Tilda Willén

Postad i: Vardagligt

Hej! Sitter på engelskan men finns inte mycket att göra såhär sista dagen innan lovet. Har en till lektion efter det här och slutar halv fyra. Ska hitta på något med Elin då och senare ska jag hem, dom enda planerna är att jag ska städa rummet och duscha, och nån gång kommer c och sover kvar.

Igår var en bra dag då det blev bekräftat att jag, Sara och Angelica ska på Drake nästa vecka, taggad?? Ja!! Kom hem runt 10 igår så bloggade aldrig då jag prioriterade lite plugg och sen sömn, var verkligen hur trött som helst när jag kom hem... Men nu ska jag försöka hitta något vettigt att göra, så ni får ha det så bra. Kraaam

gammal bild från när jag fyllde år hehe, älskar blommor<33

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt

Allt jag gör är att plugga nu. Hade bara en lektion imorse och ändå satt jag kvar i flera timmar och pluggade i stort sett hela tiden. Runt tre träffade jag c en stund och åkte sen hem vid sex/sju för att äta tacos och plugga ännu mer. 2 dagar till lov, jag längtar.

Likes

Comments

Postad i: Tankar och åsikter

Det gäller inte bara att ta på min kropp utan även att kommentera och se den/mig som ett objekt. Du har ingen rätt att ta på mig utan att fråga, eller någon annan. Du har ingen rätt att i publikhavet på en konsert ta på en människas kropp, om inte personen klart och tydligt visat och sagt att du får det. Du behöver inte lägga din hand på mitt lår på en fest om vi inte båda är med på det och du behöver inte med kroppsspråk förminska mig.

Du har ingen rätt att tvinga mig till sex eller andra sexuella saker och du behöver inte tjata heller. Du behöver inte syna min kropp upp och ner flera gånger eller stirra in i mina ögon medan du slickar dig kring munnen som om jag vore en köttbit. Du behöver inte vissla efter mig när jag har på mig min favoritkjol, du behöver inte tuta med bilen efter mig när jag har på mig en klänning och du behöver inte heller göra kss kss-ljud efter mig när jag har mina jeans.

Du behöver inte kommentera något om mig så fort jag går förbi och du behöver inte ta minsta lilla chans till att få röra mig. Du behöver inte kommentera om hur mycket sex jag har och med hur många och du behöver inte påpeka hur mycket hud som syns i mina bilder.

JAG äger mig kropp. Jag kan ge mig själv uppmärksamhet och bekräftelse och jag bestämmer helt själv. Precis som du gör. Hud är fint och jag tycker att alla, oavsett kön, ska få visa så mycket hud dom vill och är bekväma med. Något jag inte tycker någon ska få göra är att få någon annan att känna sig obekväm. Det finns till exempel en kille i min skola som jag och mina vänner inte ens vet namnet på men man behöver bara beskriva han som "han i trean med äcklig kvinnosyn som säger saker till tjejer" och alla vet vem man pratar om. Jag är oftast inte rädd och i stort sett aldrig obekväm men på senaste så har jag fått som en klump i magen bara av att se honom, jag försöker kolla bort i hopp om att han inte ska se mig eller försöker snabbt leta efter en annan väg.

Vad gör man? Jag som alltid sagt till mig själv att vara hon som säger ifrån, hon som står upp för sig själv och andra. Men det är så sjukt att sånna kommentarer kan slinka ur en person att jag blir helt ställd. Han har absolut ingen rätt att få mig att känna mig obekväm eller förminska mig och se mig som ett objekt bara för att jag är tjej. För det är ju just därför. Jag vet INGEN kille han slängt sånna kommentarer efter, kommentarer som klassas som sexuella trakasserier. Vad gör man? Ger man han en arg blick, pratar man med rektorn, lärare, någon annan? Eller struntar man i det, låtsas att man inte bryr sig fast man gör det. Fast man senare kan bli tårögd över hur äckligt det är och för att det finns miljontals fler med samma syn.

Det gör mig också ledsen att ord som hora blivit ett vanligt, tomt, kallt ord, ett ord som vem som helst kan låta sig själv säga, men mot tjejer är det alltid nertryckande, när inte ens majoriteten av oss som blivit kallade för det säljer sex eller sexuella tjänster, och mot killar är det nästan alltid skämtsamt. Att våldtäkter normaliseras för att dom i rätten eller vi som får läsa om det i media inte blir förvånade längre, att folk inte är tillräckligt pålästa eller varken känner sympati eller empati.

Det gör mig också ledsen att tänka på allt sånt här och inse att vi är i 2017. Jag vill bara ha en förändring, och jag tänker aldrig sluta pusha på vägen dit, till revolutionen och tiden vi alla har samma rättigheter och tiden vi är mer rädda om varann och snällare mot varandra, hur svårt kan det egentligen vara? Ska jag om jag får en dotter behöva vara rädd att hon som barn blir kallad för något eller som äldre blir utsatt för något? Att min son ska vara den som trakasserar eller att mina barn inte kan känna trygghet i sig själva och i samhället? SNÄLLA tänk alltid ett steg före innan du låter något slinka ur din mun eller från din hjärna ner till dina fingrar som skriver något på en sida där det finns kvar och där många kan se. Var hellre tyst än elak. SNÄLLA. Tänk lite.

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt

Vilken dag alltså. Känslorna har åkt på en berg och dalbana hela dagen. Har gått från att vara ledsen, till glad, till sprallig till dödstrött. Slutade efter idrotten klockan elva och åkte hem till c och umgicks med honom under hans håltimme, sen åkte jag tillbaka till skolan vid halv tre med plugg i åtanke men det blev mer snack än studerande, men fick lite gjort iallafall. Halv sex tog jag och Elin bussen till ett träningspass som både var roligt och jobbigt, roligt var det väl mest för att det var Elin jag var där med och vi skrattar ju jämnt när vi gör seriösa saker.. men vi var ändå duktiga och peppade varandra så nu ska vi gå på dessa pass i några veckor och se hur det går. Imorgon börjar jag nio och slutar vid tre. Ska försöka plugga på mina håltimmar så att jag har så lite som möjligt att göra på lovet. Föresten, har ni sett att J. Cole kommer till Sverige?? Jag vill se!!!

Likes

Comments

Postad i: Tankar och åsikter

Ni vet den där personen/dom där personerna man verkligen är sig själv till 100% med, personerna som är dom tryggaste i världen? Jag är så tacksam som fått ha sånna personer. Att jag fortfarande har en sån person. Tänk att ödet och tiden har låtit oss bli såhär, det finns nära vänner och sen finns det nära vänner. När det nästan känns som man sitter ihop, vad som än händer en i livet.

Att man verkligen kan växa så mycket med någon är så sjukt. Visst man kommer sina syskon och biologiska familj nära, men tänk att man kan komma till stadiet där en från början helt främmande människa också kan bli familj. Att allt man gör med personen är värt att minnas, alla bråk, alla svackor, alla skratt och alla saker man hittat på tillsammans. Att en person kan våga få en att göra saker man aldrig skulle göra om man inte var med just den här personen.

Att kunna vara så bar och skör med den här personen. Kunna dela allt från skratt som inte kan sluta bubbla ur en och också kunna grina tills ögonen är röda av utmattning. Kunna lätta på hjärtat som man aldrig gör med någon annan och känna att personen är med en under alla ens steg, även de sena stegen. Att personen känner med en, och för en.

Jag är så glad att jag också har den här personen i mitt liv. Jag tror vi sagt upp kontakten minst fem gånger haha, men fortfarande växt tillsammans då vi träffades sådär mitt i när man började växa och verkligen bli sig själv, en självständig person. Ni vet när livet kunde vara en dans på rosor och samtidigt så hade dom rosorna extra stora taggar här och där. När man för första gången blir kär och när man för första gången fick hjärtat krossat och stampat på. När man började prova saker och när man verkligen försökte hitta sin stil. Den där personen som man bara kan umgås med utan att säga ett ord, och personen man inte behöver prata med varje dag eller varje dag visa upp på sociala medier för att visa andra hur mycket personen betyder för det viktiga för en är att hon vet det. Tänk att jag har turen som får ha den personen. Min bästa vän sen 7an, hon är bäst.

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt

Helt sinnes hur trött jag varit idag, är dock inte förvånad då jag inte alls sov bra inatt.. får skylla mig själv som tog en nap på eftermiddagen. Somnade säkert runt halv två inatt och för att bli trött var jag tvungen att ligga och blunda och lyssna på ljuden från olika videor tills jag tröttnade och stängde ner youtubeappen och äntligen somnade. Hann inte sova länge alls då klockan ringde kvart över fem och halv sex var jag på väg in i duschen för att duscha av överflödig brun utan sol och för att få bort BUS-lukten. Varför jag gick upp så tidigt förstår jag inte riktigt då jag började tio i tio imorse och tog bussen vid nio, men ibland är det skönt att ha vaknat på riktigt innan man går ut genom dörren och beger sig mot bussen.

Har inte varit aktiv alls i skolan. Har haft tre lektioner men har verkligen inte varit mig själv på grund utav den lilla sömnen, fick iallafall ett roligt besked som gjorde mig lite gladare men det är inte säkert ännu om det blir av. Slutade tio över fyra och kom hem för en liten stund sen. Planerna är att plugga och tvätta kläder, inte sådär jätteintressant.. är verkligen inte på bra plugg-humör men det är något som måste göras. Bara fyra hela dagar kvar till lov, kämpa!!

Ger denna gråa dag en färgklick med två bilder från en kort promenad vi tog idag på våran 20 minuters långa rast, man får passa på. Eftersom rasten var från vår fotolektion så fick kameran följa med.

Likes

Comments