Header

Mig!! Haha, nä skämt åsido. Men jag har ju verkligen varit sämst på att blogga nu. Måste vara minst två veckor sen sist. Har inte riktigt orka lägga någon energi på det helt enkelt, har hänt så mycket annat. Vårdplanering, jag har fått komma hem, strul med saneringsfirman samt försäkringsbolaget och sen har jag varit riktigt sjuk ovanpå det.

Men tänker inte skriva så mycket nu, tänkte mest kika in och säga hej! Som ni såg ovan har jag fått komma hem med. Har väl varit hemma ca 2 veckor. Skönt men mycket att fixa med också och tar ett tag att komma in i rutiner med.

Det kommer ni dock få läsa mer om sen, säkert. Nu ligger jag i sängen med en kopp te, ska läsa lite och sen blir det att försöka sova.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag äntligen en bra dag! Känner mig faktiskt glad och kan för första gången se att saker går framåt. Det som är tråkigt är att jag inte riktigt njuta av detta. Kan inte låta bli att undra hur länge det varar. Är ju inte på rätt dos på medicinen än vilket innebär att jag inte är helt stabil än. Så imorgon kan jag lika gärna vara nere igen. Men jag ska försöka att inte tänka på det och bara fokusera på idag. Ta en dag i taget. Jag börjar längta hem nu i alla fall och dem säger att det är ett friskhetstecken. :)

Har dock mycket att ta tag i när jag kommer, lite för mycket. Men det kommer jag nog få hjälp med så jag slipper ta allt ensam. Har också mycket att bearbeta och jobba med. Har hänt mycket under den här tiden som gör mig extremt ledsen, har sårat en del och som kommer ta tid att komma över. Men det får ta den tiden det tar, en sak i taget.

Det som sårar mest är alla vänner som försvunnit. Vänner som man verkligen trodde var ens närmsta vänner. Som alltid har funnits där innan och som man alltid kunnat höra av sig, men som sen helt plötsligt inte finns där längre. Vet att man inte ska lägga energi på det, men ibland går det inte. 

​Har inga nya bilder på datorn, så får lägga upp en gammal. 

​Nu hade jag tänkt fördriva tiden en stund och vänta på att en personal ska komma och göra en fläta på mig.. Har duschat, bäddat rent och faktiskt bäddat den med. Hade tänkt gå ut nu egentligen, men personalen har bakat bullar och även fixat någon tipsrunda. Så går ut efter det istället. Jag är verkligen på en bra avdelning! Personalen sitter i korridoren och är med oss, umgås med oss och sådär. Försöker verkligen hitta på saker som idag för att det ska pigga upp tillvaron för oss. Det är bra att prata med och verkligen förstående. Det är inte som där jag brukar hamna där personalen knappt har tid för en och det känns som man stör varje gång man vill något. 

Jag har förresten gjort en intervju om min semester, var riktigt kul! Uppdaterar er när det kommer ut. :) 

Likes

Comments

​Hej! 

Mitt läkarmöte gick toppen! Har hunnit ha två stycken och båda har gått bra. I onsdags pratade vi om min utskrivning och läkaren sa direkt att den skjuts upp. Fanns inte ens på kartan, vilket inte är så konstigt. Föreslog att jag kunde ta permission igår. Inte för att jag var vidare sugen på det. Men tänkte att det kan vara bra att försöka. Men det fanns inte på kartan det heller. Läkaren jobbar verkligen för att fixa allting hemma åt mig. Han tycker att jag har alldeles för lite stöd i hemmet och vill att det ska vara mer stöd innan jag kommer hem. Känns väldigt skönt! Kommer även få en vårdplanering denna gången. Så det blir inte som sist i alla fall. Då fick jag bara åka hem utan någon information och inget stöd hemma. Så skönt att det blir bättre denna gången. 

När jag får åka hem vet jag dock inte. Det kommer inte hända något under helgen, så tills på måndag är jag kvar här. Kommer bli en skit tråkig helg. De två jag umgåtts med blev flyttade idag.. Ingen annan jag pratat med så på avdelningen. Blir ju lite roligare här när man kan umgås med någon. Men det är som det är, vi kommer fortsätta träffas sen ändå. :) 

Nu ska jag ringa lillan och sen blir det nog en film fram tills det är kvällsmat. 

Likes

Comments

​Det går inte bra för mig här, humöret går upp och ner som jag vet inte vad. Jag hade börjat se ett ljus förra veckan men sen åkte jag pang rätt ner i botten igen och det var en hård krasch med. I måndags natt bröt jag ihop totalt. Hade haft en hyfsat bra natt, men på natten bara försvann allt. Klockan fyra kom jag i säng och slocknade total däckad av medicin. Tisdagen fortsatte likadant. Vaknade med ångest och mådde allt annat än bra. Satt bara och stirrade ut i tomma intet. Ovanpå det blev det läkarmöte och han tyckte jag skulle åka hem. Fattade verkligen ingenting, för vi hade haft möte dagen innan och då verkade det inte som att jag skulle åka hem. Jag har inte fått någon riktig information om min medicin heller, om jag ska upp mer eller hur det blir. 

Tisdagen var verkligen hemsk. Jag bröt ihop flera gånger under dagen. Försökte sitta uppe men bröt ihop då med så personalen kom. Satt resten av dagen och typ bara stirrade ut i tomma intet. Var bara uppe för att äta, men fick inte i mig någon mat och uppfattade knappt när någon pratade med mig. Gick som i någon slags dimma hela dagen. På eftermiddagen fick en personal några av oss att gå med på träning. Det gick okej och tankarna försvann ett tag. Men sen kom avslappningsövningarna och då kom tankarna tillbaka och jag bröt ihop totalt efteråt. Slutade med att personal fick gå in med nyckel på toaletten till mig och sen låg jag bara resten av eftermiddagen. Framåt kvällen orkade jag komma upp, blev omplåstrad, åt lite kvällsfika och orkade sitta uppe en stund. Sen somnade jag av ren utmattning. 

Det var allt annat än en bra dag, och jag mår inte mycket bättre idag. Är så trött på det här och orkar verkligen inte mer. Vill bara kunna må bra någon gång, slippa denna jäkla smärta. Men tomheten är värst, när man sitter och det enda man kan känna är tomheten. Sen där jäkla ångesten som äter upp en inifrån. Hoppas att min medicin kommer börja ge effekt snart, men tror att jag behöver en högre dos. 

Utskriven är jag inte än och vet inte om jag blir. Väntar på att läkaren ska komma och prata med mig. Ska fundera ut vad jag ska säga till honom och hur jag ska få fram att jag mår så dåligt. Hoppas det går bra i alla fall. Men att skriva ut mig efter igår borde ju inte finnas på kartan, men vi får se.. 

Likes

Comments

​Hej! ​Hoppas ni har haft en bra dag?

​Det har jag haft, en riktig bra dag faktiskt. Igår kväll när allt kändes skit pratade jag med en av personalen och öppnade upp mig totalt. Det behövdes verkligen och det var en stor lättnad efteråt. Redan kvart i ett somnade jag på natten sen, vilket är väldigt tidigt för mig och jag sov hela natten. Så äntligen har jag fått sova. Har även sovit en stund på dagen, så känner mig verkligen utvilad. 

Utöver det så kom den ordinarie läkaren tillbaka idag och på honom verkade det inte som att det fanns tal om någon utskrivning nu. Han lyssnade verkligen på vad jag sa med, hur jag mådde och på mina önskemål. Kändes riktigt skönt! Vi testar även en snabbare upptrappning igen. Var faktiskt mitt förslag även om jag hatar det, men trött på att må så här. Vi höjde ikväll så får se om det funkar eller inte. Hoppas det funkar, för då är jag snart på maxdos. Tyckte även det lät på denna läkare som att jag blir kvar tills medicinen är på maxdos. Men jag tänker inte hoppas för mycket. Det är platsbrist och jag vet hur det brukar bli. 

Efter det hade jag ett väldigt givande samtal med den som var min kontaktperson idag. Börjar förstå vikten av att prata och att inte bära allt inom sig. Ibland måste man öppna upp sig och prata av sig. 

Så idag har varit en bra dag. Dock känt mig ganska neråt men den har ändå varit bra och för första gången på länge känner jag att det finns ett ljus. ! :)

Nu ska jag varva ner lite och hoppas på att jag kan sova i tid idag med. 

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte haft några vidare bra dagar här, humöret har verkligen varit neråt. Känt mig riktigt nere och mått allt annat än bra. Vägde mig igår med och det visade inte så bra, 45.5 kg. Lyckas verkligen inte gå upp, får ta tag i det när jag mår bättre. Just nu är inte äta högst upp på listan, men jag försöker i alla fall. Känns verkligen som att allt går åt fel håll just nu. Finns ingen riktigt glädje i något och motivationen är inte på topp. 

Igår började det dock bli lite bättre. Fick faktiskt lust att plugga igår kväll, så fick lite matte gjord. Det förstördes dock ganska snabbt. Jag var tvungen att byta rum, så nu får jag dela. Det är jag inte alls glad på! Jag sover knappt över hos mina vänner och nu ska jag dela rum med en helt främmande människa. Hade världens panik igår och det blev inte många timmars sömn. Försökt att ändra det idag, men icke! Lär ju knappast sova bättre inatt. 

Idag hade jag läkarmöte med och han ville skicka hem mig. Suck! Han menade på att personalen här tyckte att jag mår bra. Jo, för det kan dem avgöra. Bara för att jag sitter uppe lite med andra patienter betyder det inte att jag mår bra. Det pågår mycket som dem inte ser. Jag mår inte mycket bättre än när jag kom hit och är allt annat än redo att åka hem nu. Fick vara kvar tills imorgon i alla fall. Pratat med personalen med som sa att jag skulle fundera på vad jag vill ta upp med läkaren. Min kontaktperson var också här uppe. Så det känns väl okej ändå. Ska försöka att bara ta det lugnt idag och inte försöka tänka på det här för mycket. Får hoppas på ett givande samtal med läkaren och att han faktiskt förstår denna gången. Får jag åka hem då rasar allt igen.. 

Likes

Comments

​Hej! 

Idag har varit en ganska bra dag. Den började dock dåligt, magen ballade ur totalt. Min medicin jag tar mot kramperna är slut med. Sköterskorna här menar på att det inte finns på någon avdelning här så de kan fixa fram och min läkare på vårdcentralen kan inte fixa fram recept fören på tisdag. Suck! Aja, de här ska försöka lägga en beställning så att de kommer på måndag. Hoppas på att det går! Carro och Cigge var här idag och Carro hittade en hemma hos mig så jag kunde ta en idag i alla fall. 

Eftermiddagen spenderade jag med dem också. Vi hämtade ut min telefon och sen blev det en tur till Marieberg. Var i akut behov av en dator. Skolan kan inte bli lidande mer. Att köpa en begagnad fanns inte på kartan heller. Tittade på priserna där jag lämnade in telefonen och såg direkt att jag lika gärna kunde köpa en ny. Nu i efterhand kan jag känna att det var ett lite dumt impulsköp men den andra datorn jag här är värdelös och är ingen bra skoldator. Kan inte ens ladda ner word. Så behövde verkligen en ny dator som jag kan plugga på. Tänkte sälja den andra jag har med så då får jag ju tillbaka lite av det jag betalade nu. 

Kvällen har varit okej, har spelat spel med en här och lite så. Nu ligger jag på rummet, hade tänkt titta på någon serie nu och sen försöka sova. Skönt att ha en dator nu med. Får ju inte ha laddare här så drygt när man bara hade telefonen. Nu kan jag ha en i taget så sitter jag aldrig utan något. Kan lätt bli ganska tråkigt då.. 

Likes

Comments

Hej!

Som vanligt suger uppdateringen här. Men jag mår piss. Finns inget som är bra nu och är totalt på botten. Så igår åkte jag in till akut psyk. Fick träffa en skit bra läkare,  han var verkligen bra. Blev en inläggning med. Ligger på observation just nu. Känns väl sådär. Samtidigt som det är skönt att vara här, är ångesten stor över att vara här. Men det blir nog bra tillslut.

Fick träffa läkaren på avdelningen idag med och han var också bra. Skönt när man träffar läkare som faktiskt förstår en. Jag blir kvar över helgen för ska träffa kurator nästa vecka. Tror jag blir kvar längre en så med. Funkar inte så bra med medicinen hemma så gissar på att jag är kvar här tills jag är på rätt dos.

Lyckades få min vårdgrad ändrad i alla fall så att jag kan gå ut med anhörig. Så var ute en sväng med en vän innan. Var så choklad sugen så var tvungen att inhandla lite. Men det blev inte lite haha. Massa choklad och sen godis med.

Och vet ni vad jag lyckades med idag. Jag hade sönder min telefon. Skärmen var spräckt sen innan och jag tappade den med skärmen neråt. Helt kaputt. Panik deluxe kan jag lova. Att sitta här utan telefon och dator är inget jag vill.

Men pappa kom hit och vi åkte iväg för att lämna in min telefon. Sen kom Carro och Cigge hit med en telefon som jag kan låna så länge. Snällt! Imorgon är min telefon klar med.

Men nu orkar jag inte skriva mer. Inte alls van vid att skriva på den telefon jag har nu. Är inte iphone. Blir fel typ tusen gånger när jag skriver och tar evigheter att skriva. Blir tokig. Skriver mer när jag hämtat min telefon. Nu ska jag äta lite gott och glo på youtube en stund innan det är dags att sova. Godnatt!

Om ni undrar varför jag inte uppdaterar via datorn så är det för att den inte vill samarbeta alls. Vägrar fungera..

Likes

Comments

Hej på er! :)

Jisses, vad uppdateringen är dålig nu. Men som jag sagt innan så hinner jag verkligen inte med. Men nu kommer det blir ändring på det för jag är äntligen klar med lägenheten. I två veckor har jag städat och donat med allt. Det är lite små fix kvar, men resten är klart. Är skurat från golv till tak, skåp är skurade, allt är diskat osv. Dock är den förbannade tvätten kvar, men börjar se ett ljus på det med. Tvättid imorgon med så då ska jag väl få undan en del. Nästa vecka börjar dem måla vardagsrummet och veckan efter det får jag tillbaka det försäkringsbolaget har. Ja allt som inte är helt förstört, som tur var klarade sig det mesta. :)

Så härligt att äntligen vara klart och nu har jag snart ett vardagsrum med. Har levt i ett kaos nu i två veckor så verkligen skönt att slippa det. Har hållt på för fullt idag med. Är helt slut så nu blir det sängen för min del. Kommer sova som ett litet barn.

Vet att bilden är suddig, men jag gillar den ändå. :)

Likes

Comments

Hej!

Jag vet att uppdateringen suger just nu men jag hinner verkligen inte med. Vi höll på med vardagsrummet i över 5 dygn. Rev färgen i taket och rev tapeterna. Knappt sovit något under de dagarna heller, så varit helt slut! I måndags blev vi äntligen klara och sen dess har det varit städning i resterande rum samt en massa tvätt. Har även passat på att vila massor, kroppen börjar säga ifrån lite.

Idag drar jag ifrån kaoset hemma och drar ut istället. Sitter på bussen till stan där jag ska möta upp en tjejkompis och sen drar vi nog vidare mot satin. Blir att sitta på uteserveringen och dricka lite gott. Kanske drar vidare efter det, får se vad kvällen erbjuder. Men blir nog en trevlig kväll, det här är precis vad jag behöver nu.

Likes

Comments