Header
View tracker

Postad i: Bey Amelia, Bey Hawaa, Cloetta

Haft ett par dagar med att bara pyssla med hästarna och tvätta deras manar och svansar och reda ut trasslet. Och stallet är fint och tvättat, jag vet jag är lite konstig kanske som tvättar stallet nu, men sån är jag, det måste göras då och då även vintertid, skit på väggarna är inget jag orkar se. Så ridningen har fått ligga på is ett tag, har inte hunnit heller, men idag tog jag mig tid för ett kort dressyr pass. Tänkte först rida ut men det var för lerigt, så vände hem igen och styrde in mot paddocken på en taktande häst beredd att ladda för en häftig galopp på ett hackamoore, väl i paddocken skrittade vi runt och försökte hitta balansen tillsammans, svårt att förklara men finner vi den och är rakriktade så kommer formen och bärigheten. Fick till ett rätt bra pass så nöjde mig med att bara skritta och trava lite i en väldigt låg form och lät henne sträcka ut. Hon har ju inte varit igång på länge nu och efter en kvart, tjugo minuter så fick det räcka. Hon blev svettig av det lilla, men ska jag börja rida och hålla igång henne mer så funderar jag på att raka henne, men får se hur det blir, tar en dag i sänder, har känningar av min dåliga rygg ibland, på mitten av ryggen kan de ömma och kännas av lite ibland och det är ett nytt ställe som ska krångla, suck. Längtar till min säng om kvällarna för att vila ryggen kan jag säga.

Nu blir det att se på så mycket bättre där de idag ska sjunga Ted Gärdestad. 😍😘 Läst hans bok faktiskt, väldigt bra och intressant, efter det började jag lyssna lite smått på låtar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Allmänt hästprat

Det har varit en tid nu med fullspäckade dagar, skurat boxar för det var ett tag sedan och det behövdes, jag gör det då och då i perioder för att hålla ett fräscht stall. Har varit lite dåligt med de mesta efter att jag varit skadad och haft värk en period nu, och igår lyckades jag bränna mig på ägg kokaren också och fick brännskador på armen, hur jag lyckas? det bara händer. Sen började jag skura stall golvet också, men bara en bit (man ska inte köra slut på sig, men varje dag kan man göra lite) och tvättat ett hästtäcke för hand, rätt tidskrävande när man inte har tvättmaskin för hästgrejer, har också ett gäng grimmor som ska tvättas för hand. Allting tar sin tid kan jag säga. 😖 Har också passat på att raka två hundar under två dagar, sedan badat dom, två afghaner som fick bli kortklippta, de ska ändå aldrig ut på utställning.

Sen har jag också rak tränat Hawaa och Amelia eller vad man ska säga, de har båda blivit rakade i nacken och utställnings klippta i ansiktet, trodde inte det skulle funka först gången, men det gick. 😘 Hawaa var lättast att övertala, förutom att hon vill rycka till med huvudet när jag skulle klippa vid pannan, men värre var det med Amelia som ville kasta sig och fnös i luften av ljudet på maskinen och var beredd på att explodera och la hela sin vikt bakåt så hon nästan satte sig, men efter en timmes övertalning och berömmande ord så blev även hon klippt. En dag snart blir det också att raka de två yngsta hästarna också, får se om det funkar eller inte, annars får de vänja sig vid ljudet först. Sen när alla är groomade och fixade kommer jag vänta på en solig dag och ta en massa fina kort. 😍 Nu är det mest en massa mobil kort på instagram iaf, och det vill jag inte visa här. 😘

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Allmänt hästprat, Bey Amelia, Bey Hawaa

En liten uppdatering till er som inte följer mig på instagram. Quartz har fått flytta till grannens stall för att bli hagkompis till en ponny valack, welsh, arab och newforest korsning. Tror det kommer att bli bra det där, han traskade snällt efter och var modig och gick upp på en liten höjd och in i det nya stallet utan protest, där han sedan föl tuggade mot den nya kompisen sm var lite läskig. Men innan dess hade vi en diskussion om han skulle badas eller inte, men till slut gick det bra och han blev ren. 😍Stod ett bra tag och schamponerade och kammade hans svans och doppade i hur många hinkar som helst innan vattnet blev rent, det var ett tag sedan jag gjorde detta. Sedan efter jag tagit in så borstade jag igenom manen och svansarna på de andra hästarna med, det kändes mysigt att stå där i stallet och kamma igenom dom. Men känner inte för att börja rida igen dock, det får vänta lite till tror jag, tills en del saker ordnat upp sig. 💔 Tills dess tar jag en dag i sänder, funderar på att börja måla igen men är så otroligt ringrostlig. 😏 Godnatt.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt hästprat

Har inte ridit på ett par dagar nu, vädret har inte varit så roligt att rida i direkt, och inte haft någon lust heller riktigt på att träna eller vara igång, och speciellt inte om det är mycket andra saker som händer i livet. Kommer ske lite förändringar i livet nu, men det kommer ni få läsa om längre fram i tiden. Tills dess fokuserar jag mest på att leva dag för dag. Ska jag blogga så vill jag gärna engagera mig mera och speciellt med hästarna, men som det ser ut nu så blir det lite svårt att engagera mig. Nått som inte känns lite jobbigt är att instagramma, krävs inte lika mycket fokus som att skriva, så följ mig gärna där under namnet timeless_elegance_susanna.

Något annat som gjort att jag inte heller bloggat är att jag inte haft internet. 👎 😏 Men nu blir det en blogg paus med denna blogg iaf. Kanske dyker jag upp då och då här ändå sedan, tiden får utvisa hur det blir med allt. 😘

Likes

Comments

Postad i: Allmänt hästprat, Cloetta

Idag blev det ett ridpass vid kanten av en äng, men fick köra volter ibland för hon är verkligen pigg just nu och ville dra på, men fick inte det riktigt denna gången heller det får vi ta på stranden. Tänkte att jag skulle rida i paddocken och ta ett dressyr pass, men en tjej skulle hoppa först och kände att jag vill inte störa riktigt, och jag kan vänta och värma upp vid en åkers kant istället, men sen kom regnet så ridturen blev inte så långvarig, men men hon fick komma ut och röra på sig iaf. 😘

Nu blir att slösurfa lite och läsa andras bloggar eller fortsätta se avsnitten om stjärnhoppningen, kollar på gamla avsnitt där Rickard Olsson vann. Några red bettlöst och jag ser ingen hets eller att de rycker hästarna i munnen där, men såg att två stycken i den nya omgången av programmet hade gjort det, men tycker inte man kan dra alla över en kant för att någon eller några gjort det, och fint att några red bettlöst (iaf i de gamla programmen)😘 men de verkar ha lite ont om tid att rida och träna upp sin ridning. Jag hade gärna sett att de ökade längden av programmet och att de lärde sig mer om grunderna och att de får mer tid att träna upp sin sits och ridning. 😍 Men vi har alla varit nybörjare, och på något sätt måste man träna upp sin balans.

Vill ha mer häst program att följa på teven. 😘

Likes

Comments

Postad i: Allmänt hästprat

Idag har det varit en rätt seg dag, lyssnade på två ljud böcker via telefonen medans jag mockade, tills jag råkade fiffla bort det jag lyssnade på. 😏 sen lyckades jag få upp en annan ljud bok som var ännu märkligare än den första. Så dom skulle jag INTE vilja köpa. Orkade inte lyssna på musik, det har jag gjort nu i tre dagar i rad för att hålla mig vaken när jag grejar i stallet, är extremt trött när jag kommer in efter stallet och vill typ bara gå och lägga mig men det kan jag inte. 😡

I paddocken sattes det upp lampor idag så nu kan man rida efter att man tagit in alla hästar, jättebra tycker jag. Då slipper jag ta in de små hela tiden, de får nämligen stå på box medans jag rider, för att inte gå igenom staketet, tyvärr blir det lagning av staket imorrn igen. När jag går till vårat stall och börjar mocka där så vet just en av de små att de ska få komma in och då stressar denne och börjar springa.

Tänkte jag skulle rida idag men då kom det lite regn som räddade mig ifrån det, och sen kom hagel och tur att jag inte red ut då tänkte jag. Sen blev att vi satte oss i soffan och hade laddat upp med godis, sen ser vi en fläck i soffan, BAJS, säger Lena!! Det är bajs överallt, en av afghanhundarna har hela pälsen därbak full med bajs, kalabalik uppstår, jag vill spy, klippmaskinen funkar inte heller att få bort det, så det blev att vi klippte med sax och sen fick han gå in i duschen. Sen blev det att skura alla golven och slänga in kudd överdrag i tvättmaskinen och tvätta soffan.

Nåja imorrn blir det att rida hoppas jag, eller inte, 😉 ne men jag måste komma igång ordentligt känner jag, och vill det med ridningen också. 😘 Men är mycket också privat och lite grubblande ibland.

Likes

Comments

Postad i: Cloetta

Tog ett dressyr pass igår på Cloetta, det var evigheter sen vi hade ett dressyr pass nu. Hon var ju inte så rolig att rida dressyr på nu kan jag säga. Det märks att dressyren varit i princip obefintlig ett bra tag. När hon väl slappnar av så går hon bara därnere i en väldigt låg form, och krullar ibland ihop sig för mycket och rycker ibland i bettet, och i halten rycker hon tyglarna ur händer på mig, de gör hon även ifrån marken. Går hon på lösa tyglar blir det fläng ridning då hon springer fort och genar i hörnena och blir flack och obalanserad. Hon hoppar också hinder på fart än på styrka och blir taggad och ligger på i handen mot hinder. Longerar jag så stannar hon på framdelen och backar från marken på framdelen också, och är mindre kvick i framdelen än bak delen, dock är ju detta något hon aldrig behövt göra tidigare i sitt liv då hon inte varit ridhäst.

Kommer nog köra mycket bomarbete hädanefter om vädret tillåter, och lägga upp lite roliga övningar. Fortsättning följer. Nu blir det ut att kvällsfodra. 😘

Likes

Comments

Postad i: Cloetta

Äntligen kom så en dag utan regn så jag kunde rida ut på Cloetta! 😘 handen har inte läkt än som jag blev sparkad på, så kan inte ge henne ett ordentligt bad, (är allergisk mot smutsiga hästar på bild annars) så tyvärr blev det foton på en skitig skimmel, de första mobil fotona på Cloetta dessutom, då jag ÄNTLIGEN har en telefon igen. Vi provade faktiskt en helt ny väg idag, med dessa ridning förbjuden skyltarna driver mig till galenskap, så det blev att vi fick gena förbi en massa sommar hus och alla övergångsställena och guppen med svart gula ränder vågade hon inte gå över. Så det blev att jag fick hoppa av och gå en bit, var ju ändå en ny miljö hon var på och behövde stöd här och trygghet för att komma vidare. 😘 Sen när vi kom ner till stranden så hoppade jag upp igen och det blev det en kort galopp på stranden på hemvägen, men lät henne hållas lite, hon fick inte sträcka ut i full fart denna gången. Nu blir det att se Bonde söker fru! efter att ha sett House wifes of Cheshire. Älskar dessa program. 😍

Likes

Comments

Postad i: Cloetta

Såg programmet så mycket bättre igår, så himla bra program, fick upp ögonen för Litte Jinder och Danny Saucedo, men tyvärr har jag missat vissa program men dom såg jag om idag. Lite kul var det att se Little Jinder göra en duett med Tommy Nilsson. 😍 Men nog om det, var rätt sugen på att ta en ridtur idag bara lufsa runt på vägarna, men hann inte innan solen gick ner så det blev ett longer pass istället. Tänkte att longera i hennes grimma klarar jag väl med handen, (blev sparkad i förrgår) men nja Cloetta var ju pigg och glad och ville rejsa vartannat istället för att trava, sen kom en bil och skulle börna precis utanför paddocken, lite störande, 👿 eftersom jag hade svårt att hålla emot med handen, hon vill göra volten större. Nåväl hon fick komma ut och röra på sig i alla fall. 😘

Likes

Comments

Postad i: Allmänt hästprat

Har skött om en hel del hästar genom åren och vissa saker lägger man på minnet, speciellt temperament och psyke. Ibland har jag kunnat koppla dålig syn på nära håll och att hästen varit tittig eller slår sig i boxen om den är utformad på ett sätt som gör att de har svårt att se vad saker stå eller hänger. Försökte hitta mer information om detta, men det var väldigt svårt, fanns inte mycket studier om detta. Lite tråkigt tycker jag. Tittighet verkar gå i arv likaså stress gör det enligt forskning och att vara extremt flockbunden har jag lärt mig, av vissa linjer.

Men det jag fann om syn problem hos häst är detta nedan.

Om en häst flyttas till en ny plats kan den reagera med ökad oro och mer skygghet, och den kan ha en dålig sån om den är onormalt lätt skrämd. De flesta hästar är översynta och ser bra på långt håll men sämre nära håll, alla föl föds översynta och ser bättre på håll än närmare avstånd. Äldre hästar tenderar att bli mera närsynta med åldern vid elva års åldern. Fullblod verkade vara mer närsynta generellt och islandshästar var oftare översynta. De flesta PRE hästar och korsningar ifrån dessa var oftare närsynta. Syn fel kan bero på både arv och miljö tror man, tex om den under sin uppväxt inte får omgivning på långt håll tenderar de att bli mer närsynta som vuxna. En annan teori är att det sker genom avelsurval som hos fullbloden, som inte störs av föremål långt bort och ser bra på nära håll.

Likes

Comments