Oavsett vad som händer Gud, är jag din.

Oavsett hur jobbiga omständigheter är så bär du mig.

Jag får prisa dig mitt i stormen, för allt det goda du gör.

Herre håll mig hårt, ge mig styrka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland är det så skönt när livet rullar på och allting bara går på räls. Men också ibland inte. Jag har denna termin verkligen bara rullar framåt, i en liten för hög växel tror jag. Denna termin är halvvägs klar och det känns som att jag precis börjat. Men för mig blir det ibland för svårt att försöka balansera allt som händer. Det är saker i kyrkan, hemgrupper, inlämningar, konserter, barnvaktning, helgjobb osv. Och allt detta går ju att klämma in, men om jag inte först söker styrkan hos Gud, vad spelar det då för roll?


Jag har upptäckt att jag är väldigt bra på att prioritera fel (inget jag är stolt över) och i dessa stunder när livet liksom rullar på så blir det så lätt att jag blir uppslukad i plugg, familj eller annat. Den tid som jag har planerat på morgonen att spendera i bön blir istället den tiden jag får hjälpa lillasyster med frukost, eller den tiden jag kommer på att jag måste kontakta min sjukgymnast. Livet rullar på, men till vilken nytta om jag inte får styrka hos Gud? Jag tycker att detta citat av Martin Luther sammanfattar mina tankar väldigt bra:

“I have so much to do that I shall spend the first three hours in prayer.”

Det han säger är så utmanande och sant! Jag själv är uppe i en temaveckan i skolan som har krävt mycket tid och energi, och mitt i allt arbete blir det så lätt att fokusera mer på det jobb jag gör än den Gud som faktiskt är anledningen till att jag existerar i den stunden. Gud håller mig uppe i dessa stunder och så fort jag närmar mig honom så vet jag att han närmar sig mig.

"Närma er Gud, så skall han närma sig er. Gör era händer rena, ni syndare, och rena era hjärtan, ni tvehågsna." - Jakobs brev 4:8

Så till alla mina krigande syskon där ute: Kämpa trons goda kamp. Sök Guds ansikte dagligen, så att köttet inte kan få ett tillfälle, döda synden i era liv och sök kraft hos den levande Guden som älskar er och ​vill ​ge er styrka. 


Likes

Comments

Likes

Comments

Det finns få saker som stärker en så mycket som andra människor som älskar Jesus, som får en själv att älska Jesus lika mycket. En hel vecka med bara Gud i fokus med människor man älskar väldigt mycket också.


En hel vecka har vi spenderat på vift hemifrån. Halva sommarn är väl kvar, men kan nog säga att detta har varit sommarns höjdpunkt. Vi var 5 dagar på Öland, där vi bodde i ett megatält för 12 personer. Eftersom att vi bara var 4 per så blev det mycket utrymme för packning + matplats. Det gjorde faktiskt campingupplevelsen mycket trevligare, bara en sån enkel grej som 30 cm extra i tak. Dagarna spenderades med sol, bad och fina samtal. Vi alla prioriterar Gud väldigt högt, så att gå iväg från varandra för att be eller läsa Bibeln blev en helt naturlig grej, vilket jag iaf uppskattar mycket. Sen drog vi två dagar till Småland och umgicks med helt otroligt underbara människor. Fantastiskt var det!

Jag har även nu permanent tagit bort instagram. Jag har kommit till insikten att jag inte kan hantera det. Jag har inte självdisciplinen att endast använda det liiiite ibland, utan det tar makten över mig. Jag spenderar för mycket tid på att bara scrolla igenom tomma och helt ärligt meningslösa bilder, timme efter timme. Det känslan som all social media oftast lämnar med sig är sällan positiv eller motiverande. Det är tvärt om, du börjar se livet som mindre meningsfullt, för att allt du matas med på insta är när människors liv är som bäst. Eller snarare när folk försöker att ge ett intryck att man mår bäst. Vilket sällan är fallet, för att 90% av tiden tror jag att folk bara sätter på en mask. Och jag är så trött på denna falskhet. Jag går framåt och lämnar timmar av skärmtid bakom mig.

Likes

Comments

Vilken midsommarhelg jag haft alltså! Tack Jesus för fina vänner från hela sverige och att vi får träffas i ditt namn och lära känna dig och varandra bättre!

Likes

Comments

Hej hörrni.

Senaste tiden har varit väldigt jobbig, på många sätt. Jag vill kunna va ärlig med folk om hur ja mår, men det är ju jobbigt att erkänna att man inte mår bra.

Be gärna för mig. Jag går inte in på detaljer, men helt enkelt så är jag i en dipp i livets bergochdalbana. Jag litar på Gud och att det finns en större plan med detta som jag inte än kan se. Jag vilar i hans ovillkorliga kärlek.

Kramis 💓

Likes

Comments

De här veckorna framför mig kommer att bli roliga. Samtidigt jobbiga. Jag är i en tid i mitt liv då jag växer så sjukt mycket och det är så många grejer jag går igenom utan att tänka på det men som faktiskt formar mig mer än vad jag kanske märker i stunden. Jag bara kollar tillbaka på tiden som har varit och är så tacksam för allt jag har och allt jag lärt mig. Jag har nog aldrig älskat Guds ord så mycket som jag gör nu. Bibeln är verkligen helt fantastisk och jag stöter på så mycket nytt hela tiden, saker som jag har läst förut men som inte helt har makeat sense förens nu, eller som inte har berört en förens nu.

Just nu har jag precis avslutat matteusevangeliet och ska nu ta min an apostlagärningarna, och alltså wow. Jag har förut läst matteus, men det var flera år sedan. Min drivkraft bakom att läsa matteus var mest för att jag tänkte "att man borde" för att vara en "bra" kristen liksom (vilken var ett dåligt motiv haha). Jag tog inte ens till mig texten utan jag bara skummade igenom den för att kunna säga att jag hade läst det. Och så blir det ofta för mig tyvärr, jag bara läser per automatik och stoppar inte upp och begrundar Guds ord. Jag stannar inte alltid vid verser som berör utan jag läser vidare och tänker inte riktigt på det. Men på senaste nu så har jag försökt att då mer och mer stanna upp och begrunda vad som står.

Och så var det nu när jag läste matteus, texten blev till liv på ett annat sätt och saker landade i hjärtat på ett annat sätt än för flera år sedan då.

Hebreiskan har ett bra ord som används i Bibeln för just att stanna upp och begrunda. Sela Det står i många psalmer. Ett exempel är psalm 46:

" 2 Gud är vår tillflykt och styrka, en hjälp i nöden, väl beprövad . 3 Därför räds vi inte även om jorden ger vika och bergen störtar i havets djup, 4 om vågorna brusar och svallar så att bergen bävar vid deras uppror. Sela
5 En ström går fram med flöden som ger glädje åt Guds stad, den Högstes heliga boning. 6 Gud bor där inne, den vacklar inte. Gud hjälper den när morgonen gryr. 7 Folken larmar, riken vacklar, han höjer sin röst – då smälter jorden. 8 Herren Sebaot är med oss, Jakobs Gud är vår borg. Sela"

Och detta är något jag tänkt på lite och tycker är så viktigt. För att om vi kommer till Bibeln med inställningen att vi ska läsa igenom en bok och inte ser Bibeln för vad den är då är vi helt ute och cyklar. Om vi inte är helt hängivna och inte kommer med ett öppet hjärta så är det svårt att ta till sig det Gud talar genom sitt ord (Bibeln). Så det är mitt tips till vem som än läser mitt lilla inlägg; att du skulle stanna upp och begrunda Guds ord när du läser det. Bli stilla, be att anden ska leda dig så att du kan höra Gud tala, be att Guds vilja ska få ske genom det du läser och läs inte halvhjärtat.

Gud välsigne er.

Likes

Comments

Fick inspiration och gick ut på en liten fotoprommis. Jag har länge velat lära mig mer om att fota manuellt på min lilla kamera, så kände att det enda sättet jag blir bättre på än genom att öva. Att gå ut och göra det i praktiken. Detta blev resultatet från att gå ut och testa idag. (Inte bara ute då, men runt omkring hemma)

  • foto

Likes

Comments

Hej du som läser. Jag är för tillfället hemma, i mitt rum, sjuk. Inte jättesjuk, men vill förebygga all slags sjukdom med tanke på de senaste månaderna som har varit lite för jobbiga. Jag har precis genomgått 2 knäoperationer de senaste månaderna och kommer ha 6 månaders rehab för det. Det kan vara en intressant grej att veta om mig. Jag har också haft mycket tid att läsa Bibeln och be i min kammare (aka mitt sovrum där jag spenderar typ 90% av min lediga tid). Men grejen är ju bara att det blir såå lätt att komma iväg på fel spår. Jag själv blir tyvärr ofta lat och struntar i att ta tid med Jesus, vilket bara är dåligt. Så det är väl en stor grej till varför jag startar den här bloggen. För att då är jag tvungen att reflektera över mina ageranden, men också så kanske detta blir en motivation att dyka ännu mer in i Bibeln, så att jag har grejer att skriva om liksom. Den här bloggen sträcker sig främst till andra kvinnor där ute som strävar efter att bli mer gudsfruktiga osv. då jag ser i Bibeln att vi som kvinnor inte har en ansvarande roll för att undervisa alla, utan främst kvinnor och barn. Om du som läser detta tycker att det är patriarkalt och kvinnoförtryckande så får du tycka det. Det har jag också tyckt. Men med hjälp av bön, tid och bollande med andra kristna syskon så har det fått landa i mitt hjärta. Inte bara detta ämnet, men också andra "hårdare" bibliska sanningar. Jag vill bara sprida Jesu kärlek till så många som möjligt, och kunna dela evangeliet med andra. Jag har också märkt att jag mår mycket bättre när jag får ventilera mina tankar, speciellt skriftligt.

Btw, jag anser att Bibeln har rätt och att jag har fel. I varenda fråga gällande livet. Jag strävar ständigt efter att ha Bibeln som auktoritet i mitt liv. Inte någon annans åsikter, inte ens mina åsikter! Utan bara Bibeln ord. Denna standard vill jag leva efter och nu även blogga efter haha.

Lite mer grejer om mig kanske? Jag går mitt första år på Rytmus musikergymnasium, och studerar där sång som huvudinstrument. Jag gillar skolan ändå, jag gör mitt bästa och försöker att plugga så mycket som jag behöver och orkar. Jag gillar musik, och har en hel hörna i mitt rum med instrument som jag aspirerar att bemästra. Det skevaste intrumentet jag äger är definitivt mitt dragspel som är ganska nytt till samlingen. Jag har inte än tagit mig tid att lära mig att spela, men en vacker dag kanske. Andra kreativa grejer jag gillar är att måla, främst med akvarellfärg. Fotografi är också en av mina större hobbys. Jag gillar inredning ganska mycket. Mitt sovrum är ett ständigt pågående projekt. Jag kanske gör ett inlägg om mitt rum i framtiden. Jag gillar blommor också, så de är en viktig del av mitt rum. Jag gillar mat, och längtar efter att bli bättre på matlagning i stort. Speciellt veganska/vegetariska rätter, för det är ju så bra med en plantbaserad kost osv. Jag och min pojkvän (blivande man) snackar om framtiden ibland och nästan drömmer om att bli ett knäppt veganskt par haha. Just det, Albin ja. Han är nog den som drivit mig mest till att faktiskt starta den här bloggen. Eftersom att han sett hur jag utrycker mig så pass bra i skrift (eh Tilda skryt lagom) men också att jag behöver ett bättre tidsfördriv än facebook... Albin och jag har varit tillsammans i drygt 1 år o 7 månader och vi strävar efter att vara med varandra livet ut. Han är den man jag vill gifta mig med. Han är min bästa vän och en stor inspiratör till mycket i mitt liv. Han har ett hjärta som verkligen brinner för Gud, och det är något som inspirerar mig väldigt mycket!

Så det är väl en introduktion av mig Tilda och vem jag är. Jag hoppas att min blogg kan få betyda något för någon mer än bara mig. Gud välsigne dig!

Likes

Comments