En pest og en plage, er reklame som blir stappet ned i postkassen. Selv om det er klistret på 2 plasser NEI TAKK TIL UADRESSERT REKLAME. Enda så klarer postmannen og stappe det ned i postkassen. Enten så må jo postmannen være drittlei av å ha reklame til overs i bilen sin, eller så må h*n jo være blind..

Er jeg faktisk nødt til å investere i enda et slikt klistremerke, på engelsk, for at postmannen skal forstå at jeg virkelig ikke ønsker å motta reklame i min postkasse? Og ikke nok med det, men det står navnet på meg og kjæresten min på postkassa. Hvorfor i all verden havner støtt og stadig posten til naboen i min? Jeg kan ikke si at Leah er veldig likt navnet mitt eller kjæresten sitt. Hallo, hadde det vært en Leah som bodde her, så hadde jeg vel satt navnet hennes på MIN postkasse!?

Og hva er greia med all denne reklamen? Alle snakker om at vi skal kildesortere, spare miljøet osv. Men å produsere 20 reklameaviser, som skal bli dumpet i folk sine postkasser er greit?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Det ble ikke så mye TV-titting på Grey´s Anatomy, da vakttelefonen ringte og jeg dro på jobb tidligere enn jeg skulle. Men arbeidsdagen har gått utrolig fort i dag og jeg er superfornøyd med innsatsen min og fikk løst en del saker i dag også.

Jeg ble også kjempeglad når venninna mi fra jobben spurte om jeg ville sitte på hjem. Takket ikke nei til det, og godt var det for det er iskaldt ute!

Dagens middag ble Bali kyllinggryte, hvor jeg istedenfor brukte kylling, valgte jeg kalkun. Jeg syntes nemlig kalkun er mørere enn kylling og liker også smaken bedre. Jeg fikk også tips av en annen kollega om en serie jeg burde følge med på, en serie som heter Planet Earth II. Den så helt fantastisk ut, for jeg elsker alt som har med foto, natur og dyreliv. Eneste ulempene er at jeg har en TV som gikk i stykker på lørdag, samtidig som jeg faktisk ikke har kanaler.. Men jeg skal nok finne en løsning for å se på denne serien. :)

Mens jeg søkte opp denne serien, kom jeg også over en annen serie som jeg tror jeg kunne like. Den heter Blue Planet II.

Likes

Comments

I dag har jeg ikke dratt meg så mye i sengen, jeg våknet tidlig og startet med å vaske klær. Jeg elsker lukten av nyvasket tøy. Jeg har klart å vaske 2 maskiner med tøy, det må jo tross alt tørke også.

Jeg har en tendens til å bruke tøymykner på det meste, unntatt jeans og andre ting hvor jeg vet man ikke skal bruke det. Jeg bruker alltid en eller annen tøymykner fra Softlan. Jeg har kommet over en ny flaske, som lukter ordentlig Vår. Gleder meg skikkelig til vinteren er over og Våren kommer jeg nå, lengre dager med sol og varme og fugler som kvitrer.

Den beste følelsen jeg vet om, er faktisk og legge meg nydusjet i en seng med nyvasket sengetøy. Da skal jeg love dere at jeg sover ekstra godt!

Nå er det heller ikke lenge til jeg skal på jobb, og jeg har planer om å ligge litt på sofaen og se på en episode Grey´s Anatomy før jeg er nødt for å rusle avgårde. Lommeboken er godt plassert i vesken i dag, slik at jeg ikke må løpe hjem igjen for å hente den i dag også.

Likes

Comments

Det er tydelig at det er mandag i dag. For når jeg hadde allerede startet å gå ned mot jobben, oppdaget jeg at jeg hadde glemt lommeboken min hjemme og måtte da snu. Jeg klarer meg ikke uten lommebok, for jeg trenger faktisk lunsj på jobben og jeg pleier alltid å handle med meg litt middag når jeg skal hjem igjen. Jeg har alltid god tid når jeg går til jobben, men følte jeg ble litt stresset av å ha glemt lommeboken hjemme. Mandager altså. 


Jeg fikk også kraftig hodepine på jobben og var selvfølgelig tom for smertestillende og måtte løpe ned på butikken for å kjøpe litt mer. Ikke deilig å sitte på telefon med folk, når hodet verker. Men nå er jeg hjemme og har akkurat laget meg litt middag, altså jeg har kokt vann og helt det i en kopp med Soba. Fått helt dilla på disse, så enkelt og lage også ikke minst, og akkurat nok til at man blir mett på kvelden når man jobber sent. Nå tenkte jeg at jeg skal nyte en film før sengen kaller på meg. Dagens film ble Bridget Jones: På Randen.

Likes

Comments

God mandag.

I dag er det en ny uke, med en hel haug av nye muligheter. Jeg har sen uke denne uken, og har virkelig nytet og dra meg ekstra lenge i sengen i dag. Humøret i dag er litt avslappende, derfor er håret i en dott og ullgenseren er på.

Hjelpes, alle disse små hårene som er overalt.. Jaja, Men i dag er en litt sånn dag :)

Planene for denne uken er egentlig bare jobb, jobb, jobb, kanskje en liten tur til Sverige i helgen, en tur til Oslo og ellers bare ta en dag som den kommer. Nå er det heller ikke lenge til selveste julaften. Jeg mangler å kjøpe inn 5 gaver til, før jeg er endelig helt ferdig. Jeg tenkte kanskje jeg skulle prøve meg på en slik blogg challenge, hvor man publiserer ett innlegg hver dag med en utfordring. Hva tenker dere om dette? Det hjelper litt hvis man har skrivesperre og lesere har jo en større mulighet for å bli bedre kjent med personen bak bloggen. Jeg har jo faktisk ikke publisert ett veldig personlig innlegg om meg selv enda, kanskje dette er noe å tenke på også for meg?! Vi får se hva som kommer, nå skal jeg finne frem jakke og sko og rusle ned til jobben.

Er dere ferdig med alle julegavene for i år?

Likes

Comments

Har har som sagt lenge hatt en lidenskap til fotografering. Jeg har også fått testet litt forskjellige kamera de siste årene, mest grunnet min tidligere jobb.

Jeg har vært heldig å fått lov å teste Nikon D5500 med 18-105mm objektiv.

Dette var et ganske enkelt og forståelig kamera syntes jeg. Jeg er jo vant med Canon sine kamera, men dette var utrolig godt og behagelig å bruke. Perfekt nybegynner kamera! Bildene ble også ganske flotte med dette kameraet og det medfølgene objektivet.

Jeg har også fått testet Nikon AW130.

Dette er et kompaktkamera som man kan bruke helt ned til 30 meters dypde, det tåler fall fra 2 meters høyde og er støvtett. Det første jeg måtte teste med dette var jo selvfølgelig å ta dette med i dusjen, da det var høst og alt for kaldt i vannet til at jeg kunne dykke med dette. Men bildene ble ikke dårlig med dette heller syntes jeg.

Sony a6000

Kjempe lett kamera å ha med seg overalt. Tar gode bilder og enkelt å bruke. Bildet under er tatt med dette kameraet da jeg var på et hotellopphold med min tidligere jobb.

Jeg har også vært heldig å få lov å teste Canon EOS 700D med 24-105mm L. Dette var ganske nytt når jeg fikk teste dette, og jeg elsket skjermen som kunne tas ut og vris hvis man ønsket å bruke livewiev funksjonen på kameraet. Nedenfor ser dere to bilder tatt med dette kameraet og dette objektivet.

Jeg har også vært heldig å teste Canon EOS 750D, som ble erstattet av 700D. Dette var likt utseendemessig og brukermessig som 750D. Men tok selvfølgelig flotte bilder. Nedenfor ser dere to bilder tatt med Canon EOS 750D og Canon EF 50mm f/1.8 objektiv.

Jeg har også fått lov å teste ut EF-S55-250mm f/4-5.6 IS STM. Nedenfor ser dere to bilder tatt med dette objektivet.

Samtidig har jeg også fått teste ut 3 forskjellige macro objektiver. Nedenfor ser dere bilde av øyet mitt, tatt med Canon EOS 700D og Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di Macro. Bilde nr.2 er tatt med Canon EOS 750D med Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM og bilde nr.3 er tatt med Canon EOS 100D med EF-S60mm f/2.8 Macro USM. Favoritten er vel egentlig Canon sin EF 100mm, grunnet at dette har bildestabilisator.

Jeg har også vært så heldig å få lov å teste Canon EOS 5D Mark III med EF600mm f/4L IS II USM objektiv, Helt vidunderlig å bruke. Nedenfor ser dere bilde av en modell i studio, hvor bildet er tatt med dette kameraet og objektivet.

Jeg har også fått lov å teste Canon EOS 5D Mark III med EF 600mm f/4L IS II USM objektiv, Dette er et kamerahus jeg selv ønsker meg, og som jeg kommer til å investere i, i fremtiden vel og merke. Nedenfor ser dere bilder tatt med dette kameraet og objektivet. Helt fantastisk bildekvalitet! Og vidunderlig å kunne komme så nære fuglene.

Jeg har også fått lov å teste Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektiv. Bildene blir skarpe og gode, fantastisk å bruke dette objektivet, og dette er et objektiv jeg kommer til å selv investere i. Nedenfor ser dere bilder tatt med Canon EOS 750D med dette objektivet.

Jeg har også fått vært heldig å teste Canon EF-S10-18mm f/4.5-5.6 IS STM objektiv. Dette er et vidvinkel objektiv, som passer utmerket til blant annet landskapsfotografering. Nedenfor ser dere 2 bilder tatt med dette objektivet. Og som dere ser, har ikke jeg brukt dette til landskap, men å fotografere en bil og en kirke. Syntes objektivet gir en fin effekt på bildene og man får med så mye inn i bildet også, uten å måtte gå 50 meter fra motivet man skal fotografere. Bilen jeg har tatt bilde av, står jeg ca. 30 cm fra bilen, men som dere ser er hele bilen med i bildet.

Jeg har testet Canon G9X, som er et kompaktkamera. Liker utseende på dette, da det er litt retro.

Dette tok faktisk gode bilder, fikk fint plass i jakkelommen og starter opp raskt hvis man skal forte seg å ta bilde av et motiv. Nedenfor ser dere 2 bilder tatt med dette kameraet.

Så ja, dette er min hobby og min lidenskap. Jeg syntes det er vidunderlig å kunne ta bilder, dette er også minner jeg kan se tilbake på. Det er en dyr lidenskap og hobby, det skal jeg ikke legge noe skjul på. Men det er min lidenskap og jeg elsker den.

Likes

Comments

Gårsdagen startet ikke alt så bra. Jeg ante ingen fred og fare og lå i stua og så på TV. Brått ble bildet helt rart på TV´en. Jeg tenkte kanskje det bare er filmen som er rar, og forsøkte å skru av og på TV´en, men jeg fikk fremdeles opp det samme bildet. FAEN! Det er faktisk desember, det er jul, og lønna skal brukes på litt flere gaver, mat, husleie, regninger og forhåpentligvis sparing. Jeg kjente frustrasjonen komme, og begynte å gråte. Jeg har ikke hatt denne TV´en i mer enn 7 år, og har alltid vært veldig forsiktig med den. Nå er den skrot.. Kjæresten min skjønte jeg ble utrolig lei meg for dette, og prøvde å trøste meg med at det er slikt som dessverre skjer. TV`er er ikke bygget for å vare livet ut, som de var før i tiden. Jeg vet jo selvfølgelig alt dette selv, men jeg syntes det var fremdeles kjempe trist.

Dagen ble litt bedre, da jeg og kjæresten fikk laget og spist litt frokost. Vi dro så ned på matbutikken for at kjæresten skulle hente en pakke han hadde bestilt. Deretter dro vi å besøkte moren og faren hans, og hilste på deres nye valp Lykke, ei liten staffetispe. Hun var bare helt herlig, men det var ikke så lett å få tatt noen bilder av henne, valper står sjeldent rolig og i tillegg var ikke belysningen det beste heller innendørs. Fikk tatt noen få bilder som ble greie, får nok ta flere bildere senere, i litt bedre belysning også.

Etter å ha da sett på valp, dro vi hjem til meg. Så ringte pappa og lurte på om vi ikke skulle dra ut og spise litt middag sammen. Dette takket jeg ikke nei til, for jeg har jo ikke sett pappa siden.. hmm... i fjor!? Så det var veldig koselig å få sett han igjen. Vi dro på China Garden i Moss og spiste en deilig middag. Så inviterte jeg han og kjæresten hans hjem til meg, for at de kunne se på leiligheten min som jeg bor i nå og pratet helt til klokka ble 23:30, da var det på tide for han og kjæresten hans å reise hjemover. Jeg fikk også bursdagsgaven min, selvfølgelig Rosendahl og 2000,- Jeg ble utrolig glad for begge delene, pengene skal gå rett til sparingen av en ny TV og Rosendahl ildfaste former er noe jeg har ønsket og trengt lenge, blinkskudd!

​Jeg fikk også ryddet litt i leiligheten i går, begynner å bli lei av ting som ligger å slenger, ting som tar plass. Så fant frem søppelposer og startet å rydde litt. Jeg fant en del hundebøker som jeg ikke lengre har behov for og 2 hundebur som jeg heller ikke trenger. Så jeg la ut bøkene og det minste hundeburet på finn.no og ga de bort der. Det store buret fikk svigermor og svigerfar til dere nye valp. Jeg fikk også kastet en del som jeg ikke trenger, og fikk det da litt mer ryddig hjemme. Superfornøyd med meg selv! :)

I dag så skal vi på middag til besteforeldrene til kjæresten, så nå skal jeg bare slappe litt av før jeg skal begynne å ordne meg. Ha en fin søndag! 

Likes

Comments

Du hørte overskriften. Jeg er ikke sikker på om dette gjelder for alle steder om vinteren, dessverre. Men en ting er sikkert og det er oss som er flinke til å gå, fordi vi ikke har førerkort heller kanskje? For hva skjer når vinteren kommer, jo det blir kaldt, lufta blir kald, det kommer snø, kanskje litt regn eller sludd og ikke minst blir bakken kald. Vi nordmenn er veldig flinke til å klage over første snøfall og det blir glatt på veiene, ulykker skjer hvert år. Ingen som lærer etter året før at det blir glatt. Omsider kommer jo både brøytebilen og saltbilen for å ordne veien for alle som er ute å kjører bil.

Men hva med vi som faktisk går? Når jeg klarer å speile meg selv i veien hvor jeg forsøker å gå, sklir litt ut med den ene foten og så den ander. Da skjønner jo jeg at det er glatt jeg også. Jeg tenker hver dag at jeg burde jo faktisk tatt med meg skøytene mine og bare skøytet meg pent ned til jobben og pent hjem igjen. I stede så sklir den jeg ut med ett bein, så ett annet. Faller kanskje litt om og slår halebeinet, vrikker kanskje ankelen og kanskje slår albuen litt. Er det noen som reagerer på dette? Nei..! Ikke nok med det, men det er en bakke her i Moss som er relativ bratt. Denne blir jo strødd, har jeg lagt merke til. Så folk niholder jo i rekkverket som er plassert på den ene siden. Man kan jo alltids ta trappen ned, men den er jo heller ikke strødd. Så da har man valget, skli ned 15 trappetrinn og hvertfall satse på å ta både lårhalsen, bekkenet, albuen, bakhodet osv. eller skli ned en bakke, hvor kanskje faller gjør grusomt vondt og en kjenner det svir litt i rumpa etter rutsje-turen ned? Jeg går for bakken, høres mindre vondt ut i lengden og jeg overlever nok at det kanskje svir litt i stumpen på jobben.

Jeg tenker på stakkars Olga på 90 som alltid skal ta seg morgenturen sin, gjerne sammen med venninnen sin Turid på 89. Stakkars, de aner ikke hva de har i vente når de først har kommet seg ut med rullatorene sine og niholder igjen i den, slik at de kanskje ikke faller om å tar den andre lårhalsen i år. For å strø der hvor vi gående beveger oss, det er en skummel tanke det. Tenk om forsikringsselskapene hadde litt mindre å gjøre på vinteren. Det kan vi jo ikke la skje, derfor er det viktig at vi heller ikke strør gangfeltene. Selv om man er 90 eller bare 26 år gammel, så har man ikke et sterkt ønske om å brekke lårhalsen. For det gjør vondt det, har jeg hørt. I media leser man sjeldent "OBS! Veiene er glatte for dere som er ute å går" eller "Kvinne på 26 år omkom etter en ulykke, da hun sklei på isen" eller "Brøytemannskapet jobber på spreng for å måke gangfeltene". Nei, i media er det mest om alle billistene som havner i ulykker og hvordan brøytemannskapet kjører 12 timer hver seg, for å fjerne snøen i kjørebanen. Nei, jeg, Olga og Turid får nesten finne frem enten brodder eller skøyter hvis vi skal overleve vintrene fremover.

Takk for meg!

Likes

Comments

En av de beste julekakene jeg spiser til jul, er kokosmakroner. Jeg rett og slett elsker de, og kan spise meg kvalm på de og litt mer. I år har jeg laget mine aller første kokosmakroner, og helt alene også. Jeg ble faktisk fornøyd med mitt eget resultat.

Det du trenger er:

4 stk eggehvite
200g sukker
1 ts vaniljesukker
200g kokosmasse

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir.

2. Visp eggehviter lett sammen i en kasserolle. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.

3. Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig, ca. 10 minutter.

4. Sett topper av kokosmassen med to skjeer på stekebrettet.

5. Stek kakene midt i stekeovn i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Tips: Mange liker kokosmakronene sine dyppet i sjokolade. Dette må du gjøre etter at de er stekt og avkjølt. Siden makronene er ganske søte kan det lønne seg å bruke en sjokolade med høy kakaoprosent og bittersmak. Det gir en god balanse.

OBS! Oppbevar kakene i en lufttett boks.

Likes

Comments

Ja, der har dere virkelig meg! Jeg er dronninga av Ebay tror jeg. Spesielt når det kommer til mobildeksler og andre ting som kan være greit å ha.

Her er noen deksler jeg ønsker å bestille til mobilen min. Og jeg vet det er en del også.. :)

Også er det noen klær jeg selvfølgelig har lyst på.

Også flere organizers kunne jeg tenkt meg, bla. en organizer til klokkene mine, og til litt makeup.

Likes

Comments