Header

Nu ikväll var jag på Arons föreläsning här i Växjö och oj vad bra den var. Så nyttigt att höra allt han sa, speciellt för mig som har lätt att ge upp. Hans historia går bara rakt in i hjärtat på en och den berör verkligen vilken j**** kämpe han är alltså. Det var mycket som följde med hem i tankarna. Hans föreläsning handlade mycket om att uppnå sina mål och inte våga ge upp, att man inte ska tro på vad andra säger. Att du kan klara det oavsett vad någon annan säger fler tycker att det är just DU som bestämmer om du klarar det eller inte. Jag gick tillsammmans med mamma och pappa vilket också var väldigt nyttigt för alla tre av oss att lyssna på.

Att Aron som sjuåring får reda på att han har cancer och sedan vid nio årsålder bli förlamad från benen och ner. Sitta i rullstol och ändå klara av så mycket som han gjort/gör. En äkta kämpe. Han når sina mål och kör verkligen sitt egna race tycker jag är superhäftigt, han skiter i om någon annan säger att det är omöjligt att göra bara inte han själv tycker det. Att han kan få en ide och sedan 18 månader göra detta. En ide som känns helt omöjligt gör han. Han lyckas för han tänker inte på vad andra säger eller tycker, utan ska han så ska han.

PÅ dessa 18 månaderna lärde han sig bland annat att crawla med bara armarna och sedan simma från Sverige till Åland på 13 h i 10m/s i vind och 1/2 meters höga vågor med bara armar och bara några pauser för vätska och mat. Men aldrig kliva upp från havet. MODIGT OCH STARKT! Att göra en lervälling med rullstol och kryckor på en mil. Nå toppen av Kilimanjaro, Kebnekaise i rullstol, Vasaloppet och sist men absolut inte minst ta sig till Sydpolen i bara en sitski och bara använda armarna i över 300km! 300KM!! På bara 22 dagar! Detta är bara några av dessa saker som han har gjort ska ni veta.

Nu ska jag snart börja läsa hans bok som jag fick med mig hem och när jag bläddrat i den så vill jag bara börja läsa den och den verkar väldigt väldigt bra. Jag kan varmt rekommendera denna föreläsning till er alla! Jag ska självklart säga vad jag tycker om boken sen med. :))

// en väldigt nöjd tjej! <3

http://aronanderson.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jo som ni flesta vet är det fredag den 13 och kan ju bara säga att det med oturen verkligen stämmer för min del. I skolan gick allting jättebra bättre än det brukar i matten faktiskt. Jag mådde hur bra so helst och var glad men väldigt trött då jag hade sprungit på idrotten idag. När jag kom hem bakade jag en efterrätt och åt lite mellis innan jag bestämde mig för att gå ut i stallet och mocka, packa hö och rida. Jag och mamma red ut en runda i skogen och red verkligen in i skogen för att träna lite styrka för hästarna bland annat, det var verkligen jättemysigt! Varken jag eller mamma märkte något konstigt med Billie förutom att hon var hur pigg som helst men det har hon varit hela veckan och antingen är hon i sin lilla brunst tid eller så har hon ont i munnen eller ryggen. Men vi fortsatte att rida och allt kändes jättebra utöver det. Men... när vi kom hem så ställde jag in Billie i boxen för att ta av sadel och resten av all utrustning när jag såg att hön blödde jättemycket på höger bak det verkligen rann och hon var helt blodig om benet. Jag och mamma tvättade hennes sår som visar sig sitta precise vid en led men vi lindar hårt för att försöka stoppa blödningen. Detta var runt 19. Vi ställde in henne i boxen igen för alla hästar skulle ändå in. Vi gick in och åt och kollade på idol och sedan ut för att ge natten. Vi tog ut henne igen i boxen för att kolla upp hennes sår, det hade fortfarande inte slutat blöda så vi lindade om och ska nu se hur det ser ut imorgon om såret har stängt sig eller inte. Om det inte har stängt sig så blir det antagligen en sväng till veterinären för att sy och söva henne så det kan rengöra ordentligt så inget skit har kommit in. Fredag den 13 är allt annat än min turdag. Vi som skulle tävla i helgen få nu stryka oss, vi hade verkligen sett fram emot detta. Men jag ska på konfirmations läger i helgen och det ska iallafall bli väldigt roligt.

Likes

Comments

Hejsan! Imorgon är det en så kallad studiedag så vi är lediga från skolan. Rätt skönt. Ville hitta på något med en kompis men ingen kunde alla hade redan bokat upp sig, så jag får tillbringa denna dag ensam. Mamma är däremot ledig så jag vet inte redigt om vi ska hitta på något. Skulle behöva införskaffa mig lite höstkläder så kanske det blir en liten sväng in på stan. Vem vet. Imorgon direkt på morgonen ska jag däremot städa mitt rum och sova ut en liten stund. Framåt eftermiddag/kväll tänkte jag plugga lite innan träningen vid 19:00 för Jens. Idag var det träning för Pernilla och den gick verkligen jättebra men innan träningen gick det dock inte jättebra. Slutar 15.30 och kommer hem cirka 16.10 från bussen då ska jag äta, byta om, ta in hästen från hagen, borsta hästen och packa in i transporten inom ett lopp på 20 minuter. Detta är redan stressigt som det är om hästen skulle vilja bli fångad direkt, MEN det vill absolut inte Billie utan hon springer runt i hagen och stegra + bocka åh jag vet inte vad i en kvart. ROLIGT... NEJ! Jag bryter ihop när jag är stressad med så det kan vi säga att jag gjorde idag. Men imorgon blir det absolut inte lika stressigt. Hoppas ni haft en bra dag och kväll, nu ska jag kolla på Bron och sedan sova.

GODNATT!

Likes

Comments

Kan ju börja med att säga ett stort hej! Det var ett tag sedan nu...

Det har gått lite och upp och ner med hästarna på tävlingar framförallt Billie. När det var DM kände hon verkligen för att testa mig och bete sig som en skit så hon gjorde så att vi blev uteslutna i båda klasserna, men den första klassen var verkligen skit spelade ingen roll vad jag än gjorde så sprang hon åt sidan. I andra klassen var hon betydligt mycket finare men tyvärr blev vi uteslutna där med. Nästa tävling var i Ljungby och den gick inte annat än toppen även om det inte var någon felfri runda. I LA på fredagen så kom vi till omhoppning men fick tyvärr ett ner där men är så nöjd med den rundan. Red även en MSVB avd B på fredagen och fick ner två små jäkla skitpet men var verkligen en underbar känsla. På lördagen red vi en MSVB också men då i avd A blev tre riv och detta därför det blev lite missförstånd mellan mig och mamma. Vi är verkligen på en god väg till en felfri MSVB runda nu då det inte är några problem alls längre för varken mig eller Billie.

Jag har ett litet mål för mig och Billie nästa år och det är kvala till SM vilket är på god väg framåt nu. Som jag tror jag glömt att berätta är att Billie, Chloe och Bamse även står inne nu på nätterna och Billie är även klippt nu.

Hoppas ni får en fortsatt bra kväll nu!

Likes

Comments

DM var väll inte mun tävlingshelg kanske...! Ja som sagt är jag väll inte direkt supernöjd över DM tävlingen. Men vi tar det från början. I lördags så red jag kval ett alltså en LB med båda ponnyerna. Först ut vart Calle, det spöregnade hela dagen så det var väldigt blött och tråkigt tävlingsväder! Detta väder påverkade även mina resultat med Calle, när vi var inne på banan så var mina tyglar väldigt hala och likaså mina tävlingshandskar så jag tappade greppet om tyglarna ett fåtal gånger under själva tiden på banan vilket gjorde att vi fick två bommar med oss ner i grunden tyvärr! Jag strök mig sedan i LA med Calle då allt inte kändes 100% och han är väldigt viktig att allt ska vara perfekt då inte hans självsäkerhet är på tipp topp. Billie däremot var en rent ut sagt en djävul! Hon hoppade superfint fram till en kombination som var sista hindret i grunden i LB och där framme så börjar hon att testa mig så hon sprang åt sidan tre gånger vilket gjorde att vi blev uteslutna, spelade ingen roll vad jag ön gjorde så lyckades hon ta sig förbi hindret! Gjort så endast en gång innan! Kan bara säga att hon inte har ont någonstans! Efter många om och men om jag ens skulle rida LA på henne sedan så gjorde jag det. Denna klassen var en A0a så då hade jag faktiskt ett spö med mig så jag kunde säga till henne ordentligt om hon skulle göra något. Hon hoppade hur fint som helst fram till kombinationen igen då hon springer åt sidan men jag sa till ordentligt och styrde upp på det igen åh hon hoppade allt kändes jättebra fram tills tredje sista hindret på banan vilket var en liten snäv sväng som jag gjorde och hon inte hann se hindret redigt så sprang åt sidan ytligare en gång till! Uteslutna även i denna klass men allt kändes så mycket bättre nu! Ett hyfsat bra avslut med en hyfsad känsla vilket ändå var skönt!

Likes

Comments

Ja hörni ett litet tag sen nu, men jag tänker inte komma med någon ursäkt för jag blogga när jag vill. Men det har redan gått tre veckor i skolan nu, det har gått väldigt snabbt! Som jag nog nämnt så går ju inte jag på Bergunda skolan längre utan den var så gammal nu så det var dags fö att bygga en helt ny skola till oss. Så nu går jag alltså på en helt ny skola vilket känns väldigt skönt då allt är fräscht och det känns verkligen som helt ny start. Skolan är väldigt stor så i början var det lite svårt att hitta till alla salar och sånt men u är det inte svårt längre och vi har verkligen kommit igång efter sommarlovet. Redan fått läxor och allt är igång med chrombooksen. Men nu nog om skolan. I helgen är det DM i Värnamo vilket jag är väldigt taggad på då allt känns 100% med hästarna efter veckans träningar. DM går i LB, LA och finalen i LA annars blir det LB. Men jag tränade med Calle i tisdags för Pernilla och han var verkligen så fin han hoppade som en stjärna och var verkligen så himla lydig, Billie hoppades igår för Jens och det kändes verkligen superbra där med. DM blir ju den sista utomhustävlingen för i år innan inomhustävlingarna drar igång, min första tävling inomhus är i Ljungby med Billie.

Likes

Comments

Idag var det dags för markarbetsträning för Ingis. Jag red dit 09;45 och var där cirka 10;00 då vi stardae träning. Redig lyx att få ha lite privat träning! Jag red fram lite själv först och sen så jobbade vi med alla gångarterna mest på en volt och jobba på att hon ska börja använda sina bakebn och ryggen lite mer. En mycket givande träning. När jag kom hem så bytte jag häst och red Calle en stund på banan för att sedan skritta ut en runda. Jag föröskte jobba igenom honom och ja jobba med alla gångarterna. När jag hade ridit båda hästarna så gick jag en runda med hundarna och sedan in för att äta lite lunch blev redig basic mat makaroner med köttbullar, lätt att göra hahah. Sen nu i eftermiddag har jag inte gjort mer än att ta det lugnt. Haft en ganska slapp eftermiddag men ändå väldigt skönt! Imorgon har jag inget direkt planerat men ska nog kolla med någon kompis tror jag, vi får väll se vad morgondagen bjuder på. Nu är det bara väldigt få dagar kvar med tills skolan börja, är en blandad känsla haha. Ska ändå bli väldit kul att få börja på en helt nybyggd skola och träffa alla kompisar som man inte sett på hela sommaren. Denna sommaren har verkligen bara sprunigit iväg, eller vad tycker ni?

En liten bild från det hemska skom hände i Stockholm... :(

Likes

Comments

Hejsan! Idag var dagen då min vecka börjar när jag ska vara ensam hemma om dagarna. Mamma och pappa har nämligen börjat jobba igen, exakt en vecka kvar tills jag börjar skolan också. Idag har jag inget speciellt inbokat mer än att jag ska träna med Bamse ikväll för Ingis. Jag tror jag ska fixa lite i mitt rum och även träna själv. På fredag blir det hopptävling med Bamse i Tingsryd det blir två 1m rundor så vi får se hur det går, men jag är supertaggad! Vad vill ni läsa om här på bloggen? Något speciellt inlägg? Tycker nämligen själv att det är lite tråkigt att bara skriva om vad jag ska göra om dagarna eller vad tycker ni?

BILD FRÅN MIN OCH BAMSES FÖRSTA TÄVLING!

Likes

Comments

TORSDAG- LC med Calle, superbra runda och felfri i båda faserna vilket ledde till en 1:a plats! Finfina priser!!

FREDAG- LB med Calle, pigg och stark häst resulterade i 2 små pet i grunden men hyfsat nöjd. LB med Billie ett pet i grunden. Hyfsat nöjd där med!

LÖRDAG- LB+ med Billie värdens bästa runda på länge! Red på tredelat bett istället för baby-pelham, så bra flyt men pågrund av mina spöken i huvudet ett ner i kombinationen i grunden tyvärr. LB+ med Calle även där värdens finaste runda med bra tempo och inte alls lika stark dock två små envisa bommar där med som ville ner.

SÖNDAG- LA med Billie fin runda men någorlunda slarvig häst som inte ville lyfta på benen ordentligt men ändå väldigt nöjd, nu är det massa trim i markarbetet som gäller och vi är på banorna igen!

Hoppas att ni får en fortsatt bra kväll! :)

LITE BILDER FRÅN FÖRRA ÅRET! :)

Fotona där uppe som inte var från förra året är tagna av https://www.sofiasmedberg.com/karloskar !

Likes

Comments