
10 mountain climbers
10 russian twist

Tirsdag
30 min jogge tur, skulle være rolig, men merket at jogge formen er ikke der den var i fjor så ble ganske sliten.

Onsdag
Dette var dagen som virkelig har ødelagt meg denne uken.
Prformance hiit
Team 2 20 min
Stige i reps: 1,2,3,4,5,6,7,8.... reps i alle øvelsene
Death jumps
Plyp Push ups
K2E
Mountain climbers
Skater jumps
Lengde hopp
Plyo burpees

5 min ro konkurranse med 3 pers per team. Denne var en killer!

Senere på dagen hadde jeg egen trening med
Strikkøvelser for rumpen
Glutebridge
Rygghev
Nedtrekk
Skulderpress
Kinesisk sidehev
Reverse crunches

Helt på slutten av egen treningen hadde jeg meg en gruppetime med 45 min spinning, bånn gass.

Torsdag:
30 min spinning

Fredag:
1 time spinning

Lørdag:
1 time spinning

Søndag:
litt mobilitets trening ellers fri.

Nå er jeg meget klar for en ny uke med mer egen trening, mindre spinning og nye utfordringer. Kjenner det at motivasjonen for mer styrketrening har økt og det er jeg så utrolig glad for. Endelig kommer den Tine som jeg kjenner best frem. Selv om jeg trives godt med prformance timene og woder som jeg har kjørt de siste ukene, så er det noen eget med denne kjærligheten for styrke.

Håper du er like klar for en ny uke og ser på den med masse positive tanker, da blir uken så mye bedre!

Ny resten av søndagen

Likes

Comments

Arg endelig hjemme etter en sein kveld på jobb. Denne uken kjenner jeg at det har blitt mye trening og jeg må jobbe med å holde motivasjonen oppe til de neste kommende treningene. Dette har uansett fått meg til å tenke på dette med å ha mål på treningen.

Det har seg slik at mange av oss er veldig fastlåst på hvem vi er. Vi kjenner oss selv best, det er jo helt klart, men det er også vi som lager forandringer og bestemmer hvem vi skal være. Når det kommer til mål så har jeg hørt mange si " egentlig har jeg lyst til, MEN" også kommer det en avhandling på hvorfor man ikke kan nå målet sitt.

Så klart noen kan være hindret av skader og sykdommer, men mange av oss har ikke noe grunn til å si at vi ikke klarer å nå målet ditt. Om du har veldig lyst å nå det målet så kjør på!

- Se for deg og tenk over hvilke person du ønsker å være innenfor trening og gjerne kosthold.
-Se for deg hvordan det er og føles å være denne personen. Dersom du ser for deg at dette er noe du kommer til å like og kan hente motivasjon fra, så sats og du kan absolutt nå det.
-Se for deg hva du gjør annerledes enn den dag i dag og hvordan du må gjøre om på prioriteringene dine.


Ta med deg disse tankene og dette synet neste gang du drar på trening eller neste gang du kjøper snop for 3 gang på butikken den uken. Så har du plutselig fått en ekstra boost i motivasjonen. Det er bare en ting til jeg vil skrive og det er : Husk at du er ansvarlig for den personen du ønsker å være, er du ikke der du ønsker så er det opp til deg å jobbe deg ditt du vil være. Synes du veien er lang og hard alene eller usikker på hva du må gjøre for å komme ditt kontakt en personligtrener som kan hjelpe deg på veien.

For dere i Bergen, ta gjerne kontakt med meg på Elixia Laksevåg så skal jeg gi deg et ekstra push, kunnskap og ikke minst skape resultater sammen med deg på en sunn og varig måte.

!!!! Nå vil jeg poengtere at det på det sterkeste anbefales å ha litt fornuft når det kommer til sunne mål. Å leve med feks for lav fettprosent er ikke noe å hige etter og lage usunne regler er heller ikke noe jeg vil anbefale. men å prioritere annerledes og være mer "på" når det kommer til målet ditt er innafor!!

Likes

Comments

God dag!

Som mange vet har jeg tidligere i år og frem til nylig hatt et ekstremt søtsug. Det har selvfølgelig ikke kommet at seg selv. Da jeg begynte å lese til eksamen i desember i fjor, dro jeg til Bergen for å lese og ha eksamen. Under eksamenslesingen unnet jeg meg noe søtt hver eneste dag og det var jo desember så det ble litt ekstra kos her og der. Det som skjedde var at etter jul så klarte jeg ikke å stoppe med sukkeret. Det har vært x antall ganger jeg har prøvd, men det søtsuget jeg har fått etter en dag eller to har vært så enormt at jeg har gitt etter hver gang. Dette har resultert i mange kilo ekstra på kroppen min.

Tanken på at jeg ga kroppen min noe så dårlig som sukker hver eneste dag og det til slutt ble en type trøst for at jeg synes synd i meg selv for at jeg ikke kunne slutte, var faktisk det som fikk meg til å bestemme meg for noen uker siden. Den dag i dag er søtsuget noe helt annet og derfor har jeg lyst til å dele mine tips med deg.

1. Bestem deg.
Det er svær få ting vi klarer å gjøre , dersom man ikke er bestemt for det og er motivert.

2. Hold ut.
De første 1-2 ukene er helt forferdelige. Det som funket for meg var at jeg holdt meg helt vekke for sjokolade de første 2 ukene. For min del er det sjokolade som trigger søtsuget mest. Likevel var første uken ganske tung, Se på det som en avrusning for kroppen, jeg var mye sulten, jeg hadde hodepine, var helt galen av å lete i skap og skuffer etter noe som kunne dekke søtsuget.

3. Ikke har søtsaker liggende rundt i huset.
Dersom du er som meg, som spiser søtsakene med en gang du kjenner søtsug, så ville jeg ikke hatt det liggende i huset. Det er ikke vits å trigge seg selv den første tiden, da ville jeg heller ventet noen uker dersom du må ha slikt liggende. For å si det slik hva er sjansen for at en narkoman har narkotika liggende uten å bruke det selv?

4. Begrens deg.
Selv om jeg har kuttet godt ned, så har jeg ikke kuttet ut. Dette er viktig for meg å poengtere fordi jeg er for at man skal ha en balanse og jeg har ikke troen på at en hver "ola nordmann" kan leve et liv uten noe av det usunne. Det fins, men det er ikke folk flest. Så ikke gjør snop til noe "Nei-mat". De begrensingene som er gjort her hjemme er at vi har innført 50kr hver uke som man kan bruke på snop, for å si det slik så er faktisk 50kr mye mer enn det jeg hadde trodd. De to siste helgene har jeg derfor endt opp med å kjøpe smågodt for 17-25 kr og det her vært mer enn nok. Det som også er fint når man har begrensninger er at man ikke vil dra på mandag eller tirsdag å bruke pengene fordi da vet man at man ikke har noe når helgen kommer.

5. Finn andre alternativer.
Sitt deg ned med deg selv og tenk igjennom hva som gjør at du får lyst på snop eller den du har lyst på når du har søtsug. Jeg vet at når dagen går litt i mot meg eller når jeg kjeder meg så får jeg søtsug. Det er også forskjellige situasjoner som trigger det, som når jeg er med enkelte personer og besøker jeg skal i. Det som faktisk hjelper, eller som jeg opplever funker, er å finne på noe annet for å distrahere hjernen. En dag gikk jeg på trening fordi jeg hadde så søtsug, en annen dag måtte jeg spise en ekstra lunsj for å bli kvitt søtsuget. Kjenn etter om det er sult du kjenner på eller om du bare trenger å finne på noe.
Håper noen av disse tipsene kan hjelpe deg mot en bedre og sunnere hverdag. Du skal ikke kutte ut sukker, men få oppleve hvor mye bedre sukker smaker når man inntar det moderat, nyter det, koser seg og ikke minst du vil få kjenne på hvordan det er å spille på lag med kroppen sin.

Ha en nydelig dag videre!

Likes

Comments

Gooood torsdags formiddag/ettermiddag/kveld alt ettersom når du stikker innom her!

I går lovde jeg å ligge ut treningsøkten min, men jeg var så sliten og sulten at ting gikk ikke slik som jeg tenkte.

Kan nå starte med å si at jeg hadde ALDRI trodd at jeg kunne bli så sliten på så korttid som jeg har gjort etter jeg begynte å kjøre Prformance og crossfit økter. Det er helt utrolig at man kan kjøre seg så tom og sliten så feks 10min.

Uansett så liker jeg det. Liker følelsen man sitter igjen med etter økten og at man føler seg som wonderwoman enkelte ganger under økten.

Her er økten;

Trente først litt styrke. Øvde på snatch og benkpress.

12 minutter EMOM
Min1: 6reps markløft 70kg
Min 2: 200-250m roing

Dvs at du kjører minutt 1 med kun 6 markløft, nytt minutt roing, minutt 3 markløft osv...

12 minutter totalt med jobbing og jeg garanterer en god følelse etterpå .

** vekten i markløft tilpasser du ditt nivå. Kjente at jeg kunne kjørt mer enn 70 feks**

Fikk kjørt meg skikkelig. Håper du hiver deg rundt slik at du får prøvd økten selv!

Ha en fin dag videre !

Likes

Comments