Ja, det var kallt idag men jag klagar inte då mamma och Nala följde med till stallet, Nala tyckte hästarna var det läskigaste som fanns och skällde åt dom men försökte sedan att vara tuff och morrade åt dom. Nala gick dessutom för nära tråden och fick en stöt, hon skrek och sprang iväg men det gick bra hon var bara lite trött när vi sedan kom hem igen och har sovit väldigt länge. Nu kom hon precis hem från en promenad med mamma och jag ska försöka träna henne lite, jag tror vi ska träna in något nytt trick. Ha en fortsatt bra söndag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja, min favorit dag är lördag, man behöver inte stressa utan man kan bra ta det lugnt. Man har hela dagen på sig att hitta på saker, man kan vara ute hela dagen om man så vill, bäst av allt är att man kan sova lite längre än vanligt.

Hur har min dag sätt ut än så länge? Dagen började med att Nala och jag tog sovmorgon till 9, vilket inte är så vanligt! sen åt vi frukost, och nu har vi precis kommit in efter att ha varit ute och tränat i någon timme. I dag tränade vi på att hon skulle fokusera på mig vilket gick underligt bra för att vara Nala, sen tränade vi även på inkallningen vilket också gick oväntat bra. Hon börjar verkligen "växa" upp och är inte den där lilla valpen som inte vill lyssna, hon är nu den där hunden som iallafall försöker att göra sitt bästa.

En sak är säkert och det är att jag älskar henne, visst ibland kan det ju vara så att hon inte är den där perfekta lilla Nala, men då är det bara att tänka att hon inte ens är ett år än, och att det bara är att träna och träna, tills det blir den perfekta Nala. Det är ju trots allt våran första hund och jag har inte erfarenhet av att träna hund, så jag får lära mig samtidigt som jag lär Nala.

Likes

Comments

Nu har jag varit hemma ett tag från stallet, det gick inte så bra då Pållan ville inte stå still så jag kunde aldrig hoppa upp, hon är tyvärr så ibland. Men istället tog jag och putsade sadel och träns och gav hästarna hö och fyllde på vatten, det var också mysigt man känner sig som en riktig hästmänniska när man först sköter om hästarna och sen gör stallsysslor. När jag kom hem så möttes jag av en glad liten Nala som sedan gick en långpromenad med mamma. Nu sitter vi alla i soffan och bara tar det lugnt jag kanske ta träna Nala sen kanske börja på något nytt trick, någon som vet vad jag kan träna med Nala?

Likes

Comments

Den är som bäst när man varit på en promenad med Nala när det är lite kyligt ute och sen när man kommer in i värmen och sätter sig i soffan med vovven. Då är morgonen bra, nu ligger hon bredvid mig och hon ska snart få mat om hon äter vill säga. Nala är inte den som älskar mat direkt vi har testat med alla sorters mat och lagt till ost, skinka, vom, allt har vi försökt med men då plockar hon bara bort det goda. Men nu har vi kokat kyckling och då brukar hon äta, så vi får se idag hur det går. Jag ska också äta frukost sen ska jag till stallet och Nala får vara hemma, senare idag kanske vi försöker ta lite mer bilder men det får vi ta sen. Ni får ha en bra dag så tittar jag in lite senare!

Likes

Comments

Idag har jag och Nala varit ute nästan hela dagen, vi har busat, promenerat, fotograferat och bara haft det mysigt i solen. Nala är inte så lätt att få med på bild då hon inte gillar att vara framför kameran men ibland då kan hon sitta still, men det är för ofta som det inte blir några bilder. Men idag fick jag till några och de blev väldigt bra om jag får säga det själv. Nu ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen, det kanske blir en promenad senare men annars ska vi inte göra något, jag ska till stallet imorgon och rida så då får Nala stanna hemma :).

Likes

Comments

Jag ska bara blogga om hund och hundträning, med lite inslag av häst alltså så ska denna blogg handla om Nala. Det blir som en utmaning kan man säga då jag inte gjort det förut men jag ska ta mig utanför min lilla box och satsa på det iallafall försöka. Utmaningar är roliga och jag hoppas att det blir lika roligt som jag tänkt mig. Jag hoppas att fler dessutom vill läsa min blogg nu när jag ska skriva mer :)

Likes

Comments

1. Nala är född den 6 Februari 2017

2. Hon är blandning mellan Cavalier Kings Charlies Spaniel, Shih Tzu och Papillon. Liknar dock en Cavalier!

3. Hon hatar regn!!

4. Hon älskar alla som hon träffar

5. Hon är världens bästa vovve

Likes

Comments

Jag har då 2st medryttarhästar och en "sköthäst", La Coupole (Pållan) och Faxa, sen en liten herre Coupoles Nougat (Nougat). Vi börjar att presentera Pållan då det är hon jag faktiskt rider, Pållan är ett varmblods sto på 11år, om man aldrig träffat henne innan så kan man tro att hon är en bestämd och sur dam. Men jag som har känt denna häst i snart 3 år tycker att hon är världens bästa lilla häst, hon kommer ibland springandes mot en i hagen och ska hälsa och gosar mycket gärna, min lilla prinssesa brukar jag kalla henne<3. 8 saker om Pållan:

1. Hon hatar att spänna sadelgjorden

2. Hon gillar inte när man sprejar något på henne tex flugsprej eller pälsglans

3. Hon älskar att springa

5. Hon älskar att gosa och bli borstad

6. Hon kan vara lite bråkig ibland och väldigt bestämd ibland så ska inte ljuga

7. Hon tycker att kossor är läskiga

8. Hon är en snäll nybörjarhäst!

Bilden i mitten är på min lillasyster och Pållan ca 2år sedan så hon är väldigt snäll <3

Faxa då, hon är ett islandshäst sto på många år (vet inte precis) på vintern kallar jag alltid henne nallebjörnen då hon får så mycket vinterpäls, jag har inte ridit Faxa många gånger då hon är väääldigt bestämd och man kommer inte långt istället så gosar vi mycket. Faxa är världens snällaste och när Nougat är lite busig och gärna vill komma och bitas då kan man bara gå till Faxa så blir hon sur och säger till honom, så hon skyddar en<3

Och nu till den sista Coupoles Nougat, Nougat är en varmblodig hingst född 25 Juni 2016, han är väldigt hingstig då han alltid ska bitas, stegra mot en och "busa". Nougat träffade jag bara någon timme efter att han var född och han vår så liten och söt, han var så gosig låg till och med i hagen med han en gång och gosade, alltså han var så snäll och gosig. Han kan fortfarande vara det ibland, men nu är han dock mycket mycket större, har tyvärr ingen bild på honom nu bara lite bilder sedan han var nyfödd <3 Nougat är dessutom Pållans föl<3

Det var lite om dessa hästar, jag är tyvärr inte hos dom så mycket då vi flyttade för 4 månader sedan lite längre bort så kan inte ta cykeln längre, så tyvärr blir det inte så många turer dit... kan säga att jag saknar dom väldigt mycket<3

Likes

Comments