Header

Tänkte idag när solen kom fram att jag skulle försöka pallra mig ut med hund och barn för lite fotografering nu när jag äntligen efter nästan 2 veckors sjukdom börjar känna mig lite bättre.

Jag kom inte så långt för kroppen sa ifrån, jag orkade inte mer och svetten bara rann och hostan kom tillbaka 😓

Ja ligger lite dåligt till med fotograferande för tillfället :/ enligt lagringsutrymmet i telefonen så är det fullt :S och kameran måste rensas på bilder -.- vart ska man göra sig av med alla bilder... hatar att radera 🍁

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Min förlossning "började" inte ..
Jag hade misstankar om havandeskapsförgiftning förutom att jag hade extremt lågt blodtryck, så jag hade fått extra kontroller för att hålla koll på det och en dag när jag skulle gå dit så kom jag lite tidigare men jag va extremt kissnödig så jag bad om att få en sån sådär sticka man kissar på vid varje besök för att mäta äggviteämnen i urinen.

Tog stickan och var väldigt lugnt i kroppen, tog tid på mig.. kollar på stickan och den är mörkaste av det mörkaste grön (alltså extremt mycket äggviteämnen i urinen) får panik och springer in till min barnmorska som inte är där, där sitter en annan tant och förklarar för mig att min bm är sjuk och att det är denna främmande människa jag ska träffa i stället .. men jag förklarar för henne i panik vad som just hände på toaletten och jag är nära på att börja gråta när som, jag var så rädd och mitt hjärta slog i 110 .

Jag blev uppskickad till förlossningen där dom kollade hans hjärtljud och allt såg bra ut men mina värden var extremt dåliga och jag hade även lagt på mig flera kilon i vätska på bara några dagar.
Dom ville ha kvar mig över natten men lyckades övertala dom att få åka hem och sova hemma då vi ändå bor så nära sjukhuset. Men att vi måste komma in klockan 8 med urinprov.

Sov ingenting på natten och jag var extremt kissnödig hela hela natten och jag höll mig för att provet skulle visa så bra som möjligt, vaknar tidigt och Andreas åker till jobbet för att sen komma och hämta mig lagom till kl 8.

På sjukhuset får vi göra ett tillväxtultraljud och där får vi "domen" att bebisen är alldeles för liten för att vara kvar i magen och att jag måste gå över till förlossningen för igångsättning ..

Ja och Andreas är i chock och går till förlossningen men vi har ingen aning om vad vi egentligen gör eller vad som komma skall .. vi är helt tomma efter beskedet att han är för liten...

Jag får en "shot" med igångsättning och får några stycken med 3 timmars mellanrum och under tiden informerade vi våra familjer vad som hände och Andreas tog en sväng hem och hämtade saker och handlade lite att äta.

Plötsligt börjar värkarna göra så jävla ont men det känns på ett så lustigt sätt, det känns inte normalt ..
jag ringer på klockan och ingen kommer, vi ringer efter en timme igen och ingen kommer, sen trycker vi på knappen som idioter och då kommer de in folk och dom kopplar in ctg och kollar blodtryck och ger mig mer av den där vätskan för igångsättning.

Helt plötsligt är det folk i rummet hela tiden och på alla dessa timmar har ja bara öppnat mig 1,5-2 cm vilket var ingenting emot värkarna ja hade.
Dom märkte också att Noahs hjärtljud gick ner för varje värk och då kom ytterligare ett jobbigt besked "vi måste göra akut kejsarsnitt"

Jag bara tjuter och ser framför mig att jag kommer dö.. jag är helt säker på att jag aldrig kommer klara det här, jag förbereder i huvudet för vad jag ska säga till Andreas för sist ord och gråter för att jag aldrig kommer få träffa min son och för att han ska växa upp utan mamma och jag är livrädd, jag skakar och Andreas försöker lugna mig och pussar och kramar mig och ger mig komplimanger och han är helt underbar men jag är helt säker på att jag ska dö.

Jag mins typ ingenting här .. vi åker in i nåt rum och ja gråter och ja det läkare med gröna rockar och folk skämtar med varandra och jag frågar hela tiden om ja kommer dö, men det skulle ja inte enligt dom.

Ja skakar och skakar och helt plötsligt hör jag ett skrik och blir helt lugn , några klappar i händerna och säger grattis nu är du mamma.

Mamma? Vadå mamma? Jag förstod ingenting.. ja frågade om det verkligen blev en pojke men fick inget svar, frågade igen säkert 4 gånger men ingen ville svara mig, så jag blev skit förbannad.

Äntligen var det klart och dom rullar ut mig från rummet och in till Andreas och bebisen , där ligger han och tittar och är alldeles underbar och världens minsta lilla människa jag nånsin sett.

Jag får han på bröstet och vi åker ner till förlossningen.
Jag och Andreas är helt slut och jätte trötta , ber Andreas ta ett kort (som blev jätte suddigt och mörkt) sen fick Noah och Andreas åka ner till neo avdelningen för fortsatt vård och undersökning av Noah.

Ja var helt plötsligt helt tom i magen, ingen bebis, Andreas hade gått och jag var helt själv i rummet .. kändes så tomt och så ensamt ..

Jag skickade lite sms till min syster och bästa vänner och pratade med mamma i telefonen (mitt i natten, klockan var närmare 3)
Kollade på bilden och sen kom Andreas och vi fick åka ner och då fick jag äntligen se han på riktigt.

Våran son, helt perfekt och helt underbar, han var 38% för liten.. vägde 1845 gram och var 44 cm 💙 född i vecka 37+6 (sista dagen på vecka 38) 

och det bästa av allt var att jag levde och han levde 💙

Likes

Comments

Bästa dagen och jag förstod ingenting 😍

Har berättat om detta tidigare för länge sen om den dagen eller snarare natten ...

10 oktober

... jag berättade för Andreas att jag trodde att jag var gravid så vi köpte 3 test och och väntade till den dagen som det enligt instruktionerna var säkrast att få det "rätta" beskedet.

Man skulle helst kolla på morgonen för att få bästa resultat och jag låg halvvaken hela natten för att jag var nervös och jag var även lite orolig för Andreas då han fått in en liten metallbit i ögat på dagen när han jobbade så han hade väldigt ont.

Jag vaknade vid 3-4 på natten och var jätte kissnödig och tänkte "nej ja kan ju inte kissa nu, då blir ju testet inte lika bra"
Så jag sprang in på toan och öppnade ett graviditetstest och testade, la det på handfatet och sen höll ja på att glömma bort att kolla på testet, ja var rätt trött då.
Jag kollar och ser ett plus på stickan och blir lite rädd, tänker "oj , hur ska ja berätta de här för Andreas"

Jag stod kvar någon minut i badrummet och blev bara gladare och gladare sen sprang ja in till Andreas och försökte väcka honom, ja skrek "det är ett plus kolla, hallåååååå kolla då"

Andreas som ja skrev tidigare hade fått en metallbit i ögat så han såg knappt nånting och sa "ja ser inget, är du säker på att de är ett plus... för ja kan inte se ett plus"

Ja frågade säkert 20 gånger om han va glad och varje gång fick jag svaret ja och att vi skulle somna om.

När vi vaknade hade vi en stressad morgon då vi skulle åka över till Linköping med Andreas pappa och flytta det sista från min lägenhet och vi skulle bli officiellt sambos.
Vi berättade nyheten för honom och han blev jätte glad och sen hann vi inte tänka så mycket mer på det på dagen eftersom vi hade så mycket att göra..

Men på kvällen bestämde vi oss för att fira det lite så vi gick på bio och sen pratade vi igenom allting och drömde oss fram i framtiden när vi äntligen skulle få se våran bebis.

Andreas trodde att det var en tjej från början och jag var hundra säker på att det var en pojke från första stund.

Och idag har vi en underbar liten Noah i våra liv 💙

Likes

Comments