Når jeg fikk mina opplevde jeg stort amme press på rikshospitalet i Oslo, barsel avdelinga. Siden jeg hadde keisersnitt møtte jeg opp dagen før, ble tatt godt i mot av ei koselig dame. Ho begynte å prate om amming, ga henne tydelig beskjed at dette var noe ikke jeg ønsket pga svangerskapet jeg gikk igjennom/hadde gått igjennom. Ho viste tydelig tegn til bekymring for at jeg ikke ønsket å amme, tenkte ikke så mye over det første dagen, etter som jeg ville kose meg å slappe av sammen med samboeren før den store dagen skulle komme.

Dagen kom presset ble stort, ikke bare fra henne men alle de andre fra barsel avdelinga. Ingen ønsket å høre på meg når det kom til mitt valg. Amming det bare måtte jeg om jeg ønsket det eller ei, det ble tårer og redsel, alt jeg ville var å bli hørt. Ikke få hode full av bekymringer, for mitt valg. Mitt valg ble lagt til siden, for jeg ble så redd at jeg gjorde som de sa - jeg ammet. Prøvde i vært fall så godt jeg bare kunne, enkelt var det ikke. Kroppen var utrolig stresset, gleden og tryggheten ble borte og tårene trillet. Hadde lite melk så det ble amme, pumpe, flaske og samme greia om igjen og om igjen. Amming 30 min på vær pupp, pumpe 30 min på vær pupp og flaske/kopp etter det , bare det kunne ta 40 til 2 timer, lite søvn ble det. Var jeg heldig fikk jeg sovet 20 til 30 min mellom alt jeg måtte gjøre.

Følte meg ikke menneskelig, følte ikke jeg kunne kose meg på barsel, følte ikke jeg kunne få lov til å finne roen å nyte mitt ny fødte barn. Ble overkjørt av alle, barsel ble et rent mareritt for meg. Mannen så hvor mye jeg sleit dag for dag, han så hvor usikker jeg ble rundt sykepleieren som ikke ønsket å lytte til mitt ønske. Barsel tiden som skal være så koselig på sykehuset, barsel tiden som skal la ny bakte mammaen bli kjent med barnet og bare nyte den lille man har fått til verden. Her ble det motsatt, jeg skammer meg her jeg sitter å skriver min opplevelse, for de jeg føler meg som tidens dårligste mamma som ikke kunne få nyte den tiden der inne.

Gleden ble stor når jeg kom hjem, kjærligheten over mitt barn kunne endelig lyse opp. Mammen klarte å kose og slappe av, mammaen klarte å nyte det lille fine mennesket som hadde kommet til verden, mammaen var for en gang skyld lykkelig igjen <3 Det å ikke klarte å kose meg under ammingen var trist i seg selv, for amming skal være kos for både mor og barn, slik var det ikke. Glad jeg valgte å gå over til flaske, livet ble plutselig så mye enklere og bedre, jeg kunne slappe av og jeg kunne nyte min familie for en gang skyld, det har jeg gjort siden jeg kuttet ut amming og gikk på flaske i stedet.

Synes det er trist å se at det er stort amme press i Norge, jeg tror at hvis det ikke hadde vært så stor amme press så tror jeg flere ville ha klart å kost seg så mye mer en de gjør. Det er trist å se at mange havner i den situasjonen jeg havnet i, for vi er mennesker, vi lever i et fritt land, der man skal få velge selv - slik burde det være for oss gravide/mammaer også rundt amming og flaske. Ja amming er det alle beste for barnet, når det ikke er det beste for begge da burde man revurdere, for mat situasjonen for begge skal være kos og ikke stress!

#amme #ammehjelp #amming #ammepress #mamma #svangerskap #foreldre

Likes

Comments

Fyr i peisen, min egen alene romantiske middag er spist opp og ryktet går på tv-skjermen. Jeg nyter kvelden alene på sofaen mens sjefen i huset sover søt i senga. Ikke vær kveld man har huset for seg selv, noe som i grunn er utrolig deilig! Fort senga kaller tenker jeg å lese litt i min nye bok forbilde som er skrevet av sophie elise, litt drama må til en gang i blandt. Dagen i dag har vært koselig, vi har vært en tur nede hos ei venninne og Mina har fått tid med sin fremtidlige "bestevenn".

Likes

Comments

På tide med litt baby middag innlegg igjen, her i huset er det fortsatt kun hjemmelaget middag som gjelder, og lite glass mat (kun når vi er ute av hus). Denne gangen fikk jeg for laks og dill, noe som ble super godt for store og små. Dill gir en fantastisk god smak til laks, viste du at den virker mot magesmerter og er søvndyssende for små barn? Hvor fantastisk er ikke det, alt i ett :) Ikke minst super sunt!

Du trenger: 4 mellomstore gulerøtter, 2 poteter, 130 gram laks, ca en ts frisk dill og evt en-to ts olivenolje (nå brukte ikke jeg siste nevnt).

Slik gjør du

- Skrell og kutt potetene og gulerøttene.
- Legg poteter og gulerøtter til koking.
- La fisken trekke i seg kokt vann til den er gjennomkokt lyserosa hele veien gjennom).
- Legg potetene, gulerøttene og laksen med dillen og mos dem sammen.

Likes

Comments

Hei bloggen! Nå ser det ut som kulda virkelig har valgt å sette sine spor her på sørlandet, her i Lillesand var det kaldt. Tror det er på tide å invistere i en god vinterbukse, da jeg kommer til å bruke mye tid ute i skog og mark. Denne frøkna skal komme seg i form, både med kondis og litt muskler her og der. Vekta må jeg også passe på, siden jeg har lagt på meg i desember mnd må de få kiloene vekk, etter som jeg ikke har lov til å legge på meg noe spes, kun under en graviditet - heller ikke får mye da heller!

Bildene er tatt en vakker desember dag!

Likes

Comments

Da var vi endelig kommet til ett nytt år med nye muligheter for livets veier. Nyttår der man kan starte med blanke ark, legge det vonde bak oss, minnene med oss. Lærdommen kan brukes videre og vi kan lære så mye mer av hverandre og verden rundt oss. Ikke la fortiden knekke deg, tenk positivt, det du har og fremover - utrolig hvor langt man kommer med det. Dette året skal i vært fall jeg gjøre mitt ytre så godt jeg bare kan, dette skal bli mitt år, der jeg kan leve lykkelig og ha det godt med min lille familie, nære og kjære <3

Dette året har jeg utrolig lyst til å lage en støtte gruppe på facebook der jeg har og fortsatt slåss for. Også om min erfaring rundt dette jeg går igjennom her og nå, det jeg går igjennom er ikke menneskelig en plass. Har opplevd det to ganger, der har jeg faktisk gitt opp, tredje - kommer jeg aldri til å gi meg, dette er så feil. Tid skal vi få lov til å leve som "normale" mennesker? Tid skal de se hvor bra ting egentlig er? Lurer på om de overhode ser det de gjør. Ikke bare med meg, resten av den fine gjengen som står bak meg tykt og tynt! En ting er sikkert, jeg er ikke alene om det som skjer, det finnes så mange flere.

Bloggen skal jeg også bli mye flinkere på, slik jeg gjorde når jeg først begynte å blogge for alle første gang. Der jeg havnet på topp, der jeg var åpen så og si om alt, der jeg brukte den som en dagbok, der jeg delte mine livserfaringer også en plass der familien kunne følge med på oss. Dette året har jeg også tenkt å bli mye mer flinkere til å komme meg mer ut med mine kjære og nære i skog og mark, da det er sunt for oss og ikke minst tidens balsam for sjela, tro meg - utrolig hva en tur ut kan gjøre med oss selv. Null brus, og alt som inneholder sukker og søte ting i 100 dager, lykke til meg selv fra morgen av. Denne frøkna skal tilbake på topp form og få vekk mage fettet sitt ;) Ellers ønsker jeg dere alle en fin første Januar, håper dere hadde en fantastisk fin nyttårsfeiring i går med kjære og nære!


Likes

Comments