Garbage Fashion betyder att man gör kläder av exempelvis svarta soppåsar, vilket vi gjorde i skolan! (Går stylistlinjen på realgymnasiet) sjukt kul att jag och två av mina klasskompisar kunde visa våran kreativitet och göra en klänning, hårband, armband och skor av soppåsar! (Vi hade även tejp och bubbelplast) här har ni en bild på våran klänning! Ha en trevlig kväll/dag!

Glöm inte följa mina sociala medier!❤️
Instagram: Tildehambergs
Snapchat: tildryouknow (med r ja)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänkte visa lite av mina favoritbilder som jag har i kamerarullen!❄️☀️ Kommer att skriva vid varje bild om vart den är tagen o.s.v.
(Jag har snart 500 visningar på mitt första inlägg?! Jag blir jätteglad att folk kikar in på mina inlägg!!)
Ha en fortsatt bra dag!❤️

Jag gillar inte vintern, dock så är den ju sjukt vacker!!❄️❄️

I våras var jag, min bonusmamma och två av mina syskon på kryssning, tycker verkligen att den här bilden har något i sig som får mig att bli glad!🌊

I mars det här året var jag med min spanskagrupp i Málaga - Spanien, så fint😻☀️

En annan bild från Málaga☀️

"Járdin botánico" en stor "trädgård" med en vacker utsikt☀️😻

Tune och Olivia utforskar trädgården☀️

Promenad hos min faster nere i Allingsås😻☀️

Jag och min vän Cissi på Öland i somras! (Konfirmationsläger där jag, Cissi och några andra var ungdomsledare)🌅

Grönalund🌅

Två fantastiska tjejer❤️ Celine och Jack! Känt dom i två månader men det känns som flera år!😻

Likes

Comments

När jag var 2 år och några månader fick jag min första lillebror, Linus. Mina föräldrar skilde sig och pappa träffade en kvinna vid namn Caroline, min bonusmamma ♥ Hon hade en son sedan tidigare som heter Sean, oavsett om vi inte har samma mamma eller pappa så är han såklart min lillebror fortfarande. Pappa och Carro har tillsammans nu fått 5 barn tillsammans, varannan vecka så bor vi 8 barn och 2 vuxna tillsammans, 2 döttrar och 6 söner, jag är äldst och lilla Logan på 3 veckor är yngst.

Att ha 7 syskon är underbart, det finns så mycket kul att göra med varandra och jag som äldst kan lära dom små massor, jag lärde min lillasyster Corinne att läsa t.e.x. Barn är jobbig, det är dom. Tonåringar är också jobbiga, det klart att det kan bli jobbigt ibland, men dom mindre kan tycka att jag är jobbig? men jag älskar mina syskon massor ändå!

Fotboll, Innebandy, Hockey och Gymnastik är sporterna som vi har i familjen, jag och Linus har spelat innebandy i många år så det är superkul att se dom yngre spela! Dexter som snart fyller 8 har börjat med hockey och han har utvecklats så snabbt på kort tid! (på sommaren är det fotboll Dexter spelar) Corinne har gymnastik.

Hade inte kunnat tänka mig att ha ett liv utan alla mina syskon!

GLÖM INTE att följa mig på instagram och snapchat! ♥

Instagram: tildehambergs Snapchat: tildryouknow (med r ja)

Likes

Comments

4 Juni 2017- På bio med mamma och lillebror Linus. Behövde göra ett toabesök när filmen var slut och på vägen in till toan slås jag av en obehaglig yrsel, mina ben domnade, det kändes som att jag flög bort från verkligheten. Det varade i ca 10 minuter och sedan försvann det, vi anade att det kunde vart blodtrycksfall.

5 Juni 2017- Allt var lugnt under dagen, jag hade bal och fick uppleva en av dom mest fantastiska dagarna i mitt liv!!

6,7,8 Juni 2017- Jag kan inte minnas så mycket av dessa dagar, endast att jag åkte in till akuten antingen 2 eller 3 gånger p.g.a yrseln kom tillbaka varje dag och växte sig starkare och tog på mina krafter. På akuten gjordes vanliga prover och dem kunde inte hitta något.

9 Juni 2017- Valde att vara hemma den här fredagen för att vila upp mig till lördagen, skulle vara med och jobba på en stor fest.

10 Juni 2017- Jag kände mig yr under lördagen men valde att sminka mig för att sedan åka och jobba, men yrseln gjorde mig såpass dålig att jag inte orkade stå på mina egna ben och jag orkade inte ens äta. Resten av helgen var ett helvete, jag spydde nästan ett par gånger och jag blev sängliggandes. Fick åka hem till mamma för att få lugn och ro.

12 Juni 2017- Jag och mamma åkte in tidigt på måndagen 12 juni för att jag mådde verkligen sjukt dåligt, låg och skakade i sängen och hade inte fått i mig någon näring. Väl inne på akuten gjordes prover och jag skulle tillslut få bli inlagd, jag fick vätskeersättning men på morgonen så spydde jag upp allt jag fått i mig, fick dropp och vi fick ett rum. Det värsta med att jag var sjuk var att jag missade mina sista dagar i 9:an, dem sista dagarna jag kunde spendera med klassen och lärarna, det förstörde mig helt. Fick göra en magnetröntgen för jag hade gjort en annan hjärnröntgen där dom hade sett något bak i min hjärna, magnetröntgen gjorde att dem kunde se mer och verkligen konstatera min sjukdom. Vill inte gå in mer på vad jag gjorde under dagarna på sjukan för det är väldigt jobbigt för mig att tänka på.

Arnold Chiari Missbildning, jag fick veta att jag har en sjukdom i lillhjärnan, en del av lillhjärnan har på ett sätt tryckts ner i hjärnstammen vilket har gjort att vätskan i hjärnan inte har kunnat cirkulera lika bra som det borde.

14 Juni 2017- Skolavslutning, vi fick lov att åka från sjukhuset så att jag skulle kunna gå på avslutningen, jag kämpade mig upp på morgonen och kämpade även med sminket, fick skjuts ner till bilen i rullstol och det bar av till kyrkan i den lilla lilla ort där jag bor, jag hade aldrig vart så glad över att få träffa mina vänner och avslutningen var fantastisk, tills efter då jag mådde skitdåligt och fick huvudvärk. Jag började gråta av att jag skulle sakna alla och jag grät över smärtan och yrseln. Resten av dagen var jobbig och jag sa gråtandes till mamma att jag inte ville att min sommar ska bli såhär.

15 Juni 2017- Meddelande från neurloläkaren. Läkaren tyckte inte att mina symptom påverkades av min sjukdom, men både jag och mamma tyckte det lät konstigt och jag tror själv att det är sjukdomen som påverkar, vad annars?

Min sommar blev påverkad av detta då jag inte velat göra så mycket, har inte vart kapabel att göra så mycket heller. Min sommar har vart ett helvete. Än idag så har jag den här konstiga ''yrseln'' och jag ska få träffa läkaren nu i veckan! Tack för att du har läst detta, skriver den här texten gråtandes för det har vart en jobbig tid för mig!

Likes

Comments

Kära ADHD, jag tycker om dig, men jag hatar dig också väldigt mycket.

För ungefär ett år sedan sökte jag upp ADHD, jag hade sedan tidigare trott att det bara var agriationsproblem, men det var när jag läste mer om det som jag kände att många av symptomen stämde in på mig. Hur jag lätt tappade koncentrationen, svårt att komma igång med saker, min ilska som gjort att jag sparkat i skåpen i högstadiet, och mycket mer. Jag pratade med kurator och vi bestämde att jag skulle prata med mina föräldrar om att börja med ADHD-utredning. Såklart var dem skeptiska men efter utredningen så blev jag diagnostiserad med ADHD.

Att sitta på lektionen och inte fatta någonting av vad läraren sagt, inte kunna koncentrera mig, gett upp för minsta lilla var jobbigt. Och hur arg jag kunde bli, så arg att jag small i dörrar och skolkade från lektionen. Att jag grät. Det hatar jag med dig. Men du har fått mig att inse, ADHD gör mig inte sämre än andra, du har fått mig att prata med andra om diagnosen och dem förstår exakt vad jag menar, eftersom de också har diagnosen. Det gillar jag med dig, jag gillar att jag hittar mina egna sätt att lära mig. ADHD är min styrka.

Att plugga till prov funkade inte, oavsett om jag visste att det var viktigt så struntade jag i att plugga. Har haft för höga krav på betyg, när jag insåg att jag inte kunde uppfylla mina krav så blev allt stressat och bara kaos.

Mediciner struntade vi i, förrns jag i maj började inse. Jag insåg att dem på gymnasiet inte vet hur jag är, de vet inte hur jag beter mig, dem visste inte om något, eftersom det endast var mina nära vänner som vet hur ja är, och hur man ska reagera.. Jag var rädd att dem inte skulle vilja umgås med mig, jag som säger fula ord utan att riktigt tänka, säger saker till andra utan att förstå att det kan såra dem. Fick prata med en barnläkare om mediciner och några dagar in i gymnasiet så började jag med medicin, Ritalin. Jag är glad att jag nu har medicinen, jag har fått mycket gjort och koncentrationen är bättre, men det kan bli bättre än detta, det gäller att hitta rätt mängd.

Jag kanske skiljer mig lite från andra, men jag kallar detta min superkraft!

Tack för att ni läste! Glöm inte att följa mina sociala medier!                                                           Instagram: Tildehambergs.                                Snapchat: tildryouknow (med r ja)

Likes

Comments

Idag Söndag och igår Lördag hade Scania abonnerat hela Grönalund. Scania är ett företag som bygger lastbilar. Jag var där med min lillebror Linus och även min mamma. Väl på Grönan mötte vi upp några av mammas vänner och deras barn som vi brukar umgås med. Vi sprang runt från 12-19 och hade det jätteroligt. Kan säga att Ikaros och Insane är mina absoluta favorit karuseller. Jag trodde att det skulle vara fullt med folk där men det var betydligt mindre folk än vad jag förväntat, det gjorde att det var kortare köer och vi kunde åka mycket! Jag är en person som verkligen tycker om karuseller så höjder och när det snurrar är inget problem för mig, dock så finns det en karusell som jag verkligen aldrig tänker åka, Eclipse. Jag åkte Eclipse för några år sedan men jag tycker inte om att man åker såpass högt upp i luften utan riktigt sitter helt fast, dessutom så är den vanliga snurrgungan lite obehaglig.

På slutet av dagen var det väldigt lite folk och vi satt i Ikaros och åkte flera gånger om utan att hoppa av, samma gjorde vi på Insane. Något roligt som skedde var att vi skulle åka våran sista tur för kvällen vilket var på Insane. Vi var 3 stycken som skulle åka men en kille som jobbar där sa åt oss att vi behövde vara 4 stycken, han frågade då sin kollega om hon ville åka ett varv med oss och hon blev överlycklig!

Här nere kommer lite bilder jag tagit under dagen! Och wow, har fått 100 läsare på mitt första inlägg, tack till er som läst! Glöm inte att ge en like och följa mig för mer!!

Glöm inte att följa mig på Instagram och Snapchat! Instagram: Tildehambergs Snapchat: tildryouknow (det ska vara ett r)Insane, en av favorit karusellerna!!

Eclipse, en mindre uppskattad men en väldigt fin bild!

Försökte oss på att få en fin bild på mig innan snurrgungan drog igång.

Till lunch åt jag langos och mina vänner Ella och Nova åt Thai och Fish n' Chips!

Härlig bild med fina färger.

Även här, en härlig bild!

Åh! House of nightmares!!

Ikaross, en annan favorit! Notera att det stod 0-10 minuters kö!!

Ombyggnad vid slussen men försökte ändå få en fin bild av Stockholm!

Stockholm, en väldigt vacker stad!

Likes

Comments

Kusinmys

Ca 13.00 så kommer min kusin Meja hem till oss, mamma ska på 40-års fest och Meja som tagit körkort ska skjutsa upp till Stockholm. Efter att vi skjutsat upp mamma så blir det sushi till middag (vilket är min favoritmat) Linus min lillebror kommer förmodligen också att vara hemma, det blir en hemmakväll med godis, chips och film! Hur mysigt? Dock blir det ingen sen kväll för dagen efter så har Scania hyrt Grönalund, det blir en heldag där med karusellåkande! Jag tror att helgen kommer att bli väldigt lyckad! Kommer såklart att uppdatera med bilder från Idag och imorgon! Ha en trevlig helg!


Likes

Comments

Hej och välkomna!

Det här blir alltså mitt första inlägg, jag tänkte berätta lite om mig själv och vart jag vill komma med den här bloggen!

Jag heter Tilde Hamberg och föddes den 16 oktober 2001, jag bor en liten bit söder om Stockholm. Jag kom in på mitt förstahandsval på gymnasiet vilket är stylistlinjen på Realgymnasiet, vi arbetar med smink, hår, naglar, style advisning och sedan ''hantverk och miljö''. Självklart jobbar vi även med i, teoretiska ämnen! Har sedan jag vart liten spelat innebandy, spelar fortfarande och det är en väldigt rolig sport, ett annat intresse jag har är skådespeleri, sedan jag vart liten så har jag satt upp egna små pjäser, vilket har vart uppskattat.

Jag har 7 stycken småsyskon, bor varannan vecka hos mamma och pappa, ena veckan träffar jag alla 7 och den andra så träffar jag 1 av mina syskon. Jag hoppas på att kunna ta mig långt med bloggen och att växa snabbt, det skulle vara jätteroligt att ta sig in mer i bloggvärlden!

Kan ta lite klassiska frågor som brukar finnas i olika ''Get to know me better'' brukar vara kul att veta. Hoppas att ni kommer följa min resa och utveckling här på bloggen! Om ni vill något så kan man kontakta på ''tildehambergg@gmail.com''

Längd? - 1.68

Höger/vänster hänt? - Höger.

Favoritserie? - Riverdale.

Favoritrestaurang? - Brukar inte äta på restaurang men O'learys är gott!

Favorit skor? - Äger inte så mycket skor så jag har ingen aning.

Idol? - Ariana Grande och Mandy Moore.

Vad tänker du på just nu? - Om det kommer gå bra eller dåligt för min blogg.

Hund eller Katt? - Hund.

Vad köpte du senast? - Paj på McDonalds.

Smsa eller ringa? Sms.

Ögonfärg? - Gröna med lite blått i.

Favoritfärg? - Ganska tråkig men svart och vit.

Vart befinner du dig om 10 år? - Förhoppningsvis i Hollywood som makeup och hårstylist eller skådespelerska.

Språk? - Svenska och Engelska.

Favoritfilm? - Chasing liberty.

Genre? - Pop.

Favoritaffär? - Gina tricot

Coca Cola eller Pepsi? - Cola

Likes

Comments