De här veckorna framför mig kommer att bli roliga. Samtidigt jobbiga. Jag är i en tid i mitt liv då jag växer så sjukt mycket och det är så många grejer jag går igenom utan att tänka på det men som faktiskt formar mig mer än vad jag kanske märker i stunden. Jag bara kollar tillbaka på tiden som har varit och är så tacksam för allt jag har och allt jag lärt mig. Jag har nog aldrig älskat Guds ord så mycket som jag gör nu. Bibeln är verkligen helt fantastisk och jag stöter på så mycket nytt hela tiden, saker som jag har läst förut men som inte helt har makeat sense förens nu, eller som inte har berört en förens nu.

Just nu har jag precis avslutat matteusevangeliet och ska nu ta min an apostlagärningarna, och alltså wow. Jag har förut läst matteus, men det var flera år sedan. Min drivkraft bakom att läsa matteus var mest för att jag tänkte "att man borde" för att vara en "bra" kristen liksom (vilken var ett dåligt motiv haha). Jag tog inte ens till mig texten utan jag bara skummade igenom den för att kunna säga att jag hade läst det. Och så blir det ofta för mig tyvärr, jag bara läser per automatik och stoppar inte upp och begrundar Guds ord. Jag stannar inte alltid vid verser som berör utan jag läser vidare och tänker inte riktigt på det. Men på senaste nu så har jag försökt att då mer och mer stanna upp och begrunda vad som står.

Och så var det nu när jag läste matteus, texten blev till liv på ett annat sätt och saker landade i hjärtat på ett annat sätt än för flera år sedan då.

Hebreiskan har ett bra ord som används i Bibeln för just att stanna upp och begrunda. Sela Det står i många psalmer. Ett exempel är psalm 46:

" 2 Gud är vår tillflykt och styrka, en hjälp i nöden, väl beprövad . 3 Därför räds vi inte även om jorden ger vika och bergen störtar i havets djup, 4 om vågorna brusar och svallar så att bergen bävar vid deras uppror. Sela
5 En ström går fram med flöden som ger glädje åt Guds stad, den Högstes heliga boning. 6 Gud bor där inne, den vacklar inte. Gud hjälper den när morgonen gryr. 7 Folken larmar, riken vacklar, han höjer sin röst – då smälter jorden. 8 Herren Sebaot är med oss, Jakobs Gud är vår borg. Sela"

Och detta är något jag tänkt på lite och tycker är så viktigt. För att om vi kommer till Bibeln med inställningen att vi ska läsa igenom en bok och inte ser Bibeln för vad den är då är vi helt ute och cyklar. Om vi inte är helt hängivna och inte kommer med ett öppet hjärta så är det svårt att ta till sig det Gud talar genom sitt ord (Bibeln). Så det är mitt tips till vem som än läser mitt lilla inlägg; att du skulle stanna upp och begrunda Guds ord när du läser det. Bli stilla, be att anden ska leda dig så att du kan höra Gud tala, be att Guds vilja ska få ske genom det du läser och läs inte halvhjärtat.

Gud välsigne er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fick inspiration och gick ut på en liten fotoprommis. Jag har länge velat lära mig mer om att fota manuellt på min lilla kamera, så kände att det enda sättet jag blir bättre på än genom att öva. Att gå ut och göra det i praktiken. Detta blev resultatet från att gå ut och testa idag. (Inte bara ute då, men runt omkring hemma)

  • foto

Likes

Comments

Hej du som läser. Jag är för tillfället hemma, i mitt rum, sjuk. Inte jättesjuk, men vill förebygga all slags sjukdom med tanke på de senaste månaderna som har varit lite för jobbiga. Jag har precis genomgått 2 knäoperationer de senaste månaderna och kommer ha 6 månaders rehab för det. Det kan vara en intressant grej att veta om mig. Jag har också haft mycket tid att läsa Bibeln och be i min kammare (aka mitt sovrum där jag spenderar typ 90% av min lediga tid). Men grejen är ju bara att det blir såå lätt att komma iväg på fel spår. Jag själv blir tyvärr ofta lat och struntar i att ta tid med Jesus, vilket bara är dåligt. Så det är väl en stor grej till varför jag startar den här bloggen. För att då är jag tvungen att reflektera över mina ageranden, men också så kanske detta blir en motivation att dyka ännu mer in i Bibeln, så att jag har grejer att skriva om liksom. Den här bloggen sträcker sig främst till andra kvinnor där ute som strävar efter att bli mer gudsfruktiga osv. då jag ser i Bibeln att vi som kvinnor inte har en ansvarande roll för att undervisa alla, utan främst kvinnor och barn. Om du som läser detta tycker att det är patriarkalt och kvinnoförtryckande så får du tycka det. Det har jag också tyckt. Men med hjälp av bön, tid och bollande med andra kristna syskon så har det fått landa i mitt hjärta. Inte bara detta ämnet, men också andra "hårdare" bibliska sanningar. Jag vill bara sprida Jesu kärlek till så många som möjligt, och kunna dela evangeliet med andra. Jag har också märkt att jag mår mycket bättre när jag får ventilera mina tankar, speciellt skriftligt.

Btw, jag anser att Bibeln har rätt och att jag har fel. I varenda fråga gällande livet. Jag strävar ständigt efter att ha Bibeln som auktoritet i mitt liv. Inte någon annans åsikter, inte ens mina åsikter! Utan bara Bibeln ord. Denna standard vill jag leva efter och nu även blogga efter haha.

Lite mer grejer om mig kanske? Jag går mitt första år på Rytmus musikergymnasium, och studerar där sång som huvudinstrument. Jag gillar skolan ändå, jag gör mitt bästa och försöker att plugga så mycket som jag behöver och orkar. Jag gillar musik, och har en hel hörna i mitt rum med instrument som jag aspirerar att bemästra. Det skevaste intrumentet jag äger är definitivt mitt dragspel som är ganska nytt till samlingen. Jag har inte än tagit mig tid att lära mig att spela, men en vacker dag kanske. Andra kreativa grejer jag gillar är att måla, främst med akvarellfärg. Fotografi är också en av mina större hobbys. Jag gillar inredning ganska mycket. Mitt sovrum är ett ständigt pågående projekt. Jag kanske gör ett inlägg om mitt rum i framtiden. Jag gillar blommor också, så de är en viktig del av mitt rum. Jag gillar mat, och längtar efter att bli bättre på matlagning i stort. Speciellt veganska/vegetariska rätter, för det är ju så bra med en plantbaserad kost osv. Jag och min pojkvän (blivande man) snackar om framtiden ibland och nästan drömmer om att bli ett knäppt veganskt par haha. Just det, Albin ja. Han är nog den som drivit mig mest till att faktiskt starta den här bloggen. Eftersom att han sett hur jag utrycker mig så pass bra i skrift (eh Tilda skryt lagom) men också att jag behöver ett bättre tidsfördriv än facebook... Albin och jag har varit tillsammans i drygt 1 år o 7 månader och vi strävar efter att vara med varandra livet ut. Han är den man jag vill gifta mig med. Han är min bästa vän och en stor inspiratör till mycket i mitt liv. Han har ett hjärta som verkligen brinner för Gud, och det är något som inspirerar mig väldigt mycket!

Så det är väl en introduktion av mig Tilda och vem jag är. Jag hoppas att min blogg kan få betyda något för någon mer än bara mig. Gud välsigne dig!

Likes

Comments