Hej hej! Idag var vi vid havet med hästisarna. Active skötte sig hyfsat haha;) nä men det är ändå första gången i hans liv som han ser havet så inte så konstigt att han var livrädd för tång och vågor. Sen har han även sett ett tåg susa förbi bredvid honom och gått på en bro över tågspåren. Rätt mycket nya intryck för honom idag;) så imorgon blir det lugnt pass i paddocken.

Sitter nu också och funderar på hur mitt veckoschema ska se ut nu med Active. Jag tycker dock att det är rätt svårt att lägga upp ett bra schema eftersom att hästarna är olika från dag till dag. Jag menar, ibland känns det som att Active är på "hopphumör" och ibland behöver han trimmas igenom. Men allt blir så mycket lättare om man har lagt upp ett schema som man kan utgå från och i så fall byta lite dagar om hästen känns "på ett annat humör". Men såhär tänker jag ungefär att schemat för resten av veckan ska se ut:

Ons: skritta ut
Tor: trimma igenom
Fre: jogga
Lör: hoppa
Sön: PW

Får se lite hur det blir men ska försöka utgå från detta🤔

Likes

Comments

Godmorgon! Idag var det våran tur att mata stallet så det blev en lite tidigare morgon. Men det är ju i alla fall skönt, jag menar, att titta på en vacker soluppgång och lyssna på hästarna som tuggar är ju inte fel😉. Nu är stallet färdigt och jag har ridit lille Active. Han fick skutta litegrann i paddocken. Hade en bom till en oxer på ena långsidan, en plupp snett igenom och en plupp på andra långsidan. Han var lite "loj" idag men hoppade bra när han kom igång lite. Mer studs och styrka ska tränas;) Ha en bra dag!

Likes

Comments

Idag har Estelle fått skritta och trava lite på Active. Han var super snäll och lyssnar typ bättre på henne än mig 😂👌🏼 Är så glad att jag fått möjlighet att köpa denna hästen! Han är en ängel🌟🙏🏼

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår stod det hoppning på schemat, eller ja, inte hoppning utan mer markarbete. Vi hade en liten övning på långsidan som bestod av en bom, ca 8m, hinder, ca 8m, bom. Hade även två byta-galopp pluppar i mitten.

Jag tyckte verkligen att Active gjorde det super bra även om han fortfarande är lite tjock och inte så bra kondition. Vi behöver fortsätta lära känna varandra och träna mycket bommar om mini hinder, samt mycket studs för hans styrka och så lite kondition. Lite allt möjligt helt enkelt;) Idag ska han få gå i lite backar och imorgon får han vila. Sedan är han fullt igång.

Den 20:e kanske vi åker på p&j i Fjärås, tänkte hoppa 80/90 eller 90/90, har inte bestämt mig än. Har inte kommit längre i min tävlings/träningsplanering men det blir mer snart hoppas jag;)

Ha en bra dag!

Likes

Comments

IDAG VAR HAN FANTASTISK!

Det känns verkligen som att utvecklingen går framåt, redan efter två dagar hemma. Man märker verkligen att när ryttaren gör rätt så gör hästen rätt, när jag vågar rida honom fram till handen i stället för från handen till skänken så blir han verkligen en helt annan häst!

Vi började passet med lätt framridning (eftersom han precis har sats igång efter en veckas vila) där jag bara fokuserade på att ha honom hos mig med hjälp av trav till halt men även att han hela tiden skulle vara framme vid skänkeln. Sedan satte jag honom i lite mer arbete i galoppen men mer i korta intervaller i stället för långa stunder för att inte trötta ut honom för mycket och hela tiden vara vaken, och han var såå fin. Så nu ska vi bara fortsätta att jobba på detta viset och så småningom börja lägga till hinder och jobba mycket i skogen så blir nog detta super!

Kort inlägg men jaja, får jobba på det;) Gonatt!

Likes

Comments

Äntligen har min nya häst fått flytta till Frillesås och jag är super glad! Active kom i Lördags och blev då longerad eftersom att han vilat i en vecka innan han kom. Igår (söndag) joggade jag honom och idag tänkte jag göra samma sak. Imorgon ska vi försöka oss på en liten tur ute;) Får la se hur det går haha.

När Active kommer igång ordentligt så ska jag fokusera på att stärka honom och hitta rätt distanser med hjälp av låga hinder. Om någon har tips på övningar för att stärka hästen och även lite mer tekniska övningar för ryttaren så får han/hon gärna skicka dom till mig, antingen här på bloggen eller privat.

Har en väldig brist på bilder nu också pga att jag inte har någon telefon men det ska fixas snart och då kommer jag att bomba med bilder och videos på lilla Active. Det kommer då även att bli mer uppdatering här på bloggen så stay updated;)

Likes

Comments

Riktigt fin gosse idag! Han blev lite trött pga solen och magen..😂🤘🏼 men han var jätte fin. Speciellt på framhoppningen, alltså WOW! Vilken häst❤️❤️🐴 piloten lägger in lite fel distanser ibland men det kommer ;)

Likes

Comments

Igår hopptränare jag och Active för Eamon. Active var rätt så spänd i början (första hoppträningen för honom på länge) men slappnade av mer och mer. Väldigt nöjd! Han är väldigt tjock fortfarande men kommer bli bra när han får flytta till Frillesås och stå på Box. Han står nämligen på lösdrift nu och har fri tillgång till halm som han friskt tuggar i sig😴😂 Men det kommer nog att bli bra;) Kommer lite bilder här nere👇🏼👇🏼

Likes

Comments

Tja tja! Längesen som vanligt men tänkte ändå uppdatera lite;) Vi har köpt en d-ponny som heter Oceanhill Active. Han står just nu i Varberg men planerat att hämta gem honom till Frillesås den 1:e Augusti. Han är väldigt fin och framförallt rolig att rida men lite rund om magen hehe;) Ser verkligen fram emot att arbeta med honom för tror att han kan bli riktigt bra. Han är ju såklart en hopponny men vi har inte hoppat super mycket än, men senare idag blir faktiskt första riktiga hoppträningen så ska försöka uppdatera sen igen. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva om honom, men tänkte göra ett inlägg med endast information om just Active så ni får veta mer då! Gonatt❤️ (bilder under)

Likes

Comments