God lørdags kveld du!

Denne uken har jeg vært kjempe flink på kostholdsfronten, jeg har ikke stresset noe med mat. De har falt naturlig å spise sunn mat og ENDELIG etter 3 uker har søtsuget gått vekk. Sant skal sies igjen at jeg har jo ikke kuttet ut sukker og sjokolade, men kuttet godt ned på mengden. Forrige uke hadde jeg sjokolade på fredagen og denne uken har jeg kjøpt meg 20 smågodt ting som jeg enda har liggende igjen av. Smågodt smakte faktisk ikke så godt som jeg tenkte og jo mer jeg smakte på det, jo merket jeg at det ikke var noe nødvendig.. At det går ned uansett en eller annen dag kan jeg nok gi et trygt JA til.

På onsdag når jeg hadde en pt time merket jeg at jeg ble utrolig svimmel og litt uvel. Fikk hentet vannflasken min og følte meg litt bedre. Etter timen fortalte jeg til en kollega hva som hadde skjedd og hun spurte hva jeg hadde spist i dag. I det hun sa det så tenkte jeg " I dag har jeg virkelig spist mye". Jeg fortalte at jeg hadde spist 8 knekkebrød og klokken var kun 12. Vi satt oss ned å regnet på det og siden jeg hadde hatt lett syltetøy på knekkebrødene så hadde jeg bare spist 363 kalorier. 363 kalorier innabords når klokken er 12 OG man har løpt intervaller, det er ALT for lavt!

Det som er flaut er at jeg regner på måltider med knekkebrød for kunder støtt og stadig, derfor har jeg tenkt at dette er jo faktisk et fullverdig og godt måltid. Det jeg ikke hadde tenkt på var at jeg overhodet ikke hadde på så mye godt og sunt pålegg som kundene mine får beskjed om. Når man bruker litt lett syltetøy som har 43 kcal per 100g, og det i knekkebrød ikke er så mye kalorier så ligger man alt for lavt.

Grunnen til at jeg forteller dette er fordi det er så lett og gjøre samme feilen som meg. Konsekvensen med det overtid er at kroppen vil gå i forsvarsmodus og velge å beholde alt av mat samtidig som den vil lagre det som fett. Kroppen tror altså at du ikke får mat og at hun er i hungersnød. Kroppen din vil heller ikke klare å fungere optimalt, du vil ikke klare å få de resultatene du ønsker, det vil være vanskelig å gå ned i vekt, treningsøktene dine vil bli dårlige og ikke minst du vil bli slapp, sliten og trøtt.

Husk derfor at det ikke er slik at minst mulig kalorier inn gir best og raskest resultater. Ønsker å nevne at dette med å spise så lite de tre første dagene var virkelig ikke noe jeg ønsket og mente å gjøre, det har rett og slett bare vært et øyeblikk hvor jeg ikke har tenkt så mye. Ofte så skal man ikke så mye i minus før det skjer ting og forandringer med kroppen. Det er en grunn til at 500 kcal i minus er det som er anbefalt.

Neste gang du lager deg knekkebrød tenk over at du har godt og næringsrikt pålegg som feks:
- Ost og skinke
- skinke og avokado
- En god dose mager kjøttpålegg
- leverpostei
- makrell i tomat
- egg og reker
- Egg

og ikke glem å topp det hele med noen gode skiver tomat, paprika og agurk!

Kaloriinntaket mitt er økt med mange kalorier og jeg har passet på siden onsdag formiddag at jeg får i meg nok mat så jeg kan være den beste versjonen av meg selv og har godt med trykk på trening


Ha en herlig lørdag videre!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

I skrivende stund sitter jeg endelig i sengen etter en lang dag, men en fin dag. Dagen staret egentlg alt for tidlig og som alltid ganske stressende. Hunden skal ut, frokost skal inntas, Wiliam skal fikses og sekkene skal pakkes. Det er vel bare slik familie livet eller livet generelt er. Hadde ikke vi hatt William så hadde vi nok stresset like mye, men fått sovet en liten stund ekstra, men litt søvn kan jeg ofre for å ha en så fantastisk sønn.

Fikk trent i dag også, dette var virkelig en av de bedre øktene jeg har kjørt. Økten i dag var hvertfall mye bedre enn den i går, for da var jeg tom for energi fra start til slutt og ikke minst forbanna fordi kroppen ikke funket slik jeg ønsket.

Økten som ble kjørt i dag er inspirert og nesten kopiert fra Catrine collins og ser slik ut.


Oppvarming 30 min rolig jogging
25 min Amrap:
20 kcal roing
12 Db snatch på hver arm
12 box jumps
15 push ups med stopp
15 situps

Kjør så mange runder som du klarer i løpet av 25 min. Db snatch krever en del teknikk, så dersom du er i stuss på teknikken ville jeg evt byttet den ut mot en lettere øvelse som goblet squats. Snatchen kjørte jeg på 15 kg og jeg føler meg sann midt på treet sterk der, så ikke vær beskjeden på vekten dersom du har kontroll over teknikk.

Uttenom treningen så har jeg fått et nytt problem, kanskje et luksus problem? Siden jeg sluttet å spise sjokolade i hverdagen og kun en gang i løpet av helgen så har jeg begynt å bli så forferdelig sulten. Det er ikke det at jeg er sulten hver 3-4 time, jeg er sulten 1-2t etter et skikkelig måltid. Det er slik at jeg begynner å bli irritert. Kroppen min er ikke psykisk sulten, nei her snakker vi en mage som romler som en bjørn. Jeg har altså ikke hatt noe annet valg enn å spise når kroppen min romler etter mat, så jeg har laget en teori om hva som mulig skjer i kroppen.

Siden jeg har valgt å spise mindre sukker så vil insulin nivået synke noe og glukagon nivået øke. Dersom dette stemmer litt, som sagt er det bare en teori jeg har kommet opp med, så vil glukagon sitte opp forbrenningen og jeg vil bli mer og oftere sulten. Om det stemmer vet jeg ikke eller om dette er en del av "avrusningen", det får jeg bare vente å se. Inntil da så må jeg forsette å spise gode og sunne måltider når jeg er sulten. 

Håper din dag har vært knall fin og at du ser frem til en fin høst med mange muligheter foran deg! 
God natt! 


Likes

Comments

God kveld!

Denne uken virker virkelig ut som om den skal bli bra på treningsfronten. Fikk ikke dra på trening i går slik jeg hadde planlagt, men jeg gikk meg en tur på 7km senere på kvelden med mamma. Siden jeg gikk den turen så tenker jeg at det var absolutt bedre enn ingenting, jeg kunne vært hjemme og synes synd i meg selv fordi planene mine ikke gikk opp. Skal være ærlig å si at det var 50/50 sjanse mellom sofa og tur, men etter en alvorsprat med hjernen min konkluderte jeg med at jeg trente denne bevegelsen.

Skal sies at jeg er litt ekstra motivert at fitbit klokken min. Nå har jeg hatt fitbit i 2-3 år og jeg får nesten en liten push i rompen av å se at jeg har gått veldig lite en dag. Kroppen trenger jo å bevege seg og den har godt av å gå 10 000 skritt minst daglig. Målet har vært 20.000 hver dag denne uken, men har ikke klart det noen av dagene så langt.

Slik ser de to første dagene av uken ut når det kommer til skritt og aktivitet.

William våknet med feber i dag tidlig, så det ble ikke noe barnehage på han. Senere på dagen så viste seg det at han var friskere enn jeg trodde og han kvikknet skikkelig til. På ettermiddagen bestemte jeg meg for at jeg skulle ha han med på trening, da han var fin i formen og feberfri.

Både jeg og vegard fikk dra på Prformance timen på Elixia laksevåg i dag. Der hadde Cecilie som hadde timen, laget en økt som jeg faktisk ble litt sint av å kjøre. Fikk så høypuls selv når jeg prøvde å kjøre roligere samtidig som jeg ikke hadde så mye å gi som jeg ville. Uansett, det var altså ikke noe gale med økten, det var vel mer kroppen som ikke spilte på lag.

Prformance
Team 2
Amrap 15 min
300m løping (begge utfører)
30 Utfall 16/24 kg (til sammen)
30 push ups (til sammen)
30 Kettlebellswing (til sammen)

Individuell
3x3 min med 1 min pause
6 situps /t2b
9 Goblet squats 16kg
12 burpees

Fornøyd med tallene og pulsen jeg har lagt på under timen (bilde 1 og 2) også fikk jeg gått en tur med mamma hvor vi egentlig ruslet litt rundt og fikk snakket om vær og vind. Deilig å gå en tur etter man har lagt høyt i puls. Bilde 3 og 4 viser dermed noen av tallene pulsklokken viste etter turen.

Håper du har kommet i gang med din treningsuke og ikke undervurder noe så lett som en tur. Alle munner drar, heter det ikke noe slikt ? All bevegelse er bra bevegelse! Hvis du ikke er i gang enda så kan du alltids starte i morgen, på torsdag eller lørdag for den saks skyld.

Ha en fin kveld videre og en god dag i morgen!

Likes

Comments

God kveld!

Det blir et sent innlegg i dag, men et innlegg som jeg trenger å lufte for meg selv om andre. Det er jo slik at selv om jeg har hatt meg noen runder med meg selv og klart å finne en kjærlighet for kroppen min, så kommer det dager/uker hvor jeg går tilbake til gamle vaner. I dag var en slik dag.

Våknet opp i dag tidlig med ny giv, masse forhåpninger for hvordan denne dagen skulle bli og lykkelig over at jeg ikke hadde noe søtsug etter gårsdagens sjokolade og is. Hadde meg en god frokost med knekkebrød og syltetøy. I 11 tiden ble jeg skikkelig sulten og siden jeg har 10 000 ting jeg vil prioritere å gjøre ferdig før jeg lager meg mat, gikk sulten over til søtsug. Sterk i viljen bestemte jeg meg for å ta en banan og en pære. Det skal i teorien dekke søtsuget med fruktsukkeret og ikke minst det demper sulten. Vel, it didnt.

Oppe i kjøleskapet hadde vi melkesjokolader som bare lå der og godgjorde seg. Hjernen min som kan være ufattelig vanskelig å lure viste dette og overbeviste meg om at en rute går fint. Du kjenner kanskje greien med sjokolade, det går ikke ann å bare ta EN bit. Så jeg og William delte denne 200g platen fint i løpet av få minutter.

Det tok ikke lang tid før jeg opplevde en skuffende følelse. Det er virkelig ikke en følelse jeg synes noen burde ha eller noen fortjener, dersom man har et balansert kosthold. Det skal være lov å kose seg litt i helgene med usunn mat om man vil. Dette er rett og slett gamle vaner som kommer opp i hodet mitt og som jeg må velge om jeg skal høre på eller jobbe i mot.

Vi var ute en tur og jeg kjente på hele kroppen at hodet mitt begynte å falle helt over på de gamle vanene med å dra meg ned. Gi meg beskjed hele tiden om at jeg er feit, om at jeg ikke er god nok, om at det der var unødvendig og alt hodet mitt kan komme på å si for å gjøre meg lei. Da vi kom hjem var det akkurat som om jeg hadde valgt at det hodet mitt har sagt skulle jeg bare akseptere og ligge meg til å sove.

Da jeg la meg ned for å sove, merket jeg at det gikk en liten faen i meg. Ikke søren om jeg skal bare la dette gå forbi og tenke " i morgen.......", ikke søren om jeg skal synes synd i meg selv fordi jeg ikke er god nok og bare fordi jeg spiste litt sjokolade på en dag jeg ikke hadde planlagt det. Så jeg reiste meg opp, kledde på meg treningsklær og dro på trening.

Kom på treningssenteret gikk direkte ned på elipsemaskinen og tenkte her skal jeg kjøre på til jeg har fått ut sinnet på at jeg har fått gamle tanker igjen i dag og til jeg får endrofinrush slik at jeg føler meg bra. So I did! 30 min senere var jeg annpustet, svett og fornøyd. Tok dermed å brukte en liten halv time på styrke trening etter på.

Jeg tuller ikke når jeg sier at det er ett av de beste valgene jeg har tatt i det siste. Fy søren så stolt jeg er! Jeg taklet disse tankene på en helt ny måte og lot dem ikke knekke meg. Jeg har stått opp mot tankene mine om at jeg er feit og ekkel og heller klart å takle dem slik at jeg følte meg bra igjen.. Tankene fikk ikke ødelegge dagen min videre og ikke ødlegge den selvfølelsen som jeg har brukt over 1 år på å bygge.

Så hvis du noen gang får dårlig samvittighet for at du har spist for mye usunt eller noe usunt en dag du ikke skulle eller hadde tenkt. Gjør noe som gir deg mestringsfølelse, noe som får deg til å føle deg bra. Dessuten så er de fleste av oss ute etter et balansert kosthold med mest sunn mat, men også den usunne maten, er vi ikke?

Likes

Comments

Nå når sommeren er over og man vender tilbake til treningssenteret sitt er det lett å tro at man må flytte inn på senteret. Slik er det altså ikke, det er ikke nødvendigvis slik at jo lenger tid på trening jo mer får man ut av det. Selvsagt tar det lenger tid om man skal kjøre 5x5 reps i flere baseøvelser, men dersom målet ditt er å komme i form ved å forbrenne fett og se "fit" ut, da kan du kjøre på med mer intensitet.

Bli sterkere, få bedre kondis og ha det gøy.
Det å få resultater er absolutt noe vi higer etter, det er jo derfor vi er på trening. Likevel er det viktig at du finner treningsgleden, rett og slett at du drar på trening fordi det er gøy og gir deg noe positivt i hverdagen din. Bruk derfor litt tid på å prøve forskjellig trening, for å finne ut hvilken trening som gi deg lyst til å komme tilbake.

For meg har tung styrketrening lagt nært mitt hjerte i mange år, men nå synes jeg det er mye gøyere å kjøre på med intensitet, sammen med tyngre trening. Skal innrømme at jeg begynner å bli litt bitt av basillen når det kommer til crossfit/prformance. Det er så varierende trening, utfordrende på alle nivåer, gøy og ikke minst du trenger ikke trene i flere timer om gangen for å få en skikkelig god økt!

25 minutter med trening gjorde susen. Etter en god og dynamisk oppvarming i dag fikk vi servert treningen på tavlen av Cecilie. Tror helt ærlig at hun lider noe lunde av det samme som meg, jo mer folk pusher og presser seg på trening, desto bedre og gøyere er det som trener. Hun liker hvertfall å utfordre andre og DET liker jeg! Skal nevnes at pushing og den delen hvor man koser seg da gjør de som trener en god utførelse teknikkmessig også.

Her har du økten, dersom du er interessert i å kjøre den selv også. Det er som sagt 25 min som gjør deg så sliten at du ikke vet helt hvor du skal gjøre av deg. Både jeg og Vegard så etter en spybøtte flere ganger i løpet av de siste 10 minuttene.

Nå er jeg giret på mer trening i morgen og en ny dag.. Kjenner godt at kroppen har vært igjennom denne økten og en god tur på 1 mil i øsende regn!

Håper din dag har vært knall og at du er klar for en ny dag i morgen!

Likes

Comments

Heisann!

Håper mandagen din så langt har vært kjempe flott! Hvis ikke har du enda mange timer igjen på å gjøre den bra! Her i huset har jeg faktisk lagt på sofaen frem til 14:30. Lå våken i natt med vond mage og løp frem og tilbake på toalettet, så søvn var etterlengtet når jeg stod opp i dag. Nå begynner jeg ikke på jobb før 17 i dag, så det var nesten greit at jeg lå på sofaen. Eneste er at jeg skulle ha trent.

I går lagde jeg noen meget gode og det jeg vil kalle sunne boller. De er rik på protein. fiber, lavt fett innhold og kan lages helt sukkerfri. De ble luftige og absolutt et alternativ når man har lyst på noe godt, men vil være sunn.

Oppskriften lyder slik:
230g fullkornsmel
200g havremel
90g surkin gold
300g mager kesam (1boks)
200g mager vanilje kesam
55g protein pulver vanilje (kan kuttes)
1ts kardemomme
1pk tørr gjær

evt
50g 70% sjokolade.

Slik gjør du:
Bland alt sammen. Ha gjerne romteperatur på kesamen, slik at det ikke blir for kaldt for gjæren.
La deigen stå på heve en stund før du lager boller av den. Stekes på 225 grader i 10-12 min. Enjoy!

Næringsinnhold (hvis du lager 13 boller)
Per bolle
163 kcal
28g karbohydrat
3,38g fett
11,5g protein.

Dette kan man ikke klage på! Så bare til å hive seg rundt så har du lunsjen i morgen. Har du lyst på helt sukkerfrie boller så lager du deigen uten sjokoladen og topper dem heller med lerums sukkerfrie syltetøy.

Likes

Comments

I skrivende stund har jeg akkurat klart å kave meg oppi sofaen. De to siste treningsøktene har gitt meg den vondeste gangsperren, så jeg har store problemer med å bevege meg. Selv om gangsperren sitter noen sperrer for meg i dag, så kjenner jeg sterkt på lysten av mer trening. Eneste er at jeg er usikker på om jeg hadde klart å varme opp igjen disse musklene slik at jeg kunne utført øvelser med god teknikk.

Planlegger å kjøre på med en liten joggetur eller tur i kveld i stedet for mer styrke. Noe trening kjenner jeg at denne kroppen har lyst på i dag.

Det er riktig nok sjefen min, Cecilie, som har sendt meg treningsøktene, men jeg tar meg den frihet til å dele de videre med deg slik at du også kan få deg to knalle treninger som gir mer lyst. Kanskje ikke akkurat mer lyst under treningen, men etter på så får du det. Vekter og øvelsene kan tilpasses og kjøres i det tempoet som passer deg.

Økt 1
5 runder:
12 knebøy
12 push ups
12 Toes to bar
12 Wallballs
12 kettlebellswing

Under økt 1 kjørte jeg knebøyen med 40 kg og det var virkelig mer enn nok. Planen min var vel litt det at jeg kunne ikke se for meg at knebøyen skulle være det som var verst. Knebøyen skulle være lett. Så feil kan man ta, knebøyen var absolutt tyngst og mer enn nok slitsom. Kettlebellswing kjørte jeg med 20kg og wallballs med bare 4 kg. Wallball kunne jeg nok kjørt 6 eller 8 kg på.

Min tid ble totalt på 20:01 min. Så da er det bare å forbedre seg ut i fra dette da!

Økt 2
For time:
21-15-9
Markløft
Burpees over bar
Ring roing

Økt 2 kjørte jeg i går og den gruet jeg meg til. Denne tar ikke særlig lang tid, men du får kjørt deg og gangsperren i dag skal jeg ikke si noe på.. Ikke det er man har gjort en bedre jobb ved å ha gangsperre, det er bare kroppen min som reagerer på "nye" øvelser og reps. Skulle kjøre denne etter en litt tyngre økt, men siden jeg var så gåen i beina fra før holdt det med denne økten. Tiden min ble ca 10:54= startet klokken når jeg var på 21 reps i roing og da hadde jeg jo allerede kjørt 21 reps mark og 21 reps burpees , tiden jeg fikk da var 7:54 så la jeg til noen minutter ekstra.

Kjørte økten med 75kg markløft.

Når det kommer til sjokoladen så spiste jeg litt i går kveld sammen med litt ostepop. Så da har jeg hatt ukens eneste og siste sjokolade. Søtsuget er ikke til stedet i dag og det er jeg veldig glad for. Nå er det ikke sjokolade igjen før en dag neste helg. Dette er forbedringer og små steg mot en vane endring.

Kan nevnes at de abstinensene og den mage reaksjonen jeg har hatt etter jeg kuttet ut sjokolade spisingen denne uken, har vært noe som jeg aldri vil igjennom igjen. Jeg har vært så oppblåst og kvalm at det er ikke verd å vende tilbake til gamle sjokolade vaner.

Nyt helgen din!

Likes

Comments

Så hvordan går det?
Her i kroppen merkes det godt at jeg har bestemt meg for å kutte meeeeget bra ned på sukkerinntaket. Tiltross for at jeg passer på at kroppen får NOK og godt mat, så har hodet mitt så utrolig lyst å spise HELE tiden! Det er nok en omstilling for kroppen og jeg var forberedt på det, jeg vet at det blir en hard og kanskje to harde uker fremover, men så er jeg over den verste kneiken. Da er det lettere å spise moderate mengder med sukker igjen og det vil være lettere å holde litt kontroll.

Når det skal være sagt så har jeg INGEN planer om å kutte ut snop og sukker for godt, det er ikke annet enn løgn om jeg tror det går i lengden og jeg tror ikke det er løsningen for noen. Når du jobber mot et mål så er det vel en lyst om å klare å være der målet ditt er? Ikke bare dra bort å hilse på målet for å dra tilbake der man kom fra? Det er der den livsstils biten kommer inn. Dersom du har et fornuftig og sunt mål så er det bedre å bruke lenger tid, slik at man får bygget gode vaner og BLIR der når man har nådd målet. Tro meg, en quick fix funker det, men så lenge du har med deg de gamle vanene underveis så ender man som oftest bare tilbake til der man var.

Nok mat, det er så lett for å spise for lite og ja jeg har nok skrevet om det før, men det er som om man aldri lærer. Det hele handler om kcal inn og kcal ut, MEN du kan ikke ha for lite kcal inn eller for mye kcal ut heller. Da ødelegger du bare for deg selv. Du sitter ned forbrenningen, du får en kropp som ikke orker så mye, du blir trøtt/sliten/sur/grinete, du mangler virkelig energi til å nyte livet og ikke minst en eller annen gang så blir du JÆVLIG sulten!

--Over her ser du noen av måltidene jeg har hatt de to siste dagene, man kan spise ganske mye mat selv om man skal være sunn og vil ligge i underskdd--

Er det ikke bedre da å spise litt og litt mindre, gå gradvis nedover, nyte livet, ha energi til å ha noen råe treninger, energi til å være sosial og føle seg opplagt? Dessuten er det flere av oss som tror at man må så ufattelig langt ned i kcal for å få resultater. Om du virkelig er usikker på hvor mye og hva du bør spise, kontakt noen som kan hjelpe deg. For Dere i Bergens området; jeg kan hjelpe deg og lover at du ALDRI er sulten eller føler at du spiser kjedelig.

Som sagt så kjenner jeg veldig godt på sukkersuget i dag og jeg har bestemt meg for at jeg IKKE skal gi etter. Ikke søren. Det er bare slik at denne gangen må jeg ut av komfortsonen min, jeg må ta meg tid til å lage nye vaner og ikke ty til sukker. Ser veldig lett for meg at om jeg fortsetter med sukkerinntaket mitt så får jeg diabetes type 2, hahah, nei men det ser jeg ikke bort i fra altså! På grunn av dette søtsuget så var jeg borte på butikken i sted for å kjøpe middag, det var kun bra mat som havnet i kurven, men det snek seg en liten Solo Super oppi. Takk gud for den Soloen, den tok knekken på det meste av søtsuget.

Jeg kan da med hånden på hjertet si at jeg har klart en dag uten noe form for snop og sjokolade! Om jeg er stolt? JA! Om jeg er sur? JA. Om det hjelper at jeg har tidenes PMS? NOPE. Uansett er mestringsfølelsen helt herlig! Håper din dag har vært fin også!

Likes

Comments

Noen ganger må jeg le litt av meg selv. Siden desember i fjor har jeg gått opp en del i vekt, men det har også kommet mye godt ut av det. Jeg har gått opp fra ca 75 kg -90kg. Jeg regnet ut for noen måneder siden at jeg har gått opp ca 5 kilo i måneden og det skal jeg ha klapp på skulderen for, det er veldig mange tusen kcal i overskudd. Grunnen til det er at jeg i julen ble avhengig av snop. Masse snop.

Det er nok en lyst om å gå ned igjen, men det er lettere å legge på seg enn å ta av igjen vettu. Dessuten har jeg vært så fornøyd på en måte med meg selv at jeg ikke ha tenkt så veldig hardt på å gå ned igjen. Har på en måte ikke merket så mye av det å veie 15kg mer eller mindre. Det vil si at selvfølelsen min har økt en god del.

Det som derimot er problemet er at det er ikke sunt å spise slike mengder snop. Det er ikke snilt gjort mot kroppen min, Det er ikke slik jeg vil ha det. Prøvde noen bukser i dag som jeg kjøpte i julen, vel jeg får dem opp til begynnelsen av lårene og DET satt en støkk i meg. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få skrevet dette uten at man skal tro at jeg er misfornøyd med meg selv, for jeg er egentlig ikke det, men jeg trives nok bedre når kroppen min er litt mindre. Selvom jeg nå vil jobbe meg tilbake til 70-tallet igjen, så står jeg fint i speilet og synes jeg ser bra ut. Jeg lider ingen nød i den kroppen jeg har den dag i dag. Det er bare noe som gjør at jeg har det lettere og bedre når jeg veier eller har litt mindre fett på kroppen. Det går vel ann å si?

Dagen i dag har ikke vært blant de beste for å si det slik. Har jo gledet meg sann på mine og William sin vegne at han skulle begynne i barnehagen i dag, men alle vannkoppene er enda ikke bedre. Dette på toppen av det buksegreiene gjorde dagen til en blå mandag. Likevel så skal jeg ikke klage så alt for mye. Har hatt noen gode måltid, litt sjokolade på sofaen for å trøsten meg selv, selv om det egentlig gjør alt litt verre. Ingen trening heller.


Akkurat nå sitter jeg å planlegger litt måltider fremover slik at det blir lettere for meg å unngå søtsaker. Det er alltid den første uken som er verst, så kommer man ned på et nivå hvor faktisk alt annet er bedre enn søtsaker, selv om hjernen prøver å overbevise deg om at sjokolade er best. Tenkte å ta deg med på denne turen ned igjen. Det kommer ikke til å være særlig vekt på vekten, men heller på cm og ikke minst det å føle at man lever godt og har trenings glede.

Håper du er med meg videre og at du har hatt en fin mandag!

Likes

Comments

Da er det siste dagen av "ferien" vår. Vi har vel egentlige ikke hatt ferie sann offisielt, men vi har hatt venner på besøk siden onsdag og har fått gjort mye gøy i helgen. Vi har vært på escape room som faktisk var overraskende gøy, wasteland og en liten tur på byn.

Nå venter en spennende uke, men forhåpentligvis barnehage start for William og mer rutiner. William fikk vannkopper forrige mandag og det er krav om å få skorpe på alle koppene før han får starte i barnehagen. Nå har ikke vi sett han siden fredag, siden han har hatt litt mormor tid, så jeg er veldig spent på hvordan koppene ser ut i dag. Håper virkelig at de har kommet seg og at han kan starte i barnehagen. Lengselen etter å jobbe mer og mindre stress med å styre frem og tilbake pga barnepass og ikke minst behovet for William for å være med andre barn er stort. Krysser virkelig fingrene.

I løpet av de siste dagene og ukene har det vært mye ferie stemning til tross for at vi begge har jobbet. Kosten har vært litt "ute av kontroll", men det er vel slik det skal være ? Litt sunt og litt usunt så har man en fin ferie og balanse. Det verste mer sommeren må være å ikke kunne ta seg en is med familien eller annen mat fordi man har det på NEI listen sin.

Selvfølgelig skal man være litt påpasselig med at man ikke bare spiser usunt, da det kan gå utover høstens tanker og syn på seg selv, men litt her og der skal gå fint. Det er som jeg sier til kundene mine hvis de skal 1 eller 2 uker på ferie " kos deg! Nyt ferien og ikke stress med kosthold og trening de ukene". Det blir litt som om det man sier i julen " det er ikke det mellom jul og nyttår som teller, men det mellom nyttår og jul". Ferien er jo bare en liten brøk del av resten av året.Når det kommer til min trening den siste månedene så skal jeg ikke skryte på meg noe særlig. Skal ærlig talt si det at har trent så lite at jeg savner skikkelig det å ha den egen tiden til å bruke kroppen. Det har vært en par gruppetimer i uken, for det meste spinning, men jeg kjenner at behovet for å kjøre litt stryke er stort. Derfor blir det veldig greit å få en rutine igjen i hverdagen, få William i barnehagen og får tid til trening selv. Åååh, jeg gleder meg sann!

Håper du også har fått ladet litt i sommer og nærmer det klar for å starte hverdagen igjen, med ny motivasjon og nye planer. Om du har noen dager/uker igjen, så nyt dem eller gled deg til å gjøre høsten til det beste du klarer. Gå inn i hverdagen med positive tanker, så blir det litt lettere. Det er vel ingen hemmelighet at det kan være kjipt å gå fra en ferie til hverdag igjen.


Nyt søndagen! God å være tilbake her igjen nå!


Likes

Comments