Jag är ju då gitarrist som jag klargjorde i mitt förra inlägg. Och det innebär ju att det genom åren blir att man skaffar sig mer och mer gear till sin samling, så nu tänkte jag berätta lite om det och tänkte börja med just gitarrerna. Här under är en bild på tre av mina gitarrer som jag under åren har införskaffat mig. Alla är olika i både ljud och känsla och det är nog därför man aldrig kan ha för många, just för att det är alltid något som gör en ny gitarr speciell.

Längst till höger är min Charvel DS-1 ST som jag nog har haft i säkert 4 år, riktigt flexibel gura! Funkar till det mesta måste jag säga, jag har spelat allt från Beatles till Chelsea Grin på den och den har aldrig svikit ljudmässigt. Ljudet är verkligen underbart i den, Seymour Duncan pickupsen som sitter i är fenomenala enkelt sagt.

I mitten är min 7-strängade Ibanez som jag köpte för ungefär 3 år sen. Aningen tyngre än Charvel guran, har även bytt pickups i den här då jag kände att dom som satt i när jag köpte gitarren inte höll för det jag ville spela. Valet av pickups var ganska enkelt men jag kollade runt ett tag just för att se ifall man hittade något annat kul men det slutade med ett par pickups från Seymour Duncan, nämligen en Nazgul och en Sentient.

Till vänster är det senaste tillskottet till familjen som jag skaffade för bara några veckor sen, en Fender Stratocaster. Behövs egentligen inte sägas mer än så om gitarren, allt är fantastiskt med den och kunde inte varit mer nöjd med köpet. Jag var väldigt anti-fender förut eftersom när jag gick i gymnasiet så hade alla en fender och jag ville ju såklart vara annorlunda. Men nu när jag börjat på folkis så har jag insett att det är en bra gitarr och man ska äga en strata om man är gitarrist för det är en av dom flexiblaste gitarrerna som finns, går nog och spela det mesta på en strata.
Bilden nere till vänster är inte min bild men bildbrist gjorde att ja tog en från google. Det är min första gitarr jag skaffade och är en LTD EX-400 och har varit i min ägo i säkert 8 år snart. Den kommer jag definitivt aldrig göra mig av med, den har för mycket sentimentalt värde. just specs på den vet jag inte så mycket mer än att det är EMG pickups.

Den sista (för tillfället, är faktiskt en till på väg in) är en Schecter Omen 8 Walnut Satin. Den köpte jag av en kompis för 2år sen och det är en 8-strängad gitarr som jag köpte mest för att jag ville testa på en 8:a. Specs på den har jag verkligen noll koll på. Schecters egna pickups, inte det bästa jag använt men gör sitt jobb.

Det här är då alla gitarrer jag har (för tillfället som sagt). kommer nog bli flera inlägg om mina gitarrer i sinom tid!

Min dag då? Jag vaknade åkte till skolan vid 10 och min första lektion var ensembleledning och jag skulle leda den här gången. Låten jag valde var Blitzkrieg Bop med Ramones, enkel och kul låt och eftersom vi har 30 minuter på oss så är det ett smart val med en enkel låt. Jag la även till ett litet solo som en av mina ''elever'' fick spela. Efter lektionen fick jag massor av positiv feedback och alla tyckte det va riktigt kul! Och ja det är väldigt skönt att höra att jag gjorde det bra, för jag har varit så himla nervös inför det här.

Resten av dagen gick till att börja lära mig Pamela med TOTO på piano.. ja, hur tänkte jag där? Tror inte jag gjorde det riktigt när ja kom med förslaget att jag kunde spela det. men jag vill ju lära mig spela piano så det här blir ju ett bra tillfälle och börja. Men kanske inte den bästa låten och börja lära sig spela piano med. började kolla på låten vid ca 12.30 och åkte från skolan vid 20.35 så det blev ett par timmar vid pianot.

Nu så ska jag gå och lägga mig för imorn kommer bli en minst lika lång dag med pianot. Hej svejs och god natt!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej Hej på er! Ja, nu blev det såhär att efter lite diskuterande om varför så startar jag nu min egna blogg. Men vem är jag då?

Kul att du undrar! Jag är Tim Blom, jag är 19 år och bor i en liten etta i Nyköping. Mina intressen i livet är musik och gaming framförallt, men har även ett litet intresse för kläder, inredning och tatueringar. Just nu så studerar jag musik här i Nyköping på Folkhögskola, vilket definitivt har varit ett av dom bästa valen jag har gjort, så otroligt kul och lärorikt att gå på den här skolan, har redan nu under den här korta tiden fått lära känna massor av fantastiska människor som säkerligen blir vänner för livet.

Mer om musiken då! Jag började spela gitarr 2007 men ville då hellre spela trummor men det fanns ingen lärare till det så då fick det bli gitarren istället, vilket inte är något jag ångrar, och jag har ju även under åren lärt mig spela trummor också så det känns ändå bra att det blev gitarren. Jag startade 2008 mitt första band som jag fortfarande spelar med, vi hade faktiskt en spelning igår kväll, bandet heter Zero Destiny och musiken vi spelar skulle kunna kallas metal influerad rock. så kolla gärna in oss på Facebook!

Skulle jag nämna favoritmusiken så är favoritgenren Metalcore och Deathcore, svårt val mellan dom, älskar båda men top 3 favoritbanden ligger i Metalcore iallafall! 1: Parkway Drive 2: Architects och 3: Wage War

Jag har även ett distansförhållande med den underbaraste personen jag känner, hon heter Liv och är verkligen helt fantastisk och ja älskar henne mer än något annat, vilket gör att distansen är väldigt jobbig då jag vill vara med henne hela tiden men inte kan det, så varje tillfälle att kunna träffa henne är inget jag vill slösa bort. Det var också hon som fick mig att starta den här bloggen!

Så ja, nu vet ni lite mer om vem jag är och vad lite om vad jag gör om dagarna, för det mesta iallafall. ibland blir det ju lite spontana saker med såklart. Hoppas ni är med mig och kommer gilla min blogg!

Såhär ser jag ut också för dom som skulle vilja veta det, går också att följa mig på instagram @timpaah

Ha en bra dag så hörs vi!

Likes

Comments