Det var en kald høste dag, jeg hadde møte med saksbehandleren til mitt barn, inne hos barnevernet i Kristiansand. Jeg tok med meg min bedre halvdel, etter som jeg ikke ønsket å reise inn dit alene. Ikke var det så rart, da denne personen er arrogant, frekk; spydig, krenkende og ikke minst en mann med full av dritt. Alt han ønsket var å knekke meg i tusen biter.

Etter to minutter inne på det kalde rommet sier han helt ut av det blå "du er ikke mammaen til ditt barn, det er det fosterforeldrene som er. Du for si navnet ditt Tina til henne og ikke mamma!" Jeg ble satt ut der jeg satt, klarte ikke med en gang å si han i mot, ting ble bare helt hvit for meg der jeg satt over andre siden av bordet, vips hører jeg noen som er på vei over bordet, nemlig min bedre halvdel. Der og da var det eneste jeg fikk ut av min munn, gå tilbake igjen, ikke gå over bordet. Pent ned satt han igjen. Jeg kvikket til, forstod veldig godt hvorfor han var på vei over bordet. Han hadde tross alt bodd sammen med mitt barn, så henne som sin egen. Mannen var tross alt veldig glad i henne ♥

Før jeg for sagt noe mer hører jeg min bedre halvdel si, de er ikke mammaen eller pappaen hennes, da det ikke er de som har hennes kjøtt og blod. Det er Tina og D som er hennes biologiske foreldre, det er de som er mammaen og pappaen hennes, ikke M og H. Denne arrogante mannen med navnet Torstein ga seg ikke. Til slutt sa jeg veldig tydelig, det er jeg som er mammaen, du kan ikke nekte meg å ikke kalle meg mamma, for det er jeg. Mitt barn har like stor til å kalle meg mamma, da jeg er mammaen hennes og ikke M og H. Denne arrogante mannen ga seg ikke, han fortsetter på sitt.

Endte med at han måtte prate om en anden barnevern sak som ikke hadde med meg å gjøre, en sak som lignet på en jeg kjente. Han begynte med at jeg var som de mødrene som drev med dop, han fremstilte meg som jeg var en rusmisbruker og alkoholiker, det rablet helt for meg, var tydelig og saktelig om at jeg verken var det ene eller det andre, dette viste han veldig godt. Eneste han ønsket var å knekke meg, lage en historie som var langt i fra sant. Til og med når papirene fra møte kom, var han ikke en gang ærlig på. Der han ikke viste var at jeg tok opptak fra jeg gikk inn i det rommet til jeg gikk ut igjen. Den dag i dag er jeg takknemlig for det, for meg er det et bevis materiale, her og nå og fremover i tid.

Torstein ble tatt ut av min sak, var borte en stund. Før jeg viste ordet av det ble han saksbehandler på nytt, fortsatt inne i bilder. Klage har han fått og fylkesmannen har tatt han på dette, tatt ut av saken ble han, inn igjen kom han, uten at jeg viste noe som helst. Fikk vite det igjennom fosterhjemmet. Kristiansand religionen skal ha en applaus for den fantastiske samarbeidet som ikke er der. Jeg har ønsket å samarbeide fra dag 1, her er det de som ikke ønsker. Alt de har ønsket er å holde meg borte fra min datter, som jeg elsker og savner utrolig høyt ♥ Mitt kjøtt og blod!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Her har Kristiansand religionen noe å lære, det vil si Lillesand, Kristiansand, songdalen - vært fall de jeg vet om som er under Kristiansand religionen. Her er de ikke flinke til å bruke familie, ikke i noen av de sakene jeg kjenner til eller mine egne. En ting er sikkert, skulle aldri ha flyttet fra Kongsberg - aldri. Da de var så positive til oss.

TV 2 har denne uken satt søkelys på saker der barnevernet har tatt barn fra foreldrene uten først å vurdere om andre i barnets familie kan hjelpe til.

Barnevernet i Kongsberg har nå gått i en helt ny retning og innført som et hovedprinsipp at barnet først og fremst skal få hjelp fra nær familie.

Innføringen av familieråd har ført til 90 prosent nedgang i antall barn som blir plassert hos fremmede.

Kåret til årets kommunale leder
Tone Risvoll Kvernes er barnevernslederen som har fått æren for å ha fått barnevernet i Kongsberg til å tenke nytt. Resultatene har vært så oppsiktsvekkende at hun er blitt kåret til årets kommunale leder i Kommunal Rapport.


– Tidligere, hvis en ante at dette gikk i den retningen at disse ungene må ut i dag, så var vi veldig raskt ute med å ringe og bestille et beredskapshjem før vi reiste ut, fordi det er jo litt køsystem, det er mange barn som trenger fosterhjem og beredskapshjem, forteller Kvernes til TV 2.

Oppsiktsvekkende resultater
Men slik skal det ikke gjøres lenger i Kongsberg.

– Det gjør vi ikke lenger, nå begynner vi først å snakke med familien om hvor barna eventuelt kan være, sier barnevernslederen.

Å innkalle kretsen rundt barnet til familieråd har ført til noe svært oppsiktsvekkende: 90 prosent færre barn blir plassert hos fremmede.

– Det har betydd masse. Vi har ikke barn i denne fosterhjemskøen som vi hadde før. Vi klarer stort sett å finne en plass til ungene i eget nettverk eller familie, sier Kvernes.

Overrasket over hjelpeviljen
Kvernes ble overrasket over hvor engasjert kretsen rundt barna ble når barnevernet innkalte besteforeldre, tanter og onkler og andre som betyr noe for barnet til familieråd.

– Det er vanskelig for den nærmeste familien å få lov til å hjelpe, av og til, det vet vi. Ofte ser vi at det er vanskelig for dem å få informasjon.

– Når du ikke utforsker det landskapet der, får du heller ikke svar på om de faktisk ønsker, å hjelpe til.

– Hva har dere sett skjer når dere inviterer dem inn til å hjelpe?

– Det vi ser er at familier bretter opp ermene på en helt annen måte og på en mye grundigere og mer gjennomgripende måte enn vi kanskje hadde tenkt at de skulle gjøre.

– De er virkelig beskytterne til barn, de som er i familie og nettverket rundt barn, sier hun.

Vil lovfeste bruk av familieråd
Barne- og likestillingsdepartementet jobber nå med en lovendring som skal forplikte barnevernstjenesten til å tilby familieråd i alle kommuner.

– Det er for få kommuner som bruker familieråd, og vi ønsker å lovfeste kommunenes plikt til å bruke familieråd. Det er godt for det enkelte barn og familien å samle ressursene, og det er nøkkelen til å kunne få flyttinger i fosterhjem i slekt og nettverk, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til TV 2.


– Direktoratet har nå tilbudt opplæring i bruken av familieråd til alle kommuner, og det er nå ca 300 som har benyttet seg av den muligheten, og jeg vil nå oppfordre flere kommuner til nå å ta i bruk familieråd, sier Horne.

– Vi har også fått på plass en ny barnevernslederutdanning. Veldig mye av dette handler om ledelse. Hvis ledelsen ønsker å ta i bruk nye metoder, bruke familieråd, så er det noe som er godt for både barn og familien og for barnevernet.

Vanskelig å tenke nytt
Men omstillingen hos barneverntjenesten i Kongsberg kom ikke helt uten motstand.

– Vi snakket mye om at vi var skeptiske til at vi skulle invitere noen inn i vårt fag. Fordi når du inviterer noen inn må du være lydhør for det de har å si, du må lytte til det de kommer med. Og vi var nok litt skeptiske til at de kunne være med å bidra inn i så alvorlige temaer som vi jobber i, sier Tone Risvoll Kvernes.

– Men vi har sett at det kan de absolutt. Jeg tenker at familier og nettverk har det samme mantraet som barneverntjenesten, og det er å beskytte barn og sørge for god utvikling. Så vi har oppdaget at i utgangspunktet har vi akkurat det samme målet. De har spesiell kunnskap, vi har mye generell kunnskap og da har vi sett at når vi deler den kunnskapen, så blir vi ett knepp klokere alle sammen.

Likes

Comments

Jeg er så takknemlig for at det finnes hjelpetelefon når ting virkelig er nød, når man ikke får tak i andre man kan prate med, som man stoler på. I natt måtte jeg ringe hjelpetelefonen, for et herlig menneske jeg pratet med i 45 minutter. Det ble masse tårer som trillet, utrolig godt å kunne snakke med akkurat den personen. Ho fikk det virkelig til å sette seg inn i mitt sted.

Vet faktisk ikke hva jeg hadde gjort uten den tlf, alt kroppen min ville var å gå i ring, den var langt i fra fokus og uten for sin komfort sone. Kjentes godt å snakke med denne fantastiske dama i bakgrunnen, ho hadde en stemme som ga meg indre ro. Jeg fikk pratet skikkelig ut om denne dagen jeg hadde i går som ikke var greit en plass. Gårsdagen historie var ikke andet en oppløsning av tårer og vonde tanker.

Vi pratet om dette halvåret som hadde gått, alt fra rykter, barnevern, forholde mitt til mr K og så videre - aller mest ryktene og forholde mitt. Forhold og forhold men du vet nok hva jeg mener. En ting jeg la godt merke til med denne dama, det var <<folk skulle ha vært som deg, der de stoler på partneren sin og ikke rykte snakket>>, det viste ikke bare hvor høyt jeg elsker han men at jeg faktisk stoler på han. Det var veldig viktig når man er i et forhold eller ønsker å bli i et forhold sa ho. Stoler man ikke på partneren sin, da kommer man ikke langt, det ho sa er i grunn veldig sant!

Jeg stoler på han, om vi er sammen eller ei, det har jeg valgt, selv om folk har kommet bort til meg å sagt at han skal ha hatt sex med ei i februar som han sier ikke stemmer, skryt av det etter tid i følge andre samt denne jenta sier at de har hatt det. Det viser åssen jeg er som person, i mine øyne kan folk si det så mange ganger de bare vil, for meg er ord bare ord.

Trenger du noen å prate med, kan du gå inn Her. Der vil du finne det som passer best for deg. Noen av de har døgnåpent, tro meg de er gull verd! Dette er andre gang jeg har måtte ringe inn, da jeg har trengt det så sårt, de lytter og gir deg kloke ord på veien, og ikke minst komplimenter! Alle beste er du er anonymt for dem, de kan ikke se nummer du ringer fra, kan derfor ikke ringe deg eller spore deg opp.

Likes

Comments

I kveld er jeg barnevakt for mitt herlige tante barn, vi har kost oss med litt taco. For en fantastisk hjelper jeg fikk på kjøkkenet, ei som syntes det var stor stas å få bli med på mat lagingen. Jeg som tante og ikke minst er mamma selv, synes det er viktig å instruere dem på kjøkkenet slik at de selv kan få glede av det de spiser, og ikke minst får en mestringsfølelse etter maten er laget ferdig og spist opp. Ho her var i vært fall helt i hundre syntes dette var gøy!

Siden det er sommerferie og ho er hos pappaen sin, er det Barnefilm på menyen med godteri på bordet og sjokomelk - det livet er ikke feil det heller til tider.

Likes

Comments

Jeg er ikke i sjokk lengre over åssen barnevernet gjør ting. Jeg er ikke andet en forbanna og fortvilet over åssen de har valgt å håndtere denne saken, etter vi tapte rettssaken med glans. Hva var vitsen med å følge Nemdas vedtak med en gang? Når de vet veldig godt at det er en tingrettsak rett rundt hjørnet? Tenker de ikke på barnets beste? Virker ikke slik i denne situasjonen.

I går fikk jeg tlf fra min advokat der han har prøvd å få fikset dette med samvær, slik at vi går tilbake til det som var før Nemdas vedtak kom. Barnevernet virker lite intrissert men skulle se om vi kunne få det til i uke 31, da det var veldig vanskelig å få til før da fosterhjemmet nok hadde planer i sommerferien.

Da spør jeg, er det fosterhjemmet vi skal gå etter eller er det barnet? Hva trenger dette barnet? Jo nemlig sine biologiske foreldre. Da dette barnet nok en dag kommer hjem, er det noe jeg kan garantere så er det en kamp jeg aldri skal gi opp - aldri! Om jeg må opprette en Facebook gruppe så gjør jeg det, om jeg må ut i avisa å være enda mer offentlig, så gjør jeg det. Alt jeg kan si er at mitt barn hadde det godt hjemme hos meg. Dette var det flere mennesker som så, alle er enige at det er umenneskelig det barnevernet har gjort i denne saken.

Vi vant tross alt av en grunn i fjor, men den gir barnevernet blanke faen i. De vil ikke miste ansikt, eller så har de lovet fosterhjemmet dette barnet, en av de tingene må det være. Håper og tror barnevernet snart kan ta vette, og tenke på barnets beste i denne situasjonen. Noe jeg ikke føler de har gjort. Hvor mange ganger har ikke jeg bedt om spe og små? Hvem måtte hjelpe meg dit? Jo min fast lege. Kom jeg dit ja, pga barnevernet sin uttalelse så valgte de å avslutte dette. Da spør jeg hva var det vitsen med? Her var det ei mor og en far som ønsket kurser og veiledning. Barnevernet nekta oss det! Det er umenneskelig og ikke minst råten gjort av dem.

Likes

Comments