Hej hej!

Kan inte fatta att jag redan varit här i två veckor! Helt sjukt!! Eftersom vi jobbar i två veckorsperioder här var det dags för våra första hejdå igår. De volontärer som var här när jag kom skulle idag åka hem. Kommer sakna dem alla otroligt mycket! Vi har varit ett fantastiskt gäng!

Är för tillfället i Kapstaden. Ska bestiga Lions Head imorgon vilket blir spännande. Veckan som varit har varit intensiv. I onsdags var det pop-quiz på en av de lokala barerna. Hela GVI-gänget var med och tävlade mot varandra i olika lag. Då två av killarna som är här hade sökt till universitet och fick sina svar samt betyg i torsdags (vilket tydligen är en stor grej i UK) och vi åkte till Stellenbosch för att fira den kvällen. Kul med den första riktiga utgången. Hamnade på en proppad universitetsklubb!

I fredags var det avskedsmiddag vilket kändes sorgligt! Kommer sakna Billie och Teala otroligt mycket vilka är två tjejer som kom samtidigt som mig och som jag har spenderat extremt mycket tid med! Kommer vara konstigt att åka tillbaka till Ikhayalathemba på måndag och sakna två av de andra inom Childcare.

Ska försöka uppdatera lite mer än jag gjort, men är som sagt svårt!

Puss o Kram <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sorry för dålig uppdatering, men är svårt när jag inte har funderande wifi i Gordons Bay. Förra helgen var jag som sagt i Kapstaden och hade den mest fantastiska dagen på söndagen! Jag och ett gäng volontärer hade under veckan bestämt oss för att göra en rundtur över hela Cape Town, och besöka Bo-Kaap, Hout Bay, Godahoppsudden, Cape point, pingvinerna i Simon's Town, vingården Groot Constantina och Signal hill.

Vi började som sagt med Bo-kaap, vilket är ett område i Kapstaden där alla husen är målade i olika färger. När slaveri förbjöds i Sydafrika flyttade många av slavarna dit och eftersom de inte kunde skriva siffror målades husen i olika färger!

Påvägen ner mot Cape point körde vi längs kusten och passerade bl.a. Hout Bay. Utsikten var otrolig! Så glad att jag gjorde detta!

Därefter körde vi ner till Godahoppsudden och Cape point. Helt otroligt att kunna se havet omsluta bergen på båda sidor uppe vid toppen. Det var en fantastisk vy. Obeskrivlig

Efter Cape point åkte vi till Simons Town och Boulder Beach där de afrikanska pingvinerna, Jackass penguins, lever. Sjukt söta!! Ville bara ta med en hem!!

Vi avslutade med att besöka en vingård och sen Signal hill. Utsikten från signal hill var amazing! Vi såg ut över hela staden, Robben Island och Table Mountain.

Det var en helt obeskrivligt fantastisk dag! Hoppas allt är bra där hemma!

Puss o kram <3

Likes

Comments

Första veckan är snart slut!

Har spenderat helgen i Kapstaden. Vi åkte in direkt efter projekten på fredagen och tog det mest lugnt på kvällen. Gick på en barrunda men inget mer.

I lördags åkte vi på en townshiptour. Vi besökte Langa township vilket är det äldsta i Kapstaden. När det byggdes var det konstruerat för att rymma 5000personer men idag bor det över 70000. Då det är inom ett begränsat område kan det inte expandera, vilket har medfört att människorna som lever där tvingas bo under extremt svåra förhållanden. Vår guide berättade att det inom townshipet finns tre klasser, fattiga, medelklass och rika. Många av dem som bor i de rika områdena har råd att flytta ut från townshipet men väljer att stanna för gemenskapen och de kulturella skillnaderna. Inom Xhosa kulturen innebär många högtider djurslakt vilket inte är möjligt om en bor i stan.

Innan vi gick in i townshipet besökte vi en studio där olika projekt drivs i syfte att utbilda och skapa arbetsmöjligheter för människorna som lever där.

Under rundturen fick vi besöka olika familjer som lever i townshipet. Alla var extremt vänliga och fastän det kan kändes som vi inkräktade i deras hem svarade de att de snarare tyckte det var bra att få dela med sig av sin kultur och levnadssätt.

Likes

Comments

Idag är det Internationella kvinnodagen, vilket är en stor högtid här i Sydafrika. Alla skolor var därför stängda. Istället skulle alla volontärerna arbeta med kvinnorna på kvinnocentret. När vi kom dit var dock kvinnorna inte där, och det verkade inte som de skulle komma heller. Moses som är lite av chefen bestämde därför att vi istället skulle bjuda barnen som lekte i parken bredvid centret på alla tårta, kex och läsk som vi hade med oss och skulle bjuda kvinnorna på. Här är bilder på oss volontärer och när vi delar ut tårta!!

Puss o kram <3

Likes

Comments

Äntligen framme!! Resan hit gick bra, den tog totalt 17h. Första flygningen satt jag bredvid ett nykärtpar som inte kunde hålla sig borta från varandra, ingen direkt höjdare! När vi väll landat i Doha var det 35 grader, trodde jag skulle dö av värmeslag när jag gick av planet. Insåg att boardingen till flyg 2 skulle öppna en halvtimme efter landning och att gaten låg i den andra änden av flygplatsen så fick lite brottom!! Sov stora delar av flygningen. Landningen gick smidigt och passkontrollen var hur lätt som helst.

Jag blev upplockat vid flygplatsen tillsammans med fyra andra volontärer, tre från Storbritannien och en från Kanada. Vi åkte tillsammans till lägenheten där vi bor. Väl där mötte vi några av volontärerna som skulle åka hem och en tjej som ska stanna två veckor till.

På kvällen har vi mest hängt i lägenheten, spelat kort, lärt känna varandra. I natt kommer två nya volontärer och tre volontärer kommer tillbaka från Kapstaden imorgon. Imorgon ska vi ha en riktigt välkomstdag och lära känna området vi bor i.

Får se när jag får internet igen!

Puss o kram <3

Likes

Comments

Hej hopp alla läsare!

Helt galet att det nu är mindre än en vecka kvar tills det är dags!! Kan knappt fatta att jag verkligen ska åka iväg. Mitt flyg till Sydafrika går nu på fredag klockan 17:35 och jag försöker maximera allt jag gör fram tills dess. Fastän jag bara är borta i tre månader känns det just nu som en evighet och jag vill hinna säga hejdå till alla innan jag åker. Förutom att ränna runt och träffa folk har jag äntligen börjat packa. Det är svårt att veta vad jag ska ta med. Tydligen är det vinter/vår där nu, men kollar en väderprognosen kan det vissa dagar bli upp mot 30 grader (?!). Hur är det då när det blir sommar? Vill dock inte ta med för mycket grejer heller. Så många frågor, men det löser sig säkert! VI hörs senare.

Puss o kram <3

Likes

Comments

Hej alla läsare! Nu är det mindre än tre veckor kvar tills jag åker!!!

Tänkte inleda med ett informativt inlägg. Jag har startat den här bloggen för att de som vill ska kunna följa och ta del av min resa. Mellan den 5 augusti och den 28 oktober ska jag arbeta som volontär på en förskola/barnhem i Gordon's Bay, Sydafrika. För er som inte vet det ligger Gordon's Bay ca 45 minuter utanför Kapstaden. För tillfället vet jag inte hur stor tillgång till internet jag kommer ha, inläggen kommer därför ske sporadiskt under resans gång.

Såhär tre veckor innan avfärd är jag i fullgång med packning och planering. Jag blev klar med den sista vaccinationen i veckan, har gjort iordning alla försäkringspapper och skickat in alla formulär till reseorganisationen. Mot förmodan börjar jag bli ganska nervös och det känns helt ofattbart att det snart är dags. Känner mig dock inte stressad än, men det kommer väll. Hoppas ni kommer tycka det är roligt att följa, vi hörs!

Puss o kram <3

Likes

Comments