Hej hej allihopa!

Idag har vi (jag, Bianca och Nina) hoppat. Allan var otroligt fin och skötte sig fantastiskt! Vi hade lite små olika övningar bl.a. en studs-fyrkant som man kunde hoppa åt båda hållen och lite annat smått å gott. Allan tog sitt första 1 meter språng idag, lite lite osäker men annars fick vi till några fina språng. Han behöver mer muskler och mer hoppa så blir detta jätte bra!

Nu, eller om tre dagar, åker vi till Thailand😍😍 längtar ihjäl mig! Ska bli väldigt skönt att kunna släppa allt i ett par veckor och bra ta det lugnt. Så kommer jag tillbaka och är fit for fight för 2k17;) ska bli ett väldigt spännande nytt år!! Kom på nu också att man ska ha ett nyårslöfte, ett sånt som man aldrig håller haha;) men man får la i alla fall försöka. Ska försöka blogga lite när jag har wi-fi i Thailand men kommer antagligen inte bli så mycket men vi får la se när jag bloggar igen.

Under kommer som vanligt lite bilder, sista bilden är på Estelle som red Pinto häromdagen, en riktig tuffing e hon;) Tack för att ni läste! Bye

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan! Vet att jag suger på att uppdatera men jaja...;)
Idag gick iaf Allan väldigt, och då menar jag VÄLDIGT bra! I början var han lite smått "svajig" men eter lite olika lösgörande övningar så var han väldigt fin. Riktigt nöjd!

Måste säga att jag längtar riktigt mycket till Thailand nu också! Åker dit den 22:e och vi är borta i ca 2,5 veckor. Då kommer jag nog inte kunna skriva så mycket här så vi får la köra på lite nu innan i stället ;)

Lite bilder👇🏼 hoppas alla har haft en bra dag!

Likes

Comments

Idag stod det hoppning på schemat! Fina Allan skötte sig jätte bra! Känner lite att jag fortfarande är i stadiet där jag lär känna honom så vi hoppade mest småhinder, både för att jag ska hitta "knapparna" och för att han ska bli mer säker. Han får i alla fall en stor ⭐️ för vi hoppade lite tittigt som han inte hoppat innan tex vattenmatta och lite andra läskiga föremål lite här och där. Jag är väldigt nöjd med både hans och min instats och hoppas att detta ska bli en rolig resa:)

Nästa inlägg kommer nog på onsdag när vi ska träna dressyr och sedan på söndag då vi ska hoppa igen;)

Måste även tipsa om en hopp/markarbetsövning som kallas huset som är extremt bra! Man kan hoppa den på så galet många olika sätt, svåra som lätta. Bild på övningen finns här under👇🏼

Likes

Comments

Hejsan! Förlåt för att jag inte har uppdaterat på väääldigt länge:// Har hänt väldigt mycket sedan sist. Bailey är såld och har börjat rida en d-ponny, Pinto och en storhäst som heter Elektron och kallas för Allan. Båda hästarna ägs av Nina. Tanken med Allan är att jag ska börja hoppa och tävla honom eftersom att han är VÄLDIGT grön inom hoppningen. Han är en stor, ganska svår häst som kräver av sin ryttare men är en oslipad diamant. Den svarta hästen på bilderna är Allan och den vita Pinto.


Dagens ridpass bestod egentligen bara av att jag ska lära känna Allan och det verkar funka bra mellan oss:) Dock var det lite ofokuserat i början men efter ungefär 20 minuters uppvärmning så släppte han rätt bra!


Tanken med bloggen nu är att jag ska försöka uppdatera 2-3 ggr i veckan och ni ska få veta mer om hur det går med hästarna och få följa min resa med Allan:))

Likes

Comments

Sååå taggad för GP-ponnyn! Det ska bli så roligt och jag ska försöka ta revansch från förra året. Jag undrar bara om det är någon som har lite tips på vad domarna gillar att man gör eller så? Kommentera gärna😊💗

Likes

Comments

Tävlingsdagen i onsdags gick jätte bra! Vi hoppade först en L:b där vi var nolla och han kändes jätte fin. Sedan hoppade vi en L:a och där var han nolla och första utanför placering😴 men han var verkligen superfin! Lugn och snäll både på framridning och framhoppning⭐️ igår planerade jag och Alexandra tävlingssäsongen (iaf lite av den) och jag har prioriterat SM kvalen. Men kommande tävling är GP-ponnyn v. 9 och sedan Alingsås v.10👌🏼 kram

Likes

Comments

Idag red jag lite olika övningar med två bommar för att känna lite på Bailey inför onsdags tävlingen.
Övningarna kommer upp nedanför och lite information om övningarna finns under bilderna👇🏼

Här är den första övningen jag gjorde👆🏽
Jag red rakt över bommarna och höll honom i samma galopp över båda och på mitten gjorde jag halt,
Detta var ganska svårt men han var super duktig!!

Här är samma som den förra fast åt andra hållet, även här var han super duktig och jag rekommenderar övningen starkt!👆🏽

Här är också en övning med att hålla galoppen. Först så rider man in över bommarna på mitten och försöker hålla samma galopp över båda, sedan på långsidan så rider man som en liten båge (kolla bilden). Om man rider i höger varv så ska man ha höger galopp i bågen och om man rider i vänster varv så ska man ha vänster galopp i bågen. Om man vill göra det ännu lite svårare så kan man lägga till en halt i mitten av bommarna.👆🏽

Sedan red jag lite åttor över bommarna för att inte bara träna på att hålla ena galoppen hela tiden utan att också byta lite galopp;)👆🏽

Man kan också rida på en ända stor åtta och rida på olika galoppsprång mellan bommarna, tex första gången åtta galoppsprång, andra gången sju galoppsprång, tredje gången nio galoppsprång osv.
När jag red med dessa två bommar så tänkte jag på hur galet många både svåra och lätta övningar man kan göra med bara TVÅ BOMMAR.👆🏽

Likes

Comments

Handlade lite idag:) ett par animo ridbyxor, ungefär sådana som på bilden. Vi köpte även ett GG schabrak+luva. Jag tror att Bailey kommer att bli riktigt fin i det på onsdag;) Är det förresten någon som vet vart man kan hitta lite snygga pikéer? Kommer ett inlägg om en stund om dagens ridpass.

​kommer även ett inlägg lite senare om dagens ridpass.

Likes

Comments

Hej! I detta inlägget tänkte jag skriva lite om mig själv, min häst och vad jag kommer blogga om. Jag heter då Tilde och är en glad 13 åring. Jag älskar att rida, tävla och träna med min häst Bailey. Jag skrittade för första gången på en häst när jag var ungefär tre år och efter det kunde ingen stoppa mig från hästarna. Jag började ta hand om en häst "på riktigt" när jag var 9 år och han hette Pünchen. Pünchen var en tokig liten a-ponny hingst som jag blev helt kär i och red flera dagar i veckan. Jag började så småningom tävla på honom och det var någonstans där som jag bestämde mig för att jag skulle hålla på med hästar i hela mitt liv. Jag red Pünchen i två år men så växte jag ur honom och mamma o pappa började prata om att jag kanske snart skulle få en egen häst. Vi började provrida lite b-ponnysar och köpte sedan Jimbo. Jimbo tävlade jag L:B och L:A på och vi blev ett riktigt team;) men också honom växte jag ju såklart ur och vi skaffade sedan Bailey som jag har nu. Bailey är en (oftast) glad c-ponny som precis som jag älskar att hoppa. Vi har tävlat upp till MSVB och det har jag tänkt fortsätta med även i år. Nu på onsdag ska vi starta säsongen med L:b och L:a i Kungsbacka och vi är väldigt taggade inför det.
På denna bloggen kommer jag att skriva om min vardag och hur jag tränar och lägger upp mina scheman för hästarna och hur jag försöker nå mina mål osv. Hoppas ni kommer gilla den!

Likes

Comments