View tracker

Jag mår verkligen inte bra. Märker att detta tar mer på psyket än vad som är hälsosamt. Blödningen håller fortfarande på och jag känner konstanta stick i livmodern, men inget konstant ont.

Jag har ingen matlust, orkar inte göra iordning mat. Jag har ingen lust till att försöka plugga inför kommande tenta. Jag har ingen lust att gå ut. Jag orkar inte sätta på någon serie eller film utan jag ligger bara rätt upp och ner o soffan med tv:n i bakgrunden.

Har ont i huvudet, har motsträvigt tagit alvedon idag. Somnat i soffan två ggr och la mig för natten vid halv tio och ligger och försöker sova nu. Vill bara att dagarna ska gå så jag kan få svar...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förra blödningen slutade i tisdags. Men nu började nästa blödning. Alltså jag orkar inte..... denna ovisshet, denna oro tar kål på mig 😪😓

Likes

Comments

View tracker

Jag har blivit dunderförkyld 😷 hostar hela dagar och nätter, näsan rinner och jag nyser stup i ett. Ska till barnmorskan idag och ska fråga lite kring läkemedel. Behöver ha något för hostan iaf och eventuellt strepsil för kli i halsen. Har ni erfarenhet av om det är ok med något av dessa mediciner?

I övrigt är det jobbigt att vara förkyld. Eftersom jag haft blödningar så vågar jag inte hosta ordentligt, nysningarna går inte att avvärja men jag undviker att hosta "hårt" för jag är rädd för att det ska ske något. I nästa led har jag även blivit förstoppad för jag vågar inte trycka på när jag är på toaletten för att jag är rädd att det ska börja blöda igen 😔 måste prata om detta idag med barnmorskan. Jag är så rädd och vill inte vara det utan vill kunna njuta 💕

Likes

Comments

Ringde till gyn idag och fick beskedet som jag hade förväntat mig, avvakta. Blödningen ter sig på samma sätt som förra gången och det är ju såklart positivt. Jag frågade om odlingen de hade tagit för en vecka sedan och proverna hade inte analyserats pga att läkaren använt fel provtagningsmaterial vid undersökningen. Barnmorskan jag pratade med idag tyckte inte att jag behövde komma in för ny provtagning.

Jag fick även till mig att är det ett missfall så kan vi ändå inte göra något (no shit). Sån jäkla onödig kommentar, självklart vet jag att det inte går att rädda ett foster i v 12 men ibland kanske det bara är stöd man behöver i en sådan här situation och det har dem väl kompetens nog att ge en?

Aja dagarna flyter på långsamt. Känns som att jag aldrig kommer förbi det där 12-hela-veckors-sträcket men på torsdag går vi in i v 13 om graviditeten håller i sig 💕

Likes

Comments

Alltså, varför kan det inte vara få flyta på. Varför ska jag behöva dras med detta? Är så orolig IGEN nu. Tidigt imorse när jag var på toa var det inget men nu när jag gick igen var det massa brunt på pappret när jag torkade mig 😞 hade molvärk hela kvällen igår och började oroa mig redan då.
Jag orkar inte detta!
Bara akuten öppen idag, kan man ringa demnoch rådfråga? Kanske se om de fått svar på odlingen?

Likes

Comments

Ligger i soffan och googlar på gravidmagar. Ser hur de olika magarna sett ut i v12 och ser att det är stor skillnad på alla. Längtar så mycket tills min mage börjar synas. Känns ofattbart att det kommer att ske, att jag kommer gå runt med en gravidmage. Det sjunker liksom aldrig in.

Jag känner att magen blivit lite hårdare längst ner och magen känns större upptill. Typ som att tarmarna tryckts upp lite, ihop med att jag är så gasig. Känns att tarmarna jobba långsammare och att det tar tid för maten att sjunka ner.

Likes

Comments

Under måndagens ultraljud blev jag framflyttad en dag i graviditetsveckor :) så nu går vi in i ny vecka varje torsdag istället för fredag.

Imorgon ska jag och min sambo på första barnmorskebesöket. Jag tänkte höra med er, från vilken vecka kan man lyssna på hjärtljud? Tänkte om jag skulle be om det imorgon och då kan det vara bra att ha bakom sig att någon annan kanske fått göra det trots att man inte är så långt gången.

Angående KUB så har vi bestämt att inte göra det. För det första för att vi inte kommer bli erbjudna det då jag inte är över 35år vilket är standard i detta landsting. Sen vet jag inte hur jag skulle ställa mig till beskedet. Nu har jag dessutom fått göra ett ultraljud och vet att det lever där inne i mig ❤️ vilket var det jag ville göra ett ultraljud för. Hade inte klarat att vänts till v18-20 för RUL.

Likes

Comments

Ringde till privata gynekologen imorse och de skulle ringa tillbaka men har inte ringt än (dåligt tycker jag med tanke på den oro blödning under graviditet innebär).

Men jag ringde även till gynmottagningen här på sjukhuset och fick en tid vid lunch.

Jag berättade allt från början ang letrozol och vilket försök vi lyckats på, tidigare graviditet. Att jag inte haft symtom sen i v7 då jag kände av brösten senast.
Läkaren (jag fick alltså inte träffa en gynekolog) sa då att utifrån vad jag berättar kan man tänka sig att det är början till missfall eller att graviditeten avstannat så klappade hon mig lite på benet och sa men inget är säkert vi ska kolla, så om du sätter dig i stolen...

Okej här har jag med gråten i rösten berättat och med ytterligare gråt i rösten efter vad hon sagt, och vad jag såklart själv misstänker, sätter jag mig i gynstolen.

Hon ser att mina flytningar är bruna men kan inte se att det kommer ifrån cervix. Efter en snabb titt är det dags för ultraljudet. Jag tittar på skärmen hela tiden för jag vill veta i samma stund som hon vet.

Hon behöver inte leta länge och jag ser samtidigt som hon att det sprattlar för fullt inne i magen. Benen sprätter och armarna åker fram och tillbaka. "Oj detta ser ju jättebra ut" säger läkaren och jag börjar storlipa, kan inte kontrollera mig själv eller hålla tillbaka. Så mycket oro och så mycket känslor som släpper på en gång. Jag näst intill hoppar i gynstolen av gråt och ber om ursäkt för att jag gråter. Jag får två fina bilder från ultraljudet och läkaren tar en odling på flytningen.

När jag frågar om vad det kan ha varit som blött får jag inget direkt svar. Men hon trodde inte det berodde på någon infektion. Hade önskat att jag fick träffa en gynekolog då hade jag kanske iaf fått något litet greppbart som kunde förklara varför jag blöder.

Nu har jag två fina bilder att titta på och jag ska försöka att slappna av igen. Jag får acceptera att jag kanske kommer att blöda under graviditeten och försöka att slå bort oron över det.

Likes

Comments

Jag tänkte att mitt nästa inlägg skulle bli i v. 12+0 och efter ultraljud som jag velat gå på veckan innan.

Men jag får göra ett inlägg tidigare med en liten snabb uppdatering. Imorse hade jag vid toabesök ganska så mycket bruna flytningar när jag torkade mig. Hade lite ont igår med stickningar och värk ner i vänster ljumske och ont när jag reste mig för snabbt. Känner inget ont nu men det har å andra sidan inte gått så lång tid sedan jag vaknade.

Snälla, låt inte detta vara något vi verkligen inte vill 🙏🏻 låt oss få nå vår dröm och låt det i magen få leva kvar ❤️

Likes

Comments

Idag vågade jag ringa till mödravården och boka tid för inskrivning. Det har tagit emot att ringa det samtalet då jag vid förra graviditeten fick missfall bara någon dag efter så jag har liksom dragit ut på det denna gång. Jag får träffa barnmorskan första gången då jag är i v 10+4. Tog lite hälsosamtal över telefon och jag förklarade att jag är väl insatt i vad som är okej att äta/dricka under graviditeten.

Symtom? Nej. Jag har fortfarande inga direkta symtom, känner inte av något i brösten men kan se att de skett en förändring på dem. Har inget direkt illamående, möjligtvis att jag känner av något på kvällen men vet inte och graviditeten är orsaken eller om jag bara är mätt. Det symtom som dock blivit tydligt är molvärk. Inte känt av det tidigare men nu känns det tydligt och gjort det dagligen i några dagar. Det gör inte ont men känns verkligen som kraftig mensvärk. Hoppas inte det är något negativt. Oron lever kvar.

Jag har funderat på om jag vill göra KUB? Är inte helt säker på det. Jag önskar dock ett ultraljud i vecka 12 och hoppas att det går att lösa.

Likes

Comments