View tracker

Ingredienser

ca 4 dl finax röda mix

125 g smör, rumstempererat*

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver

3 ägg

2 dl strösocker

1 g saffran

ca. 55 g riven mandelmassa

ca. 50 g vit choklad

Topping

Pärlsocker

Gör så här

1. Ställ in ugnen på 200 grader.

2. Skär smöret i tärningar och häll ner i en matberedare.

3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad.

3. Blanda 1 dl strösocker tillsammans med saffran i en skål. Tillsätt sedan alla torra ingredienser, den smälta chokladen och mandelmassan i matberedaren.

4. Knäck äggen och tillsätt ett ägg i taget. Låt matberedaren arbeta tills smeten har blivit helt slät.

5. Fyll ca. 12 muffinsformar till en hälften med smet. Jag brukar använda två skedar för att fylla formarna.

6. Strö lite pärlsocker över muffinsen.

7. Grädda muffinsen i ugnen i ca. 20 min.

8. Låt muffinsen svalna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

ca. 6-8 st.

Ingredienser

225 g smör

200 g 70 % choklad

ca. 60 g 55 % choklad

3 ägg

3 äggulor

1 dl rörsocker

30 g finax röda mix

ca. 50 g nougat

Gör så här

1. Ställ in ugnen på 225 grader.

2. Smält smöret och chokladen i en kastrull. Låt svalna.

3. Vispa försiktigt ihop ägg, gulor, rörsocker för hand. Försök att få i så lite luft som möjligt. Sikta ner mjölmixen och vispa försiktigt. Häll ner den smälta chokladen och smöret. Vispa försiktigt.

4. Häll ner smeten i 6 st. muffinsforma, fyll ca 1/3 av formen. Skär nougaten i små tärningar och lägg ner en bit i varje form. Fyll muffinsformen med ytterligare 1/3 smet.

5. Grädda mitt i ugnen i ca. 9-10 min. Kanterna ska vara gräddade men mitten lös.

6. Låt fondanterna svalna i några minuter innan du försiktigt tar loss formarna.

Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär. :)

Hoppas det ska smaka ❤


Likes

Comments

View tracker

Den här prinsesstårtan bjöd jag på i söndags på fars dag. Den här gången testade jag att göra en lite mindre botten, jag använde mig av receptet på förpackningen till potatismjölet men minskade mängderna. För en högre tårtbotten finns det recept här.

Ingredienser

Tårtbotten

3 ägg

1 dl strösocker

1 dl potatismjöl

ca. 1 tsk, rågad, bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Smör/margarin till formen & glutenfritt ströbröd. Jag använde mig av finax ströbröd, då jag tycker att det smakar gott och inte bränns som en del andra ströbröd.

Fyllning

250 g frysta hallon, gärna ekologiska

1 tsk florsocker

2 tsk potatismjöl

5 dl vispgrädde

2 dl vaniljkräm

Topping

Marsipanlock

ev. marsipan till dekoration

florsocker


Gör så här

1. Ställ in ugnen på 175 grader.

2. Vispa samman ägg och strösocker med en el-visp, i ca. 3-4 min., tills smeten blir väldigt fluffig.

3. Sikta i potatismjöl och vispa. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker.

4. Smörj en springform, 24 cm i diameter, med smör/margarin & strö på glutenfritt ströbröd. Täck gärna botten på formen med ett bakplåtspapper. Häll i smeten.

5. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ungefär 25 min. Använd gärna en potatissticka för att kontrollera att tårtbotten är genomgräddad. Låt svalna.

6. Häll ner hallonen i en kastrull tillsammans med florsocker. Värm upp hallonen på medelhög värme i ca. 5 min. Blanda ner potatismjöl och rör om.

7. Vispa grädden hårt. Blanda vaniljkräm (egen eller färdig) med grädden och rör om.

8. Ta en sked och fördela hallonen jämnt över botten. Lägg på nästa botten.

9. Bred ut hölften av vaniljgrädden över nästa tårtbotten. Lägg på den övre botten och bred ut den andra hälften av vaniljgrädden. Gör en kulle i mitten av tårtan. Spackla även kanterna på tårtan med vaniljgrädden.

10. Lägg på marsipanlocket & pudra över florsocker.

Hoppas det ska smaka 💗


Likes

Comments

Ingredienser

ca. 600 g fläskfilé

3-4 färska champinjoner

1/2 röd spetspaprika

140 g gräddädelost

3 dl syrad grädde

1 tsk sojasås

1 tsk oxfond

Gör så här

1. Putsa fläskfilén från senor och fett, skär i mindre bitar.

2. Stek fläskfilén i en stekpanna i ungefär 10 min.

3. Skär paprikan & champinjonerna i skivor. Häll ner i pannan med fläskfilén.

4. Häll över grädde, oxfond och soja. Smula ner ädelosten.

5. Låt såsen stå och puttra i ca. 20 min.

Servera med nykokt pasta 😊

Hoppas det ska smaka ❤


Likes

Comments

Fira kladdkakans dag, idag, med denna goding som jag bakade i helgen. 😍


Ingredienser

4 msk kakao

150 g smör

1 tsk vaniljsocker

2 1/4 dl strösocker

2 ägg

56 g daim (en dubbeldaim)

140 g semper fin mix

1 krm salt

Smör & glutenfritt ströbröd till formen

Topping

56 g daim (en dubbeldaim)

Florsocker

Gör så här

1. Ställ in ugnen på 150 grader.

2. Smält smöret och låt svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt, med el-visp, i ca. 2 minuter.Tillsätt alla torra ingredienser.

4. Häll ner det smälta smöret i bunken och vispa ihop smeten.

5. Hacka daimen i mindre bitar. Strö ner krossade daimbitar, från en dubbeldaim, i kladdkakan.

6. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm. springform (med löstagbar botten). Smörj in kanterna med smör och strö på glutenfritt ströbröd. Fördela smeten jämnt över formen.

7. Grädda kladdkakan, i nedre delen av ugnen, i ca. 25-30 min. Låt svalna.

8. Sikta över florsocker och strö över krossad daim på kladdkakan.

Hoppas det ska smaka 💗


Likes

Comments

Ingredienser

Pajdeg

4 dl sempers mix med fiber

2 msk vatten

2 1/2 dl kesella

75 g smör

Fyllning

ca. 400 g nötfärs

2 dl creme fraiche

28 g tacokrydda

1 burk majs

1/3 röd paprika

Gör så här

1. Blanda ihop smör och mjöl till en gryning massa med hjälp av en matberedare eller el-visp med degkrokar.

3. Tillsätt kesellan och vattnet.

4. Tryck ut degen i en, insmord, pajform med mjölade händer.

5. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.

6. Stek färsen tills den är genomstekt, ca. 5-10 min. Häll över krydda och rör om.

7. Blanda ner majs och creme fraiche tillsammans med färsen.

8. Häll över fyllningen i pajformen.

9. Skär paprikan i skivor och lägg på färsen. Strö över den rivna osten.

10. Grädda i ugnen i ca. 25 min.

Hoppas det ska smaka ❤


Likes

Comments

Jag använde en hemgjord mjölmix till brownien, men det funkar lika bra med en vanlig mix.


Ingredienser

250 g smör

1 stor ask after eight (ca. 35 bitar går åt)

4 ägg

3 dl strösocker

5 msk kakao

120 g (2 dl) mjölmix

1/2 stort, rivet päron

2 krm salt

2/3 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Ställ in ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med 8 bitar after eight.

3. Vispa ägg och socker pösigt, med el-visp, i ca. 5 min.

4. Tillsätt alla torra ingredienser i smeten, häll i lite mjölmix i taget.

5. Häll ner det smälta smöret och after eighten i smeten. Rör om.

6. Tillsätt det rivna päronet i smeten. Rör om.

7. Häll ner smeten i en ugnsform, ca. 30*24cm, i klädd bakplåtspapper.

8. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca. 20 min. Ta ur kakan ur ugnen & lägg på after eight. Grädda ytterligare 5-10 min.


Låt kakan svalna och sikta över lite florsocker. Servera gärna med en klick grädde. 😊


Hoppas det ska smaka ❤


Likes

Comments

Till den här äppelpajen testade jag att göra en egen mjölmix, se tidigare inlägg. Vill man inte göra egen mix så går det bra att använda en färdig mix. 😊 Lycka till!


Ingredienser

120 g mjölmix

150 g smör

1 dl råsocker

1/2 dl farinsocker

1 dl vispgrädde

2 msk ljus sirap

120 g provena havremjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning

4 trädgårdsäpplen

1 1/2 msk kanel

1/4 dl råsocker


Gör så här

1. Ställ in ugnen på 175 grader.

2. Skala äpplena och skär dom i skivor. Blanda i en skål tillsammans med socker och kanel.

3. Smält smöret tillsammans med vispgrädde, sirap och sockret i en kastrull. Rör om.

4. Blanda mjölmix och bakpulver i en skål. Häll ner blandningen, lite i taget, i kastrullen och rör om.

5. Smöra en pajform och lägg ner äppelskivorna i botten. Häll sedan över pajdegen.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 35 min.


Hoppas det ska smaka ❤


Likes

Comments

För några dagar sedan testade jag att blanda en egen mjölmix till några bakverk. Den passade jättebra i både äppelpaj & äppelkaka. 😊


Ingredienser

165 g majsmjöl (3 dl)

180 g rismjöl (3 dl)

150 g potatismjöl (2 dl)

120 g teffmjöl (2 dl)


Gör så här

Blanda dom olika mjölsorterna i en bunke och förvara sedan mixen i en tät burk. 



Likes

Comments


Ca. 30 st.

 Fira kanelbullensdag imorgon med ​nybakade kanelbullar! 😊

Ingredienser

50 g jäst för söta degar

2 dl mjölk

3 dl filmjölk

1 1/2 msk fiberhusk

100 g rumstempererat smör

1 msk malen kardemumma

3/4 dl rårörsocker

620 g Semper fin mix + extra till utbakning

2 msk vit sirap

1 tsk salt


Fyllning

150 g rumstemererat smör

2 1/2 msk kanel

3/4 dl rårörsocker


Topping

1 ägg

Pärlsocker


Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke alt. i en hushållsassistent. Tillsätt fiberhusk, mjölk & filmjölk. Rör om tills jästen lösts upp. Låt jäsa i 10 min.

2. Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt mjölmix, smör, kardemumma, salt. rårörssocker & sirap. Arbeta degen i ca. 5 min.

3. Låt degen jäsa i bunken, i ca. 1 h & 30 min., övertäckt med en kökshandduk.

4. Blanda ihop fyllningen i en skål.

5. Strö ut mjölmix på bordet och arbeta ihop degen till en stor boll. Kavla ut degen till en platta, ca. 40*50cm.

6. Använd gärna en plastkniv eller träkniv till att breda ut fyllningen med.

7. För mindre bullar, skär plattan i två delar. Skär degen i ca. 2 cm tjocka bitar & rulla ihop bullarna från långsidan. Lägg bullarna i bullformar. Låt bullarna jäsa på en övertäckt plåt i ca. 15 min.

8. Ställ in ugnen på 250 grader.

9. Pensla bullarna med ett vispat ägg och strö på pärlsocker.

10. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 10 min.



Hoppas det ska smaka 💗


Likes

Comments

tinasglutenfria@tinasglutenfria