Hej igen!

Tidigare i veckan fick jag ett mejl av min kontaktperson där det stod att jag har blivit accepterad av Educatius (inte Explorius). Tjohooo!! Jag åker nämligen med två organisationer, en i Sverige och en i Storbritannien som samarbetar med varandra. Explorius är den svenska organisationen och Educatius den brittiska.

Vad innebär det här? Jo, att letandet efter en värdfamilj har satts igång på riktigt. Dvs att eventuella värdfamiljer kan läsa om mig och kanske (hihi, om de vill) "välja" mig som utbytesstudent. Från och med nu kan min kontaktperson ringa till mig och berätta att jag har fått min familj. Det som är lite tråkigare är att jag absolut inte har någon aning om när det samtalet kommer. Jag skulle kunna få det om en månad eller om fem.

A fun fact är att jag blev accepterad av Educatius exakt tre månader efter att jag skickade in en intresseanmälan. För mig tog det alltså tre månader innan det riktiga letandet av värdfamilj drog igång från att jag typ hade bestämt mig för att åka.

Om ni har några frågor eller förslag på inlägg ni vill att jag ska göra kan ni kommentera eller skriva anonymt HÄR :)

Kram!

Mitt mejl jag fick från min kontaktperson!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heeeej!

Jag heter Tilda och kommer i slutet av sommaren att åka iväg som utbytesstudent till Storbritannien. I nuläget bor jag i en ganska liten stad i Västergötland tillsammans med min familj.

Att vara utbytesstudent har inte varit något jag har funderat på superlänge. Jag visste knappt om att möjligheten att åka iväg som utbytesstudent fanns innan sommaren. Det klart att jag visste om det, men det var inget jag tänkte på. Nu är det i princip det enda jag tänker på och pratar om. Haha, inte riktigt.

Än så länge har det inte hänt så mycket på utbytesfronten. Jag har varit på läkarbesök och fått intyg på att jag är frisk, skrivit på hur många papper som helst samt skrivit ett personligt brev. Det var mycket svårare än vad jag trodde. Jag har nu insett att jag inte är lika bra på att beskriva mig själv som jag trodde. Brevet skulle dessutom skrivas på engelska, vilket inte gjorde saken lättare... Min ansökan är i alla fall klar och godkänd av Explorius. Just nu väntar jag spänt på min värdfamilj.

I november åkte jag och mamma på ett Get Ready-möte i Göteborg. Även om det kändes som att jag visste det mesta av vad som sades tycker jag ändå att det var roligt att åka dit. De två som höll i mötet hade dessutom varit iväg som utbytesstudenter och det var kul att höra lite grann om deras upplevelser samt att träffa andra blivande utbytesstudenter.

Jag har valt att blogga så att min familj och vänner där hemma kan följa mitt år, det blir även som en liten dagbok som jag kan se tillbaka till sen. Den är även till för dig som bara är nyfiken på mitt liv som utbytesstudent.

Jag hoppas att du som tittat in hit får en fortsatt bra dag!


Oops, hur många gånger har jag skrivit utbytesstudent ovan? Det var inte planerat så...

Likes

Comments