Hei og godt nytt år<3

Nå tenkte jeg at jeg skulle fortelle om hvordan hele ideen om turen startet, men først vil jeg si det at folk kommer til å ha så mange forskjellige meninger, tanker, og kommentarer om dette. Noen vil kanskje mene at dette er en teit reaksjon, mens andre vil kanskje mene det motsatte. Man har forskjellige reaksjoner og meninger om alt og det er helt greit.

Dette er min mamma sin reaksjon på dette jeg skal fortelle om nå. 

På skolen i engelsken leste vi om ei jente som ønsket seg en trøye som mange andre hadde. Moren hennes hadde ikke råd til den trøyen. Dagen den jenta hadde bursdag, fikk hun en fake versjon av den trøya hun ønsket seg. (Dette var veldig kort forklart, og til de som lurer, så er ikke den historien om jenten sann). I lekse fikk vi i oppgave om å skrive et takkebrev til hennes mamma og fortelle hvor takknemlig vi (vi skulle forestille oss å være denne jenta) var over å få en denne trøya. 

Da jeg kom hjem fortalte jeg mamma om denne oppgaven, og mamma ble litt "irritert" over å få en sånn oppgave i lekse på skolen fordi det virker da som at man må få noe man ønsker seg (da mener hun ting) for å være takknemlig over noe. Det er fordi hun mener at man ikke bør få en ting for å være takknemlig, for i ordet takknemlighet er det så mye mere. Vi som bor her i Norge er heldige fordi vi har tilgang til rent vann, de aller fleste av oss har mat, et trygt sted å bo og mye mere. Det er noe å være takknemlige over. Derfor vil mamma dra til Nepal for å vise oss som lever i Norge at vi har så mye å lære av de som ikke har det like bra, og hvor lite som skal til for å være takknemlig. Vi må begynne å vise takknemlighet over tilgangen til rent vann, faste måltid, tak over hode og lignende.

I tillegg er det noen fjell der vi gjerne vil stifte bekjentskap med....

Noe av hva vi skal gjøre i Nepal  kommer om ikke alt for lenge.

Relatert bilde


-Tilde :)

Likes

Comments

Hei.

Denne bloggen kommer nå fremover til å handle om min vei til Nepal. Mammaen min og jeg har en plan om å komme oss til Nepal høsten 2018. Jeg kommer ikke til å skrive om alt av planer og sånt nå med det første, men det kommer noen små innlegg etterhvert om mer om selve veien til Nepal, hva målet med turen er, hvordan det hele startet, og mye mer.

Likes

Comments