Ja, jag var alltså vegetarian i en vecka. Kanske inte låter som något speciellt, och det var det inte riktigt heller. Jag ville bara prova för att se hur det var och om jag skulle klara det, jag tror nog att jag mest såg det som en utmaning.

Hur gick det då? Jag skulle nog säga att det gick helt ok. Åt mest typ falafel, potatisbullar, vego-schnitzel mm. Men också lite grytor och sånt. Det var faktiskt inte jättesvårt att välja vegetariskt men det krävdes vissa prioriteringar.

Skulle jag kunna fortsätta och göra detta till en livsstil? Svårt att säga, för som sagt så krävdes det ju vissa prioriteringar. Det var inte jättesvårt med en vecka, men långsiktigt tror jag att jag kanske skulle tröttna eller så. Tycker nog om kött lite för mycket för att sluta helt också haha <33

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min helg/vecka, den har varit väldigt blandad.

I helgen åkte jag, brorsan och mamma till mormor och morfar och sov där från fredag till söndag (dem bor 21 mil ifrån oss), det var väldigt mysigt. Vi var på kalas där jag träffade mina små kusiner och många andra. Senare kollade vi på min morbrors höns och lamm, och jaa lammen var supersöta. Dagen vi skulle åka hem började det (såklart) snöa igen, så väglaget var inte det bästa. Halvvägs hem möter vi en massa bilar från räddningstjänsten mm. som halvt blockerar vägen och längre fram såg vi en hel lastbil som kört i diket och vält, vi kom iallafall förbi och fortsatte vår resa hem.

Måndagen var allmänt en ganska dålig dag för mig.

Bananakill började, superkul! Dock inte lika kul när man åker ut första dagen. Fick syn på tjejen jag skulle "döda" och gick fram och gjorde det jag var avsedd att göra, det jag då inte visste var att kompisen som var med henne hade i uppgift att "döda" mig, gjorde då misstaget att säga mitt namn, vilket kom att leda till att jag nu är ute ur leken... Lärdom till nästa år: Säg ALDRIG ditt namn, det kan sluta med att du får en äcklig gammal banan i ryggen.

Något mer dåligt med dagen? Självklart var jag oerhört trött efter en lång helg, vilket syntes extra tydligt på träningen den kvällen, halvsov i stort sett hela tiden och var lagom omedveten om min omgivning haha.

Tisdagen. Inte så mycket hände, förutom att vi åkte skridskor på idrotten, om det nu är intressant att veta. Det va la kul, antar jag.


Vad har hänt idag då? Två prov, engelska NP muntliga och biologi. Efter skolan gick jag och några andra och kollade på en basketturnering som hölls efter skolan, kan väl inte precis säga att jag är sådär jätteintresserad av basket, men det va la kul, I guess. Annars har det faktiskt inte hänt så jättemycket idag. Satt nyss och skrev en hel del på en krönika i svenskan om normer och identitet.

Detta var mina senaste dagar, inte det minsta intressant men behövde något att skriva om haha, ska försöka göra intressantare inlägg i framtiden. Hadeee!

Likes

Comments

Hej sötisar! Tisdag idag och ingen är olyckligare än jag, tihi. Nejmen, Jag känner verkligen hur trött och nere jag har blivit på senaste tiden, jag tror faktiskt att det har en del med att det blir vinter och mörkare ute. Mörkret har en sån otrolig effekt på mig, det drar ner mig till marken liksom (lolz).

Idag har jag i alla fall varit i skolan (suck), och, aa de va la helt enkelt bara en vanlig skoldag I guess, förutom att jag gått runt och haft ont i svanskotan hela dagen, love life. Nu undrar ni säkert (neej ingeeeeeen undrar lollllllllll), why har du ont i svanskotan Tindra? Ja du, det vet jag faktiskt inte riktigt, eller asså, det började i söndags när jag spelade just dance med brorsan, så det kommer väl antagligen från det.

Men nog om min svanskota som absolut ingen bryr sig om nu, jag tänkte faktiskt ta och tipsa om lite serier! Och nu tänker ni säkert att jag kommer skriva alla dem där vanliga serierna som ni redan sett eller hört talas om, men nej! Jag tänkte ta upp några av mina mindre populära favoriter, riktigt bra är dem faktiskt!


Nr. 1: The Shannara Chronicles

Började titta på serien för ett tag sen så har inte sett allt än, men hittills är den jättebra, den är två säsonger och i serien spelar bland annat Austin Butler.

HBO Nordics beskrivning:

Tusentals år efter vår civilisations förstörelse har jorden delats upp i det som kallas De fyra länderna, vars invånare är en blandning av raser som till exempel alver, dvärgar, troll, tomtar och människor. I centrum står släkten Shannara, vars ättlingar är styrkta med uråldrig trolldom och vars äventyr ständigt förändrar världens framtid. I berättelsens begynnelse börjar mörka och fruktansvärda krafter som man har trott varit inspärrade i år och dagar bryta sig fria. När unga alvprinsessan Amberle, Shannara-släktens sista ättling Wil, och den mänskliga nomaden Eretria får veta att det bara är de tre som har kraften att hejda den växande ondskan bildar de en ängslig allians tillsammans. Deras till synes omöjliga uppdrag att rädda världen blir en resa där de upptäcker mer om sig själva i samband med att de hittar den inre styrka som krävs för att övervinna tvivel och rädsla och acceptera sitt öde.


Nr. 2: Freaks and geeks

En äldre serie från 1999 (den utspelar sig dock på 80-talet), det finns faktiskt bara en säsong, vilket är lite synd. Ni kanske tycker det låter skittråkigt med en så gammal serie osv. Men jag rekommenderar den verkligen starkt! Ett stort plus är dessutom att James Franco är med i den hihi...

Netflix beskrivning:

Året är 1980 och en grupp high school-elever ställs inför olika sociala utmaningar. Plugghästen Lindsay gör revolt och börjar hänga med det coola gänget.


Nr. 3: Famous in love

En ganska cringe serie med ett väldigt cringe namn haha. Men tycker faktiskt att den är bra ändå.. och Rainer och Jordan är rätt snygga... Huvudrollen spelas faktiskt av ingen annan än Bella Thorne (vilket bara gör det slightly mer cringe men ändå). Än så länge finns bara en säsong.

HBO Nordics beskrivning:

Den här serien baseras på en roman av Rebecca Serle och handlar om den alldagliga college-studenten Paige som får sitt stora genombrott efter en provspelning till huvudrollen i en storfilm i Hollywood. Paige måste nu hantera sitt nya liv som stjärna och den otvetydiga kemin mellan henne och hennes två motspelare, samtidigt som hon lär sig vilka med- och motgångar som hör till när man är den nya heta tjejen i stan.


Nr. 4: Reign

Svinbra serie, kanske låter lite grått och tråkigt med en serie som utspelar sig för så länge sen, men jag rekommenderar er verkligen att ge den en chans, för ni lär inte ångra er!

Netflix beskrivning:

Den här levande historiska dramaserien skildrar Marys väg till makten över Skottland i ett hov fullt av sexuella och politiska intriger.

Likes

Comments

Guuuyyys! Vaknade tidigt i morse för att jag skulle upp och jobba, det första jag gör är då obviously att ta upp mobilen och kolla snapchat. Chocken som uppstod när jag då ser att folk har lagt upp bilder på snö! Jag drar upp persiennerna i mitt fönster och möts av en snötäckt gräsmatta, träd, hus mm. Asså HUUUUUR mysigt?? När jag sedan skulle gå ut till bilen var det i och för sig mindre mysigt med kylan och den hala trappan haha, men ändå! När jag kom hem förut hade snön tyvärr redan börjat tyna bort, men förhoppningsvis kommer det mer snart! Tycker bara att det är så vackert med snö, även om det kanske inte är så praktiskt, men men.

Har precis kommit hem från en sväng på stan. Jag åkte dit med mamma och brorsan för att kolla på fars dag - present och jacka till Teddy. Det var lite mysigt nu med "snön" och butikerna som redan börjat plocka fram julgrejer, det ger verkligen en viss stämning.

Nu är jag i alla fall hemma och ska snart äta, mot kvällen ska jag till farmor där vi ska fira min fasters födelsedag och äta gott! Hoppas ni får en fortsatt bra helg!

Likes

Comments

Hej alla som valt att klicka in här! Ni som gjort det är förmodligen folk som redan känner mig, men tänkte ändå att jag skulle presentera mig lite snabbt. Jag heter då Tindra Alexandersson och är 16 år, jag går alltså i ettan på gymnasiet och där går jag IB - programmet. Jag har velat blogga länge (det säger i för sig alla men men), men har aldrig riktigt "vågat", men nu så kände jag i alla fall att det var dags! Jag tycker att det är väldigt kul med sånt här pysslande och designande, kan t.ex sitta i timmar och designa ett hus eller en gubbe på sims och hela tiden ändra dem där små, små detaljerna, tycker nog att det är roligare än själva spelandet!

På den här bloggen kommer jag skriva om mig, mitt liv och typ allt annat mellan himmel och jord, ibland kan jag t.ex tycka att det är skönt att bara få "skriva av mig" och ventilera lite haha. Tänker även att, om det varar så pass länge haha, jag kanske kan använda bloggen som CAS i tvåan (Ni bara "wtf är CAS??", det kommer jag prata om lite mer inom en snar framtid, tänker då att jag ska göra ett helt inlägg dedikerat min gymnasieupplevelse och IB osv.)

Nu är klockan ganska mycket och jag ska upp och jobba imorgon *suck* så ska nog sova nu, men jag hoppas i alla fall att ni tycker att det ska bli kul att följa med mig här, även om mitt liv kanske inte är det mest intressanta haha. Vet inte riktigt hur jag ska avsluta det här inlägget men puss:* haha

Likes

Comments