View tracker

Hallå!

Min finaste lilla lillasyster har legat hemma hela veckan med värsta influensan! Jag tycker så synd om henne för hon har verkligen inte varit sig själv! Hon har inte ens orkat spela spel och har bara somnat mitt i filmen på paddan vilket inte är likt henne. Jag älskar min syrra överallt annat i världen även om vi kan bråka som syskon gör men när hon mår dåligt så mår en del av mig också dåligt! Älskade syster min bästa vän! Dig ska jag köpa en fin julklapp till för det är du värd!

Idag har jag varit i stan och handlat julklappar! Jag har handlat till mamma och pappa redan men idag handlade jag till Vanna, Frida, Alva I och morfar! Kvar har jag Selma, mormor, farmor och farfar. Jag handlar för mina egna pengar! Har till och med fått ett eget Visa kort nu vilket känns riktigt lyxigt! Det känns så underbart att få handla för sina egna pengar och ge något tillbaka till dem alla för allt de ger oss! Så mycket kärlek som inte kan mätas med materiella ting men ändå ger det mig en härlig känsla som visar att JAG uppskattar det alla gör för mig och Selma! Vi älskar er alla, jag och Selma även om vi inte alltid säger det! Nu ska jag bara handla något fint till Bob och Emil också! Men det får vi se vad det blir för roligt!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Igår kväll va jag i ridhuset med Emil tillsammans med Mirakel, Henrik, Maja, Lucas och Eva som höll ett litet träningspass! Det va riktigt roligt att rida efter 3 dagars vila! Han reds inte så hårt och det är så mörkt att rida ut om kvällarna så vi valde att köra till ridhuset.
Vi hoppade lite småhinder och det gick riktigt bra för alla men så sjukt bra för Henrik och Lucas. Så roligt att de vill hoppa så nu hoppas jag de är taggade på att rida igen! Det är så kul när de är på gång med det!
Ha en skön fredag!
Själv ska jag slänga mig i soffan och titta på Idol klockan åtta och äta chips👌🏼
Förresten, vem vill ni ska vinna och vilken är er favorit?
Jag har inte sett det jättemycket och jag har ingen direkt favorit! Bryr mig inte så mycket om vem som vinner!
Men ha en bra kväll!

Kram Tilde 💞💞

Som jag älskar dig bästa syrran ❤️❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Nu ska min stjärna få lite vila vilket han förtjänat. Han måste nu få landa i allt och låta huvudet få hänga med i allt han gjort! Han ska bara få lite promenader och lite uteritt i skritt denna veckan och lite in på nästa. Dessutom känns det som jag också behöver lite vila så det passar oss utmärkt! Vi är ett team och behöver vila tillsammans min stjärna och jag! 👌🏼❤️

Idag har jag studiedag vilket är superskönt! Jag ska städa mitt rum och ovanvåningen sen ska jag in till stan och träffa en av mina finaste vänner Vanna. Vi ska gå på stan och jag ska handla julklappar till mamma och pappa om jag hittar något bra. Ska bli mysigt! ❤️
Så det är vad som händer denna dagen!
Hoppas ni får en lika mysig dag som jag!

Kram Tilde 💞💞

Likes

Comments

View tracker

Hej alla ni därute!

Äntligen helg och det känns så skönt! 💪🏼
Var hos Hanna, min bästa finaste vän som jag träffar så sällan! Var och tittade på henne när hon spelade tennis och hon är grymt duktig! Sen sov jag över hos henne, för när vi väl träffas gör vi det mycket ❤️
Vi har så roligt ihop och man kan verkligen vara sig själv med Hanna! Love you! 😘
Lördag var en lugn dag med lite julpynt och julstäd! Promenad med Emil inför pay and jump i Fjälkestad som gick av stapeln idag.

Emils första så kallade tävling (träningstävling) och det var väldigt intressant att se hur han betedde sig!
Så från början idag! Kom fram till Fjälkestad vid ca 9:20 och gick banan tillsammans med bästa tränaren ever Sandra! Därefter gick jag till transporten och jag lastade ut en taggad Emil. För er som inte vet så har Emil ALDRIG någonsin varit iväg på tävling och heller ALDRIG hoppat bana innan han kom till mig! Så detta var hans första gång utanför hans hemmaplan Önnestad och första gång med många hästar runt omkring sig! Men wow va cool han är, såklart taggad när han kom ut från transporten och oerhört nyfiken på allt och alla! Men min bästa hästskötare morfar tog väl hand om Emil och gick lite med honom så han fick se sig om och lugna nerverna lite. Därefter tog vi på honom alla hans saker för att sen få sitta upp på honom. Morfar ledde mig in på framridningen men så fort han släppte så var det precis som Emil ville igång och han blev så lugn och harmonisk när jag började rida honom. Sandra hjälpte mig på framhoppningen som gick så bra trots många hästar men han lyssnade på mig! Men sen va det dags att gå in på banan och jag va lite rädd för att han skulle vara tittig i med att allt va nytt men ingenting. Så cool och helt magiskt fin. Började att hoppa 60 cm och det gjorde han felfritt med en stor guldstjärna. Såklart va inte alla sprången perfekta men han hoppade allt, stannade inte någon gång inte ens tendens till något stopp. Jag själv kunde lagt på mer ben på både 60 och 70 för att hjälpa honom mer så det får jag tänka på till nästa P&J. Men jag är så stolt och glad för Emil och våra ritter idag. I 70:n fick vi 2 riv men han va både trött och kom lite nära så det va inte så konstigt. Med så mycket intryck han fick med sig idag och ändå är han bara helt amazing. Jag är som sagt STOLT och GLAD över hur han skötte sig idag!
Jag är så tacksam för all hjälp jag får utav alla mina nära och kära som gillar det jag gör. Jag är tacksam för att Sandra hjälper mig och även Fredrik idag samt att Eva va och tittade. Det betyder så mycket för mig.
Tack snälla ni och tack snälla fina ponny för idag! Nästa P&J är det beslutat att vi ska höja upp till 70 och 80 istället! Blir säkert super!


Ha en skön kväll!
Kram Tilde 💞💞

Likes

Comments

Hej alla ni!

Imorgon är en väldigt spännande och lärorik dag för mig och min älskade ponny Emil. Det är vår första tävling tillsammans eller rättar sagt träningstävling (P&J) men nog så viktig ändå. 😎💪🏼
Jag är lite spänd och nyfiken på hur han kommer att vara på annan plats och om han kommer visa någon rädsla för nåt, vilket jag inte hoppas! 😍
Jag kommer se detta som en träning inför kommande tävlingar. Någon gång måste vara den första därför är det ganska skönt att det finns P&J.
Sandra min tränare och stöttepelare kommer naturligtvis vara på plats för att hjälpa mig och Emil på bästa sätt. Det känns oerhört skönt faktiskt. 🙏❤️
Som alltid förr så kör även min älskade morfar till denna
tävling som på den gamle goda tiden och mormor står för stöttning tillsammans med mamma och pappa såklart. 😊 Ikväll har jag putsat till tränset och magplattan samt tvättat mitt schabrak och luvan som Emil ska ha imorgon. Luva ska han få på sig imorgon och det har han heller aldrig använt såvitt jag vet. 😎😱
Som sagt en super spännande dag imorgon! 👊🏼💪🏼
Det kommer säkert gå hur bra som helst och det gäller att vara med på noterna direkt! 👍❤️

Ha en skön helg!
Kram Tilde 💞💞

Likes

Comments

Hej!

Så sorgligt och ledsamt men allt har ett slut. Ikväll gjorde det ena barnlaget (Körsbärsdalen) sin sista föreställning på Kristianstad teater och imorgon är det dags för vår sista som även blir den absolut sista föreställningen av Bröderna Lejonhjärta på teatern.
Det är med tårar i ögonen jag skriver detta men vill rikta ett stort tack till alla i ensemblen och regissör samt producent för en härlig tid tillsammans på teatern.
Tack till alla Törnrosbarnen för en rolig tid tillsammans! Jag hoppas få vara med i fler uppsättningar fler gånger i mitt liv. Det är en härlig känsla, som att få en till familj en teaterfamilj! Så kul att få lära känna er alla!
Dags att krypa ner under täcket och låta drömmarna vandra till Nangijala! Vi ses imorgon allihopa!
Då kör vi den sista så det ryker!

Älskar er alla!💞💞
Kram Tilde 💞💞

Likes

Comments

Hej alla!

Idag 18:22 för 3 månader sedan den 17 augusti lastade jag min fina stjärna Emil från Kalmars hästklinik där han gått igenom besiktningen och skulle få komma hem. Hem till mig och bli min första egna betalda ponny. Så lycklig jag var och är idag. Kommer ihåg känslan när mamma visade mig en bild på honom, direkt visste jag att han skulle bli min. Så häftig känsla, jag klickade direkt med honom. Minns så väl när vi åkte upp och provade honom, så snäll och så fin. Det betydde verkligen mycket att Sandra gillade det hon såg och att han skulle kunna bli något trots att han inte gjort någonting. Han va ingen skolad hopphäst och jag brydde mig inte så mycket om det för jag gillade verkligen honom. När jag ser tillbaka så är det helt sjukt vilka framsteg han har gjort tillsammans med mig och Sandras träning. Allt från att galoppera i båda varven hur fint som helst, komma ner i form i traven och en viss del i galoppen, långsam och snabb trav och galopp, kunna hålla galoppen, galoppbyten och hoppar super! Han har blivit musklad och ser superfin ut. Han behöver såklart bli mycket bättre med bakbenen och stärkas ännu mer men jag är så otroligt nöjd och tacksam för det han visar idag. Nästa steg är P&J som kommer i nästa vecka! Ska bli spännande att se hur han kommer att vara, reagera och uppföra sig. Ja, du det vet man aldrig, men det ska bli så sjukt roligt att se. Jag är spänd och förväntansfull! Jag tror på oss och på han! Jag älskar denna ponny över allt annat och vi kommer dela många minnen ihop.
Emil har alltid varit supersnäll i all hantering och det är vi så tacksamma för. Aldrig haft problem att lasta honom efter första gången. Alltså denna ponny har gett mig så mycket självförtroende och jag är inte rädd när jag hoppar honom. Han flyger över och han hoppar trots att han kommer fel. Han räddar mig varje gång. Sista hoppträningen vi hade i tisdags flög han över 90 cm och det kändes så fantastiskt lätt. Han va så otroligt fin och vår rytm satt och vi kändes verkligen som ett han och jag. All markjobb vi gjort med honom har betytt så mycket för honom och mig. Så viktigt att göra det riktigt från början. Tänk att jag fått forma honom själv med Sandras hjälp. Vi började inte hoppa honom förrän efter ett ganska bra tag. Nu rider jag mark 2dgr i veckan och hoppar en dag i veckan sen blir det promenad eller uteritt en dag i veckan. Emil har ridits väldigt mycket och ganska hårt så efter P&J ska han få lite vila och bara få rida lite mysritter sen blir det ett mindre krafttag till, därefter ska han få vila i jul. Han behöver tid att återhämta sig min fina prins! ❤️❤️

Vill tacka Eva som gett mig den möjligheten att få va i hennes stall och ta del av hennes kunskaper när det gäller hästar. Hon gör ett fantastiskt jobb på marken med Emil och alla andra hästar i stallet dessutom visar hon mig hur man ska vara för att vinna deras företroende och lär mig hur hästarna ska visa respekt för oss människor. Det är superviktigt! För tar hästen över i stallgången då tar den garanterat över på banan också under ridningen. Det vill man absolut inte! 🙏❤️

Sandra vill jag också skriva ett tack till då jag aldrig heller hade klarat en unghäst utan hennes hjälp. Så
mycket jag lärt mig och fått ta del av från henne. Den kunskapen hon har när det gäller hästar (unghästar) finns det inte många av. Hon är noggrann och vill att man ska göra rätt från början och det är jag evigt tacksam för. Jag vill göra rätt inte slarva i ridningen. Sandra vågar säga ifrån när det jag gör är fel så jag kan göra rätt och det är jag glad för. Det är inget dalt från Sandras sida vilket jag gillar. Antingen tar man det eller klarar man inte av det. Men jag tar det och älskar det vilket Sandra vet! 🙏❤️

Ni vet krav och prestation är det bästa jag vet även om det kan gå lite överstyr ibland! 😂🙈

Likes

Comments


Hej!

Va ett tag sen jag skrev men hade lite svårt att veta vad jag skulle skriva om. Sen kom jag på att jag kan skriva om hur viktigt jag tycker det är att prestera oavsett i vilket sammanhang det är i.
Jag är en tjej som har ganska god självkänsla och självförtroende, men bara för det, betyder det inte att jag inte tar åt mig av vad folk säger. Det har jag svårt att plocka bort ibland trots att jag vet att jag inte ska bry mig om skitsnack. Men åter till ämnet prestation.


Att prestera bra i skolan är viktigt för mig och jag hatar verkligen att ha fel på prov, glosor eller om det bara är rättstavning! Spelar ingen roll, jag vill och ska ha alla rätt! Jag vet att man inte alltid kan ha det men jag strävar alltid efter det. Jag är nog en av få som längtar efter betyg för att kunna få en bekräftelse på min prestation. Mitt mål en dag är att bli veterinär eller läkare och då vet jag att det krävs en del av mig. Jag älskar att prestera i skolan och jag må va en plugghäst vilket jag inte bryr mig så mycket om, sanningen är att jag inte läser jättemycket till prov och läxor men lyssnar på lektionerna.

Inom ridningen är det likadant, blir vansinnig på mig själv när det inte går som jag hade tänkt mig på träning eller på min egna träning. Sur och förbannad blir jag på mig själv. Man kan inte prata med mig då, det får man ta sen när jag lugnat ner mig. Det går till och med så långt att jag blir ledsen. Jag vet att man inte kan prestera hela tiden men hatar när det går fel. Vill göra rätt hela tiden. Inom ridningen vet jag att Sandra hjälper mig och jag lyssnar på henne, mamma lyssnar jag INTE på i vissa sammanhang inom ridningen, blir bara tokig och Eva vet jag vill att jag ska rida mer i grupp för att kunna få bort lite av min prestationsångest! Det känns bra och skönt att alla ändå bryr sig oavsett hur jag sen ändå ställer mig gentemot det. Däremot är det annorlunda när det gäller att prestera på tävling, det vill jag såklart göra hela tiden men där sätter jag istället upp olika mål som jag vill uppnå! Det kan till exempel vara att rida felfritt och kunna ha jämna resultat istället för att vinna. Jag vet att jag inte har en racerräka till ponny men jag har fått möjlighet att forma honom till att bli en tillräckligt bra ponny för mig och istället lära mig att rida ordentligt samtidigt kanske prestera utifrån mina delmål och mål. Han har ju aldrig tävlat så det ska bli superroligt att se hur det kommer att funka. Men som planen ser ut just nu så är det P&J fram till feb-mars sen blir det unghäst klasser i ca 5-7 månader beroende på hur det går och om han kommer tycka det är kul.

Sen har vi teater prestationen som jag alltid gör mitt bästa och jag tycker att jag blir bättre och bättre på att agera. Det är inte lätt och ibland går det fel och då måste man va snabb att agera annorlunda. Jag gör alltid det jag ska och som jag ska. Jag svävar inte ut! Jag blir väldigt glad och tacksam när man får beröm och cred för att man gör ett bra jobb på scenen. Det är Anna Jankling, som spelar min "mamma"" i Bröderna Lejonhjärta, jätteduktig på och man känner sig värdefull när hon ger en beröm. Hon själv är oerhört duktig på scenen. Hon är värdefull att ha med i en ensamble. Så himla snäll och omtänksam. Henne gillar jag! En annan jag gillar väldigt mycket som också kan ge beröm är Maria som spelar "Sofia". Man växer med beröm och även om vi bara är med lite så behöver man få höra sånt ibland. Henne gillar jag också! 💞
Detta va lite om prestationer i olika sammanhang!
Hoppas ni gillade att läsa det och kanske lär ni er något utav det eller inte!

Kram Tilde 💞💞

Likes

Comments

Hej!

I söndags hade vi longeringspass med Emil där vi ville att han skulle träna på att hålla galoppen och få bakbena under sig! Han fick jobba inspänd och han va verkligen duktig. Vi vet inte om han någonsin blivit longerad men han va super och fattade direkt vad som gällde!
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

I tisdags tränade jag för andra gången med Emil i gruppen! Det va hoppning på schemat! Han va verkligen superduktig och jag själv va grymt nöjd med vår insats. Vi gjorde ganska svåra övningar för Emil men vi tog ut svängarna lite extra än dem andra. Men han hoppar verkligen runt och fint! Han kan verkligen mycket redan under vår korta tid tillsammans.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ikväll hade vi träning nummer två och det var markarbete. Ställa honom, träna på övergångar, vara rund i galoppen och även ställa utåt i skritt, trav och galopp. Han tyckte det va grymt jobbigt i vänster varvet men klarade det bättre i höger varvet. Han sprang verkligen rakt in i sargen innan han fattade att jag ger mig inte, spring du in i väggen. Roliga ponny!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Jag tränar för Sandra två dagar i veckan. Vi hoppar en av träningarna (ca varannan gång i grupp) och sen är det mark den andra. Vi hoppar endast en gång i veckan och då den gången jag tränar för Sandra. Sen tränar jag mark själv med Emil utöver markträningen. Jag får verkligen lära mig mycket och har förstått att det är viktigt att inte hoppa för mycket, en gång i veckan är tillräckligt och sen hellre bygga upp Emil i markjobbet.
Jag vill verkligen inte ha några skador på honom så efter varje träningspass för Sandra smörjer jag in hans fram och bakben samt bakknäna vid hoppning med liniment.
Han har fått öka upp maten och höet en del för han gör av med mycket energi. Då är det skönt att ha Eva som ser detta och hjälper mig med det!
🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼

Kram Tilde 💞💞

Likes

Comments

Hello friends!

Vad kommer hända i världen? Ska man behöva vara rädd? Kärnvapen, vad är det? Kommer det att bli krig?

Just nu ploppar det upp så många frågor i mitt huvud! Jag är livrädd för allt som kan hända när Donald Trump nu fått makten i USA! Jag är inte jätteduktig på politik och en massa sånt men förstår såklart att detta inte är bra för världen! Putins favoritkille/bästis har blivit president! Usch, jag ryser! Det pratas om kärnvapen, vad är det? Ja, det är ett mäktigt vapen som kan slå ut allt och lite till! Jag blir rädd och jag hoppas såklart att det finns mäktiga amerikanska människor som kan styra USA åt rätt håll utan Trumps hjälp! Jag försöker att inte tänka så mycket men det är svårt när man ser på ens föräldrar och hör de prata om världen, när ens vänner i USA blir ledsna och förfärade rycks man såklart med i detta. Sociala medier sprider sina åsikter och jag förstår dem! Herregud, låt 4 år gå fort och låt sen någon annan överta tronen till ett bättre USA! Jag önskar att Barack Obamas fru eller dotter vill bli och blir president igen om 4 år! Världen gråter idag och kan det bli mycket värre! Just nu vill jag bara ha mamma och pappa här men de är iväg ikväll! Stackars USA! 😪😰
Jag som älskar USA och att åka dit, vi som planerat tripp till Florida men det kommer INTE bli av så länge Trump är president! Jag vågar inte åka dit! Skulle aldrig sätta min fot där just nu, tanken på att gränserna stängs och att du inte kommer hem igen! Usch och fy! 😪😭

Jag lever på hoppet att en dag få åka "Over there" igen men det får vänta! ❤️

Kram Tilde 💞💞

Likes

Comments

Hej!

I onsdags va Alva, Frida, Vanna och jag på en liten teaterkurs eller vad man ska kalla det på barbacka. Det va faktiskt riktigt roligt! Efter den så åkte vi hem till mig och käkade tacos och hade övernattning! Vi hade så roligt och jag älskar att vara tillsammans med er! ❤️ Dagen efter va vi på stan tillsammans och hade det super! Sen hämtade mamma oss i stan och skjutsade hem Vanna. När vi kom hem va det bara att byta om till stallkläder för det va dags för hoppträning för Sandra med Emil! Denna träningen gick så bra att jag nästan inte kan tro att det är sant! Han va så sjukt fin, taggad och busig! Min sits i sadeln va grym tyckte mamma och Sandra! När jag håller Emil kort så får jag en helt annan sits. Vi provade att hoppa lite kombination och det gick så sjukt bra! När jag satt i sadeln och drev på med bena och höll om ordentligt så bara flög han över som han inte gjort något annat! Alltså det va en sådan magisk känsla! Wow! 🙏 Jag är så stolt över Emil och mig själv! Vi hoppade även en stor grind och då han var rätt trött trodde han att han skulle få komma undan! Det tog några varv innan den satt ordentligt så han fick sluta! Men lite typiskt unghäst bus! Tänk vilken annan ponny han är idag bara ca 3 månader senare! Så galet roligt att det går framåt och att jag klarar det! 🙌🏼👌🏼
Han va totalt genomblöt och så fort Sandra blivit bättre i axeln är det dags för en klippning! 😊
Eftersom Emil är väldigt lättlärd och än så länge gör det man ber om så ska han snart få komma ut på sin första pay and jump. Ska bli spännande att se hur han reagerar! Det är en viktig del i det hela! Han är fortfarande inte riktigt stark ännu men den biten jobbar vi med och nu kan han hålla en bra galopp trots att det är jobbigt! Jag längtar redan! 🙏❤️
Igår fredag va jag med Lucas hela dagen! Vi körde trädgårdstraktor och bakade som vanligt 😂😂
Vi har så kul ihopa och man kan verkligen bara va sig själv med honom! Han är så snäll och det händer alltid roliga saker hemma hos honom. 😂😂 Därefter va vi på Lasse Maja på filmmuseet! Sen åt vi jag och Lucas sen följde dem mig ner till teatern då det va föreställningsdax 🙏

Kram Tilde 😘

Likes

Comments