Hejsan!
Hoppas allt är bra med er!
Själv mår jag bra men jag är dock väldigt stressad... Det har varit ganska mycket i skolan denna vecka och då jag alltid vill prestera på topp så blir det mycket jobb. Utöver skolarbeten ska jag även hinna vara människa samt vara i stallet och sköta om Cazim och Poesia, fine det är Nice att vara i stallet men samtidigt blir man stressad då man egentligen inte hinner... Men,men nu är jag nästan klar med allt jag skulle vara klar med tills föra veckan så nu kan jag kanske slappna av lite idag.
Ska inte göra så mycket idag förutom att plugga, åka till kyrkan och sedan till stallet och rida ut båda ponnyerna, vilket ska bli sååååå roligt!!!!
Aja, får skiva mer någon annan gång då jag har något roligare att skriva om, hehe
Hejdå, ha det så bra så hörs vi!
Kram!

En liten gullig bild på getterna Romeo (längst bort) och Victor (den närmast) samt Cazim

Finfina kyrkan som jag och min kompis tidigare i veckan inte kunde låta bli att fota när vi skyndade mot bussen i snö och halka XD

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Heej!

Nu är jag äntligen hemma efter en vecka i fjällen! Det känns både bra men samtidigt tråkigt då jag jag verkligen ÄLSKAR att åka skidor. Denna vecka har varit väldigt händelserik och jag har både hunnit med att vara i Idre där jag var hos några familjekompisar och vi åkte lite skidor samt snöskoter och nästan det bästa av allt vi bastade. ÄLSKAR värme väääldigt mycket så det var rätt Nice. I fredags åkte vi dock vidare till Stöten som ligger i Sälle, där bodde vi i en stuga i Norge vilket även det var rätt Nice. Idag när vi skulle åka hem stannade vi till i Stöten en sista gång och jag och syrran provade på snowboard... Vilket jag även måste tillägga var skojigt men jag var urkass på det... Men whatever, jag gjorde i alla fall liftvakten glad då hon skrattade åt alla mina vurpor och min envishet att det SKULLE gå, fast det inte riktigt gjorde det...
Hade precis tänkt skriva att skolan började imorn igen men insåg sedan att jag har studiedag, vilket är såååååå skönt! Så imorn blir det en heldag i stallet med saknade hästisar.
Ha det så bra så göra vi, hejdå!

Måste tillägga att jag och Cazim kanske inte äger på dressyr... Han är superduktig medan jag studsas omkring som en studsboll... Tips och idéer om hur man sitter på hästen mottages gärna!!

Jepp, två par skidor... Ena paret är Mona och det andra min bästakompis. Bara så att ni vet liksom XD

Saknade Poesia <3

Likes

Comments

Hejsan!
Nu har jag äntligen fått sportlov, vilket är så himla skönt!!
Startade dagen med att fira pappa, innan jag skyndade mig iväg till bussen. Väl i skolan hade jag HLR utbildning vilket var väldigt givande. Hade redan gått igenom nästan allt vi lärde oss idag på högstadiet samt en kurs jag gick innan mitt sommarjobb förra sommaren. Men repetion är kunskapens moder!
På eftermiddagen red jag en häst som heter Master. Detta gick väldigt bra vilket var skönt!
Red även ut på Poesia i stallet på kvällen vilket inte gick sådär jättebra då hon såg några andra hästar och då sprang bort till dem... Men, men. Hon gör framsteg hela tiden och jag tror verkligen att detta kan bli bra.
Nu ska jag snart sova innan jag ska upp tidigt imorn och ha stalltjänst!
Godnatt!

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har jag inte gjort mycket alls faktiskt. Sov länge, lite för länge tror jag... Hehe... Efter det åt jag lite frukost innan jag städade mitt rum. Kände att jag behövde lite motivation resten av dagen så satte mig en stund framför pianot innan jag gick ut på en lite promenad. Hamnade som många andra gånger vid stallet där jag hälsade på Cazim och Poesia, gulligare ponnyer får man leta länge efter!! Medans jag gick promenaden passade jag även på att lyssna på "slutstation rättspsyk" en bok skriven av Thérèse Eriksson och Sofia Åkerman. Har ännu inte kommit så långt i mitt lyssnande men den handlat typ om kvinnor som tvångsvårdas, detta sker tillsammans med folk som begått brott. Inser själv att detta nog låter lite skumt men vet inte riktigt hur jag ska beskriva boken, men bra är den i alla fall!
Nog med pladder för mig. Nu ska jag sova då jag ska upp relativt tidigt imorn då det står högmässa på morgonens schema och sedan nallegudstjänst med barnkören på eftermiddagens. Ska även till stallet en stund på kvällen imorn och ta hand om Cazim och Poesia.
Ha det så jättebra så hörs vi, hejdå!

Lilla Poesia. Då mobilen höll på att dö efter några gulliga videor på Cazim blev det inga bilder på honom idag. Får ta och fota lite extra på honom imorn helt enkelt, haha

Likes

Comments

Hejsan!
Precis som rubriken lyder, jag är lyckligt! Så lycklig att jag knappt kunnat göra något fram tills nu. Egentligen är väl saken som hänt rätt oviktig, men för mig betydde den mycket.
Dagen började med ett väldigt bra samtal i kyrkan där jag pratade med en utav de få personer som faktiskt förstår mig. Det betydde oerhört mycket och jag var väldigt lättad och glad efter samtalet då allt jag burit på en tid bara kunde få försvinna. I alla fall bli lättare. Efter detta åkte jag till stallet. Fick där reda på att jag ska få "hjälpa till" eller hur jag ska uttrycka mig med en häst jag blivit helt kär i. Hade tidigare mailat min ridlärare om att jag var intresserad av att sköta henne. Men då jag inte fick byta till henne hade jag typ givit upp hoppet om detta, fram tills ganska nyss då!! Haha, låter säkert jättebarnsligt, MEN jag är helt överlycklig!!
Nu ska jag försöka sova, vilket blir svårt då jag fortfarande är väldigt hyser och glad. Men, men.
Vi hörs, hejdå!!

En liten fin bild på en blundandes Grappis, en glad Poesia och en överlycklig Tilde

Likes

Comments

Hejsan!
Jag har funderat på en sak, det här med att dölja sin psykiska ohälsa. Jag vill inte generalisera, men de flesta vet att detta är ett problem som ökar i samhället. Men ändå skäms folk för att det mår dåligt, döljer sitt självskadebeteende, sätter på att falskt-leende när de träffar andra människor, döljer sina matproblem, håller ångesten inne, osv. Varför är vi egentligen så rädda att visa vem vi är? Är det för att vi är rädda för att bli dömda?
Jag vet själv att jag döljer mitt mående när jag mår sämre och låtsas att allt är bra, även om jag vill kunna berätta för alla hur jag mår så går det inte. Jag är rädd för att bli dömd, men jag vet inte av vem?
För jag är jag, jag mår som jag mår, och vad sjutton kan jag göra åt det!? Fine, man kan ju alltid prata med någon när man mår dåligt, men om man inte vågar? Vad gör man då?
Jag vill kunna komma över spärren att vara rädd och istället kunna dela med mig av mina tankar och erfarenheter till andra, men det går inte. Jag är för rädd, utan att egentligen veta varför.
Det finns så många frågor utan svar, ibland undrar jag varför allt inte bara kan vara lätt? Det hade liksom underlättat för alla. Men samtidigt är det bra med utmaningar som gör att man utvecklas.
Nae, nu får det räcka med dubbelmoraliska frågor och tankar och även förvirrande tankar för idag.
Ha det så bra så hörs vi!
Hejdå!

Likes

Comments

Hejsan!

Idag på ridlektionen hade vi vikare, hon som var vikarie hade haft sin praktik på ridskolan där jag rider vilket gjorde att jag och gruppen redan kände henne och detta lede till att hon kunde hålla en topplektion och anpassa nivån till varje enskild individ. Toppen! Lektionen gick dock rätt dåligt då jag inte kunde prestera ordentligt och inte häller sitta ner ordentligt i trav eller galopp. Men, men, det måste ju faktiskt gå dåligt för att man ska veta när det går bra... Även om lektionen gick kast så hade jag och några från gruppen skojigt efter lektionen. Är så fruktansvärt glad att alla i gruppen är så bra vänner som vi faktiskt är!
Myste även lite med en gullig liten ponny innan jag skulle åka hem. Alltså på riktigt Poesia är nog en av de gulligaste ponnyer jag sett, hehe
Jaja, nu måste jag sova! Ha det så bra så hörs vi, godnatt!

Likes

Comments

Hejsan!

Igår gjorde jag inget särskilt. Var i skolan precis som vanligt och åkte sedan till kyrkan för att hjälpa till under konfirmandträffen. Igår spelade vi ledare dock teater, och eftersom jag tycker det är väldigt jobbigt att stå inför folk och prata var jag så sjukt nervös! MEN tro det eller ej, det gick faktiskt helt ok(!!) Var ganska superglad en stund efter detta och vädligt stolt över mig själv, haha detta var bra för självförtroendet tror jag XD
Efter konfirmationen gick jag och några andra från KU (kyrkans ungdom) på bio. Vi såg en av det nya filmerna "Lion" Insåg att jag höll på att börja gråta redan innan filmen ens börjat... Det hela blev ju inte häller bättre av att det stod att filmen var verklighetsbaserad... Dagens lärdom blev att jag nog ska sluta se på film, gråter liksom till alla filmer, hehe...
Nae, nu måste jag sluta skriva, behöver repetera inför provet jag har lite senare idag en sista gång.
Ha det så bra så hörs vi, hejdå!!

Likes

Comments

Hejsan!

Idag hade jag min andra helg APL. Precis som igår gjorde vi lite stallsysslor och så, men idag fick vi även rida. Jag och en till som var lite kortare fick rida två av de tre travponnyer vi har i skolan. Detta var riktigt skojigt och vi skattade rätt mycket under ridpasset. Utöver detta har jag ej gjort så mycket. Var i stallet en stund och tog hand om min skötponny. Tvättade lite i hans spilta, rengjorde hans vattenkrubba och gick en promenad med honom och min lillasyster i mörkret. Efter detta myste jag även lite med en annan häst som är ganska sådär jättesöt.

Lite gulliga bilder från dagen.

Hejdå, ha det så bra så hörs vi

Likes

Comments

Hejsan!

Som rubriken lyder, idag har jag haft min första helg APL. Det gick faktiskt väldigt bra och vi hade bra samarbete och Aa, det gick bra helt enkelt. Vi gjorde inte så mycket då det var öppethus, men vi mockade, släppte ut hästarna i hagen, packade påsar, aa de vanliga stallsysslorna helt enkelt. Utöver detta skrattade vi även väldigt mycket, lite för mycket kanske... För nu har jag träningsvärk i magen... Sedan har det inte hänt så mycket mer, sover på internatet på skolan denna helg så blev mysmiddag med några kompisar och nu taggar vi för mello. Imorn ska jag ha helg APL igen och sen ska jag till stallet och rida. Efter det ska jag nog hem och mest slappa och tagga om för skolan som börjar på måndag igen...
Ha det så bra då hörs vi!

Fick bli en liten bild på dagens middag

Likes

Comments