Jag har ingen koll på dressyren om från vilka klasser man veterinär besiktigar men ponnyhoppning har jag koll på.

En sak jag tänkt på länge är, varför veterinärbesiktigar vi inte från lägsta klassen?

Idag så är det från klass LA som går i 110cm för D-ponny och ibland för klass LB men inte ofta.

jag tänker bara varför vet kollar vi inte ponnysarna redan från lägsta klassen, jag menar varför gör vi det ? Jo för att kolla om ponnyn är skadefri och inte är halt så den är frisk att starta, men är det okej om en ponny är halt och ägaren inte ser eller märker så hoppar ekipaget men ingen märker för de är inte kollat så ponnyn har egentligen ont när den arbetar och rids. Jag tycker inte att det är rätt att vi inte ska kolla en ponny bara för att den hoppar en lägre klass?.

Absolut det är större ansträngning för en ponny att hoppa högre klass som LA men om en ponny är halt och ägaren inte ser eller märker det så ger det inte mer rätt att låta den hoppa vilken höjd som än gäller.

Jag tycker det borde vara vet koll till alla klasser för vi gör det fortfarande för ponnysarna, en koll för deras skull.

Är det bara jag som funderat på detta?Vill också säga att jag är en av @mcfoto 's nya teamryttare och det kommer bli ett roligt samarbete, väldigt duktiga fotografer !!! De har tagit tävlingsbilderna 😊🙌🏽


Sen har jag inte haft någon inspiration tidigare att skriva inlägg men hoppas få några nu😊Ha en bra vecka
Hörshej😊👋🏽

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har inte hunnit skriva i lägg då jag haft mycket på senaste tiden med allt.

Ja det hände en liten annorlunda sak på Djurgården...

LC (90cm) :

Vi klarade grunden superfint men Dick tyvärr ett stopp i omhoppningen annars hade vi vunnit så det var lite surt men mycket nöjd med våran ritt för vi lär oss något nytt varje gång!

LB (1m) :

Igen grunden hoppar vi jätte bra och flyger över hindrerna, men sedan kommer vi mot första hindret i omhoppningen och vi kommer i ett taskigt avstånd så Tariq väljer att stanna och tyvärr så släpper underlaget så Tariq's bakben fortsätter att glida så han hamnar på rumpan, men som tur är ramlar han inte över på ryggen, jag "gick" av bakifrån så ingen fara med mig men Tariq fick skrapså på hasen och kotan på höger bakben.


Hans så e har läkt mycket fint nu och vi har fortsatt att träna och han hoppar och är jättefin i kroppen !!!

På tisdag så har vi våran näst sista tävling i Tierp.
Vi ska starta LC LB. Väldigt taggade är vi💪🏽.

Åh kommer sakna min lilla skrutt så himla mycket.


Ha en fin nationaldag och pingst!Hörshej😊👋🏽

Likes

Comments

Alla har vi våra favorit ställen att tävla på, och jag kan verkligen såga att för mig är det Djurgårdens ridklubb i Stockholm ((ligger precis vid Kaknästornet)).

Varför de är mitt favoritställe tror jag är pga av miljön. Det är otroligt fint och mysigt där, speciellt nu för alla träd runt banan är gröna och solen har varit framme varje år🌞.

Just nu så sitter jag i bilen påväg till tävlingsplatsen. Lite nervös är jag då jag verkligen vill prestera på topp, jag hamnade på en väldigt bra plats i startlistan : plats 32 av 34.

De har mycket fina ridvägar i skog mm som är väldigt mysigt och bra för hästarna, åh det är så himla mysigt❤.

Vi ska starta LC LB (90,100cm). Idag ska vi satsa för att vinna. Vi brukar satsa för det men vi tar i lite extra idag😅🙌🏽.


Lycka till alla andra dom tävlar idag även om det inte är på Djurgården 👍🏽.
Ha en fin kristihimmelfärds helg.💚
Hörshej😊👋🏽(Bilder från förra året på Djurgården) (det står Harbo ortens RS på ena bilden då jag tävlade för dem på den tiden men idag så tävlar jag självklart för Heby RF💙)

Likes

Comments

Jag har fått äran av @add.icecream att hålla i en tävling på min blogg och Instagram.

Deras glass har inget tillsatt socker och har protein i sig.

Det ända du behöver göra för att vara med är :

1. Följa mig här på bloggen (har du ingen blogg kan du gå in och följa mig via Instagram : @trulssontilda )

2. Gå in på Instagram och följ @add.icecream och gilla deras senaste inlägg.

3. Tagga en vän i mitt senaste inlägg på Instagram : @trulssontilda

Lycka till !❤️ det kommer bli sammanlagt 5 vinnare.

Likes

Comments

Igår var jag & tävlade på Jump Club.

En LA och LC blev det. (110cm,90cm)

Planen var att starta LA LB (110cm,100cm)
Men efter att ramla av på 4a hindret i 110cm så ändrade vi klass.
Här är förklaring varför😊 :

Jump club har lite för trång framhoppning tycker jag, det blir ganska snäv sväng när du ska svänga upp mot hindret och då tappar Ponnys lätt energin.

Och efter jag har hoppat fram länge så är oxern uppe i maxad 110 cm, Tariq tappar energin och han stannar han stannade 2 ggr till så jag bad mamma ta ner frambommen lite och då flög han över🙌🏽😃.

Sedan var det dax att gå till tävlingsbanan.

Tariq och jag flög verkligen över de första 3 hinderna 🙌🏽 men sedan var det en kombinations linje dvs. En kombination 4a 4b och sedan var det fem galoppsprång till 5:an.
Jag tror att Tariq tappade självförtroendet på framhoppningen så han stannade och drog till vänster och jag då ner till höger på hindret.

Allt gick bra med både mig och Tariq.

Om det va så att Tariq's självförtroende droppa, valde jag att ändra till klass LC (90cm) för att han bara skulle få tycka det är riktigt kul och ingen press liksom.

Jodå han tyckte det var riktigt kul😅.

Han flög över och verkligen längtade till nästa hinder. Tyvärr så rev vi näst sista hindret då han inte riktgt kom upp annars hade det blivit vinst..

Men men jag är väldigt nöjd😊 Tariq kämpade och är min stjärna❤🌟


Vill också säga Grattis till @MajaApel som lyckades kvala till MSVB med grålle nu också 🙌🏽
Bra jobbat💪🏽❤
Ha en bra vecka alla !!
Hörshej😊👋🏽

Likes

Comments

Det blev nästan sovmorgon denna morgon haha, klockan ringde 05.50.

Vi sitter nu i bilden påväg till Jump Club för att starta LA & LB (110cm,100cm) och vi är väldigt taggade😃.

Jump Club har lagt upp klasserna såhär:

LA
MSVB (lagklass)
LC
LB

Jag ska förstås starta i första och sista klassen men @MajaApel och Heby RF's lag ska starta lagklassen som går i 120cm🙌🏽 så vi kommer kunna heja på dem😃👌🏽.


Jag har varit och tävlat på jump club en gång tidigare, det är en väldigt fin anläggning och jag skulle säga att jag tycker om att tävla där.
Man har ju bra ställen och sämre ställen.

Som t.ex. Föreningen Storbyns ryttare, jag vet inte varför men Tariq blir alltid så ofokuserad när vi tävlar där och efter 2ggr där så har jag sagt nej till att åka dit för det går inte bra.
Men det är nog mitt ändå ställe där det aldrig går bra.


Idag ska även min äldsta storebror med familj komma och titta när jag startar så det ska bli lite extra kul😊


För ca 2år sedan beställda jag mitt namn och en häst av dekaltext.se
För att sätta upp på transporten, men jag beställde endast till en sida så jag frågade nu om de var villiga att sponsra med mitt namn + häst och det gick bra.
Jag måste säga att jag verkligen gillar och rekommenderar dekaltext.se .

Detta skriver jag inte för att det är sponsrat utan jag menar det verkligen, mitt namn från två år tillbaks är fortfarande lika fint och svart som det nya. Det har suttit kvar i alla väder. Måste verkligen såga att det är mycket bra kvalité på deras självhäftande texter.

Det gör inte bara texter till transporter eller andra häst grejer utan till allt möjligt ! De har väldigt mycket alternativ också vilket jag gillar för då får man verkligen det man vill ha😃👌🏽.

Länk till sidan hittas här


Lycka till till alla tävlande överallt och ha en bra dag😃
Hörshej👋🏽😊

Likes

Comments

I onsdags blev jag tillfrågad om att starta i Div. 1 lag på Västerås (div.1 går i 110-115cm).

Planen var innan att jag skulle dit och bara starta en LB (1m) men den planen ändrades.

Det blev första gången jag startade lag och det var väldigt kul !!

Jag ska börja med att berätta hur det gick i LB klassen:

Resultatet blev 0+4 i bedömning två faser A:0/A:0.

Vi klarade hela grunden galant och Tariq flög över hindrerna 🙌🏽

Vi gick vidare till omhoppning och Västerås bana är väldigt vågig i underlaget och sista hindret stod i lite neråt lutning och där kom jag i lång galopp, detta resulterade i att han rev sista.

När ett hinder står lite neråt så ska man gärna smala upp dem lite så de kommer över men det gjorde inte jag (🙄). Men jag är supernöjd ändå för Tariq kämpade och gör alltid sitt bästa 💕

Vi hamnade precis utanför placering tyvärr men som sagt väldigt nöjd ändå!

När man ska starta LA måste man först veterinärbesiktiga, så direkt efter starten så klädde vi av Tariq och han blev godkänd av veterinären😊.

Vi värmde upp lugnt och jag blev lite irriterad på en av funktionärerna.

Västerås hade ingen riktig uppvärmningsbana (alltså inte för framhoppning) utan vara en liten grus "cirkel" på kanske 25-30m i diameter.

Eftersom det bara är ett varv på framhoppningen så ville jag värma upp den andra galoppen så jag höll ögonen öppna (för att inte krocka med ngn annan) och galopperade runt lite där för att värma upp Tariq.

Och så till LA klassen så kommer en funktionär och ber mig att inte galoppera utan att det görs på framhoppningsbanan.

Absolut att jag förstår henne för säkerhets tänk osv men jag gjorde det för att värma upp eftersom det bara var ex vänster varv inne på framhoppningen, så vill jag ju självklart värma upp lite i höger galopp.

Tariq är en känslig ponny och behöver mycket uppvärmning, det är olika från ponny till ponny om vad de behöver för uppvärmning men Tariq är en ponny som kräver lite mer och då känner jag att det är lite viktigt att få möjligheten till att få värma upp både höger och vänster galopp.


Men det löste sig då jag hade hunnit lite innan hon kom och sa till mig.
Det var också lite sättet hon sa det på, igen jag förstår med säkerheten osv men sått upp en skylt eller skriv i propositionen om att ni inte har möjlighet till framridningen i båda varven för galopp.
Jaja resultatet och känslan i LA är jag så sjukt nöjd med !!! Det blecket stopp och det var mitt fel och jag tänker förklara varför det blev ett stopp :


I och med att jag startade LB och insåg att det är bra att samla upp sig lite och verkligen sitta tillbaka när det är ett räcke i neråt lutning.
Och banan till LA'n hade en linje med två hinder då det första var en oxer sedan var det ca 6 galoppsprång innan ett räcke som stod i lite neråt lutning.
Jag tänkte då att jag skulle samla upp oss lite redan innan för att det inte skulle bli fel emellan hindrerna och han skulle då riva..

Men Tariq är superkändis i munnen och jag tog lite för mycket och då tappades hans energi vilket resulterade i ett stopp.

Men sedan så flög vi över hindrerna och herregud vilken underbar ponny jag har ❤

Han var verkligen högt över och nästan alla hinder var maxade så väldigt roligt att vi "klarade det iaf utan att riva ett hinder😉😃.


Till helgen (på lördag) ska jag starta LB LA på Jump Club i Enköping.


Väldigt taggad och vill ha revansch och sätta första LA nollan.😁Jag vill också skriva GRATTIS till @MajaApel som satte två felfria MSVB klasse och är nu kvalad till både SM och MSVA 🙌🏽 grymt jobbat verkligen.

Kommer vara där och heja och vara bästa mentala coachen haha. Men verkligen grymt bra jobbat och grattis igen!❤

Ha en bra vecka !
Hörshej😊👋🏽
Foton med bra kvalité haha är tagna av Michael Sundin !!

Likes

Comments

Det var verkligen länge sedan jag skrev ett inlägg känns det som och jag ska bättra mig!.

Både i fredags och söndags så var jag till Sundbyholm och tävlade LB klasser (1m).

Första dagen så rev vi tyvärr första hindret då Tariq blev helt ofokuserad när det var ca 4 galoppsprång kvar till hindret men resterande hinder flög han över, det var verkligen härlig känsla, han fick verkligen en båge över hindrerna😊

Söndag:

Underlaget på Sundbyholm är mycket bra och igen så hoppade Tariq fantastiskt !!
Vi måste bara få upp den rätta energin så flyger han över, men tyvärr i söndags så rev vi ett hinder i omhoppningen. Det var en oxer ut ur en kombination (dvs hinder nr 11b) och han kom in och var för lång i galoppen och då kommer han inte riktigt upp med bakbenen men han var mycket fin och jag är supernöjd, tiden hade räckt till en sjätte plats😊.

Dagarna efter:

På måndagen tog vi det lugnt, jag och mamma red ut för att Tariq bara ska få bort mjölksyran.
Han är väldigt mjuk och det är väldigt mysigt med Tariq, har han gått ett hårt pass dagen innan så är han mjuk och fin i upp till två dagar vilket underlättar mycket inför tävling eller träning. Han kan liksom få vila dagen innan utan att ha tappat det mjuka och fina som vi "red fram" två dagar innan tävling eller träning.

Så igår fick skrutten vila❣️🦄

Jag kommer inte åka på några onsdags träningar ett tag framöver då vi har mycket inplanerat som krockar i veckorna tyvärr.🙁

Vi har planerat in mycket tävlingar och roliga grejer innan Tariq flyttar❤
Ush det kommer vara så himla tomt utan lillskrutten.❤Ha en trevlig vecka !
Hörshej👋🏽

Likes

Comments

Häromdan fick jag hem två produktcheckar som ger mig två gratis Lindahls produkter,

Ni kanske känner igen Lindahls märket från kvarg och turkisk yoghurt.😊

Jag själv tycker mycket om deras yoghurt och kvarg, mamma och pappa köper inprincip alltid av deras produkter när de handlar just yoghurt och kvarg😃.

Lindahls kvarg som säljs i detaljhandeln produceras i Sverige på svensk mjölk.

Lindahls har sedan företaget grundades sitt kontor i Jönköping. Idag arbetar tio personer på kontoret med allt ifrån inköp och produktframtagning till marknadsföring.

Likes

Comments

Det blev ingen träning som vanligt i julmyra utan nu var träningen i lilla Bärsta för Matilda Norling (Norling's Equestrian).

Mycket lärorik och stärkande träning, vi började med att hoppa en linje med 3 hinder och till att börja med 6 galoppsprång och sedan när vi höjde upp till ca 70 så skulle vi ta 5 galoppsprång och det var 20 meter emellan hinderna.

Sedan fick jag avsluta med att hoppa bana på 100-110cm och det gick super, väldigt duktig ponny😊.

Vi fick bra tips om hur jag ska hitta känslan mellan energin och att han inte ska bli för lång.

Vi är väldigt taggade på Sundbyholm nästa helg där startar vi 100cm (LB) både fredag och söndag.

Sedan har jag anmält mig till Strömsholm LA på utebanan vilket bara känns sjukt coolt att starta på😁, så vi har några extra tävlingar att se fram emot.
Ha en trevlig vecka bara en dag kvar till fredag😎Hörshej😃👋🏽

Likes

Comments