Jag har varit tyst ett tag. Blödningen fortsatte även på söndagen även då sparsam. På måndagen fick jag sparsam färgad flytning på pappret när jag var på toaletten sen har det inte kommit något mer.

Jag har haft is i magen och jag har mått dåligt och haft gråtattacker och känt hopplöshet. Innan den sparsamma blödningen kom i lördags hade jag några dagar tidigare ringt och bokat tid hos gynekologen för ultraljud till idag.

Jag behöll den tiden eftersom blödningen varit så sparsam och för att jag liksom kunde kanske få ett konstaterande om det faktiskt varit ett missfall eller MA.

Jag var hos gynekologen idag, tidigt imorse. Jag mådde skit när jag åkte dit och när jag satt i väntrummet, kändes som jag skulle kräkas flera gånger om. Tillslut fick jag komma in. Jag berättade att jag hade blött i 2-3 dagar och fiskade efter svar om detta är normalt med tanke på vad jag redan hade ställt in mig på. Det kunde ju såklart vara helt normalt.

Gynekologen undersökte mig innan han gjorde ultraljudet. Jag hade bara en sak i huvudet "jag vet ju att det är kört".

-"Ja här ser man ett foster om du tittar här så ska jag visa dig... det som blinkar där är hjärtat."

Jag fick tårar i ögonen och bara log. Är det sant? Lever det? Ja det gjorde det. En hel veckas oro och ångest helt o onödan. Han mätte fostret till 3mm vilket flyttar tillbaka mig i graviditetsveckor. Jag är i vecka 5+6 eller 6+1. I vecka sex ska fostret vara 4mm. Jag frågade om det kunde vara fel om det var 3mm men att det troligtvis beror på att ägglossning skett senare än vad vi trott.

Jag är alltså fortfarande gravid, och är såklart helt upprymd. Oron kommer jag fortsätta att ha och det hör väl till när man är gravid.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag kom det igång, det jag misstänkt egentligen sen i tisdags. Började blöda nu ikväll. Och visst det finns de som blöder under sin graviditet men jag vet vad detta innebär då jag känt det så tydligt i kroppen. Om proceduren ska gå som vid förra missfallet kommer kramperna inatt eller imorgon. Har haft lite känningar i magen idag men inte så att det gör ont. Får se om kroppen kan ta hand om detta av sig själv eller inte. Orkar jag gå igenom detta? Jag vet inte. Det återstår och se...

Likes

Comments

Min underbara sambo har gömt undan de få test som fanns kvar här hemma och det känns skönt. Bättre att vänta och se vad som händer istället för att må dåligt av att följa en eventuellt nedgång av hcg.
Igår kände jag ingenting i brösten, möjligtvis någon stickning i ena bröstet. Än så länge idag känns inte heller något och brösten känns "lättare" idag. Känner inget i magen heller. Bara lite ont i ryggen. Hade hoppats på att jag skulle vakna upp med världens illamående idag så jag hade kunnat fått tro på att allt är som det ska. Jag har ställt in mig... men hoppas på att blödning uteblir och att jag får se ett litet hjärta nästa fredag ❤️

Likes

Comments

Varför ropar man hej?
Hcg är sjunkande idag enligt teststickorna. Jag vet inte hur mkt man egentligen kan lita på dem men samma sak hände vid förra graviditeten. Jag blir så frustrerad och jag känner mig dum. Dagen efter man bestämmer sig för att vara "glad" så pekar gången mot något dåligt.

Sov dåligt inatt med. Vaknade av ont i magen, samma som förra graviditeten. Jaja, jag är förberedd och redo för missfall. Skulle det inte vara det som är fallet kommer jag bli lyckligt förvånad. Jobbigaste nu är att vänta. Jag fick tid för VUL 21 oktober iaf.

Likes

Comments

Jag drömmer mardrömmar. Jag drömmer att jag är på ultraljud hos gynekologen och han ser att det är "hål" i blåsan som fostret ligger i och säger "du kommer få missfall". Jag drömmer att jag går på toaletten och att det börjar blöda när jag torkar mig. Jag drömmer att jag försöker ta ett graviditetstest men det kommer saker i mellan som gör att jag inte kan analysera det.

Jag har bestämt mig att jag ska vara glad. Självklart är det okej att vara orolig, men jag tänker vara glad. För varje dag som går utan att jag blöder eller utan att något annat sker ska jag njuta. Jag är gravid... vi trodde aldrig det skulle ske på egen väg efter 3 års försök och 1 missfall för 1 1/2 år sedan.

Idag går vi in i vecka 6 (5+0) min förra graviditet slutade någon gång vid vecka 6-7 sist så jag vet att jag kommer känna en stor lättnad om jag passerar vecka 7 och får gå in o vecka 8 även om det fortsatt är en kritisk tid.

Jag har inga symtom ännu förutom stickande och ömmande bröst, framför allt när jag tränar. Kanske att jag känt av lite växtvärk i magen med.

Vet inte hur mycket jag kommer blogga framöver. Jag vet, som flera andra skrivit, hur jobbigt det är att läsa om någons graviditet när en själv kämpar och kämpar. Samtidigt vill jag inte att detta ska bli någon form av sorgeblogg där nästa inlägg bara kommer skrivas om det skulle hända något negativt med graviditeten. Får se hur det blir framöver. Jag kommer skriva ett inlägg efter ultraljudet iaf, som kommer att bli denna eller nästa vecka. Jag tog ett nytt test idag för att konstatera en stegring innan jag ringer och bokar tid för ultraljudet, och visst har det skett en ökning.

Likes

Comments

Jag sov jättedåligt inatt. Vaknade flera gånger, vågade inte vända mig i sängen ifall det skulle hugga till i magen. Testen idag är något starkare vilket väl är att förvänta då jag testade med morgonurinen. Nu har jag inga fler test hemma :/ ni som gav lite pepptalk igår, vad tycker ni, ska jag köpa fler test i form av "stickor" för att se om det stegrar eller ska jag ha is i magen och bara tro på detta?

Likes

Comments

Jag vågar inte bli glad. Ni vet att jag skrev att ägglossningstesten var starkare än vad de brukar vara när jag "fusktestade" sist.

Inatt fick jag sån sjuk kramp i magen (likt min smärta då jag fick missfall 2015) och tänkte herre jävlar vilken mensmärta. Vaknade i morse och var beredd på tant-röd-fors i toaletten men icke.

Nu precis när jag var och gjorde fransarna så fick jag världens kramp igen fast enbart på höger sida och var nära på att be om att få sätta mig upp lite men härdade ut.

Kissade vid halv 3 tiden i skolan och tänkte pga smärtan att jag måste ta ett graviditetstest när jag kommer hem i fall det kanske är så att jag fått ett X eller på väg att få missfall pga den starka smärtan och framför allt på grund av att smärtan var lokaliserad till höger sida. Kissade igen vid 16:15 (tog gravtest med den urinen)  alltså drygt 1 1/2 timme efter senaste kissningen. Som ni redan sett på bilden så gav testet utslag på HCG.
Jag misstänker dock att det rör sig om ett missfall då jag endast haft symtom i torsdags och fredags (mensvärk) och för att testet är så svagt. Det är 14 dagar sedan exakt idag som ägglossningstestet visade positivt och jag tror att graviditetstestet borde vara starkare än vad det är på bilden :(

Skriv gärna vad ni tänker + era erfarenheter av hur starkt/svagt ett gravtest ska vara vid den här tidpunkten. Men framförallt håll era tummar på att detta rör sig om en stabil och stark graviditet och inget annat ❤️

Likes

Comments

...Så har alla eventuella symtom på någonting försvunnit. Blä. Kanske därför jag lackar lite i föregående inlägg. Men jag tror ni förstår vilken poäng jag vill komma till :)

Likes

Comments

Så länge jag och min sambo inte påbörjat IVF så "lever jag som vanligt" numer. I två år har jag hållt på att analysera och sortera vad jag äter och dricker. Inget koffein, inget alkohol, lchf, inga kolhydrater alls, inget kött, bara vitt kött, massa grönt, bara grönt, inget gluten, ingen laktos, inget laktos eller gluten, inget socker tillbaka till socker mm. Alltså, som om inte barnlösheten är jobbig i sig så ska man plåga sig själv med att hålla tillbaka och påminnas ännu mer om vad man går igenom.

Nä det har jag slutat med. Det jag dock fortfarande inte gör är att dricka koffein, men det finns jättegott koffeinfritt kaffe så det gör ingen skillnad ändå.

Lev här och nu är mitt motto. Kan unga människor som överkonsumerar alkohol och medelålders pundare bli gravida så kan nog säkerligen jag det också med ett eller två glas vin nån kväll ibland och lite jävla gluten i kroppen! 👊🏼

Likes

Comments

CD26: Har igår och idag känt av lite liknande mensvärk. Men jag vågar inte hoppas på något. Ägglossningstest var ju positivt förra veckan på tisdagen så ägget borde lossat onsdagen eller torsdagen. Jag som lovat mig själv att inte ta några ägglossningstest för att tjuvkolla om det reagerar på hcg kunde givetvis inte låta bli. Jag hade kissat vid 9 och detta togs med urinen kl 10:20. Nu ska jag inte tjuvtesta mer för det leder bara till överanalysering och massa onödigt googlande. Bilden nedan visar två test. Det övre är från gravidkollen och brukar alltid vara helt blank när jag annars fusktestat med dem. Det nedre är från billiga-tester och brukar alltid visa två streck där teststrecket dock är lite svagare än vad det är idag. Hopp bara att se om mensen kommer eller inte nästa vecka. Hoppas inte ✊🏼

Likes

Comments