Jag har äntligen haft en riktig Flyinge dag, inom skolan.
Jag har inte haft tid eller ork för att göra ett inlägg, det har varit väldigt mycket plugg och annat som tagit all min tid och ork.
På våra Flyinge dagar så har rid-gruppen (som jag är med i) morgon stalltjänst klockan 07.30 där vi mockar ur AG hagen samt kolla alla hästar att de inte har några sår eller skador. AG hagen är en lösdrift med ja vad ska man kalla dem "matboxar" kanske, där hästarna kan gå in och äta rätt mängd. Ett väldigt bra system.

efter stalltjänsten så har vi etologi (hippologi) i lite mer än 2h, men det är kul och intressant.
Den lektionen slutar vid 10.50 så vi har lunch där, sedan börjar det bästa, ridningen.
Jag har såååån rid-abstinens, och då menar jag att jag vill ha ett riktigt pass på en häst som jag känner (typ Tariq eller Odina). Helst hade en hoppletion på Tariq för Svante varit guld nu. Men jag har faktiskt fått väldigt fina hästar dessa dagar vi ridit.

Baltic Cup

Funktionär har jag varit mycket nu när det varit tävlingar här på Flyinge, jag har jobbat på banan, in och utsläpp samt botcheck. Faktiskt väldigt roliga uppgifter, jag tycker det är kul att jobba vid hästarna och att få nya jobb som jag inte gjort tidigare (som botcheck). Som tur är har det inte hänt så många olyckor, endast en faktiskt, det var en pappa som blev sparkad i huvet av deras ponny, men han kom tillbaka till Flyinge efter han vart på sjukhuset så det var skönt att det verkat gå bra med honom.

Det blev ett kort och lite ointressant inlägg men jag har uppdaterat lite i alla fall, har liksom inte känt att jag haft något att skriva om tyvärr, ni får gärna lämna en kommentar här eller på Facebook om vad ni vill läsa. :).


hörshej.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

idag torsdag har vi haft idrottsdag i skolan, dvs alla idrottsklasser på Polhem hade volleyboll turnering.
lagen var blandade mellan årskurs 1 & 2 och mellan klasser såklart.

jag tyckte jag hamnade i ett bra lag, alla var trevliga så det var kul.
man kunde få pris för bästa utklädnad och namn, mitt lag var clowner och vi hette "killerclowns".
det var många i laget som hade peruk och var verkligen sminkad som en clown. Eftersom jag flyttat hit så hade jag inte så mycket för att göra mig själv som en clown. Men men så är det ibland.
Jag tror att vårt lag slutade på typ 16/17 plats av 25. Vi kämpade bra och hade kul men jag är tävlingsmänniska så ändå lite surt att vi kom en bit ner på listan...
Vårt lag vann inte heller pris för utklädnad eller namn..

Nu till helgen ska min roomie @MajaApel hem till Västerås så jag blir ensam kvar här i Skåne... ska försöka hitta på något med de andra ettorna som bor här på Flyinge :). Annars blir det en helg med serier och springa.
har endast lite franska plugg men det går fort och lätt.

__

Nästa helg ska jag hem till Alsike !
även om man inte haft någon hemlängtan alls så ska det bli kul att träffa mamma och pappa nu efter några veckor.
Jag och mamma ska också åka till Wirsbo ridklubb för att se när Tariq tävlas med hans ryttare Fanny, nej han är inte såld. Han står i ett försäljnings stall.
Men det ska bli så kul att träffa honom igen, har verkligen saknat att träffa honom varje dag i stallet.

Nu ska jag och maja till ett funktionärsmöte här på Flyinge så vi kan hjälpa till på tävlingar som anordnas här :).

hoppas ni får en bra helg!


hörshej.
Likes

Comments

Idag har vår fjärde dag varit på Polhem skolan och det är redan några uppgifter och läxor som ska lämnas in.

Engelska som är mitt favorit ämne för jag har väldigt lätt för det, hade vi idag med nya läraren. Vi fick börja med att i grupp lösa några gåtor på engelska vilket var ganska kul. Sedan fick vi en uppgift om att skriva en liten presentation om sig själv om vad man tycker och åsikter om att läsa böcker på engelska.
Uppgiften skulle skrivas in på datorn och skickas till honom via en hemsida.

Jag som endast haft en iPad mini i skolan som läromedel och skrivit uppsatser på så är den ett helvete att skriva på jämfört med en dator, det är mycket lättare att skriva på datorn. Man slipper liksom sitta och verkligen titta ner hela tiden, plus att det är mycket mycket skönare att skriva på en dator jämfört med på en iPad mini skärm.

Vi har haft vår första fysik lektion. Maja hade hört från vissa andra och tredje års elever att vår fysiklärare är riktigt bra, och första intrycket jag fick av henne var väldigt bra, vilket känns väldigt kul.
Från att komma ifrån Östervåla skola där jag haft så mycket problem och ärligt talat inte en enda seriös fysik eller biologi lektion så känns detta riktigt bra. jag tyckte i våla att fysik och biologi var riktigt tråkigt och ganska jobbigt eftersom vi inte hade någon anställd lärare men nu när jag faktiskt har en lärare som verkar bra kan detta bli intressant.

Vi fick även lite matte uppgifter i läxa, eller man skulle ta hem och jobba med det du inte hann göra på lektionen.
Matten är lite svårare nu i gymnasiet men det är också roligare, likadant här har vi fått en bra lärare enligt mig.

imorgon onsdag ska alla hippologer vara på Flyinge för en klass dag med lekar osv. det ska bli kul att få göra något med endast hippologerna och träffa årskurs två och tre.
jag vet inte riktigt vad vi ska göra mer än att man ska oömma kläder.

på torsdag så är vi lediga !!!
väldigt skönt, en dag åt att kunna lämna in uppgifter, sova och träna typ haha.

Helgens planer är fortfarande oklara men ska kanske in till Göteborg för att gå på EM mässan med en tjejkompis som också bor på ett av elevhemmen. hon bor på södra och är väldigt trevlig så det ska bli kul :).

jag kommer göra ett inlägg i helgen om vad jag har gjort.
hörshejLikes

Comments

Detta är ett väldigt jobbigt ämne för mig att skriva om men jag ska försöka förklara så mycket info jag vill ge ut.

En plan vi har haft i ca 6 månader blev inte av. Planen har varit att Tariq skulle åkt hem till sin föregående ägare, att dem skulle köpa tillbaka honom. Men jag vill inte gå in i detalj varför det inte blev av. Saker händer och planer ändras.
I dagsläget så står jag fortfarande som ägare på Tariq men han ska åka till ett försäljnings stall i Sala.

Eftersom jag bor i Skåne, går ett Naturvetenskapligt program så ville jag inte ha med mig honom för jag känner att jag inte skulle ha tid för honom och det skulle bara vara taskigt mot honom att ställa han i ett stall när jag inte har tid att rida varje dag.
Han ska iaf åka till en tjej i sala som ska vara jätte duktig och ta bra hand om honom och se till att han hamnar rätt!
Helt ärligt så känns det lite jobbigt att mamma ska lämna honom där, även om man har hört bra saker om henne så vet man aldrig riktigt hur den personen är som ryttare och sköter sina hästar.
Man får alltid höra "det löser sig ska du se" men helt ärligt är jag lite osäker denna gång, Tariq är enligt mig bäst och en väldans envis men bra individ. Alltid ställer han upp för en och löser situationer på bästa sett. Samtidigt som han är snäll och allt sånt så ska man få ut någonting ur honom måste man jobba för det, med en häst som honom går det inte att bara åka runt i sadeln och styra runt, Man måste ha en viss kunskap, en känsla som man får med timmarna i sadeln.
Nu låter det som att han är en jätte svår ponny men alla hästar behöver olika hjälper, olika utrustningar osv, den känslan och den kunskapen kommer inte genom att åka runt i sadeln utan det handlar igen om timmarna på hästryggen.

Köpa ponny eller häst är alltid en risk eller ibland en chansning, även om man åker och provrider en eller tre gånger så vet man inte till 100% vad som kommer hem i transporten. Man får en massa info från säljaren men hur vet man om det är sant eller om säljaren bara försöker sälja för att få iväg hästen och då hittar på eller ändrar infon och drar till med något som låter bättre. Oftast så löser sig saker med tiden men det gäller att man ger det tiden. Att man har tålamod med hästen, för det är trots allt aldrig hästens fel. Man kan inte räkna med att hästen kommer vara världens bästa i ALLA situationer. De är fortfarande flykt djur hur mycket vi än försöker träna bort det.
Man måste ibland ta ett steg tillbaka och kolla på vad som gick snett, vad jag kunde gjort för att det skulle gått bättre, och inte säga "jag vet inte varför han eller hon gjorde så".

Tariq är en sådan ponny som gör det du ber honom om så länge han förstår och att du ger rätt signaler. Ber du honom att göra te.x. en sluta med rätt signaler så gör han det utan problem. Det är en sak som jag älskar med honom, han gör ALLTID det du ber honom att göra så gott han kan eller för den delen han gör det så bra som du ber honom, liksom anstränger du dig inte till 100% varför ska han det då?. Kan han inte så förstår han och lär sig ganska fort, det är detta som gör honom till en sådan bra läromästare. Det behövs självklart att man tränar för en tränare som hjälper dig att hitta rätt knapar att trycka på som man brukar säga. Jag fick chansen att rida, träna och tävla honom i tre års tid och jag kan säga att om jag hittat 10 000 knappar på honom så finns det minst lika många till att hitta och lära sig.

Detta inlägg var mest ett inlägg för att få skriva av mig om mina tankar som snurrar i huvet. hoppas ni gillade det!hörshej.


l

Likes

Comments

Nu har gymnasium resan börjat. Idag var våran andra dag på Polhem skolan och det har gått bra men jag längtar tills det har gått några veckor och man har kommit in i det och har riktiga lektioner.
Just nu är det så himla mycket information så man blir trött efter första timmen och man inser att det är typ 7h kvar av endast information.

Idag fick vi i alla fall se våran idrotts plats och om man jämför den med dem idrotts platser jag har haft i skolan (dvs. Harbo & Östervålas) så är denna riktigt stor. den har en stor friidrottsplan ute och flera olika lokaler där man kan gymma, träna brottning, friidrott, pingis osv. dem har även en bowling hall som man kan använda om man får en lång håltimme och vill ha något att göra.

När vi var klara på idrottsplatsen så gick vi tillbaka till skolan där vi skulle ha våran mentor men han är även vår matte lärare. Vi hade en matte lektion och vi fick göra en diagnos på 50 frågor. Det var repetition på det man hade lärt sig i högstadiet, men eftersom det är andra dagen i skolan så har man inte riktigt kommit igång än. Över lag så tyckte jag det gick ganska bra, det verkar också som att jag hamnat i en lugn klass för det var väldigt tyst under diagnosen vilket jag tycker är skönt, jag kan koncentrera mig bättre då.

Sedan var det tid för lunch, jag är lite förvånad att denna skola har en sån liten matsal, visst klasserna har olika lunch tider men ändå, när vi första dagen skulle käka så var det propp fullt i matsalen och då var det endast alla första års elever. Polhem skolan är liksom just nu Sveriges största gymnasium skola.

Efter lunchen så var det svenska lektion och den bestod av ett läsförståelse test. Jag personligen tycker läsförståelse är ganska tråkigt så det var inte superkul att göra det när man redan var trött.. men men man får väll hoppas på att det gick bra. det kändes ganska bra i alla fall.

Dagen avslutades med att en lärare på Flyinge kom till våran klass och informerade oss hippologer om hur vår kursplan ser ut och lite vad vi kommer jobba med och hur hon tänker som lärare, känslan jag fick av henne var bra och jag tror att hon kommer bli en bra lärare. vi kommer ha henne den dagen vi är på Flyinge och studerar hippologi (det vill säga hästlära).

Nu ska jag ut och springa, se något avsnitt på en serie och se ska jag ta sovmorgon :). Jag tror Maja och jag ska åka till shopping centret Nova imorgon som ligger lite utanför Lund. Det är skönt att vi har våra mopeder så vi kan ta oss överallt.
på helger går det liksom inga bussar från Flyinge till, ja, vart man nu ska.

hörshej.

Likes

Comments

jag har inte känt att jag har haft tid till att skriva ett blogg inlägg eller för den delen inspiration även om det vart massa att skriva om. så jag tänkte försöka bli bättre på det nu och skriva om skånelivet.

I lördags så åkte vi från Harbo ner till Flyinge Kungsgård där jag nu kommer bo de närmaste tre åren.

Jag och min nya roomie @MajaApel var först på plats i norra elevhemmet på Flyinge, det bor just nu endast fyra stycken första års elever på detta elevhem sedan kommer det rulla in fler andra och tredje års elever.
på tisdagen hade nästan alla första års elever kommit, vår rektor på Flyinge kom och frågade oss om vi ville åka in till Malmö festival. vilket vi självklart ville. Icona Pop spelade och det blev en grym kväll, det var packat med folk på stor torget i Malmö men vi hade en jätte rolig kväll.
Jag tror det var bra att vi åkte in och gjorde något roligt tillsammans för det gjorde att man i alla fall kom lite närmare varandra, vilket är bra då vi ska bo ihop i ca tre år.

_

Första skoldagen har nu varit och det kändes som att jag hamnat i en bra klass. det är inte bara hippolog elever i klassen, utan några som utför andra sporter vilket är kul att de blandas lite.
Idag så gjorde vi inget speciellt utan bara information och lekar, vi fick också våra datorer som vi ska använda i skolan

HörshejLikes

Comments

Jag har ingen koll på dressyren om från vilka klasser man veterinär besiktigar men ponnyhoppning har jag koll på.

En sak jag tänkt på länge är, varför veterinärbesiktigar vi inte från lägsta klassen?

Idag så är det från klass LA som går i 110cm för D-ponny och ibland för klass LB men inte ofta.

jag tänker bara varför vet kollar vi inte ponnysarna redan från lägsta klassen, jag menar varför gör vi det ? Jo för att kolla om ponnyn är skadefri och inte är halt så den är frisk att starta, men är det okej om en ponny är halt och ägaren inte ser eller märker så hoppar ekipaget men ingen märker för de är inte kollat så ponnyn har egentligen ont när den arbetar och rids. Jag tycker inte att det är rätt att vi inte ska kolla en ponny bara för att den hoppar en lägre klass?.

Absolut det är större ansträngning för en ponny att hoppa högre klass som LA men om en ponny är halt och ägaren inte ser eller märker det så ger det inte mer rätt att låta den hoppa vilken höjd som än gäller.

Jag tycker det borde vara vet koll till alla klasser för vi gör det fortfarande för ponnysarna, en koll för deras skull.

Är det bara jag som funderat på detta?Vill också säga att jag är en av @mcfoto 's nya teamryttare och det kommer bli ett roligt samarbete, väldigt duktiga fotografer !!! De har tagit tävlingsbilderna 😊🙌🏽


Sen har jag inte haft någon inspiration tidigare att skriva inlägg men hoppas få några nu😊Ha en bra vecka
Hörshej😊👋🏽

Likes

Comments

Jag har inte hunnit skriva i lägg då jag haft mycket på senaste tiden med allt.

Ja det hände en liten annorlunda sak på Djurgården...

LC (90cm) :

Vi klarade grunden superfint men Dick tyvärr ett stopp i omhoppningen annars hade vi vunnit så det var lite surt men mycket nöjd med våran ritt för vi lär oss något nytt varje gång!

LB (1m) :

Igen grunden hoppar vi jätte bra och flyger över hindrerna, men sedan kommer vi mot första hindret i omhoppningen och vi kommer i ett taskigt avstånd så Tariq väljer att stanna och tyvärr så släpper underlaget så Tariq's bakben fortsätter att glida så han hamnar på rumpan, men som tur är ramlar han inte över på ryggen, jag "gick" av bakifrån så ingen fara med mig men Tariq fick skrapså på hasen och kotan på höger bakben.


Hans så e har läkt mycket fint nu och vi har fortsatt att träna och han hoppar och är jättefin i kroppen !!!

På tisdag så har vi våran näst sista tävling i Tierp.
Vi ska starta LC LB. Väldigt taggade är vi💪🏽.

Åh kommer sakna min lilla skrutt så himla mycket.


Ha en fin nationaldag och pingst!Hörshej😊👋🏽

Likes

Comments

Alla har vi våra favorit ställen att tävla på, och jag kan verkligen såga att för mig är det Djurgårdens ridklubb i Stockholm ((ligger precis vid Kaknästornet)).

Varför de är mitt favoritställe tror jag är pga av miljön. Det är otroligt fint och mysigt där, speciellt nu för alla träd runt banan är gröna och solen har varit framme varje år🌞.

Just nu så sitter jag i bilen påväg till tävlingsplatsen. Lite nervös är jag då jag verkligen vill prestera på topp, jag hamnade på en väldigt bra plats i startlistan : plats 32 av 34.

De har mycket fina ridvägar i skog mm som är väldigt mysigt och bra för hästarna, åh det är så himla mysigt❤.

Vi ska starta LC LB (90,100cm). Idag ska vi satsa för att vinna. Vi brukar satsa för det men vi tar i lite extra idag😅🙌🏽.


Lycka till alla andra dom tävlar idag även om det inte är på Djurgården 👍🏽.
Ha en fin kristihimmelfärds helg.💚
Hörshej😊👋🏽(Bilder från förra året på Djurgården) (det står Harbo ortens RS på ena bilden då jag tävlade för dem på den tiden men idag så tävlar jag självklart för Heby RF💙)

Likes

Comments

Jag har fått äran av @add.icecream att hålla i en tävling på min blogg och Instagram.

Deras glass har inget tillsatt socker och har protein i sig.

Det ända du behöver göra för att vara med är :

1. Följa mig här på bloggen (har du ingen blogg kan du gå in och följa mig via Instagram : @trulssontilda )

2. Gå in på Instagram och följ @add.icecream och gilla deras senaste inlägg.

3. Tagga en vän i mitt senaste inlägg på Instagram : @trulssontilda

Lycka till !❤️ det kommer bli sammanlagt 5 vinnare.

Likes

Comments