Hejsan!
Nu har jag äntligen fått sportlov, vilket är så himla skönt!!
Startade dagen med att fira pappa, innan jag skyndade mig iväg till bussen. Väl i skolan hade jag HLR utbildning vilket var väldigt givande. Hade redan gått igenom nästan allt vi lärde oss idag på högstadiet samt en kurs jag gick innan mitt sommarjobb förra sommaren. Men repetion är kunskapens moder!
På eftermiddagen red jag en häst som heter Master. Detta gick väldigt bra vilket var skönt!
Red även ut på Poesia i stallet på kvällen vilket inte gick sådär jättebra då hon såg några andra hästar och då sprang bort till dem... Men, men. Hon gör framsteg hela tiden och jag tror verkligen att detta kan bli bra.
Nu ska jag snart sova innan jag ska upp tidigt imorn och ha stalltjänst!
Godnatt!

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har jag inte gjort mycket alls faktiskt. Sov länge, lite för länge tror jag... Hehe... Efter det åt jag lite frukost innan jag städade mitt rum. Kände att jag behövde lite motivation resten av dagen så satte mig en stund framför pianot innan jag gick ut på en lite promenad. Hamnade som många andra gånger vid stallet där jag hälsade på Cazim och Poesia, gulligare ponnyer får man leta länge efter!! Medans jag gick promenaden passade jag även på att lyssna på "slutstation rättspsyk" en bok skriven av Thérèse Eriksson och Sofia Åkerman. Har ännu inte kommit så långt i mitt lyssnande men den handlat typ om kvinnor som tvångsvårdas, detta sker tillsammans med folk som begått brott. Inser själv att detta nog låter lite skumt men vet inte riktigt hur jag ska beskriva boken, men bra är den i alla fall!
Nog med pladder för mig. Nu ska jag sova då jag ska upp relativt tidigt imorn då det står högmässa på morgonens schema och sedan nallegudstjänst med barnkören på eftermiddagens. Ska även till stallet en stund på kvällen imorn och ta hand om Cazim och Poesia.
Ha det så jättebra så hörs vi, hejdå!

Lilla Poesia. Då mobilen höll på att dö efter några gulliga videor på Cazim blev det inga bilder på honom idag. Får ta och fota lite extra på honom imorn helt enkelt, haha

Likes

Comments

Hejsan!
Precis som rubriken lyder, jag är lyckligt! Så lycklig att jag knappt kunnat göra något fram tills nu. Egentligen är väl saken som hänt rätt oviktig, men för mig betydde den mycket.
Dagen började med ett väldigt bra samtal i kyrkan där jag pratade med en utav de få personer som faktiskt förstår mig. Det betydde oerhört mycket och jag var väldigt lättad och glad efter samtalet då allt jag burit på en tid bara kunde få försvinna. I alla fall bli lättare. Efter detta åkte jag till stallet. Fick där reda på att jag ska få "hjälpa till" eller hur jag ska uttrycka mig med en häst jag blivit helt kär i. Hade tidigare mailat min ridlärare om att jag var intresserad av att sköta henne. Men då jag inte fick byta till henne hade jag typ givit upp hoppet om detta, fram tills ganska nyss då!! Haha, låter säkert jättebarnsligt, MEN jag är helt överlycklig!!
Nu ska jag försöka sova, vilket blir svårt då jag fortfarande är väldigt hyser och glad. Men, men.
Vi hörs, hejdå!!

En liten fin bild på en blundandes Grappis, en glad Poesia och en överlycklig Tilde

Likes

Comments

Hejsan!
Jag har funderat på en sak, det här med att dölja sin psykiska ohälsa. Jag vill inte generalisera, men de flesta vet att detta är ett problem som ökar i samhället. Men ändå skäms folk för att det mår dåligt, döljer sitt självskadebeteende, sätter på att falskt-leende när de träffar andra människor, döljer sina matproblem, håller ångesten inne, osv. Varför är vi egentligen så rädda att visa vem vi är? Är det för att vi är rädda för att bli dömda?
Jag vet själv att jag döljer mitt mående när jag mår sämre och låtsas att allt är bra, även om jag vill kunna berätta för alla hur jag mår så går det inte. Jag är rädd för att bli dömd, men jag vet inte av vem?
För jag är jag, jag mår som jag mår, och vad sjutton kan jag göra åt det!? Fine, man kan ju alltid prata med någon när man mår dåligt, men om man inte vågar? Vad gör man då?
Jag vill kunna komma över spärren att vara rädd och istället kunna dela med mig av mina tankar och erfarenheter till andra, men det går inte. Jag är för rädd, utan att egentligen veta varför.
Det finns så många frågor utan svar, ibland undrar jag varför allt inte bara kan vara lätt? Det hade liksom underlättat för alla. Men samtidigt är det bra med utmaningar som gör att man utvecklas.
Nae, nu får det räcka med dubbelmoraliska frågor och tankar och även förvirrande tankar för idag.
Ha det så bra så hörs vi!
Hejdå!

Likes

Comments

Hejsan!

Idag på ridlektionen hade vi vikare, hon som var vikarie hade haft sin praktik på ridskolan där jag rider vilket gjorde att jag och gruppen redan kände henne och detta lede till att hon kunde hålla en topplektion och anpassa nivån till varje enskild individ. Toppen! Lektionen gick dock rätt dåligt då jag inte kunde prestera ordentligt och inte häller sitta ner ordentligt i trav eller galopp. Men, men, det måste ju faktiskt gå dåligt för att man ska veta när det går bra... Även om lektionen gick kast så hade jag och några från gruppen skojigt efter lektionen. Är så fruktansvärt glad att alla i gruppen är så bra vänner som vi faktiskt är!
Myste även lite med en gullig liten ponny innan jag skulle åka hem. Alltså på riktigt Poesia är nog en av de gulligaste ponnyer jag sett, hehe
Jaja, nu måste jag sova! Ha det så bra så hörs vi, godnatt!

Likes

Comments

Hejsan!

Igår gjorde jag inget särskilt. Var i skolan precis som vanligt och åkte sedan till kyrkan för att hjälpa till under konfirmandträffen. Igår spelade vi ledare dock teater, och eftersom jag tycker det är väldigt jobbigt att stå inför folk och prata var jag så sjukt nervös! MEN tro det eller ej, det gick faktiskt helt ok(!!) Var ganska superglad en stund efter detta och vädligt stolt över mig själv, haha detta var bra för självförtroendet tror jag XD
Efter konfirmationen gick jag och några andra från KU (kyrkans ungdom) på bio. Vi såg en av det nya filmerna "Lion" Insåg att jag höll på att börja gråta redan innan filmen ens börjat... Det hela blev ju inte häller bättre av att det stod att filmen var verklighetsbaserad... Dagens lärdom blev att jag nog ska sluta se på film, gråter liksom till alla filmer, hehe...
Nae, nu måste jag sluta skriva, behöver repetera inför provet jag har lite senare idag en sista gång.
Ha det så bra så hörs vi, hejdå!!

Likes

Comments

Hejsan!

Idag hade jag min andra helg APL. Precis som igår gjorde vi lite stallsysslor och så, men idag fick vi även rida. Jag och en till som var lite kortare fick rida två av de tre travponnyer vi har i skolan. Detta var riktigt skojigt och vi skattade rätt mycket under ridpasset. Utöver detta har jag ej gjort så mycket. Var i stallet en stund och tog hand om min skötponny. Tvättade lite i hans spilta, rengjorde hans vattenkrubba och gick en promenad med honom och min lillasyster i mörkret. Efter detta myste jag även lite med en annan häst som är ganska sådär jättesöt.

Lite gulliga bilder från dagen.

Hejdå, ha det så bra så hörs vi

Likes

Comments

Hejsan!

Som rubriken lyder, idag har jag haft min första helg APL. Det gick faktiskt väldigt bra och vi hade bra samarbete och Aa, det gick bra helt enkelt. Vi gjorde inte så mycket då det var öppethus, men vi mockade, släppte ut hästarna i hagen, packade påsar, aa de vanliga stallsysslorna helt enkelt. Utöver detta skrattade vi även väldigt mycket, lite för mycket kanske... För nu har jag träningsvärk i magen... Sedan har det inte hänt så mycket mer, sover på internatet på skolan denna helg så blev mysmiddag med några kompisar och nu taggar vi för mello. Imorn ska jag ha helg APL igen och sen ska jag till stallet och rida. Efter det ska jag nog hem och mest slappa och tagga om för skolan som börjar på måndag igen...
Ha det så bra då hörs vi!

Fick bli en liten bild på dagens middag

Likes

Comments

Heej!

Eftersom att jag ska ha stall APL (arbetsplatsförlagd lärande) i helgen är jag idag och nästa fredag kompledigt, vilket är väldigt skönt! Dock åker jag till skolan senare ikväll då jag ska sova där under helgen då det blir lättare än att åka buss (som inte går om man inte vill vara på skolan runt 02.00 på natten eller komma sent...) Men det ska i vilket fall blir roligt då några andra kompisar från klassen också ska sova där.

Hittills idag har jag inte gjort så mycket. Kom för en stund sen hem från ett möte och nu ska jag väl äta lite lunch innan jag åker till stallet. Sen måste jag även packa innan jag kan åka ikväll. Med andra ord blir dagen vådligt chill.
Hoppas att allt är bra med er så hörs vi!

En liten bild från morgonpromenaden som imorse var väldigt kall med också värdigt fin

Likes

Comments

Hejsan!

Har velat mycket fram och tillbaks om jag ska försöka mig på att blogga igen då jag gjort det tidigare men sedan har tiden inte funnits, osv.
Men har kommit fram till att jag älskar att skriva (även om jag inte är så bra på det) och skrivandet för mig är en ventil när det händer lite mindre roliga saker och så.
Men vem är jag då?
Jo, jag är en 16 årig tjej som går första året på gymnasiet där jag läser inrikting Sam-häst. Av detta kan man kanske klura ut att jag gillar hästar, och det gör jag, väldigt mycket. Rider på ridskola en gång i veckan och sköter där en C-ponny som jag rider ut på ca tre gånger i veckan. Utöver stallet är jag även konfirmandledare och hjälpledare för en barnkör i kyrkan. När jag inte är i kyrkan, stallet eller skolan (där jag är den mesta delen av min tid) älskar jag att spela piano, så det gör jag också väldigt mycket, så mycket att mina föräldrar brukar få säga till mig bra många gånger att sluta spela...
Ja, men det var lite om mig då. Hoppas att ni kommer gilla detta som skrivs här och aa.
Hade det så bra så hörs vi, hejdå!

PS, här nedanför kommer det en liten suddig bild på mig och min sköthäst

Likes

Comments