Just nu är jag favoritetn, har två väldigt mammiga barn här hemma. Tyra som gör allt för att få vara i famnen & Nikki som blir svartsjuk och gör något för att få exakt samma uppmärksamhet. Ibland är det svårt att dela upp på saker och ting som händer i vardagen, Nikki som är självständig i det mesta & Tyra som man ska behöva göra allt åt. Här uppstår det oftast konflikter mellan mig & Nikki, Hon vill också bli matad, buren på & få sitta mitt knä hela tiden. Det är svårt att förklara för en två åring att hon kan göra vissa saker själv och lillasyster inte. Därför kom jag med den iden om att ge Nikki extra beröm när hon gör något själv för att verkligen känna att jag både ser och hör henne. 


Om nätterna så sover fortfarande barnen inte hela nätterna och det gör mig tokig ibland. Inatt fick jag gå in och sätta i nappen på Tyra säkert 5 gånger & Nikki vägrade sova i sin säng utan skulle sova jämte mamma. Så mitt i natten orkar man inte alltid ta en diskution eller sätta igång ett bråk så det slutade med att jag hade båda flickorna jämte mig i sängen. Visst det är mysigt, men inget jag vill vänja dem vid. 


Nu ska jag och Tyra ha lite egentid då Nikki är på dagis.

/T

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Du är den som får mig att vilja bli starkare och kämpa mot alla odds, alla kloka ord och all vägledning genom livet.

Jag är glad & tacksam att få kalla dig min mamma, & jag älskar dig oändligt mycket.

Tack för allt du gör för mig & mina barn, tack för att du är en del av vårt liv och att du finns för oss.

/T

Likes

Comments

Sitter och kollar runt på ny vagn då det snart är dags för det. Nikki har börjat bli så stor att hon inte vill sitta i vagnen längre & det är inte så länge till som Tyra kommer sitta i vagn heller. Men frågan är om man ska köpa en vanlig enkel vagn eller två stycken? Vi har ju en smidig dubbelvagn nu men ibland så känns det ändå smidigare med en enkel vagn.

Någon som har något tips på bra och smidiga vagnar?

/ T

Likes

Comments


När man släpper fram känslorna inom sig & man börjar känna efter vad man egentligen kanske känner men inte vågat erkänna för sig själv? Känslorna som smyger sig fram om saknaden av trygghet & kärlek. En kärlek som du en gång delat med den du någonsin älskat & lärt känna dig på djupet, en som gav dig en sådan trygghet att du aldrig behövt känna dig rädd för något som helst i denna värld. Jag känner saknad, det är som ett stort tomt hål, Han gjorde mig glad och visade vad lycka innebär, att bara ha någon så nära och få känna sig så fri.

Ibland försöker man kontrollera sin smärta, man försöker vara glad. Man gör allt för att bara må bra. Jag visste inte vilken väg jag skulle ta. Jag tog den enklaste vägen ut och tänkte många gånger inom mig "varför ska jag stanna kvar", Det enda som blev var massa värdelösa frågor & svar, tjafs som bara ledde till bråk. Jag fick hela tiden höra " det kommer bli bättre" " det kommer lösa sig" " ge det tid ".Jag hade försökt så många gånger, väntat på tiden men jag orkade inte mer. Jag packade min väska och stack. Jag lämnade allt bakom mig för att starta ett nytt liv.

Det är ingens fel att det blev som det blev, Vi var kära, allt gick så fort. Vi köpte hus, och mitt i all renovering fick vi reda på att vi väntade vårt första barn ihop. Där började en resa ingen av oss någonsin hade kunnat tro skulle bli som den blev. Från den stunden slutade vi prioritera och uppskatta varandra, det blev till vardag allt rullade på och vi såg till att allt såg bra utåt och tog inte tag i det problemet som vi hade. Dagen kom när vi fick reda på att barn nummer två var påväg och fanns ingen återvändo trots att jag blivit lovad att mina P-piller skulle hjälpa. Självklart tog man ut sina behov på varandra, men det fanns dock inte så mycket kärlek emellan oss som förut. Vi sopade alla våra spår under mattan och glömde bort vilka vi en gång var.

Här står jag vilsen och skär, med två helt underbara barn som får mig att fortfarande hoppas, om att en gång till kunna bli kär. Hitta tillbaka till den kärleken som en gång fanns där. Det har gått en tid & ingenting är sig likt. Jag har många gånger sagt att jag aldrig skulle gå tillbaka till det som var. Det skulle jag heller aldrig göra, det skadar mina barn och på denna resan som vi gjort har vi skadat många på vägen. Ingenting är som det är förut, vi båda har gjort våra misstag. Medans vi båda varit ifrån varandra har vi fortfarande kontrollerat varandra på avstånd, blivit sårade och gjort många dumma saker. Sagt saker vi egentligen inte menar, ångrat oss om saker, som vi inte kan ta tillbaka. Denna resan har skadat mycket men även hjälpt oss två på vägen. Vi båda förlorade vår partner, bästavän & livskamrat på vägen. Detta är en resa ingen annan någonsin kommer kunna förstå. Ingen kommer någonsin kunna förstå mig, honom eller oss.

På denna resan har jag mött nya människor som satt sina spår & som jag är tacksam över att jag mött, jag har fått veta vilka som inte är värt något för mig. Vi båda har fått veta vad folk tycker om oss personligen. & som många trott att vi varit världens ovänner genom hela denna resan är inte vad som varit. Vi har bråkat, vi har varit arga, vi har hatat och sårat varandra men samtidigt har vi alltid funnits där för varandra trots alla omständigheter. Någon har snackat skit om mig till honom och samma sak till mig, många gånger glömmer människor bort att jag är mor till hans barn och han är far till mina barn. Ni må tycka vad ni vill, men som jag sagt ingen kommer någonsin kunna förstå oss. Ni andra står bara där utanför och tittar på, ser de små saker som sker och bildar er en uppfattning om vad som är rätt eller fel. Men det finns inga rätt och fel i ett förhållande.

Vi har gått igenom mycket tillsammans, efter 8 år som vi krigat och älskat för att vara där vi är idag. Vi har gjort en resa som ensamstånde föräldrar, en resa som varit tuff, och inte något jag väljer att göra om igen. Vi tänker göra ett försök, försöka bli det vi en gång var, med våra flickor och göra denna resan genom livet tillsammans som en familj. Sakta men säkert ska vi komma tillbaka till det som var, med kärlek, glädje, trygghet helt enkelt en perfekt fin familj som alla önskar sig få en vacker dag. Vi är unga, och vi var väldigt unga när vi fick barn & vi har hela livet framför oss, men vi båda väljer att satsa det livet på varandra.

Med tiden läker alla sår, och det som en gång varit kommer vara ett minne blott, & allt kommer vara glömt. Tillsammans är vi starka.

​Minns det som igår första gången vi sågs, blev obeskrivligt tagen, kunde varken tänka  logiskt eller sunt. Från den stund var jag hjälplöst förälskad.

Likes

Comments

Väcks mitt i natten av Nikki som ropar förbryllt efter mig, jag öppnar ögonen och reser mig upp och känner hur trött jag är men springer snabbt in på rummet för att få henne att lugna ner sig då jag inte vill att Tyra ska bli väckt. 

När jag står där och frågar vad som är fel, säger hon bara tutten mamma, tutten. Hon har alltså tappat nappen, hon ligger helt still och rör sig inte. Där ser jag nappen två centimeter ifrån hennes hand. Allt hon hade behövt göra var att ta upp nappen och sätta in den i munnen igen, men nej hon ska ropa på mamma som ska göra det.

Varje natt väcks jag upp av dessa rop, och jag nästan springer in varje gång även om jag vet att det kanske bara är tutten som är borta. Börjat tröttna ganska så mycket på detta då det verkligen rubbar både Nikkis & min sömn.

Jag är så trött på dessa jäkla nappar, köper nya hela tiden och Nikki bara biter sönder dem. Hon har kommit in i någon slags period sen Tyra kom och sen jag och Mattias delade på oss. Visst jag vet att nappen är en tröst och en slags trygghet för henne men den sitter i munnen 24 timmar om dygnet, eller ja nästan iaf.

Jag har försökt få henne till att försöka sluta, men så fort jag tar nappen börjar hon skrika eller så tar hon Tyras istället. Vi har försökt med massa saker här hemma, både jag & Mattias jobbar för att hon ska bli fri från nappen. 

Kanske enklare om jag slutar med napp till båda samtidigt? Någon som har något bra råd?


/T

Likes

Comments

Bokade sista minuten för en vecka i Thailand.
Packade väskan och drog iväg med Mattias & hans familj till Thailand, de skulle hälsa på hans syster så passade på att hänga på och få lite semester.

Ingen av mig och Mattias ville ju missa barnens första utomlands resa så detta passade perfekt.

En lång resa för bara en vecka men flyget och allt runt omkring gick jätte bra, barnen sov hela flygresan både dit och hem. Inte varit något gnäll eller ledsna miner på barnen.

Nikki & Tyra har varit super glada hela veckan och Nikki ville inte åka hem, så nu vet både jag & Mattias att allt funkar klockrent med flygresan och att vara utomlands så nu blir det planering för nästa resmål🙈.

Nu efter hem resan har jag fått riktigt jetlag och behöver sömn så godnatt.

/T

Likes

Comments

Likes

Comments

​Jag kan som vanligt inte bestämma mig om vad jag ska ha för nya stolar hem till lägenheten, men har fastnat för dessa två, funderade först på att mixa men det blir inte bra så måste bestämma mig. Vilken stol tycker ni är snyggast? Och vad tror ni om denna häftiga lampan till ? 

/ T

Likes

Comments

Tyra är överlycklig som får äta det sista som är kvar ur tallrikar själv. Det ligger mat överallt och det är kletigt, men vad gör man inte för att få ett litet leende.

Strax blir det till att städa upp & bada båda flickorna.

/T

Likes

Comments