Vardag

Så i fredags var min första utgång. Har inte riktigt greppat att jag fyllt 18. Känns inte så speciellt alls, inte ens när jag gick ut i för första gången. Nästan lika festligt att sitta här och göra en historia presentation och dricka rabarber & vanilj thé i min stora Indiska kopp. MEN don't get me wrong för fredagen var så förbaskat lyckad ändå! Hade så sjukt kul. ❤️

Har en sån förbaskad abstinens för att fota i naturen, nu när det är så fina färger ute. Förhoppningsvis blir ett photo session inplanerat denna vecka. Vad ser ni fram emot nu till hösten? Snälla berätta, jag vill ha inspiration på min to do lista för hösten.

Min fina födelsedagspresent. Den stora fördelen med att fylla i September är att man har safir som månadssten 💙 så litet men ändå så fint

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar & Funderingar

Idag är det torsdag. Det har varit grå och mulen sådan. Men idag vid 18.00 bjöd den på något fint. Detta vill jag skriva ner så att jag aldrig glömmer det, för detta är ett fint minne jag vill ha med mig så länge det går.

Min pappa blev så fascinerad av det han såg idag och sa "det här måste varit den finaste jag sett i hela mitt liv". Och det gjorde mig så glad, kanske inte just direkt det han sa, men mer exakt det han blev så trollbunden av.

Vi skulle egentligen hem, vi skulle laga mat, vi hade en tid att passa och våra kläder blev blöta men han brydde sig inte. Några färger på en regnig, grå, nästintill svart himmel, det är vad min pappa, 61 år gammal, blev så lycklig av.

När jag skulle vända mig mot honom och säga "nu går vi" med tanke på att vi skulle hem, laga mat, och att våra kläder blev blöta av regnet, fick jag stoppa mig själv när jag såg hans ansiktsuttryck. Han såg ut som ett barn, totalt bekymmersfri. Jag har aldrig sett honom så förut. Hans kråkfötter kring ögonen liksom slätades ut, hans ögon öppnades upp och vecket mellan ögonbrynen var som borta, som om det aldrig funnits där förr.

Aldrig har den finaste bilen han ägt, den dyraste lägenheten vi bott i, de lyxigaste utlandsresorna han upplevt, gett honom en så ren och skär lycka han fick av att se något som var helt gratis med sådan glädje - en liten, ynka regnbåge. Men ändå betraktade han regnbågen som om den var gjord på äkta guld, och värd miljoner.

Tack pappa för att du lär mig så kloka saker, fastän du alltid inte märker det själv! <3

Likes

Comments

Vardag

Hejhallå! Efter att ha haft min första skolvecka avklarad är jag av någon konstig anledning trött. Mitt schema är ganska jobbigt i jämförelse med de andras i klassen, då jag och min klasskompis har lektioner i digitalt skapande som gör att vi slutar 16.50 på tisdagar och onsdagar. Usch så segt! Men vi har inte haft så många lektioner då mycket börjar nästa vecka. Sen har vi suttit på lektioner och väntat på lärare som aldrig dök upp. Men förhoppningsvis händer inte detta något mer och bara nu i början pga alla nya lärare som inte riktigt har koll på allt ännu.

För övrigt har min vecka varit TOPPEN. Firade Fridas 18-årsdag med tacos, tårta och presenter i tisdags, åt middag hos morfar i Skedvi i onsdags och skolfoto i fredags. Jag vart dock så förbaskad onöjd med detta klassfoto, så ni som bor i Falun och kommer få se klassfotot så ja, ni får skratta. Hur kan man bli så nervös och se så dålig ut på ett klassfoto men ta tusen selfies och tycka man är så märkvärdig och cool? Ärligt, jag kan inte vara den enda som tycker så.

Nu ska jag läsa en manuell om min nya kurs och sen invänta lite besök.
Kram!!


Fina bilder från när jag och pappa var ute i naturen. Gick Bergsstigen uppe vid Lugnet. Riktigt vackert.

och här står jag och glor :))

Likes

Comments

Feels, Vardag

Att sitta vid skrivbordet, lyssna på Future Islands, dricka en stor kopp thé, se det ösa ner regn utanför, det är riktigt mysigt ska ni veta! Jag är i mitt esse. Och jag har ingen skolångest alls, jag vill bara komma igång. Det är alltså ett år kvar för alla 99:or på gymnasiet? Känns som jag nyss börjat. Jag har förberett mig väl också, köpt kalender och anteckningsböcker och skissblock för längesen. Finns massor av fina block på IKEA, så om ni inte hittat några bra anteckningsblock så tipsar jag att ni sticker dit innan det tar slut!

De senaste dagarna har jag varit så uttråkad att jag bestämde mig för att göra en Bullet Journal. Det finns jättemånga videos på Bullet Journal's på Youtube. En Bullet Jorunal är alltså en bok, med vanligtvis tomma sidor (inte randiga eller rutiga), där kan man bl.a. skriva dagbok, anteckna, klottra, rita och planera. Allt i ett, vilket jag tycker är så praktiskt. Men den är ändå rolig eftersom man får göra precis vad man vill i den. Jag älskar ju att skriva dagbok och har gjort det i många, många år. Så att variera med ritningar, fina typsnitt, pyssla med klistermärken m.m känns som en bra omväxling. Kolla in AmandaRachLee på youtube! Hon har massvis med videos på idéer och hur hennes egna böcker ser ut.

Mamma kapade av mitt hår några centimeter med kökssaxen i förrgår.

Anteckningsblock i vitt, grönt och guld - IKEA
Kalender - Clas Ohlson

Likes

Comments

Jag

Har fullt upp med jobb men haft ledigt idag & fick nu en väldig lust för att blogga! Denna eftermiddag har det äntligen blivit lite fint väder, är dessutom barnvakt till min brorsdotter Eira ❤️ För övrigt är det som sagt mycket jobb. Jag jobbar på Lunåns Gårdcafé och Mejeri. Där jobbar jah och fem andra tjejer. Vi serverar enklare maträtter och fika. Det finns massvis med djur också! Det faktum att jag på vardagar åker buss i 45 minuter och sedan cyklar 6km är inte sådär JÄTTEkul, men det är ganska skönt att fördriva de sega sommardagarna med något. Anyways så är ni hjärtligt välkomna till Lunån. Nu ska jag och Eira ta en nap, kram

Finaste Sara

Likes

Comments