Som ni kanske inte vet så har jag två diagnoser som gör så att jag har problem med svenskan. Jag vet att jag inte skriver så jätte bra. Men jag försöker så mycket jag kan att skriva så bra som möjligt. Men jag försöker så gott jag kan.

Jag är även född med en hörselskada som gör så jag har svårt att höra. Har hörapparater som hjälpmedel sen så är jag fullt teckenspråkig.

mina diagnoser heter pragmatisk språkstörning och sematisk språkförsening.


Den pragmatiska språkförmågan handlar om språkets funktion; att kunna anpassa sin språkanvändning till situationen. Det kan handla om att kunna forma en serie yttranden till en sammanhängande enhet och på ett smidigt sätt växla repliker i ett samtal. Det innebär också att kunna hålla en röd tråd när man berättar, att ge lagom mycket information och att förstå det underförstådda i språket.
Pragmatisk språkstörning innebär svårigheter att använda språket i ett socialt samspel. Barnet kan ha ett rikt ordförråd och ett korrekt uttal, men bryter ofta mot samtalsregler, byter oväntat ämne och har svårt att hålla en röd tråd genom ett samtal. Det kan vara svårt att reda ut missförstånd som uppstår och barnet kan tolka bildliga uttryck bokstavligt. Barnets svårigheter varierar beroende på i vilken situation det befinner sig, men samspelet med andra fungerar inte riktigt.


språkförsening eller språkstörning, leder till begreppsförvirring.
Det gäller även de barn som är sena i sin språkliga utveckling, men som ändå ligger inom normalområdet.
Vi använder alltid termen språkstörning. Sedan kan en störning försvinna med tiden, på samma sätt som att den för vissa kan vara ett livslångt funktionshinder


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej, ännu en sjuk dag idag. som jag skrev igår så skulle jag jobba idag men det blir inte av.

Men istället så kommer jag vara hemma och kolla på min serie som heter Blindspot.

Asså jag är super sugen på att börja med Youtube men jag vet inte vad jag ska gör för videos. så några idéer? vill ni att jag ska börja göra en pod oxå om spöken osv?

Jag har funderat lite oxå ang bloggen. Jag har bestämt mig att börja blogga varje dag och om jag ska börja med Youtube så kommer jag kanske publicera varje måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar. Samma med podden.Likes

Comments

Hej, det är ju ny månad. det känns som vinter nu (haha).

Jag har vart borta ganska länge ifrån bloggen men jag har mina skäl. Jag har haft mycket i skolan och vart sjuk hela tiden typ. Blir typ aldrig frisk men vi har vart hos doktorn och kollat varför jag inte blir frisk. väntar på provsvaren.

Idag så blev jag tyvärr hemma då mamma ringde taxin i sista minuten. Fick hostattack och kunde inte andas och sen så är jag genomförkyld. skulle ha jobbat imorgon men det blir inte av då jag måste springa runt där och hosta och nysa. Blir inte så kul för gästerna (jobbar på restaurang)

om några veckor så åker min klass och jag till Örebro på praktik i 3 dagar. Längtar så mycket. Tänk att det är bara 7 månader kvar tills jag flyttar till Örebro, gud vad tiden går snabbt.Likes

Comments

Hej på er alla därute, som det står på rubriken så har jag klippt mig, jag bleeev sååå nöööjd ni anar inte det. Nu på torsdag så kommer min gudfar och hans familj på besök hem t oss. sen den 22 september ska jag och min lille bror på ett läger (sportläger). jag har nu bestämt att jag ska börja blogga igen men kanske inte varje dag men jag vet inte än. Som sagt har börjat mitt 10:de år nu på skolan (sista året på grundskolan). Så det är ganska mycket på gång. sen så har jag sökt för att kunna övningsköra så det kommer bli jätte kul. Nu är jag på elevhemmet och kollar runt lite på internetet. (kommer en efter och före bild).


ha en bra dag <3

Likes

Comments

Hej på er, förlåt om jag inte har lagt upp nånting på bloggen de senaste veckorna. Jag har haft fullt upp med familjen och så och sen så har jag jobbat i en vecka på Tanum. Men jag kommer att blogga de dagarna jag kan blogga på. Men idag så kommer vi ha kräftskiva hemma hos oss idag så det kommer ganska många gäster. Imorgon ska jag klippa mig kort hårig, asså inte sån frisyr som killar har. Jag kan blogga mer om det imorgon och lägga upp en bild på hur det blev.


ha en bra dag <3

Likes

Comments

Hej, jag tänkte fråga er om en sak. Vilka vill att jag ska fortsätta att blogga? Eller ska jag sluta med att blogga? Om jag ska fortsätta blogga, vad ska jag tänka på då? Hur blir man bättre med skrivandes osv?

Likes

Comments

Hej, som ni ksk vet så sa jag i onsdags att jag inte hinner att blogga igår, för jag var iväg med min familj och vi kom hem ganska sent. Men idag så har jag jätte ont i mina axlar och armar så jag tror att de e träningsvärk. Sen senare idag ska ja och mamma hämta ut ett paket till oss, efter det ska vi ut till mormor och var där en stund. Sen så ska vi kanske träffa mammas kusin som är på besök. Men just nu så väntar vi på att mormor ska ringa mamma och då ska de planera osv.


Ha en trevlig dag❤️

Likes

Comments

Hej, idag är det en ny dag och nya tag. Idag så skulle jag ha följt med min familj på kalas men jag tackade nej, för att det blir för mkt ljud osv för mig (är hörselskadad). Men istället så tänkte jag filma in några storytimes sen och haulen får bli den dagen när sminket kommer, hoppas att den kommer imorgon. Sen så ska jag inte göra så jätte mkt saker. Det kan hända att jag inte kommer att blogga nånting på torsdag för att vår familj och ett par kompisar t oss ska iväg, hoppas att det är okej för er☺️

Ha en trevlig dag❤️

Likes

Comments

Hej, jag vet att jag inte har bloggat på flera månader. Men jag har haft så mkt att göra och så. Men just nu så håller jag på att planera lite videos som jag ska spela in och lyssnar på spöktimmen. Jag hade tänkt att spela in en haul imorgon om mitt smink kommer på posten imorgon. Sen så idag så kommer jag kanske spela in storytimes om mina spökupplevelse. Idag så kommer vi få besök av några och jag ska ba ta det lugnt idag för jag är jätte trött och jag måste städa mitt rum...

Ha en trevlig dag❤️

Likes

Comments

​Hej, idag så är jag jätte trött för det har varit jätte mycket att göra idag. Men idag så var de min sista konfrimations undervisning yes. Just nu så kollar jag runt på internet och bara chillar för jag e så trött men jag ska snart gå och lägga mig så ja. Godnatt <3


Likes

Comments