Hörreni, cancer.
Cell delningen som är nödvändig för att vi ska kunna leva som också kan göra så att vi dör. Att cellerna klyver sig för fort. Det skapas en obalans i kroppen. Vad vi äter och hur mycket vi rör oss påverkar bland annat hur stor chansen är att vi får cancer. Men det är en folksjukdom. Alla känner någon. Alla har sina historier, för alla känner någon som blivit offer. Min historia handlar om min farfar.

Jag förstår att det är på molekyl nivå. Att det tar tid att hitta vägar att bota. Vi har bra alternativ idag inom sjukvården men det är fortfarande tusentals som dör varje år.
Det jag kan bli provocerad av är att vad gör världen runt om. Varför lär vi oss inte mer om hur man förebygger den? Är det västerländsk levnadssättet som måste ändras? Eller är det att alla ska gå på blodprover varje kvartal? Jag har inte lösningen men jag vill dra mitt strå i stacken och göra så att kanske du, just du som läser detta får upp ögonen för hur du kan förebygga cancer hos dig.

Rör på dig!
Vet du Sverige är den mest stillasittande befolkningen, I VÄRLDEN. Min åsikt om det är att det är tråkigt. Många missar lixom så mycket. Ladda hem en podd å gå en promenad varje dag, eller som jag ofta gör, tar med mig en eller flera vänner å går en promenader. På så sätt är man med kompisar samtidigt som man rör sig. Win Win. Sen försöker jag gymma 2-3 pass varje vecka och se till så att jag varje dag minst rört mig 60 min av något slag.
Ta trapporna istället för hissen och gå av några busstationer längre bort, cyckla/ gå till jobbet/skolan. Försök få igång vardagsmotionen det kommer ge resultat.

Forskarna har rådgivit befolkningen i decennier att rökning och alkohol skadar. Sen om folk vill lyssna på det eller inte är upp till en själv. Måttligt av allt har väll ingen skadats av tänker jag, man måste ju leva också!;)

Ät mycket grönsaker och frukt. Fisk och kyckling är också bra. Rött kött funkar men inte mer än 0.5kg/ vecka då är det skadligt.
Men som jag skrev tidigare - det är viktigt att kunna leva också!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I början av augusti så drog jag och Martina (min barndomsvän) till London. Vilka dagar!! Kan inte skriva om allt vi gjorde med en lite överblick ska ni såklart få.

Taggade brudar på Arlanda 05 på morgonen! Vi hade av en slump också båda jeans, vita t-shirts och militär jackor... haha gissa om tullen blev förvirrade när vi båda martinorna kom in med samma kläder Hahah! På vägen hem skrattade vi så mycket så tullen frågade mig - darling are you high?
Var på jag svarar.
Only if you count happiness as a drug?

Hahah min engelska suger, vilket Tessie instämmer på Hahaha men tur att man kan flörta runt problemen ändå!

Touchdown London och det första vi gjorde va att köra en runda på primarkt, jag kom ut efter 6h med bland annat 10 par nya skor.

Vi åkte hem lämnade påsarna, köpte glass och drog ner på stan för en runda nummer 2

MARBLE ARCH I MITT HJÄRTA

Sista dan åkte vi båt på Themsen. Åh vad mysigt det var. Det började även regna vilket va som pricken över i:t om ni frågar mig.

Pigga som alltid när man går på Piccadilly street även när vi vart uppe i 45h utan sömn😉
Jag vill plugga här!! Jag ska plugga här!! Jag vill gå runt i höga pumps, fodral klänning, Chanel väska och slänga med håret på Oxford street.

Likes

Comments

Hej alla!!

I fredags var jag och Rakel och såg världens bästa Veronica Maggio! Trots att det kostade ca 500 kr för en biljett så var det värt varenda krona! Alltså jag dör hon är så galet fin, underbar och bara helt fantastisk! Hon sjöng till och med 17 år! När vi kom in på själva festival området var kl 22:30 typ och Weeping Willows spelade så det var bara 40+are där så jag och Rakel jag ju nära på att börja böla när vi såg det. Men när klockan blev 23 och Veronica skulle gå på inom 10 min så var publiken utbytt till de lite yngre människorna hahah, framförallt mellan 17- 25! Thank god alltså hahaha! Efter konserten träffade på lite kompisar och hängde lite med dom! En super bra kväll helt enkelt!

Kraaam Tess

Likes

Comments

Jag befinner mig på tåget påväg till en herrgård i Älvkarleby. Jag ska på några tjej building dagar. Vi är 20 tjejer/kvinnor som ska prata, stärka varandra, laga mat, bada jacuzzi, mysa och ge boosting på hög nivå! Helt perfekt att ladda på med det batteriet innan skolan börjar.
Jag vet inte hur mycket jag kommer kunna uppdatera under dagarna för vi har "mobilförbud ;)" och detta är tidsinställt.
En av hon som håller i det här är en av världens bästa på relationer, psykologi, hur människans känslor fungerar och sex. Träffade henne igår en snabbis på ett möte och vet ni vilka hennes kunder är. Jo allt ifrån miljardärer som är HYPER KÄNDA MODELLER som ni absolut känner igen😉‼️Å nu ska jag få lära mig lite av den enorma kunskapen hon har!
Jag ska även själv hålla i ett seminarium om hur det är att leva som ett offer för sociala medier och hur jag har tagit mig ur min ätstörning.

När Emma fotar och man är så med på bilden Hahah! Vi garva 15 min åt den här bilden Hahha för jag ser så borta ut

Lite bilder från en kvällspromenad som jag tog igår med Emma!

Likes

Comments