For en fin lørdag, enda en dag som har sklidd rett inn i minne boka ♥ Denne uka har ikke andet vært magisk, vært eneste sekund har nytes på sitt beste. Kan ikke huske sist jeg smilte fra øre til øre en hel uke uten at det kom masse tårer.

Grade stokken har vist godt over 20 pluss grader det måtte nytes nede ved sjøen med store og små. Vi fant en fin plass, der nøyt vi utsikten mot sjøen. Så på alle de fine båtene som kom. Som jeg savner båt livet, en vakker dag er det min tur å eie en egen båt. I mellom tiden for jeg henge med familie og venner. Best av alt, vi fant en ny tur sti, som jeg gleder meg til å gå dit løpet av uken. 

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

God kveld søte dere ♥ Da var jeg godt plantet på sofaen etter en fantastisk fin dag med fine folk på heia. Etter vi hadde labbet en stund innså mr J, at vi hadde fått en skikkelig omvei, så vi havnet på sovehei med det første, hva gjør vel det. Kroppene våre fikk kjørt seg og det føles så godt etter på.

Etter en stund var havnet vi på riktig sti, vips så havnet vi der vi skulle - olashei! Fy for en bratt bakke vi måtte opp, takk å lov for litt hjelper av godeste Kalmar ♥ På toppen ble det en liten pause med litt mat, før vi turer nedover igjen. Meg og ms L havnet plutselig bak gutten og var en smule usikker om vi hadde gått gal vei, vips så fant vi dem igjen, skog livet skal man ikke klage over. Turen i seg selv var helt fantastisk og gleder meg alt til flere ture med den herlige gjengen ♥

Liten tur på beddingen for årets første mat bit ute måtte også til, uten dørs, helt fantastisk. Selv om dagene mine er gråe, er det utrolig hva sola kan gjøre og menneskene rundt gjør med en. I dag har jeg ikke andet smilt fra øre til øre.

Likes

Comments

Er det noe jeg brenner for så er det fokus på barnevernet, rett hjelp, til rett barn til rett tid! I går brukte jeg tre hele timer på å lage fløyer til Arendalsuka, gleder meg alt om 13 dager til da jeg skal sette meg ned sammen med disse herlige menneskene å jobbe videre med det.

Vær fjortende dag er vi en gjeng som samles, der for vi prate ut sammen, gi hverandre tips og råd på veien. Har du mistet ditt kjære barn/barnebarn, kanskje du kjenner noen som har mistet eller ønsker å stille opp som større er batteriet plassen å møte opp eller du fortsatt har barnet ditt men har noe med dem å gjøre. Du vil bli tatt godt i mot av noen herlige mennesker som går igjennom det samme som deg i en eller anden type form.

Her kan man snakke ut om følelsene sine, legge ut frustrasjonen i stede for å prate dritt på nettet og holde ting inni seg. Her er plassen man blir lyttet og hørt! Hvor fantastisk er ikke det? Batteriet ligger i Kristiansand og er vær fjortende dag, i skrivende stund er det 13 dager til. De har også utvidet den til andre steder i landet, du kan sjekke ur fokus på barnevernet på Facebook så vil det komme litt mer informasjoner der.

Her kan vi prate om alt som faller oss inn. Det er godt å ha en slik større gruppe, der man for pratet skikkelig ut om ting. Selv er jeg veldig inn i dette med barnevernet, og har mye tanker rundt dette, åssen folk blir behandlet. Til tider er det så umenneskelig at man ikke aner hva man skal gjøre med dem. Da er det godt med en slik plass som fokus på barnevernet der man kan prate ut og bli lyttet til. Minner på at det er taushetsplikt der, du trenger ikke å være redd for å prate ut om dine tanker og følelser.

#barn #barnevern #barnevernet #sørlandet #barnasbeste

Likes

Comments

For i uke kom det ut i media at mange synes det er vanskelig å jobbe i barnevernet også dette med å ta utdannelse innen barnevern. Dette er pga trusler, video opptak og vanlig opptak. Da spør jeg deg som jobber i barnevernet, hva er grunnen til at foreldre gjør dette? Har det noe med måten dere jobber på? Har det måten dere oppfører dere på? Hva er egentlig grunnen til dette? Det kan være så mange!

Selv vet jeg at barnevernet ofte lyver i rapporten, vrir på det man sier, tolker det helt andet en det blir sagt fra foreldre/familie medlemer, truer og så videre. Barnevernet i dag er ikke rosen rød, langt i fra. For å vite åssen de jobber må man oppleve det selv med å sitte der, om det er seg selv eller andre. Barnevernet gjør ofte som de selv ønsker det, selv om de vet at det de gjør ikke er lov. Måten de arbeider på er ikke alltid til barnets beste, det er syn!

Barnevernet gjør en god jobb det gjør de, fleste av sakene gjør de en for dårlig jobb, eller ikke tar hensyn til foreldrene som sitter der bare kjører sin egen løype. Barnevernet må man ha, eller rettere sagt et familievern. Barnevernet burde ikke ha ressurser til alt de gjør, da de har en utdannelse som er langt i fra bra nok. Jeg kjenner folk som har tatt denne utdannelsen også som har jobbet i barnevernet som også jobber der enda. Disse sier det selv utdannelsen er ikke bra nok. Noen av disse har ikke klart å full føre utdannelsen da de selv ser at boka motsier noe andet en man lærer. Noen har jobbet en stund, sluttet da de selv ser de gjør er en feil. Da spør jeg hva må til for å få et bedre barnevern, eller rettere sagt et familievern!

Hadde barnevernet begynt å oppføre seg så hadde ting vært så mye bedre. Ja de er mennesker de også, kan gjøre en feil. Er det å true foreldrene en feil? Er det å ikke samarbeide med foreldre en feil? Er det å ta vekk samvær fra mor/far en feil? Er det feil av dem å ikke lytte til foreldrene hva de ønsker rundt samvær en feil? Nei det er det ikke. De tenker kun på å vinne en sak å holde den slik. Selv om de har sagt til mor/far her ser alt fint ut.

Hva med fortid? Hva har det å si i omsorgen? Ingen ting. Fortiden blir brukt også hvis man har tatt diverse tester opp igjennom livet om det er nå tid eller fortid, selv om det ikke har noe med omsorgen å gjøre. De innhenter alt av opplysninger bruker det minste mot deg. Hva med disse som ønsker å legge fortiden bak seg, hvorfor dra det opp? I mine øyne er det for å røske opp i gamle sår å prøve trykke personen ned som alt har klart ser så godt på denne jord. I dagens samfunn burde det være strengere for å ta et barn fra foreldrene sine. Da foreldrene er de alle viktigste i livet, blodsbånd kaller vi det. Fortiden har ingen ting åssen omsorgen man gir til sitt barn. Man kan ha en dårlig fortid, dårlige tester men like vel være god nok omsorgsperson for sitt barn. 

Hadde barnevernet tenkt på barnets beste hadde de gjort alt for at barnet skulle ha vært hjemme med foreldrene sine, eller en av dem. Ikke bruke at de ikke har endringspotensial så ta den bort så bruken på sikt så videre til å ikke være veiledebare. Jeg mener disse ordene er så feil å bruke. Hva vet de? Tror de virkelig at foreldre klarer å være veiledebare når de kommer inn døra å virker eller er truende ? Nei langt i fra. Vet om foreldre som har bedt om spe og små også andre instanser, der barnevernet bare feier de bort. Her viser de jo enda en gang at foreldre ønsker råd å veiledning men barnevernet ønsker noe andet. Nemlig å ikke la foreldrene vise hva de er gode for!

#barnevernet #agder #barnevern #barn 

Likes

Comments

For et deilig vær vi har hatt på Sørlandet i dag, ja takk til flere slike solskinns dager med store og små ♥ Nesten fire timer koste vi oss ute i skog og mark, kunne ikke andet smile fra øre til øre. Utrolig hva en slik dag som dette kan gjøre med humøret til en, energien var endelig på topp igjen!

Når vi kom på toppen av skifjell tok det ikke lange tiden før vi gikk nedover, på veien stoppet vi opp med et vann og ble der litt over 1 time. Så idyllisk! Ikke andet en balsam for sjela, krysser fingrene for at jeg for tatt med store og små på en tur i morgen igjen. Hvem vet, kanskje det blir overnatting ute i åpen himmel en av de nærmeste dagene. Til torsdag blir det en skikkelig skogs tur med et vennepar, sånn som jeg gleder meg.

Likes

Comments