Snart börjar den fantastiska grillsäsongen, Mattias & jag är ute efter ett ute kök. Vi har spanat runt och har lite idéer men skulle vilja få lite fler. Någon som har några bra tips?

/T

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

MITT I ALLT !

Mattias & hans far jobbade stenhårt varje dag, tidig morgon för att åka till jobbet och sena kvällar och nätter för att bygga i huset. Många tyckte jag och Mattias var helt galna som gjorde så mycket på en och samma gång i huset, vi bytta både fönster och form på dem, vi bytte ut alla gamla rör och system i huset till nytt och flyttade avlopp och hela alltet.

Vi visste vad vi ville och en graviditet eller ett barn skulle inte få stoppa det, Och på vägen fick vi mycket hjälp utav våra nära och kära.

Tiden rinner iväg och vi har faktiskt hunnit med en hel del, men fortfarande mycket kvar att göra, vi var fortfarande lite stressade men försökte göra allt för att hålla huvudet högt och känna att vi skulle klara vårt mål.


Fortsättning följer...

Likes

Comments

MITT I ALLT !

Renoveringen var påbörjad och vi hade rivit ner alla väggarna som skulle ner på bottenplan och precis påbörjat övervåningen, Vår resa med denna renovering hade precis börjat och vi hade en lång väg kvar tills allt skulle bli klart.

Stickan visar PLUS !!!!!

Shit tänkte jag, det här händer bara inte nu, inte just nu. Vi har inte tid med detta, jag åker direkt till huset där Mattias är och river det sista på övervåningen. I panik brister jag ut och säger " Vi ska ha barn ", Mattias lika chockad som jag släpper allt han håller i och vi både känner efter, det tar en stund och jag säger snabbt " Jag åker och köper ett nytt test " Som sagt hade inte någon butik här hemma öppet eller graviditetstest att köpa så i min panik lägger jag i gasen åker mot Halmstad och snabbt in för att köpa ett test, köper dock inte bara ett test utan jag köper med mig alla 8 stycken som hängde på hyllan.

På vägen hem ringde jag Mattias och vi hade ett långt samtal i bilen. Vi som precis hade köpt vårt lilla hus som vi hade så mycket planer för och så är jag gravid? Efter 8 stycken test visade alla samma svar, vi väntade barn. Måndag ringde jag direkt till Kvinnokliniken och fick tid veckan där på, Många tankar rullade runt för både mig och Mattias.

Dagen kom och vi var i vecka 9 och vi funderade på hur vi skulle göra, Som vanligt la vi upp en plan som vi alltid brukar göra och tänkte att vi har jobb, bil, hund & hus ett barn in i bilden kan ju bara bli bättre, men den stora frågan var om tiden för oss var bra just nu?

Vi tog beslut om att behålla barnet, göra klart hela botten plan, göra klart toalett & två sovrum på övervåningen innan bebis kommer.

Såhär såg det ut i renoveringskaoset när vi bestämde oss för att köra på efter vår nya och oplanerad plan.

Fortsättning följer . . .


Likes

Comments

Bilder från hur huset såg ut innan renovering!


För er nya läsare!

Vi var ett kärlekspar som visste vad vi ville och vi hade planer för det mesta i våra liv. Vi har börjat leta hus och känner oss säkra på att ett husköp är bättre än en lägenhet.

Just då och där hittade vi detta lilla hus, billigt och bra, så vi bokar en visning. Jag var väldigt skeptisk till det i början men efter mycket förklaringar och en bra dialog med Mattias så bestämde vi oss för att lägga ett bud. Ett bud vi aldrig trodde på egentligen utan vi la det för att vi kände som så att får vi det, ja då får vi det.

Så kom dagen då man var 21 år och husägare, tänk vad vi drömde oss framåt när vi väl stod och skrev på papperna för detta hus.

Vi var ivriga och ville hugga in direkt och börja renovera. Vi hade en bild framför oss på hur huset skulle se ut och vi hade sagt och bestämt att om 1 år skall insidan (två våningar) vara klara. Lättare sagt än gjort tänkte många.

Men både jag och Mattias hade våra planer framför oss och det var många gånger vi fick höra, "ni tar er vatten över huvudet" många gånger funderade vi på vad alla egentligen menade, då både jag och Mattias visste vad vi ville och att vi skulle driva igenom det.

En händelsefylld resa med både svett och tårar..

Fortsättning följer....

/ T


Likes

Comments

I helgen har vi inte haft någon tid för något roligt alls, barnen har varit hos Mormor & Moster medan jag, Mattias & pappa fixat ute i trädgården, vi har dränerat runt huset och fixat i ordning. Tog sin lilla tid men äntligen är vi klara med steg ett men har många steg kvar för att bli klara med allt. Tidigt på morgonen och sena kvällar har det bestått av denna helgen.

Innan vi kan göra klart och lägga gräsmatta skall andra saker runt om och på huset fixas först, då det är dumt att rulla ut gräsmattan och sedan behöva sätta byggställningar på den.

Sakta men säkert börjar det bli färdigt. När jag tänker efter så har vi hunnit med mycket på så kort tid sen när vi köpte huset. Tid & pengar är vad som krävs för att kunna få det till det man själv vill ha.

Imorgon är det måndag igen & dags för en ny arbetsvecka, just nu värker kroppen efter allt slit så hoppas på mycket sömn och att tabletterna jag tagit kan göra någon nytta så jag är pigg tills imorgon.

/TLikes

Comments

Efter förskolan tog vi en runda på hojen, cyklade runt och kollade runt lite i Anderstorp, vilket både jag & Tyra tyckte var sådär men Nikki var super glad som fick åka runt och bara kolla på olika hus och leka lite vid lekplatserna vi åkte förbi !

/T

Likes

Comments

Helgen spenderades i Halmstad med strålande sol och vindstilla, kunde inte bli bättre väder. Barnen var överlyckliga då vi gått på stranden varit ute hela helgen och bara spenderat tiden tillsammans ute i detta otroligt fina väder.

Kommer hem till Anderstorp och vädret fortsätter att vara fint, städar av altanen och fixar middag då familjen kommer på kvällsmat.

Två trötta ungar efter en massa bus med mormor, morfar & moster, ett perfekt avslut på denna helgen är att vi är två nöjda föräldrar som äntligen får lite egentid en söndag som denna
👌🏻

/T

Likes

Comments

Denna veckan har vi skolat in barnen & både onsdags & idag har dem gått heldagar och det har gått jätte bra. Båda barnen är nöjda när vi lämnar på morgonen och nöjda när vi hämtar dem, så det har varken varit någon av dem som varit ledsna vid lämning eller hämtning.

Tycker det är jätte skönt att veta att dem trivs båda två, då jag varit orolig över att dem inte skulle vilja gå dit eller bara skrika när dem väl är på plats.

Både Nikki & Tyra gillar verkligen att vara i närheten av mig och Mattias, Sen har vi en väldigt bra relation till barnen även om dem båda två fortfarande är små. Båda lyssnar oftast till vad vi säger, det händer några få gånger att dem skriker efter något som dem vill ha men annars brukar det gå bra, visst att dem kan skrika om saker och ting bli tjuriga och ledsna men för det mesta så lyssnar dem till när vi säger nej. Mycket handlar nog om all den tiden vi faktiskt lägger ner på att lyssna på våra barn och tiden vi spenderar med dem. Att vi inte glömmer bort varken den ena eller andra utan att vi lägger lika mycket tid åt båda barnen.

Det märks att dem går på förskolan nu då dem är lite tröttare när dem kommer hem och man får den där härliga tiden tillsammans med dem när dem gärna vill sitta i ens knä, gosa sig in i ens famn och man bara smälter som mamma. Synd dock så missar Mattias lite utav den tiden då han jobbar, för när väl han kommer hem är det middag och barnen är som galna djur när dem väntar in maten på sina tallrikar, sen är det inte lång tid efter maten som barnen ska sova inför natten.

Det bästa nu för tiden är att det går hur bra som helst att lägga båda flickorna i sina sängar och dem vet vad som gäller dem gnäller inte emot utan lägger sig ner för att sova. Himla skönt tycker jag nu när jag börjat jobba så jag slipper det bråket på kvällarna.


/ T

Likes

Comments

Varit på kalas och firat min faster/gudmor som fyllt år, och självklart var nästan hela tjocka släkten där. Riktigt roligt att träffas och ses såhär ihop. Barnen hade riktigt roligt tillsammans och som en tradition badar dem alltid i badkaret, så 6 stycken ungar trängde i sig i badkaret och det slutade med att dem hade skumparty.

Nöjda barn & nöjda föräldrar
✌🏻.

/T

Likes

Comments

Nikki ropar att jag ska komma upp och titta på det hon målat & min första tanke är " hon har inga pennor där uppe" men tanken slog mig därefter att Mattias kanske gett hennes whiteboard pennor, jag hör hur Nikki börjar gå ner för trappan och jag springer för att möta upp henne.

Samtidigt som jag blir arg så börjar jag skratta av hennes fina konst hon målat över sig själv.
Hon säger " mamma, titta jag har målat" "mamma jag har fixat mig som du gör" och mitt hjärta smälte lite när hon ler och är stolt över sin så kallade "sminkning" som hon menat.

Tur väl så går denna färg bort hur lätt som helst med hjälp av lite vatten.

En glad tjej som gjort sig fin och "fått" måla överallt sover nu gott i sin säng.

Älskar barn och deras fantasi 😍

/T

Likes

Comments